keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Väripilkkusia makuuhuoneeseenSeinäherbaario syrjäytti aiemmin sängyn päässä komeilleet vanhat sanomalehdet. Nyt sain tähän sinivalkoiseen huoneeseen lisää kaipaamaani iloista väriä.

Maalasin saman tien pari muutakin vanhaa kehystä limenvärisiksi ja ripustin seinälle kauniita muistoja yhteisen elämämme ajalta.

Kirjahyllyssä oleva pikkulaatikosto joutui nyt lääkekaapiksi. Maalaan myös sen puuosat vihreiksi, mutta tarvitsen siihen ensin luvan Sulolta, koska lokerikko oikeastaan on hänen henk.koht. omaisuuttaan.

Jokaiseen laatikkoon tulostin apteekkimaiset etiketit, jotka paljastavat lokeron sisällön. Ne ovat paitsi söpöjä, niin ne myös helpottavat Sulo-poloista, jolla ymmärrettävästi menee vähän hermot, kun hänen töissä ollessaan asiat katoilevat ja muuttavat paikkojaan. Onneksi Sulo on pitkämielinen ja tietää, miten onnelliseksi minä tulen näistä sisustushommista.

Lastenhuonetunnelmalta emme päässeet välttymään tässäkään huoneessa. Sulon moottoripyörän asetin vaatekaapin päälle, kirjahyllyyn ujutin pehmoja ja oven päällä olevaan hyllyyn lapsuuteni nuken.

Vanhoissa kapsäkeissä säilyvät pöytäliinat ja ylimääräiset verhot.

Aiemmin keittiössä ollut vitamiinikaappi loikkasi nyt makuuhuoneen seinälle. Vitamiinit tosin jäivät keittiöön.

Siskoltani saadun vaatekaapin minä maalasin, koska se oli mdf-pintoineen liian kiiltävä ja sävyltään vähän vihertävä valkoinen. Ostin Biltemasta siihen uudet antiikkiväriset vetimet hopeanväristen tilalle. Nyt se istuu hyvin toisen kaapin rinnalle.

Mikähän siinä on, että listojen laittaminen jää aina tekemättä? Lattialistat ovat yhä paikoin irti, kattolista kenottaa tuossa kaappia vasten ja sähköjohdot heilahtelevat irtonaisina.

13 kommenttia:

Aseman laidalla kirjoitti...

Tosi kiva huone!
Matkalaukut ovat hienot, tykkään kovasti!

Meillä listat on paikoillaan, mutta vaatekomeroiden kohdalta puuttuu osittain kynnykset... näin on menty jo pari vuotta makkarin komeroiden kanssa ;D
Hiljaa hyvä tulee, mutta se veto on pakkasilla aikas kova siitä suunnalta (ovat nimittäin kylmää eteistä vasten olevat vaatekomerot).

Saila kirjoitti...

Ihana, raikas ja samalla tunnelmallinen. Listat, joo... mulla ne on sekä oikeassa koossa että nukketalossa laittamatta :-D

Susanna kirjoitti...

Minustakin tuntuu tosi vahvasti siltä, että nuokin listat kekottavat tuossa poikittain vielä ensi talvenakin. Eihän niistä edes ole tuossa mitään haittaa.

Saila, oli muuten kova homma nukkekodin listoittamisessa. Ja sitä listaa kului ihan uskomaton määrä pikkuruiseenkin taloon.

Tiina Konttila kirjoitti...

Ai että tuo sininen onkin sitten muikea! :)

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Heippa Susanna!

Voiko siis kiiltävää mdf-levyä maalata? Millaisella maalilla? Pitääkö ensin hioa? Meillä on kaksi sellaista kiiltävää muovimaisen näköistä kaappia. Mieheni sanoi, ettei sitä materiaalia voi maalata...Itsekin kyllä ihmettelen, miten maali pysyisi tuollaisessa pinnassa.

Susanna kirjoitti...

Noh... kaikkeahan VOI maalata. Minä en koskaan jaksa hioa yhtään mitään, ja vetelen pintaan mitä maalia nyt sattuukin olemaan tarjolla. Nuo kaapit ovat molemmat kiiltäväpintaista mdf:ää ja molemmat olen maalannut Bilteman halvimmilla lateksilla. Toisessa oli maalattu mdf, ja toisessa sellainen kalvo, jossa oli puujäljitelmäkuviota. Toisen maalasin nyt, ja toisen jo pari vuotta sitten. Maali pysyy ihan hyvin, mutta jos kaappi saa osumaa johonkin, kun sitä siirtelee, tulee maalipintaan aika herkästi naarmuja.

Anonyymi kirjoitti...

Piti kysyä tuosta mdf:n maalaamisesta mutta vastaus tulikin jo:) Toinen kysymys: olisikos tuolle siniselle värille jotakin värikartan sävyä? Juuri tuollaista sinistä suunnittelen pojan avaruushuoneeseen yhdelle seinälle ja muut seinät valkoisia. Kontrasti näyttää ihanalta teillä! :)

Susanna kirjoitti...

Sopisi kyllä hyvin avaruushuoneeseen!
Katsoin purkin kyljestä olevasta tarrasta. Siinä lukee:
NCS S 3060-R70B
Se ei ollut Tikkurilan värikartasta, vaan jostain toisesta, mutta en muista yhtään, mistä. Liike oli Värisilmä. Ehkä ne maalikaupassa tietävät pelkän koodin perusteella.

Susanna kirjoitti...

Väri muuten on sillä lailla hassu, että kun maalasin sillä keittiön kaapin, se näytti paljon violetimmalta, kuin seinissä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta:) Luin juu että keittiön kaapista tuli violettiin päin menevä tuolla sinisellä ja siinä onkin ehkä onkelma kun suunitelmissa on maalata pojalle myös kaappi:D Mutta kahtotaan mitä tulee... ;)

Nyyti kirjoitti...

Heips! Edellinen anonyymi olen minä:) Metsästin tuon maalin ja koemaalasin sillä kaappia. Olisi pitänyt uskoa sinua, violettihan se on;) Ei sitten kuitenkaan niin hyvä avaruushuoneen väri. Miten se voi sinun seinässäsi näyttää noin ihanan syvän siniseltä ja huonekalussa on ihan violetti? :D

Susanna kirjoitti...

En minä ymmärrä. Voisiko iso pinta-ala olla jotenkin osallisena asiaan? Ei meidän keittiön kaappimme ainakaan ole muuttunut yhtään sinisemmäksi tässä ajan myötä, vaan on yhä ihan violetti. Ja makuuhuone ei näytä violetilta ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sama sävy eri pinnoilla näyttää ja kestää erilailla! Värisilmässä kannattaa mainita että haluaa saman sävyn pintamateriaalille puu ja mdf ja kyprokkiseinä jne. he sitten sekoittavat parhaan kykynsä mukaan oikeaan maalipohjaan!