sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Tattadaa! Violetit seinät!


Jo ensimmäisellä telanvedolla näin, että värivalintani oli osunut ihan nappiin. Päädyin violettiin, joka on melkein purppuraa - enemmän punainen kuin sininen.

Ja heti, kun aukaisin maalinpurkin, näin, että jotain on pahasti vialla.


Koska olen ehtinyt jo moneen kertaan tutustua Uulan Intoon, tiesin, ettei siihen kuulu klimppejä. Maalipurkin pohjalle oli kuitenkin jämähtänyt iso kerros maalia paksuksi mönjäksi, johon sävytyskään ei tietysti ollut sekoittunut. Kun sekoitin maalia pohjia myöten, jähmeä tahma ei liuennut, vaan jäi kokkareiksi.

Kun telasin maalia seinään, kokkareita tuli kaiken aikaa mukana, ne litistyivät telan alle ja levittivät vitivalkoista maalia violetin sekaan. Aika hankalaa oli saada tällaisella töhkällä aikaan tasaista pintaa.


Tietysti maali olisi pitänyt viedä takaisin kauppaan. Mutta mitä luulette, lähdenkö minä ajamaan Lappeenrantaan asti siinä vaiheessa, kun suojapaperit on levitetty lattioille, maalausvaatteet puettu päälle ja kalusteet siirretty huoneen vastakkaiseen nurkkaan? No en tietenkään. Ja mahtaisiko koko kauppakaan olla sunnuntaina auki?


Toinen kerros maalia piti hinkata telalla seinään niin moneen kertaan, että kaikki vaaleammat alueet lopulta sekoittuivat violettiin.


Kaksi seinää minä sain tänään valmiiksi. Kolmannelta seinältä pitää poistaa yksi tapettikerros, ennenkuin pääsen sitä maalaamaan. Ja neljännelle seinälle suunnittelen tekeväni tilkkutäkin - erilaisista tapetinpaloista kootun värikkään pinnan.

Laitan myöhemmin lisää kuvia, sillä nyt minun on jo parasta kipittää pihalle nauttimaan auringosta niin kauan, kuin sitä meillekin suvaitaan tarjota.

15 kommenttia:

Jenny kirjoitti...

UPEA ihana väri!! Meillekin on tulossa violetti olohuone kun remontissa joskus siihen pisteeseen asti päästään. Tosin meidän violetti tulee olemaan enemmän siniseen taittava ainakin tämän hetkisen suunnitelman mukaan.

Saila kirjoitti...

Ou nou... otan NIIN osaa. Syksyllä kun maalasin eteisen kattoa juuri samannäköisellä klimppisellä maalilla, tuli päästettyä muutama ärräpää. Ja katossa on edelleen kummallisia rosoja niistä klimpeistä. Ja en minäkään todellakaan lähtenyt saaresta pois (tai siis varaamaan autopaikkaa seuraavaan laivaan tod näk vasta seuraavana päivänä), istumaan 2 tuntia laivassa ja ajamaan 3 tuntia että pääsisin siihen samaan maalikauppaan ostamaan uuden purkin. Nyt samaa maalia on tullut sinne tilauksestani lisää ja ajattelin ehkä rapsuttaa niitä klimppejä pois ja telailla uuden kerroksen maalia päälle... ehkä. Mutta mun tapauksessa maali oli mennyt huonoksi varmaan omassa liian pitkäkestoisessa säilytyksessäni.
Purppuran suurena ystävänä (suurin osa suurista kukkaihastuksistani ovat juuri tuon värisiä) seinä näyttää hienolta!

Anonyymi kirjoitti...

Mattel kiittää :D Onko tuo klimppisoppakuvan väri set oikea maalin sävy? Väri näyttää seinäkuvassa tummemmalta. Pinkimpi olis mahtavampi..

Heather

Susanna kirjoitti...

Hyvä, että violettia seinää tulee teillekin, Jenny. Onhan se mainio väri. Huomasin itse asiassa kun veimme anopin etsimään keltaisia sohvatyynyjä kaiken maailman kauppoihin, että violettia näkyi vähän siellä sun täällä. Onko se muotia nyt?

