lauantai 28. kesäkuuta 2014

Arvonsa tunteva sisäpiirin lempiriepubambutiskirätti, häh?


Miksi toinen on lempiriepu ja toinen bambutiskirätti? Miksi uusi Öttiäisriepu onkin sisäpiirin riepu? Mitä eroa näillä oikein on?

Alkaa noita nimityksiä olla vähän liikaa. Puhutaanpa tästä lähtien vain Lempirievuista, jotka ovat Susannan Työhuoneen valmistamia bambutiskirättejä. Pitäisi vissiin hakea tavaramerkki sille sanalle, mutta en ole saanut aikaiseksi.

Onhan näillä erilaisilla Lempirievuilla kuitenkin pieniä eroja, ja niistä eroista minä haluaisin nyt kertoa teille ja kuulla teidän mielipiteenne.

Aluksi oli vain valkoisia, sileäpintaisia bambutiskirättejä. Niiden hyviä puolia ovat kaunis ja pirteä ulkomuoto sekä se, että painoväri pysyy samanlaisena pesuista toiseen. Niiden heikkoutena on kuitenkin se, että ne ajan myötä harmaantuvat ja liat näkyvät. Ne ovat myös melko paksuja, sillä kankaan nurjalla puolella (eli piilossa rievun sisällä) on nukkaus, joka muhkeuttaa riepua jonkin verran aivan tarpeettomasti. Nukkauksen takia rievut myös tulevat pesukoneesta ulos hassuna myttynä, joka pitää siloitella littuun.

Näitä ei ole ollut aika pitkään aikaan minulla myynnissä, mutta tulossa on taas, sillä valkoisilla rievuilla oli ystävänsä, jotka ovat niitä toivoneet takaisin.


Sitten tulivat ruskeat rievut, joissa sain korjattua valkoisten epäkohtia likaantumisen suhteen. Ruskeassa kankaassahan lika ei näy lainkaan. Koska joudun tilaamaan tätä kangasta tehtaalta kokonaisen valtavan värjäyserän, pääsen myös kieltämään nurjan puolen nukkauksen. Tämän takia olen voinut laittaa riepujen toiselle puolelle kankaan karheamman pinnan. Painokuvion puolella riepu on sileä, mutta kääntöpuolelta karhea, mikä parantaa hankausominaisuutta. Tästä on kuitenkin seurannut sellainen ikävä ominaisuus, että pesukoneessa riepujen reunat tuppaavat rullautumaan.


Pian lähetän halukkaille uutiskirjeen, jossa on linkki ensimmäiseen "sisäpiirin" riepuun, eli Öttiäisiin. Niitä olen tehnyt vain rajoitetun erän, eivätkä ne tule kauppaan myyntiin kaikille, vaan pelkästään uutiskirjeen tilaajille. Samalla näiden riepujen tilaajat ovat minulle arvokasta testikansaa, jolta toivon saavani kuulla käyttökokemuksia. Näissä Öttiäisissä nimittäin kangas on nurinpäin kaikkialta, eli riepu on molemmilta puolilta karheaa. Tämän ansiosta ne pysyvät pesukoneessakin litteinä ja käpertymättöminä. Pieni varjopuoli on se, että painojälki ei ole niin täsmällisen särmikästä kuin kankaan sileälle puolelle painettuna. Nämä ovat myös kooltaan tavallisia Lempiriepuja suurempia.


Tämä kaikki on minun pyrkimystäni kohti täydellistä bambutiskirättiä. Omasta mielestäni molemmilta puolilta karhea riepu on se paras, vaikka painatus onkin aavistuksen epätarkkaa. Kerrottehan te minulle oman mielipiteenne! Ärsyttääkö se, että rievun reunat käpristyvät? Onko hankaava pinta tärkeä asia vai saisiko molemmat puolet olla sileitä? Ja kunhan saatte käsiinne Öttiäiset, onko painatus mielestänne kärsinyt liikaa kankaan pintarakenteen vuoksi?

Palautetta saa aina lähettää sähköpostilla susanna at susannantyohuone.net tai antaa sitä täälläkin kommentoimalla.16 kommenttia:

 1. Mää en ees oo huamannu mittään käpristymistä. Tossa on just nokan eresä yks pyykistä tullu ruskee riapu, ihan hyvältä näyttää. Se mun ainoo valkonen on kyllä mun suasikki, ollu käytösä usseemman vuaren eikä tiätenkään oo ennää valkonen, mut ei se rumakaan oo. Hankaava puali voi mun miälestä ihan hyvin olla vaan takana, en usko että mun tulis kauheesti hangattua kuvapualella mittään kuivuneita puuroja, pelkäisin kuvan kärsivän. Isompi koko on hyvä juttu. Tässäpä oli palautetta. :-)

  VastaaPoista
 2. ehdottomasti karheita. ostin joskus niitä ekoja jotka haalistuivat, harmaantuivat ja jopa kutistuivat ja pussittivat sitten aika nopsaan.. lisäksi niiden sileä pinta ei oikein ollut mieleen. itse pidän hamppujoustofroteesta karheuden ja ohuuden takia ja sen että ei reunat rullaile.

