keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Avaimenvartijoita (arvonta)


Olen jo kaaaauan kauakauankauan seuraillut Peikkokukkulan Mian blogia. Mia kertoo elämästään Chilessä, ja blogi on varmaan monille tuttu entuudestaan. Minua kiinnostavat suomalais-eteläamerikkalaisen elämänmenon lisäksi Mian nuket, sillä hän valmistaa eri tekniikoilla varsin hienoja hahmoja. Kun Mia keksi ruveta tekemään keskiaikatyyppejä avaimenperiksi, minä ihastuin ikihyviksi erityisesti hänen nunniinsa. Tilasin sellaisen itselleni ja toisen ystävälleni lahjaksi. Minun nunnani huristelee nyt Vespalla pitkin Imatraa.

Samalla tilasin yhden ylimääräisen nunnan ja sanoin Mialle laittavani sen arvontapalkinnoksi blogiini. Yllättäen tilaukseni mukaan oli laitettu myös ritari ja tonttu. Siksipä nekin ovat nyt mukana arvonnassa.


Kaikki nämä hienot avaimenperät ovat hauskan pehmoisia, sillä ne ovat kangasta ja niissä on vanutäyte. Mia on maalannut ja lakannut käsin ne kaikki yksitellen. Nunnat, ritarit ja ihanat linnanneidot ovat Mian kanssa juuri nyt Suomessa ja niitä voi käydä ihailemassa livenä ja tietysti myös ostamassa Turun Keskiaikamarkkinoilta nyt loppuviikon ajan.

Mutta palataanpa siihen arvontaan. Voit osallistua arvontaan tässä kommentilla kertomalla, haluatko osallistua tontun, nunnan vai ritarin arvontaan ja minkä avaimen kanssa sitä käyttäisit vai keksitkö sille jotain muuta tarkoitusta kuin avaimenperyyden. Koska minulla on anonyymiesto päällä blogissa, voivat rekisteröitymättömät osallistua sähköpostilla susannantyohuone at gmail.com

Osallistua voitte vain tämän ja huomisen päivän ajan eli viimeistään torstaina klo 22 saapuneet vastaukset ovat arvonnassa mukana.

(PS. Tarvitseeko minun nyt erikseen mainita, että en hyödy tästä mitenkään ja että tämä ei ole sen sortin "blogiyhteistyö", vaikka kivaa blogittajien yhteistyötä onkin.)

69 kommenttia:

 1. Oijoi! Mie ottasin Ritarin :) Ja siihen ripustaisin oman rakkaan ritarini autonavaimet <3

  Ps. lukihärö. Luin, että avaimentyperyyden :D

  VastaaPoista
 2. Ei voi vastustaa... Näinkö tähän arvontaan osallistutaan...Tonttu vei sytämmeni! Ja tuokin nunna niin liikuttavan viaton!

  VastaaPoista
 3. Tonttua minä käyttäisin saunan avaimeen. toki siitä tulis kiva laukkukoriste myös :)

  VastaaPoista
 4. Ritari olisi ihan must veljenpojalle. :) Saattaa olla, että päätyisi leikkeihin tai koristeeksi.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 5. Nunnan arvontaan osallistuisin. Se saisi parikseen työavaimeni.

  VastaaPoista
 6. Ritarin ottaisin, ja antaisin pojalle jolla nyt mietinnässä oman avaimen saanti (6v). Ritarista tulee mieleen rohkea.

  VastaaPoista
 7. Osallistun nunnan arvontaan. Nunna pääsisi vartioimaan avainnippuani, jossa on sekä koti-, työ- että autonavaimet.

  VastaaPoista
 8. Osallistun nunnan arvontaan! laukkukoriste ehdottomasti! aina olisi mukana :)

  VastaaPoista
 9. Nunna ehdottomasti! :D Se pääsisi minun punaisen skootterin kyytiin.

  VastaaPoista
 10. Onpa ihania avaimenperiä, kyllä ne aina muoviläpyskät voittaa ja kun tietää, että joku on ne käsin tehnyt, lämmittävät ne myös sydäntä. Tavoittelen nunna-avaimenperää.

