tiistai 24. kesäkuuta 2014

Pieniä vaihteluita


Nuhaiset terveiset täältä Immolasta. Inhottava kesänuha iski meihin ja olo on tavanomaistakin toimimattomampi.

Ompelehdin juhannuksen tienoilla muutaman erän valko-punaisia maatuskatuotteita, jotka laittelin nyt kauppaan. Ylimmän kuvan kesäinen rantakassi on pellavaa ja ajattelin ommella niitä tilausten mukaan, enkä etukäteen varastoon, kuten tavallisesti. Jos joku haluaa itse ommella samanlaisen, niin tuohon uppoaa puoli metriä kangasta.


Bambusta tein kylpyhuonetuotteita. Minulta on silloin tällöin pyydetty pesulappua. Ihan rehellisesti sanottuna minä en oikein tiedä, mikä on pesulappu. Mutta uskon, että asiakkaat tietävät, kun sellaisia toivovat. Näillä pesulapuilla on kokoa 15 cm x 15 cm ja myyn ne kolmen kappaleen setteinä.


Itse tykkäisin hinkata ihoani oikein karhealla sienellä tai harjalla, mutta herkkäihoisille nämä ovat varmasti oikein hyviä. Älyttömän söpöjä ne ainakin ovat.


Lisäksi ompelin muutaman pyyheliinan. Ne ovat erinomaisen kivoja kasvopyyhkeinä tai vaikka hikipyyhkeinä jumpassa, mutta nämä ovat nyt vähän kakkoslaatuista. Tuo kangas, joka minulla oli jäljellä, oli painettu huomattavan vinoon ja siksi en oikein ole voinut myydä sitä kankaana. Kuvioiden kohdistaminen olisi sula mahdottomuus ja siksi esimerkiksi vaatteiden ompelu tästä ei olisi onnistunut. Pyyheliinassa se ei niin haittaa.

Koska en löytänyt budjettiin sopivaa ompelijaa, jouduin itse suoriutumaan reunan kanttauksesta. Lopputulos ei ole mikään erimerkillisen täydellinen. Siksi hinta on noin kympin edullisempi, kuin mitä sen pitäisi ensiluokkaisessa pyyhkeessä olla.


Ja sitten surauttelin vielä tiskirättejäkin, sillä valkoisten tiskirättien ystävät ovat joutuneet jo pitkään nuolemaan näppejään.

Nämä kaikki ovat verkkokaupssa Pienet erikoiset -kategoriassa, jonne laittelen aina satunnaisia, pieniä eriä sekalaisia tuotteita. Sellaisia minusta on mukavaa tehdä vaihtelun vuoksi, mutta ei suurina sarjoina.

12 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Pienet erikoiset *aaltoja*

Flunssa *potkis*

Vaihtelun vuoksi *lisää aaltoja*

Sammaleija kirjoitti...

Huraa huraa!
Minä tilasin suurella ilolla tuon pyyheliinan :)
Ei ihme, että nuha tulee tällaisena epäkesänä. Toivottavasti menisi pian ohitse. (Sekä nuha, että epäkesäsäät, ja tulisi se oikea kesä taas.)
Lämpöä päiviisi :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania ovat :)
Laita Susanna pesulappuun kulmaan vielä pieni ripustuslenkki, niin maatuskat saa somasti riippumaan kylppäriin

Susanna kirjoitti...

Vaihtelun vuoksi olen tänään raivannut vintistä pois jätteitä. *aaaaaaaaaaaaaaltoja*

Susanna kirjoitti...

Kiitos Eija! <3
No ihan on kyllä syksymeininki, niin sään kuin terveydentilan puolesta.

Susanna kirjoitti...

Sitä ripustuslenkkiä toivotaan tiskirätteihinkin usein. Jotenkin en vaan osaa sitä siihen sijoittaa, Pitäisikö se ommella jotenkin erikseen jälkeenpäin vai yrittää saumuroidessa jo ujuttaa tikkauksen alle? Molemmat tuntuvat hankalilta tavoilta.

Laurakaisa kirjoitti...

