keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kesäkeittiön jalat


Ihan oikeasti minulla olisi töitä tehtäväksi tälle aamulle, mutta tässä sitä vaan kirjoitetaan blogia. Itsekuri, missä olet?

Vaan pitäähän teidät (tai ainakin minun isäni) pitää ajan tasalla kesäkeittiön kehityksessä. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että sunnuntaina minä kaivoin maata pois kahdeksan neliön alueelta. Se oli tuskallista, kuten mainitsinkin.

Maanantaina hain lava-autollamme kuorman hiekkaa ja lapioin sen kaivamaani kuoppaan. Kaiken lapioinnin jälkeen olin niin kipeä, että en kyennyt kunnolla edes kääntämään lehden sivuja. Onneksi tänään on vesijumppa. Tiedän, että se tekee hyvää kärsineelle keholleni.

Tässä vaiheessa Sulo saapui töistä ja ryhtyi mönkijällä viemään kaivaamaani multakuormaa pois. Mutta kuorma oli liian painava. Hän joutui tyhjentämään peräkärryn ja lapioimaan maa-aineksen takaisin pienissä erissä. Siinä Sulokin ymmärsi, että minun "draamailuni" tämän pihan lapioinnin suhteen on ollut aiheellista.

Sitten tiivistelin hiekan veden ja omien jalkojeni avulla. Toivottavasti siitä tuli tarpeeksi tiivis, eikä mökki ala joskus vajota.

Eilen kävimme ostamassa harkkoja ja lattialaudat. Harkot asettelimme paikoilleen yhdessä. Tätä vaihetta minä vähän pelkäsin, mutta saimme me ne kuitenkin suoriin linjoihin joka suunnasta katsottuna.


Tänään alamme rakentaa lattiaa, mutta sitten tulee odotusvaihe. Aivan mökin vieressä kasvaa valtava ja vinoonkasvanut koivu. Sitä me emme saa itse kaadettua, vaan tarvitsemme apua. Apu tulee torstaina tai viikonlopun aikana.

Kesäkeittiön paikan päättäminen on ollut aika hankalaa. Pihalla ei oikein ole sellaista juuri täydellistä kohtaa. Tämä kohta talon vieressä, johon me nyt päädyimme on muuten aivan mainio, mutta mökki tulee pilaamaan näkymän keittiön ikkunasta. Sauna jää ilmeisesti katseelta piiloon kesäkeittiön taakse.

Kuten kuvasta näkyy, pihan kanssa on muutenkin vielä paljon työtä jäljellä.

7 kommenttia:

Ankkurinappis kirjoitti...

Hih, hulluja emäntiä ollaan. Ja on vähän pakko ollakin jos meinaa jotain saada aikaiseksi :)

Ei hitsi, mun pitäis lähtee kans tästä taas pihalle huhkimaan, tällä kertaa kivien siirtelyä ja kukkaistutuksia. Ihanaa tosin vaihteeksi tehdä jotain visuaalisesti kivaa!

Tsemppiä sulle, lopputulos varmasti maksaa vaivan!

Saila kirjoitti...

Kuulostaa aika tutulta tuo, että ei jaksa kääntää sivuja. Ja on turha kuvitella, että jos vähän puuhastelen tässä päivällä niin ehdin illalla vielä tehdä töitä... illalla on niin raato, ettei jaksa jos ehtisikin!
Kyllä siitä varmasti hyvä tulee ja sauna näkyy sitten jostain toisesta kohtaa, söpö näkymä se kyllä on.

Susanna kirjoitti...

Hulluus on hyväksi, ainakin joskus. :-)

Tosiaan visuaalisesti kivoja juttuja olisi minustakin jo kiva päästä tekemään. Mutta kaikki aikanaan.

Olen huomannut tuon myös, että jos oikeat työt jättää iltaan, ne jäävät tekemättä. Siksi yritän saada sellaiset aina aamulla pois alta, jotta loppupäivän saan mellastaa pihalla ilman henkisiä taakkoja. Tämä mokoma blogimaailma vaan on tässä aina tyrkyllä, kun yritän tehdä töitä.

tarjah kirjoitti...

Hei teillä on kivan näköinen tontti. Jäi vain mietityttämään tuo saunan (?) takana näkyvä korkeus, onko se kalliota vai jäävuori ;) Mukavia helteitä huomiselle!

PS. Tyttäreni tunnisti sinut MN-jutusta tiskirättiensä tekijäksi :)

Susanna kirjoitti...

Se vuori ei ole kumpikaan. Se on inhottava kasa jätemaata, jota siihen tuodaan koko ajan lisää. Saunan takana menee meidän tonttimme raja ja siitä alkaa VR:n alue. Ensimmäisenä talvenamme täällä siihen alkoi nousta älytön kasa kuraa, multaa ja savea. Ja se kasvaa koko ajan. Onneksi kesällä se peittyy horsmien ja heinien alle.

Unknown kirjoitti...

Mielenkiinnolla seuraan tätä projektianne: meillä on kesäkeittiö vielä lautoina pihassa ja suunnitelmat vaihtuu joka päivä :D

Susanna kirjoitti...

Meillähän nämä suunnitelmat on myös vaihtuneet jotakuinkin kymmenen kertaa. Mutta nyt on paras olla enää leikkimättä tuuliviiriä.