sunnuntai 20. helmikuuta 2011

SulolassaEn ole tainnutkaan vielä kertoa, mitä makuuhuoneen kauniin parioven takana on.

Ovesta pääsee Sulon omaan valtakuntaan. Hän ei ole vielä sisustanut huonettaan, kuten kuvasta ehkä voi päätellä. Nyt sinne on vaan nakeltu kaikkea ylimääräistä tai myöhemmin tarvittavaa tarpeistoa. Myönnän, että lähinnä minä olen ollut se nakkelija.

Tämä huone on pohjapiirrokseen nimetty kylmäksi makasiiniksi, eli se on toiminut tavarasuojana aseman kukoistuksen päivinä. Siellä ei ole mitään lämmitystä, mutta hormi löytyy, joten sinne voi joskus laittaa tulisijan.

Huone on täsmälleen saman kokoinen kuin minun työhuoneeni, ja siinä on lastausovi. Eikö joka pojan unelma olekin oma lastausovi ja lastauslaituri?

Näillä kamalilla, pitkään jatkuneilla pakkasilla tuo lastausovi on ollut pienoinen harmistus, sillä se ei edes yritä pitää kylmää ulkona. Pakkanen pääsee vapaasti kulkemaan sen yläreunoista...

... ja alareunoista. Samoin pienillä eläimillä on vapaa pääsy tänne.

Sulo ei ole vielä paljonkaan valottanut minulle suunnitelmiaan huoneen suhteen. Sen tiedän, että upeita hirsiseiniä hän ei aio piilottaa.

7 kommenttia:

 1. Minustakin huoneen sisustus on ihan valmis ;-) Varmaan korkeintaan maalaisin noita seiniä vain jollakin munatemperalla, kun kerran muualla hirsiseinät ovat piilossa - onhan se mukavaa, että jossakin kohdassa taloa ne näkyisivät. Olen aika menestyksekkäästi maalannut sisäkuivakäymäläni raakalautaseinää pellavaöljymaalilla, mutta siitä tulee vähän kiiltävämpää.
  Voiko noiden ulko-ovien sisäpuolelle laittaa sisäovet?
  Sanoisin, että myös joka TYTÖN unelma on oma lastausovi ja -laituri!!!

  VastaaPoista
 2. Ai onko? Minä kun olin ihan sitä mieltä, että koko lastauslaituri voidaan purkaa pois!
  :-D

  Tykkäämme noista hirsiseinistä kovasti. Meillä oli tarkoitus tehdä makuuhuoneesta hirsiseinäinen, mutta kipsipölyn takia siitä ajatuksesta piti luopua. Sulon huoneessa kipsiä onneksi ei ole. Siellä on vain sahanpurua ja puupölyä.

  Jonkinlaista tuulikaappia olemme pohtineet. Pitäisi löytää halpa pariovi siihen - mission impossible.

  VastaaPoista
 3. Fingerporissahan kuljetusliikkeen poika sanoi Rivo-Riitalle: "Jätin lastin takahuoneeseen", johon Rivo-Riitta vastasi: "Et sitten vessaan ehtinyt". Tämä nyt vain tuli mieleen "joka pojan lastauslaiturista"......:/

  VastaaPoista
 4. Rivo-Riitta on meidänkin ehdoton suosikki.
  ;-)

  VastaaPoista
 5. Ehkäpä Sulo odottaa inspiraatiota? =)
  Huoneesta tulee varmaan loistava! Empä panisi pahakseni itsekään tuollaista!

  Meidänkin 40-luvulla rakennetussa talossa on vähän taisteltu pakkasherraa vastaan! Yhdestä huoneesta mitattu 11°c ei enää naurattanut! =/

  VastaaPoista
 6. Sulon aika menee työn teossa kovin tarkkaan, joten tässä inspiraation hakemisessa ei voi hoppilla. :-)
  Minun sisustushommani etenevät siksi paljon nopeammin, kun minulla on omaa aikaa paljon enemmän ja vielä mahdollisuus itse päättää, milloin teen töitä ja milloin en.

  Kyllä se kevät vielä tulee, varmasti, ja sitten kesällä tuskaillaan, kun on liian kuuma.

  VastaaPoista
 7. Katselin blogisi aiheita ja huomasin tavarasuojan. Ajattelin että se tarkoittaa "tuotesuojaa" ja mielenkiinnolla aloin tutustua. No, mielenkiintoista kyllä, mutta ei kertonut siitä asiasta, mistä ajattelin: ettei toisen ideaa saa varastaa...

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.