maanantai 14. helmikuuta 2011

Olohuoneen uudet huonekalutKeskeneräisiä huoneita ei pitäisi esitellä, mutta esittelen silti. Sitten, kun on aika ruveta tekemään olohuoneen seinäremonttia, minulla ei kuitenkaan riitä maltti ottaa ennen-kuvia, vaan pelkästään ne jälkeen-kuvat.

Kun olohuoneesta lähti eilen pois kolme kirjahyllyä, saatiin sinne ihanasti avaruutta. Kävin kaivamassa ulkorakennuksesta esiin vanhan laverin, joka tuli talon mukana. Ihan kelpo sohva siitä tulee, kun laitetaan vähän lisää tyynyjä.

Sohvan päätyyn laitoin Sulon mukana tulleen säilytyskalusteen, josta ei oikein tiedetä, mikä se on ja miten sitä pitäisi käyttää. Kuuluuko se seinälle? Kuuluuko se jonkin muun huonekalun päälle? Kuuluisiko siinä olla jalat? No, nyt se sai jalat, sillä minä hain vintiltä vanhan tv-tason, joka myös tuli talon mukana. Pesin siitä linnunkakkakuorrutuksen pois ja kiinnitin Sulon kaapin sen päälle.


Seinälle sohvan päälle ruuvasin Ikean hyllyt, jotka Sulo on hankkinut ambulanssejaan varten.
Huomatkaa, miten ihanasti karmeat tapetit ovat repeilleet lastulevyjen saumakohdista.

Kaikki tämän huoneen värit ovat vain väliaikaisia, sillä lopullisesta värimaailmasta ei ole mitään varmuutta. Toiveissa on, että lastulevyjen alta paljastuu hyväkuntoiset vanhat tapetit, jolloin seinät saisivat olla raisun vihreät. Kaikki tekstiilit ovat vaihdettavissa sitten, kun värimaailma alkaa hahmottua.


Huonekaluja en aio tässä huoneessa ruvetakaan maalilla raiskaamaan, vaikka minulla on siihen taipumusta. Nämä kaikki 50-luvun kalusteet kun ovat jotenkin liian kauniita maalattaviksi.

Olohuoneessa on sama hankaluus, kuin melkein jokaisessa muussakin talon huoneessa, eli jokaisella seinällä on joku aukko. Täällä on ovi kolmella seinällä ja pari ikkunaa siellä neljännellä. Meidän tekemämme oviaukko ei ole vielä kovin kaunis, mutta kunhan seinien kimppuun joskus päästään, niin oviaukkokin kaunistuu.

Kaikki omistamme pienet lokerikot pääsivät nyt tämän huoneen seinille, sillä niitä ambulansseja ilmaantui enemmän kuin arvasinkaan. Kun luulin, että nyt sain viimeisetkin paikoilleen, aina niitä putkahti jostakin vielä muutama esiin. Mutta kas, lopulta yhteen lokerikkoon jäi tilaa vielä seitsemälle pienikokoiselle autolle.

7 kommenttia:

Jutta kirjoitti...

Näyttäisi teillä olevan ihan samaa tapettia mitä olen meiltä repinyt seinistä irti. Meillä on joka huoneessa paitsi keittiössä ollut tuollaista rypyläpintaista, vähän eri sävyillä ja kuvioilla vaan. Mutta se hyvä puoli niissä oli, että lähti tosi helposti pois kun suhutti vaan vettä päälle ja rapsutteli.

Aseman laidalla kirjoitti...

Kyllähän se niin on, että tarvitseeko sitä aina kaikkea... minäkin vaihtelen tavaroita, osa on kaapissa ja sitten toisinaan tekeekin aarrelöytöjä ;D

Mahtavia nuo ambulanssikokoelmat! Tosi hienosti ovat esillä!
Ja nuo kalusteet eivät todellakaan kaipaa maalia ;D

Aurinkoista ystävänpäivää!

Sulo Lintunen kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää täältäkin (työn ääreltä)!

Kommentti: "Sohvan päätyyn laitoin Sulon mukana tulleen säilytyskalusteen, josta ei oikein tiedetä, mikä se on ja miten sitä pitäisi käyttää. Kuuluuko se seinälle? Kuuluuko se jonkin muun huonekalun päälle? Kuuluisiko siinä olla jalat?"

Kyseinen mööpeli on kirjahyllysarjaan kuuluva osa, mutta enpä muista onko se Iskua, Askoa, vai muuta merkkiä. Ideana alkuperäisessä hyllykössä on ollut kaiketi muunneltavuus, ja siihen saatavat eri käyttötarkoituksiin sopivat osat. Meidän mallimme on saatu ilmaiseksi kierrätyskeskuksesta, ja pitihän se ottaa vaikka kummallinen onkin ;) Siinä on ikäänkuin kirjoitustaso, kun aukaisee oven, sekä lokeroita esim. papereille. Muistuttaa kuitenkin enempi baarikaappia ulkonäöltään. Olen nähnyt kyseiseistä sarjaa olevan kirjahyllykokonaisuudenkin joskus, mutta valitettavasti en löytänyt netistäkään kuvia siitä. Tietääkö joku tarkemmin mistä mööpelistä on kysymys? Mahdollisesti tuossa kalusteen osassa on huonekalutehtaan leimakin, joka helpottaisi jäljittämistä...

Ja kiitokset ambulanssikokoelman palautteesta Asemanlaidalle :)

Susanna kirjoitti...

Jutta, nuo tuntuvat lähtevän aika helposti jopa ilman kostuttamista. Onneksi!

Aseman laidalla, hoksasin justiin, että minulta jäi kuvaamatta huoneessa oleva pöytä ja tuolit, nekin samanlaista tyyliä.

Suloseni, se on Iskusta, siinä lukee "Iskukaluste". Aika kiva, että sille löytyi noin hyvä paikka nyt!

Kuitin koivu kirjoitti...

Kivahan se on näitä keskeneräisistä huoneista olevia kuviakin katella, laita vain lisää. Meillä on sama ongelma seinien kanssa, ehjiä seiniä on tosi vähän. Jokaisessa huoneessa (4h+k) on vähintään kaksi oviaukkoa. Keittiössä ja olkkarissa kolme. Ovien lisäksi kun on vielä ikkunat ja uunit, niin huonekalujen paikkoja ei kauheasti pysty varioimaan.

Susanna kirjoitti...

Juu, jotkut ovet ovat ehkä jopa vähän tarpeettomia, mutta lämmön kiertämisen kannalta niitä ei viitsi sulkeakaan.

paevi kirjoitti...

Nuo autolokerikot on niin hienoja. Vois itekki käyttää samaa ideaa tulevaan lastenhuoneeseen!