lauantai 14. huhtikuuta 2012

Ilmainen ja ihana kuvankäsittelyohjelma


How about orange on yksi lempiblogeistani. Tänä aamuna siellä oli jälleen kerran hyödyllistä tietoa tarjolla. Nyt on nimittäin ilmestynyt ilmainen, nettiselaimella käytettävä, monipuolinen kuvankäsittelyohjelma nimeltään PicMonkey. Tutustuin hiukan epäillen tähän ilmaisohjelmaan, sillä minusta ilmainen ja hyvä eivät yleensä kulje käsikkäin.

Mutta PicMonkey yllätti minut tyystin. Siitä löytyy helposti huikea määrä kuvankäsittelyssä tarvittavia ominaisuuksia, ja itse asiassa ihan samoja kuin Photoshopissa. Minulla on tietenkin Photoshop, koska tarvitsen sitä graafisessa työssäni, mutta se on tolkuttoman kallis ohjelma, eikä sitä kannata pelkän harrastelijavalokuvaamisen tai bloggailun takia ostaa. Mutta tämä PicMonkey ajaa aivan saman asia. Ja on vielä niin simppeli käyttää, että vaikka kuvankäsittely olisi sinulle täyttä hepreaa, niin tällä ohjelmalla teet taikoja tuosta vain.


Minä testasin näitä vanhaa tunnelmaa tuovia säätöjä, mutta siellä on myös mahdollista tehdä aivan perushommia, kuten kääntää, rajata, muuttaa kokoa, tarkentaa, sumentaa, lisätä tekstiä, korjata pielessä olevia väritasapainoja tai valotuksia ja ihon virheitä.

Ja parasta koko ohjelmassa on se, ettei sitä tarvitse asentaa omalle koneelle. Menet vain sinne PicMonkeyn sivulle ja rupeat hommiin. Valmiin kuvan voi tallentaa omalle koneelle.

28 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Kiitos vinkistä, tähän on tutustuttava!

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Kiitos, kiitos, kiitos! Määkin osasin sitä käyttää - luulen ainakin niin...juuri tuollaista tarvitsenkin!

Mari kirjoitti...

Vaikuttaapa hyvältä! Täytyy varmasti kokeilla:) Kiitos:)

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Juuri eilen tuskailin Picasan kanssa, kun ei riitä (ja mun rahat ei taas riitä Photoshopiin). Täytyypä kokeilla tämä :)

Nonna kirjoitti...

Yes, juuri pohdin tätä kysymystä aamulla. Mulla on Photoshop, mutta inspiraatio ei riitä sen opetteluun ja jotain kuitenkin kaipaan. Olisikohan tämä se! Kiitos!

minttumaari kirjoitti...

Kiitti vinkistä. Täytyy kokeilla josko tällainen tumpelompikin osais sitä käyttää.

Saga kirjoitti...

Kiitos kovasti kuvankäsittelyohjelma vinkistä, kävin jo kokeilemassa ja koukkuun jäin!

Mervi kirjoitti...

Kiitos vinkistä, käytän GIMPiä ja en ole siihen kovin kiintynyt. Ja blogivinkkikin vaikutti kivalta ;)

Niina kirjoitti...

Minäkin löysin PicMonkeyn eilen. Itsellä on käytössä Lightroom, mutta PicMonkeysta löytyi iso kasa kaikenlaisia kivoja erikoistehosteita, joita omassa ohjelmassa ei ole.

Mervi kirjoitti...

Ja nyt kun vain pikaisesti kokeilin sitä niin voi ei... tästä eteenpäin ei blogissa varmaan ole ainuttakaan "normaalia" kuvaa kun kaikki pitää warholettaa tai jotain muuta yhtä jännää ;)

Tosi kätevä ja näytti olevan niin paljon kaikkea, että aikaa tuon parissa varmaan kuluu :)

Saga kirjoitti...

Tätä pitää minunkin käydä kokeilemassa, kun aika sallii. Itse olen mieltynyt tuohon myös ilmaiseen PhotoScape:n sekin on hyvin helppokäyttöinen.
Nämä tälläiset vinkit on toooosi kivoja.Kiitos.

Soja kirjoitti...

No KIITOS!

Liisa T. kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Minä olen Gimpin uskollinen käyttäjä ollut jo pari vuotta, mutta mielelläni testaan jotakin muutakin välillä.

tarutikki kirjoitti...

