torstai 19. kesäkuuta 2014

Tuunattu kännykkäkotelo


Jouduin eilen vähän askartelemaan saadakseni mieleiseni kännykkäkotelon. Maailmassa ei vaan tuntunut olevan kaunista lompakkomallista koteloa. Käsityöläisten valikoimissa on vaikka miljoona ihanaa pussimallia, mutta sellaista en ollut nyt vailla.


Ostin joskus viime talvena tällaisen oranssin kännykkäkotelon eBaysta, koska hämmästyttävää kyllä, se oli ainoa paikka, jossa oli edes jonkinlaista valikoimaa vanhanaikaiselle puhelimelleni. Halusin ehdottomasti tuollaisen lompakkomallin, josta puhelinta ei tarvitse ottaa pois ja joka suojaa sitä, jos se tipahtaa rähmäkäpälistäni. Samanlaisia koteloita oli myynnissä Suomessakin kuusinkertaisella hinnalla, mutta olin aika varma, ettei keinonahka pysy siistinä kuin haalean aavistuksen ajan, enkä siksi halunnut maksaa kotelosta liikoja.


Aika äkkiä tylsä ulkomuoto alkoi kyllästyttää minua ja nyt, kun kotelon kulmat tosiaan alkoivat jo kulua, oli aika kokeilla tuunausta. Tarvitsin palasen vanhaa verhokangasta, liimoja ja sakset. Kotelon muoviosa lähti irti kohtuullista väkivaltaa käyttäen, ja sitten pääsin liimailemaan kangasta kotelon kansiin.Vasara on tällaisissa päällystelyhommissa kätevä apu, koska sillä paukuttaen nurkista saa litteät. Olen joskus kirjansidontakurssilla sen oppinut. Kankaan kannattaa olla ohutta luonnonmateriaalia, koska keinokuitujen liimaaminen voi olla vaikeaa. Tilkku on myös hyvä asettaa täysvinoon, jotta reunat taipuvat mahdollisimman kauniisti nurjalle puolelle.


Pritt-puikkoliimalla liimasin kankaan kiinni kotelon kansiin, Fray Stay -liimalla varmistelin, etteivät kankaan reunat lähde purkautumaan ja kontaktiliimalla kiinnitin muovikaukalon takaisin paikalleen.


Sisäpuolelta koteloni ei ole mikään kukkanen, mutta ulkoapäin katseltuna se on oikein ihana. Olen tyytyväinen.4 kommenttia:

  1. Vau! Arvaat varmaan,että toi on täysin mun makkuuni! :-D

    VastaaPoista
  2. Todella hieno! Minulla on samanlainen ongelma, mutta ihan samanlainen toteutus ei toimi kun on kameranlinssiaukkoja sun muuta taka- ja etukannessa. Onneks omaan puhelimeen saa halvalla kuoria, ei siis haittaa vaikka ekasta tuliskin testiversio ;)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.