Saila, minä mietiskelinkin, että onkohan tuo maalipurkki seissyt siellä kaupan hyllyllä 10 vuotta vai onko se mahtanut jäätyä jossain vaiheessa vai mitä ihmettä sille on mahtanut tapahtua. Laitan vielä palautetta kyseiseen kauppaan, etteivät mene myymään muillekin tuollaista kuraa.

Heather, oikeaa sävyä on aika mahdotonta kuvata tänne... seinissä livenäkin se väri muuttuu aika paljon eri valaistuksessa. Noissa kuvissa ainakin minun näytöllä märän maalin kuvat ovat liian neonvärisiä, alin kuva on liian punainen, mutta possukuvassa seinä on ehkä lähinnä sitä, miltä se todellisuudessa täällä näyttää. Ei ihan Mattelia kumminkaan. Sulo saisi hepulin.

Kati kirjoitti...

No pitipä sattua joku huono maalipurkki kohdalle. :( Mutta onneksi maalaaminen onnistui kuitenkin ja tuloskin näyttää melkoisen kivalta. :)

Thilda kirjoitti...

Postauksen alkua lukiessa jännitti että mitä onkaan tapahtunut, mutta hyvinhän kaikki meni! Lämmin hyvä väri.
Minulla oli kerran mukava vuokraisäntä joka pyynnöstä maalasi keittiön vaalean mintuksi ja makkarin vaalean violetiksi. (Makkari oli sitä ennen valkoinen ja keittiö kirkuvan keltainen) Unelmoin eteisestä johon olisin länttäillyt kämmenenjälkiä vaikka mustalla, mutta niin venyvä kauneudentaju vuokraisännällä ei sentään ollut! ;D

Susanna kirjoitti...

Kaksikin huonoa purkkia itse asiassa. Ostimme kaksi 2,7 litran pönikkää ja molemmissa oli sama vika.

Mutta tosiaan, onneksi ei ollut ihan hukkaostos kuitenkaan.

Ne vuokraisännät saattavat joskus olla hieman rajoittuneita. ;-)

Nanainen kirjoitti...

No johan pomppas!!! :D <3 purppuraaaaah...
Etkö sä tätä kaavaillutkin seiniin tossa vähän aikaa sitten?
Ihanaa nähdä joskus lopputulos - ihan varmaan linttasit ne klimpitkin tasaseks tolla motivaatiolla. ;D

Mervi kirjoitti...

Mahtava väri! Ja vielä tarinakin kerrottavana sen kanssa, eihän paremmin voi käydä! :)

Susanna kirjoitti...

Tällaista väriähän minä haaveilin jo aikoinani meidän olohuoneeseen, mutta Sulo ei kelpuuttanut silloin sitä. Olohuoneesta piti sitten tulla yhteisellä päätöksellä tummanharmaa, mutta lopulta Sulo villiintyi ja olohuoneesta tuli turkoosi. Violetti jäi siis käyttämättä, ja toimiston kohdalla minun ei Sulon mielipidettä tarvinnut edes kysellä. Ja kappas vain, Sulokin on tyytyväinen lopputulokseen.

Anonyymi kirjoitti...

Liruta maali jonkun siivilän läpi. Harsokangaskin käy. Vähän työlästä, mutta pirun paljon mukavampi maalata seuraavia kohteita. :)

Vanhojen maalien kanssa on tullut läträttyä eli tuttua tuo. Eikös Into ole vesiliukoinen? Jos se olisi pakastunut, pitäisi olla aivan käyttökelvotonta - eli on todennäköisesti vain vanhaa. Öljymaalit ja jopa alkydimaalit kestävät paremmin pakkasta.

-Pöö-

Anonyymi kirjoitti...

P.s.

Upea väri. :)

-Pöö-

Susanna kirjoitti...

On se loppuosa tosiaan pakko jotenkin siivilöidä. Pahimmat paakut ovat vielä purkissa jäljellä ja yksi seinä maalaamatta.

Kati kirjoitti...

Nailonskkahousut ovat muuten erinomainen maalisiivilä. Niillä opiskeluaikana siivilöimme klöntit pois lakoista ja maaleista ennen ruiskuttamishommia.

Susanna kirjoitti...

Ohoh, eipä olisi heti tullut mieleen! Sitä pitää kokeilla!