  VastaaPoista
 11. Osallistun nunnan arvontaan! Minut puettiin polttareissani nunnaksi ja jouduin myymään munkkeja. Et siks : )

  VastaaPoista
 12. Tonttu sopisi hyvin autonavaimeni kavaljeeriksi. Jos tonttu hoitaisi tonttuilut, niin mie voisin turvallisesti ajaa autoa :)

  VastaaPoista
 13. Nunna tietysti ja käsilaukun vetoketjuun, kun se nipukka josta normisti vedetään on mennyt poikki.

  VastaaPoista
 14. Osallistun ritarin arvontaan. Laittaisin sen kotiavaimeen tuomaan turvaa, kun en tykkään yhtään olla yksin kotona öisin, mutta jospa pienen ritarin seurassa itsekin rohkaistuisi, eikä valvoisi puolta yötä aina!

  VastaaPoista
 15. Minä osallistun tontun arvontaan. Se pääsisi kotiavaimiini. Siitä tulisi kotiavaintonttu. Oikean kotitonttumme pikkuapulainen.
  Aivan valtavan ihana tuo ritarikunnan edustajakin olisi auton avaimissa. Silloin se olisi teiden ritari. Mullakin toisi pientä pyhyyttä ja suojaa katalassa maailmassa... Mutta tonttu kynttilänsä kanssa toisi kivasti valoa tämänhetkiseen elämääni. Sen arvontaan osallistun. Kiva tämmöinen arvonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin = Nunnakin Älykkäitä nämä puhelimet, kun luulevat olevansa niin älykkäitä ja korjailevat tekstejä vaivihkaa...

   Poista
 16. Tontun valikoisin tytölle Susannalle Ouluun kotiavaimeen ...jos sit ei ennää kuulus mul o kiire missä mun avvvain....

  VastaaPoista
 17. Ritari tulisi pelastamaan minut pulasta. Täytyykin käydä kaappaamassa muutama mukaan tuolta keskiaikamarkkinoilta joka tapauksessa. Ritareita ei koskaan ole liikaa:)

  VastaaPoista
 18. Oi, miten kauniita! Osallistun ritarin arvontaan. Se on uljas ja muistaisin aina ottaa avaimet mukaani. Voisin käyttää sitä myös kassini vartijana.

  VastaaPoista
 19. Nunna tai tonttu olisi kiva. Laittaisin tähän kuvan mun nykyisestä avaimenperästä jos pystyisin. Se on säälittävä ja olen toivonut 30v. lahjaksi uutta. Nykyisen ostin vuosia sitten käsityöläiseltä messuilta ja siinä oli joskus kiva koirankuva, mutta se on aikoja sitten kulunut pois. Enää on jäljellä ripulikakan värinen tyyny. Olen huomannut, että pehmeän avaimenperän löytyminen kassista on helpompaa kuin kovan. Mistä lie johtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat siitäkin kivoja, että ovat kevyitä, vaikka melko suuria. Istuvat hyvin kouraan. :)

   Poista
 20. Tonttu tontulle. ;) Mökkiavaimet pääsisivät tontun vartioitavaksi. :)

  VastaaPoista
 21. Osallistun nunnan arvontaan - olisi ihana ihan oikeasti avaimenperäksi. Sopisi omaan "henkiseen" tilaan tällä hetkellä.
  Olen seurannut blogia aina silloin tällöin ja ihaillut hänen tuotteitaan ja juttujaan. On se elämä kuitenkin erilaista eripuolella maailmaa. Itse olen koti-ihminen ja sydämeltäni supisuomalainen, siksi onkin ihana, että voi esim. näin blogin välityksellä saada palan muistakin kulttureista ja tavallisesta arjesta nissä. Löysin blogin muuten sinun blogisi kautta. =)

  VastaaPoista
 22. Nunna tai ritari...hmmm...onko pakko valita....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pakko. Muuten en tiedä, mihin erään sinun lappusi laitan. :)

   Poista
 23. Nunna :) Se voisi laittaa venekoppimme irrallaan pyörivät avaimet järjestykseen.

  VastaaPoista
 24. Tonttu menisi mökille, olisi juuri sopiva saunakammarin avaimen jatkoksi :).
  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
 25. Tontun arvontaan osallistun ja laittaisin sen työavaimiin. Nykyinen avaimenperä kolisee liikaa avainten kanssa varsinkin nukkumahuoneessa, jossa pitäis olla hipisen hiljaa:)

  VastaaPoista
 26. Nunna! Nunna pääsis näkemään luostarin ulkopuolista elämää työavainnipussa. Nunna vois kertoo tarvittaessa kultaisia neuvoja ja palauttaa perusasioiden äärelle tällaisenkin haihattelijan.