Oi, maatuskakassi. Olin jo tilaamassa, mutta muistin, että nettipankkitunnukset ovat Venäjän reissun jäljiltä kotona Mikkelissä ja me osakseni langenneen kamalan flunssan (taas kerran) jäljiltä mummolassa täällä Imatralla. Yritän päästä täältä kotiin ja tilaamaan maatuskakassia mahdollisimman pian.

Onko kassia mahdollista saada muuten mittojen mukaisena? Minulla on täydellisen kokoinen ja täydellisen pituisilla olkahihnoilla varustettu kangaskassi, jonka ongelma on ainoastaan sen ekologisuus: Olen ostanut sen toissa keväänä Amnestyn kaupasta ja se on valmistettu miesten vanhasta kauluspaidasta. Paita on kuitenkin niin ohutta ja pehmoista puuvillaa, että kassi on jo hiutunut ja kulunut melko reikäiseksi - johtunee ehkä siitä, että olen kantanut sillä jotakin osapuilleen joka päivä kuluneen reilun vuoden aikana. Haluaisin tilalle suunnilleen samankokoisen tai ainakin sellaisen, että noiden kantohihnojen pituus olisi noin 60 cm - onnistuisiko tämä? Kassini muut mitat ovat noin 40 kertaa noin 36 cm, mutta sillä nyt ei ole niin väliä, kunhan tuo kantamistuntuma olisi sama - sekä liian lyhythihnaista että liian pitkillä rivoilla varustettua kassia on raivostuttavaa raahata mukana.

Susanna kirjoitti...

Onnistuu hyvin, kun kuitenkin teen nuo aina tilauksesta, niin ihan hyvin voin suihkaista sinulle samalla vaivalla pidemmät kantohihnat ja ommella haluamsi kokoisen kassin. Laita vaan siihen tilauksen lisätietoja-kohtaan toivomasi pituudet.

Toivottavasti toivutte flunssasta tekin pian!

KirsiMaritta kirjoitti...

Joskus 90-luvulla sairaaloissa oli kertakäyttöisiä pesulappuja, jotka olivat itseasiassa käteen sujautettavia pusseja. Sellaisia suorakaiteen muotoisia kämmenen kokoisia. Niillä pestiin mm. vuodepotilaita. Aika käteviä kyllä. Nyt olen nähnyt sellaisia jossain käsityölehdissä neulottuina ja peukalon reijällä varustettuina. Pysyvät pesun tuoksinassa hyvin kädessä, kuulemma. Ideaa saa varmasti käyttää ;)

Pst. sairaaloista tuli mieleen, että kaipaan kovasti aamujeni iloja: ambulanssipäivityksiä...

Laurakaisa kirjoitti...

Oi mahtavaa! Kiitos jo etukäteen, mittaan vielä kassin kunnolla ja laitan lisätietoihin nuo mitat. Minä en oikein pärjää sellaisten virallisten käsilaukkujen kanssa joten tuollainen tarpeen tullen myös täyteen sullottavissa oleva mutta ihan yhtä hyvin pelkällä perussetillä (avaimet, lompakko, kännykkä ja varavaippa...) olalla keikkuva kassi on ihan paras.

Pikaista paranemista myös Immolan suuntaan. Mälsällä kesäsäällä on muitakin mälsiä sivuvaikutuksia näemmä.

Susanna kirjoitti...

Aaaaargh, voi meitä! teemme niitä postauksia aika pari viikkoa kerrallaan ja ajastamme ne ilmestymään aamuisin. Ja nyt meiltä on unohtunut ihan kokonaan. Anteeksi! Tänään siis urakoimme ambulanssipostauksia ja huomisaamuna saat taas ilosi takaisin. :)

Minä olen muuten joskus muutama vuosi sitten yrittänyt tehdä sellaisen lapasmallisen pesulapun tästä kankaasta, mutta koska bambu imee ja imee, se muuttuu kastuessaan tosi painavaksi, eikä meinaa millään pysyä käpälässä. :D

Tiina kirjoitti...

ToDellakin *aaaaaltojaaaaa*