perjantai 13. huhtikuuta 2012

Tuliaisia Suomesta


Hansin ja Paulin kaksiviikkoinen vierailu alkaa lähestyä loppuaan. On ollut todella hauskaa olla osallisena tällaisessa "travelling toys"-jutussa ja ihan oikeasti minusta tuntuu siltä, että saatan hetken aikaa jopa ikävöidä poikia. Mutta toisaalta eiköhän Imatra ala olla nähty ja koettu, joten ei minulla ole näille kiertolaisille enempää tarjottavaa. Heitä odottavat jo uudet seikkailut.

Hans ja Paul kävivät tällä viikolla kurkkaamassa Venäjän rajaa ja Imatrankosken keskustaa. Niistä löytyy luettavaa poikien blogista.

Omaa kotikaupunkia on tullut näiden kavereiden seurassa katseltua vähän toisesta vinkkelistä ja se on ollut mielenkiintoista. Suuren pettymyksen aiheutti kuitenkin Imatran surkeasti hoidettu markkinointimateriaali. Sitä ei siis ole olemassakaan. Eikö jokaisesta pikkukylästäkin ole turistiesite, jossa on esitelty kiinnostavat kohteet, nähtävyydet, erikoisliikeet ja majoituspaikat? Vaan eipä ole Imatralla sellaista lehdykkää tarjota turisteille. Olisin mielelläni laittanut poikien mukana Saksaan jonkinlaisen esitteen, josta tämä paikkakunta tulisi paremmin tutuksi kuin minun valokuvistani.

Aion laittaa viemisiksi Saksaan tiskirätin ja tietysti suklaata. Mutta mitä muuta arvelisitte saksalaisen haluavan tuliaisiksi Suomesta? Sen pitäisi olla jotain niin pientä, että se mahtuisi muoviseen eväsrasiaan, jossa Hans ja Paul matkustavat. Salmiakkia? Vai jotain ihan muuta?

5 kommenttia:

 1. Näiden seikkailuja oli hauska seurata..hauska projekti!

  kyllä se salmiakki on klassinen tuliainen mun mielestä..

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. mà en kovin kannata salmiakkia... italian nàkòkulmasta juuri tiskiràtti ja suklaa tuntuvat oikein kivoilta ajatuksilta.
  Aivan ihan juttu tàmà poikien seikkailu, kàvin kirjautumassa lukijaksi heidàn blogiinsa :D

  VastaaPoista
 3. No siis onhan tää Go Saimaa:
  http://www.gosaimaa.com/wp-content/uploads/2012/01/GoSaimaaEPaperFI.html

  VastaaPoista
 4. Tuollainen olisikin ollut hyvä. Mutta Infopisteestä sanottiin, ettei sellaista ole vierailla kielillä. Saksaksi ei ole yhtään mitään, ja englanninkielinenkin esite oli 20-sivuinen lehti, sisällöltään erittäin suppea tuohon verrattuna.

  VastaaPoista
 5. Mä laittaisin tiskirätin ja Fazerin sininen -konvehteja. Saksalainen suklaa kun on lähinnä übermakeaa Milkaa ym.

  Saksasta saa vähän salmiakin tyylistä Saltzlakritsia, muistuttaa Malacon salmiakkikaloja.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.