  VastaaPoista
 3. En tietenkään ole kokeillut tätä karheampaa mallia, mutta ajattelin kommentoida tuota painojälkiasiaa ihan ajatuspohjalta. Jos unohdetaan kaikki se ihana, jota olet tuotteeseesi saanut personoitua (tässähän ei puhuta rätistä, vaan lempirievusta, jolla on melkein oma sieli), niin kyseessä on kuitenkin rätti :D Rätin tarkoituksena on olla hyvä rätti. Se, että rätti on niin valtavan soma, on tietenkin melkein yhtä tärkeä asia.

  Tahtoo siis sanoa, että minä olisin valmis tinkimään hieman painojälkilaadusta kun kyseessä on rätti, jos se tuo tuotteeseen lisää käyttöhyötyä. Pidän räteistä kuten ne ovat, mutta tuotekehitys on hieno juttu ja jos painojälken tarkkuutta pitää hieman laskea saavuttaakseen käyttöominaisuuteen lisää tehoa, ainakin omalla kohdallani ostopäätös vaan vahvistuu :) Kaksipuolinen rätti kuulostaa fiksulta.

  VastaaPoista
 4. Juu, meillä on ruskeat rievut käytössä ja kovassa sellaisessa. En ole huomannut reunojen rullautumista ollenkaan, enkä nyt tiedä haittaisiko se edes käytössä. Rievut ovat hankausominaisuuksiltaan aivan bueno ja mikä parasta, keraamiselta tasoltakin irtoaa lika hankaamalla rätillä, aikaisempien rättien(Wettex ja muut) joutui käyttämään terää palaneen lian irrottamiseen. Eikä tarvitse edes pesuainetta käyttää! Tilasin juuri lisää riepuja, jotta voin kierrättää niitä käytössä tehokkaammin. Isompi riepukin on varmasti hyvä varsinkin muussa siivouksessa, odotan innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua. Itseäni ahdistaa se reunojen rullailu kauheasti ja sitten sinä et ole sellaista edes huomannut. Maailma on erilainen tiskirättiyrittäjän silmin. :D

   Poista
 5. Minulla on molempia, valkoisia ja ruskeita riepuja. Valkoisia vähän moitinkin paksuiksi, joten ruskeat olivat tosi mukava yllätys, kun olivat ohuempia ja se karhea puolikin oli hyvä käytössä. Valkoiset olivat hyviä myöskin, mutta olen ilmeisesti melkoinen sottapytty, sillä ne menivät aivan harmaiksi ja epäsiistin näköisiksi.
  Ja ettei menis sulla liian helpoksi, niin mä kyllä tykkään tästä nykyisestä koosta, mun käteen pienempi rätti istuu paremmin, varsinkin tiskirättikäytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoahan tämän ei tarvitsekaan olla. :) Kiitos sinullekin!

   Poista
 6. http://www.pollitasta.fi/2007/12/kayta-tm-merkkia-heti/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopa jotakin... Kiitos linkistä!

   Poista
  2. Jo vain!

   Mietin tässä juuri, olisko mulla mitään, minkä voisin trademarkata! :D Kenties Öljyiset Linnut.

   Poista
  3. Minä jo panin kaupan täyteen teeämmiä! :D

   Poista
 7. Minä pidän niistä valkoisista! On mukava kun tiskirätti on raikkaan näköinen ja kaunis. Aavistuksen verran se harmaantuu, mutta ei mitenkään häiritsevästi vaikka vanhin rättini (eelleen käytössä!) on jo puolitoista vuotias. Heitän kyllä pesukoneeseen aika usein.
  Valkoinen raikkaan kaunis on myös mukavampi antaa lahjaksi kuin tumma ruskea.
  Minä puolestani toivoisin useammin vaihtuvia kuvamalleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos noilla valkoisialla tuntuu yhä olevan kysyntää, niin voisin niitä pitää jotain vaihtuvaa valikoimaa aina mukana. Olen tässä nyt ajatellut, että painaisin jatkossa myös itse taas rättejä, juuri sillä lailla, että olisi joku uusi kuosi, jota olisi vain tietyn ajan tarjolla. Ja sitten ruskeissa olisi se perusvalikoima, jota alihankkija painaa isoja määriä.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.