torstai 31. toukokuuta 2012

Isännän ihmemaa


Sulon kesäloma alkaa lähestyä loppuaan. Me olemme saaneet aivan huikean määrän kotitöitä tehtyä näiden parin viikon aikana. Paitsi että saimme Villa Harakanpesän lähes valmiiksi ja melkein kaikki tilapäiset klapikatokset purettua, olemme myös saaneet nähdä, kuinka pihan yleisilme siistiytyy kovaa vauhtia, kun töitä tehdään aamusta iltaan. Reipas touhuaminen ja työmme tulosten näkeminen on taannut meille iltaisin hyvän mielen ja nautinnollisen väsymyksen.


Minä olen ollut erityisen onnellinen siitä, että Sulo valitsi viettää lomansa kotona, eikä halunnutkaan lähteä reissuun. On ollut ihanaa saada tehdä töitä yhdessä ja nauttia kesäisen kauniista ilmoista.

Mutta ilmat ovat nyt alkaneet viiletä, ja eiköhän kesäkuusta tule taas kylmä ja sateinen, kuten yhdeksänä edellisenäkin vuonna. Ensi viikolla Sulo vetää taas punaiset päälleen ja keskittyy muiden ihmisten hengissä pitämiseen.


Nämä viimeiset vilpoiset päivät olemme laittaneet Sulon omaa huonetta järjestykseen. Talon päädyssä sijaitseva kylmä makasiinihuone eli tavarasuoja on vihdoin vuorossa.


Täällä Sulo määrää sisustuksesta. Minä saan kuitenkin olla apuna järjestelemässä, sillä sihteeriluonteeni takaa sen, että jaksan lajitella ruuveja koon mukaan ja asetella sahat seinälle silmää miellyttävään asetelmaan.


Huoneessa on paljon kivan karua rekvisiittaakin, vaikka pääosassa ovatkin työkalut ja niiden käyttämisen helppous.


Tämä on oikeastaan se huone, josta koko show olisi pitänyt aloittaa silloin, kun me muutimme tänne toissa syksynä. Miten paljon hermoja olisikaan säästetty, jos kaikilla työvälineillä olisi heti alusta saakka ollut oma paikkansa ja kaikki olisi ollut helposti löydettävissä.


Vaan eiköhän meillä hommia riitä tulevaisuudessakin, joten pääsemme vielä sadat kerrat nauttimaan siitä, että kun tarvitsemme porakonetta, tiedämme heti, mistä sen voimme käydä käteemme nappaamassa.

9 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Mahtavalta näyttää, suorastaan sotilaallinen järjestys. Minäkin pidän siitä kun työkalut riippuvat seinällä, mies taas siitä että on iso laatikko josta kaivella milloin mitäkin...

KAISU kirjoitti...

Kylläpä on välineet järjestyksessä, hienolta näyttää :)

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

No mutta, mitenkäs se Sulo jaksaa palata lomalta töihin, kun on koko ajan paahtanut töitä? No juu, ymmärrän, itse valittua ja erilaista. Miten olet tehnyt tuon kyltin?

Susanna kirjoitti...

AnniP, ne laatikot ovat sitten vihoviimeisiä raivon aiheuttajia!
:-D

Kaisu, eikö vaan näytäkin? Vielä on paljon järjestettävää, mutta onhan tässä on jo komea alku.

Mervi, kyllä minuakin vähän huolestuttaa, miten Sulo jaksaa. Seuraava lomanpätkä on sitten elokuussa.
Kyltti on mdf-levyn palanen, jolle olen liimannut tulostetun paperin. En usko, että se kestää kesän kosteutta juurikaan.

Saila kirjoitti...

Se on ihan totta, että kun työkalu löytyy niin työn aloitus on ainakin sata kertaa mukavampaa ellei tuhat. Hienoa kuulla että loma on sujunut hyvin, tuottoisasti, tyydyttävästi ja hellekausikin siihen mahtui! Ihan mahtavaa.

Nonna kirjoitti...

Ihanan näköinen "rompehuone"!

Minä jäin makustelemaan sanaasi "sihteeriluonne". Loistava termi. Taidan olla samanlainen tyyppi...

Mukavaa koleaa viikonloppua. Tosin siellä idässä taitaa olla selkeintä.

Henna/Koti asemalla kirjoitti...

Toi on niin totta! Meidänkin olisi pitänyt vuosi sitten aloittaa remontti järjestämällä työkalut ja maalit sun muut! palaa niin hermo joka kerta kun mitään ei löydä mistään. Johonkin tavaran luulee jättäneensä niin eikö sen ole toinen jo siirtänyt jne....ARGH!Muutenkin osa omaisuudesta on edelleen muuttolaatikoissa ja mitään ei ikinä mistään löydä....
Ihanan siistiä teillä kyllä nyt!:)

Lievestuore As. kirjoitti...

Peesaan Hennaa, olisi todellakin mukavaa kun työkaluilla olisi ihan oma paikkansa. Nyt niitä on kanniskeltu huoneesta toiseen, missä ne vain olisi vähiten tiellä..

Anonyymi kirjoitti...

Kyselit joku aika sitten, että jaksaako lukea uuden postauksen joka päivä. Kyllä jaksaa! Olen se, joka täältä naapurimaasta kirjoitti Playmobileista tykkäävästä miehestään. Täällä suurkaupungissa työmatkaan menee aivan tolkuttomasti aikaa ja minulle on tullut jokapäiväiseksi tavaksi lukea blogeja kotimatkalla, ensin junassa ja sitten bussissa. Olen siis oppinut käyttämään älykästä (?) puhelintani parhaaseen mahdolliseen tarkoitukseen. Arvaapas, mikä on aina ensimmäinen tarkistettava blogi? Sinun tietenkin! :) Kiitos siis, kun jaksat kirjoittaa niin monesta mukavasta asiasta! -Playmobil-miehen vaimo