  VastaaPoista
 27. Kaikki ovat kivoja ja jo tuttujakin Mian blogista,ottaisin mieluusti nunnan tai ritarin.Tiita

  VastaaPoista
 28. Mun kommentti hävisi taas mustaan aukkoon, joten kommentoin uudestaan. Nunna! (Tonttu olisi myös ihana ja ritari, mutta mutta...) Nunna vahtisi kotiavaimiani ja pyykkituvan avainta. Ihania avaimenperiä!

  VastaaPoista
 29. Huh, siinäpä taitava ihminen! Tonttu sopisi tulevan pihasaunan haltijaksi paremmin kuin hyvin...

  VastaaPoista
 30. Lähden näitä ihastelemaan tulevana lauantaina 'täl pual jokkee'.
  Ritari on aivan huikea ja se voisi roikkua ohjaajan yhdessä tärkeimmistä työkaluista, pillissä, kiinni.

  VastaaPoista
 31. Aivan upeita ovat kaikki,mutta nunnan valitsisin.Antaisin historianopiskelija-tyttärelleni.Tai ehken raaskisikaan,vaan pitäisin itse:)

  VastaaPoista
 32. Tonttu on ihanin. Joko avaimiin (kaikki mahdolliset samassa nipussa) tai kassiin roikkumaaan.

  VastaaPoista
 33. Osallistun ritarin arvontaan, sen antaisin miehelleni avaimenperäksi, hänhän on minun oma ritarini :)

  T. Tiina

  VastaaPoista
 34. Mukava arvonta. Mukana nunnan arvonnassa, ja ihan siksi että olen ollut nuoruudessani nunnaluostarissa kesätöissä.

  VastaaPoista
 35. Tonttu! Ihana tonttu! Osallistun!

  VastaaPoista
 36. Vaikea valita noista...mutta taidan valita nunnan (äänestin sitä jo Mian blogissa kauneimmaksi...) mikäli arpaonni suosii :) Hyvä idea arpoa toisen bloggaajan tuotteita! Hmmm...

  VastaaPoista
 37. Laittaisin ritarin koiran talutushihnaan killumaan. Helppoa löytää oikea hihna kun käydään koirakavereiden luona vierailulla ja on vielä kivan näköinenkin. :)

  VastaaPoista
 38. Osallistun tontun arvontaan. olen ihastellut sitä jo aiemmin Peikkokukkulalla-blogissa :)
  Kotiavaimen kanssa tai laukkukoruna käyttäisin.
  minnapo1(at)gmail,.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sähköpostiosoitteeseen näytti tulevan pilkku liikaa

   Poista
 39. Osallistun ritarin arpajaisiin. Kohta kouluun lähtevä kuopus saa oman kotiavaimensa ja tarvitsee myös isohkon avaimenperän. Jos arpaonni ei suosi, taidan tilata peikkokukkulalta tuollaisen. vaaleanvihreaa(at)gmail.com

  VastaaPoista
 40. Oooooh, tollanen ritari mun The Hoitolaukkuun roikkumaan!!!!! Sehän suorastaan huutaa haluavansa tänne!

  VastaaPoista
 41. Heips. Nunna miellyttää minun silmiäni eniten, ja oman autoni avaimia tämä saisi kantaa mukanaan :).

  VastaaPoista
 42. Tietennii mukana arvonnassa. Tonttu on ajatuksena niin vieras, koska inhoan puutarhatonttuja yli kaiken, mutta menihän tuo avaimenvartijana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä laittaisin heti mun pienen ja punaisen autoni avaimet tonttiin roikkumaan..

   Poista
 43. Kaikki ovat ihania, mutta nunna kuitenkin ylitse muiden :)
  Johonkin kivaan ja näkyvään paikkaan laittaisin roikkumaan, varmaan laukkuun koristeeksi...

  VastaaPoista
 44. Nunnan ottaisin ja laittaisin sen vaan laukkuuni ulkopuolelle roikkumaan, niinkuin mulla on monesti jotain niissä roikkumassa :)

  VastaaPoista
 45. Tuo tonttu, ihana! Tuo mieleen lapsuuden televisio-ohjelmat. Minäkin varmaan koristaisin avaimenperällä laukkuni, tuollaista en raaskisi jättää vain laukun sisälle piiloon.

