keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Takaisin koulunpenkilleMinusta tulee taas opiskelija! Tässä yrittämisen ohella.

Tiesittekö, että yrittäjilläkin on mahdollisuus päästä oppisopimuskoulutukseen? Koulupuolen eli teoreettisen opiskelun kustantaa valtio ja käytännön työssäoppiminen hoituu omassa yrityksessä. Minä rupean opiskelemaan nettisivujen tekemistä, ja koulutuksen päätteeksi suoritan web designer -tutkinnon. Omat taitoni internet-sivujen rakentelussa ovat peräisin 90-luvun loppupuolelta, joten voitte vain kuvitella, miten pihalla minä olen näistä tämän päivän php-css-flash-kuvioista. Ja koska en halua olla pihalla, päätin ryhtyä opiskelemaan. Jonkinlainen koodaustaito on oikeasti elinehto toiminimeni hengissäpysymiselle.

Ihan vielä en uskalla silti täysillä riemuita, sillä vasta ensi viikolla tehdään oppisopimustoimistossa paperit asiasta ja vasta sitten uskallan uskoa opiskelun olevan todellisuutta. Opiskelu tulee tapahtumaan osittain lähiopetuksessa Helsingissä ja osittain verkko-opiskeluna. Helsingin-reissuja tulee olemaan noin kerran kuussa, ja uskon niiden tekevän minulle paljon hyvää. Kun oma työpaikka sijaitsee kotona, kaventuu elinpiiri tosi suppeaksi. Mahtavaa päästä tuulettumaan ja oppimaan uutta!

Kuvan laukku on muuten se, jonka kanssa aloitin koulutieni 7-vuotiaana. Tai voi se olla siskonikin laukku, meillä kun oli samanlaiset. Eikö se olekin ihana? Ottaisinko sen nyt Helsinkiin mukaan? Tarvitsen varmaan uuden penaalinkin.

11 kommenttia:

 1. Heippa! Olen seuraillut mielenkiintoista blogiasi jonkin aikaa ja toivotankin iloa opiskeluun! Tuon laukun kanssa iloa varmaasti riittää :-)

  VastaaPoista
 2. Joo, nykyään on kaikkia kivoja Hello Kitty -penaaleja ym! :-D Ja sinne tietysti mätsäävät kynät ja hajukumit.

  VastaaPoista
 3. En kyllä tiennyt! Onneksi otit asian puheeksi koska tuohan todella hieno mahdollisuus :) Niin ja uusi penaali, ehdottomasti! Intoa opintoihin ja elinpiirin laajennukseen :)

  VastaaPoista
 4. Jotenkin tuli deja vu -olo tuosta repusta...muistaakseni itselläni oli punainen samantyylinen aikoinaan. Missähän se lie nyt...ÄITIII!!!

  Opiskeluniloa, kuulostaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 5. Mulla oli myös muodoiltaan kopio tuosta laukusta, turkoosin värinen, edessä valkoinen perhonen.
  Vuos -77.

  VastaaPoista
 6. Ah, hajukumit. Miten sitä aina kokoonnuttiinkin jonkun luokkakaverin pulpetin ääreen nuuhkimaan kumeja!

  Minä aloitin koulun vuonna 81, mutta nuo laukut olivat jo sitä ennen käytössä serkkutytöillä. Me saimme heiltä aina vaatteita ja muuta ylimääräiseksi jäänyttä.

  Heidi, minustakin se on hieno mahdollisuus, ja aivan liian vähän tiedetty. Asiasta pitää infota muita pienyrittäjiä, sillä kovin monella kaltaisellani ei ole mahdollisuutta kouluttaa itseään tuhansien eurojen arvoisilla koulutuksilla. Ja opiskella voi tällä tavoin ihan mitä tahansa alaa.

  VastaaPoista
 7. Onnea opiskeluun, koululaukku on kyllä hienoin mitä on aikoihin nähty :)

  VastaaPoista
 8. Hei,osuin tänne sattumalta. Todella ihana blogi, jään lukijaksi. Onnea koulutielle. Ja tottakai pitää ostaa uusi penaali!

  VastaaPoista
 9. Tässä olikin oikein hyvää infoa, kiitos :)
  Valtavan upea kouluveska, mulla oli samanmallinen punainen, siinä taisi olla smurffiinan kuva, koulunkäynti alkoi -84 :)
  Ja tottahan sitä penaali tarvii hankkia, joko ommella tai ostaa mutta uusi ja nätti kuiteskin, lisäksi kaikkia ihania kyniä sun muuta sälää :D

  VastaaPoista
 10. Opiskeluintoa! Hieno koululaukku on kyllä :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos toivotuksistanne! Olen kyllä tosi innoissani. Ostin jopa pieniä matkapurkkeja, joihin saa sopivan määrän shampoota, rasvaa, saippuaa... kaikkea mitä yhden yön reissuille tarvitaan.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.