Iso kiitos!
Minulla ei ole kuvankäsittelyohjelmaa ollutkaan, kaikki kuvat blogissakin ovat ihan luomua. Voi olla, että ovat jatkossakin, mutta esim. tekstiä olis kiva kuviin joskus lisätä.

Liisa kirjoitti...

Kiitos vinkistä, heti testaukseen:)

Minttu kirjoitti...

No tämäpä oli hauska. Käytän itse photoshopia ja tällä sai tehtyä ihan samat jutut. Voisi sanoa, että tämä on leikkisämpi versio photoshopista, siis positiivisessa mielessä ehdottomasti. Ja mikä parasta: tämä on kaikkien valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä kiinnostuneiden saatavilla. Huippulöytö! Kiitos vinkistä!

Reija kirjoitti...

kiitos, vihdoinkin sain inspiksen ryhtyä fiksailemaan kuvia :-)

Lievestuore As. kirjoitti...

Kiitos, ehkäpä minäkin tuota opin käyttämään. Ei se ettäkö en tajuis, vaan se ajan puute siihen opettelemiseen..siksi on jäänyt photoshoppaus ihan tuntemattomaksi alueeksi.

Mukavan piristyksen sai taas kun kävi lukaisemassa kuulumisianne, olen todella alkanut pitää keltaisesta ja oranssista kuviesi myötä ja oikeasti keltainen on ollut kesto-inhokkini jo sen 30 vuotta :)

Susanna kirjoitti...

Jestas, Jenni, tuo on kyllä parasta, mitä voi ihminen harmaana aamuna kuulla! :-)

Taina kirjoitti...

No tässä on yksi onneton kuvankäsittelijä, täytyypä ottaa vinkista vaarin:)

Norppa kirjoitti...

Kiitos hyvästä vinkistä, oli pakko käydä testaamassa. Oikein järkevän ja selkeän tuntuinen.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin kokeilin... ja ilmeisesti moni muukin, sillä tänään kuva-apina-ohjelma ei ole päätynyt kuin error (horror-terror)-sivulle. Vai teenksmä jotain väärin ny?

tINTTi kirjoitti...

Heippa ihmiset! Minäkin onnellisena olen käyttänyt tuota ko. kuvankäs.ohjelmaa ja ollut TODELLA TYYTYVÄINEN, mutta nyt viimeiset 3 päivää olen yrittänyt ja se jumittaa aina johonkin aika alkutaipaleelle (yleensä saan kyllä kuvia ladattua, mutta kun aloitan jotain muokkaamista tekemään niin koko kone ohjelmineen jumittaa, mikään ei toimi, pakko sammuttaa koko toosa, välillä hyppää herjasivulle, välillä vaan jää siihen kuvamuok.näyttöön jumiin) ONKO MUILLA OLLUT SAMOJA ONGELMIA??

Susanna kirjoitti...

tINTTi, vieläkö ongelma jatkuu? Minulla ei ole sellaista vikkaa tullut vastaan, mutta en kyllä päässyt kokeilemaankaan juuri noina päivinä, kun olet tuon viestin laittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Siis oletko sä saanut ladattua sen työpöydällesi? Käytätkö ilmaisversiona edelleen, vai oletko ostanut tuon? Miks en saa tallennettua jpg versiona, mun kone ei osaa avata sitä ainakaan. Muuten aivan kyllä paras ohjelma ever! :)

Susanna kirjoitti...

En ole käyttänyt oikeastaan tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen, siis vuoteen. Minulla on Photoshop, joten en tarvitse muuta. En siis osaa nyt neuvoa sinua, mutta olen käyttänyt ihan nettiselaimella ja tallettanut siitä omalle koneelle jpg:nä ja oikein hyvin on toiminut. Ehkä sinne on tullut jotain muutoksia, en tiedä.

Hanna Emilia kirjoitti...

kiitos paljon tästä vinkistä! Kokeilin ja vaikuttaisi toimivan ihan kivasti (tosin olen ihan kädetön näiden ohjelmien kanssa, mutta kuitenkin)

FriiduHelsinki kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Tämä oli bueno juttu kun oon miettinyt että miten saisin noita kollaaseja tehtyä blogiini ;)