  VastaaPoista
 46. Tuollaisen Nunnan haluaisin! Uuden Kodin avaimilleni. Suojaamaan kotiamme. Ja muistuttamaan nuoruuden haaveista ja haaveista ylipäätään. Halusin nuorena nunnaksi tai suurperheen äidiksi. Toinen haaveista toteutui...

  VastaaPoista
 47. Joulutontun ottaisin ja kiinnittäisin sen joulukoristekoriin. Se olisi niin söpö siellä ja kertoisi korin sisällöstä! :)

  ja sitten voisin sanoa muille, hakekaa se kori, missä se söpö tonttu roikkuu :)

  voilooa@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Nunnan ottaisin ja se voisi mennä - yllätys yllätys- Vespan avaimen peräksi. Minäkin olen onnellinen Vespisti :)

  VastaaPoista
 49. Nunna-arvontaan osallistuisin! Se on sympaattinen. Laittaisin siihen pyörän avaimen - minun pyöräni varsinainen lukko on rikki, ja mukana pitää aina kuljettaa irrallista lukkoa ja avainta siihen. Minun pyöräni on ainut meidän aikuisten pyöristä, jossa on pyörän peräkärryn kiinnityssysteemi, eli ajelemme pyörälläni molemmat, sekä mies että minä. Lukko ja avain -kombinaatiosta on aina vähintään se pienempi osapuoli hukassa ja iso ja hieno avaimenperä ehkä helpottaisi avaimen mukaan ottamisen muistamista...

  VastaaPoista
 50. nunna olis kiva! kotioven vartijaksi pääsis. kaimasika at gmail.com

  VastaaPoista
 51. Kaikki ovat ihania, mutta tontun ottaisin. Luultavasti laittaisin johonkin jouluprojektiin.

  VastaaPoista
 52. Tämmöisenä 'siveyden sipulina' tuo nunna olisi juuri sopiva! jlikkuna@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Voi, tuo suloinen tonttu tulisi kyllä mielellään meille. Ja se päätyisi vissiin ihan Kipriikan i-ha-nan avaimenperän jatkeeksi!

  VastaaPoista
 54. Kaikki kolme ovat hienoja, mutta valinta taipuu tällä kertaa ritariin. Antaisin sen avaimenperiin hullaantuneelle sisarenpojalleni. Herra 8 vee oli juuri tutustumassa Turun linnaan, niin että ritarit on nyt pinnalla :)

  VastaaPoista
 55. Nunna ilman muuta kelpaisi tänne, työavaimia vartioimaan, olenhan itse kirkon (tosin ev.lut.) palkkalistoilla ;-) !! Ja minulle on selvännäkijä (kyllä, myönnän kokeilleeni moista "hurjassa" nuoruudessani) kertonut että olen entisessä elämässäni keskiajalla ollut nunnana luostarissa, merkittävässä vastuutehtävässä, johon on liittynyt iso nippu raskaita avaimia. Portinvartijanunna ehkä?!
  Eli siis ilolla ja pilke silmässä mukava arvonnassa!

  VastaaPoista
 56. Tontun arvontaan mukaan. Ja paikan saisi joko laukustani tai sitten kotiavaimen peräksi. Ihania ja upeita ovat kyllä kaikki.

  VastaaPoista
 57. Ritari olisi kyllä suosikki, laittaisin sen mökin avaimen urheaksi vartijaksi! :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 58. Ihania kaikki ja siis vaikea valinta. Tonttu olisi kiva saunan tai kellarin avaimeen, mutta koska suhaan tuolla liikenteessä 150 kilsaa päivässä, tuntuisi se nunna kuitenkin turvallisemmalta liikenteessä. Siis tuo sisar Bridget minun lappuuni.

  VastaaPoista
 59. Nunnan laittaisin mielelläni laukkuni vetoketjuun roikkumaan. Joskus mulla oli siinä minkinkarvainen häntä ja ihmiset hipelöi sitä. Kunnes hermostuin näpelöintiin ja otin sen pois :) Näpelöisköhän ne tuota Nunnaa? :)

  VastaaPoista
 60. Onpa vaikeaa valita, kaikki niin ihania! Hmm. Okei, osallistun ritarin arvontaan :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.