maanantai 16. kesäkuuta 2014

Vähän toisenlainen käsilaukku


Käsilaukut ja kengät ovat minulle vaikeita asioita. Ne eivät koskaan tunnu omilta. Käsilaukkuja olen itse ommellut sentuhatseitsemänsataa, mutta aina niissä on jotain "vikaa", eivätkä oikein istu minun luonteeseeni. Kenkiä ostelen jatkuvasti, mutta mikään ei tunnu jalassa oikealta, ja joudun viemään niitä kirpparille. Poikkeuksen ovat tehneet vain huopalapikkaat ja yhden sortin markettitennarit, joita minulla nyt on kolmet, kun kerrankin löysin hyvät.

Viikonloppuna oli Karjalaiset Kesäjuhlat Lappeenrannassa. Koska Soja oli myymässä omia tuotteitaan Karjalaisella torilla, halusin käydä katsomassa meininkiä. Yllätyin, kun väkeä oli niin paljon, ettei liikkumaan päässyt.

Sieltä torilta kuitenkin tein heräteostoksena kasilaukkuhankinnan, sillä niin erikoisen hauskoja olivat tuohesta valmistetut väskyt. Malleja oli vaikka kuinka paljon olkalaukusta reppuun ja pikkuisiin kirjekuorilaukkuihin. Pitkällisen mietinnän jälkeen valitsin tämän kuvissa näkyvän korimallin.


Sinne mahtuvat sopivasti puhelin, kukkaro, hätälääkearsenaali ja tiskirätti. Vesipullo ei mahdu, mikä on varsin valitettavaa, sillä minä en minnekään mene ilman vesipulloa. Mietin, mahtuisiko sellainen litteä lasten kerhopullo, muovinen taskumatti tuonne pystyyn, niin olisi hätävesi sentään matkassa.

Yhden ongelman havaitsin heti tuoreeltaan, kun menimme ostamaan lomalapsille lakua markkinamyyjältä. Mihin panen korin kannen siksi aikaa, kun otan laukusta rahat ja tarvitsen molempia käsiäni maksamisessa? Minun täytynee laittaa kansi ohuella nyörillä kiinni koriin, niin se jää vapaasti killumaan, kun sen avaa.25 kommenttia:

 1. Aivan upea käsveska! Mulle on ny muodostunu ongelma kesäkäsilaukun kaa, talveksi just sain hommattua uuden, mutta kesäisin mä käytän kaikenlaisia kangaskasseja ja haluaisin vähän jotain siistinpää. Siis sekä kuosiltaan että tyyliltään. Mun veskaan vaan pitää mahtua A5 vihko vähintään, mieluusti isompikin. Mutta tuossa ois ideaa, onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin tekijältä käyntikortin, mutta sepä vasta oli hassu käyntikortti, kun siinä oli kadun nimi, mutta ei kaupunkia. GuugleMaps kertoo että kyseisen nimisiä katuja on Suomessa lähemmäs kymmenen. :o
   Sähköpostiosoitteen saa minulta, jos joku on kiinnostunut. Hänen valikoimassaan oli myös perinteisiä virsuja, kontteja ja modernimpia kravatteja, kännykkäpusseja ym.

   Poista
  2. Kesälahti! Kävin kysymässä ja miun korttiin hän kirjoitti paikkakunnan ja pahoitteli sen puuttumista :)

   Poista
  3. Tuohityöt
   Kaija Karri puh 0408471810
   mail maurinposti@outlook.com

   Marjoniementie 51 a Kesälahti

   Poista
 2. Onpas suloinen pikkulaukku! Tuohituotteet tuoksuukin niin ihanalle : ) Hauskasti moderni, ei sentään tuohikontti. Mun setä tekee tuohitöitä, sain siltä kerran lahjaksi kaulakorun, nahkanarun päässä roikkuvan tuohi"nopan". Täytyiskin kaivaa se käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin tykkään, kun perinteinen taito on valjastettu nykyajan tuotteisiin. Otan ihmeessä noppa käyttöön. :)

   Poista
 3. Vau, ihana idea! Kirjekuorilaukku tuohisena kuulostaa myös nerokkaalta. Koska näemme sellaisen Linnan juhlissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, kirjekuorilaukku on ehkä väärä sana, siinä oli pieni kahvakin.

   Poista
 4. Vähänkö ihana! Mistä näitä saa?!? Haluan sellasen kirjekuorilaukun ja tuohirepun!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän muistaa laittaa tähän sen naisen sähköpostiodoitteen, kun pääsen kotiin. Tosi harmi, ettei hänellä ole nettisivuja.

   Poista
  2. Tuohitaitajan nimi on Kaija Karri ja sähköpostiosoite on maurinposti at live.fi

   Poista
 5. Mahtava, mulla on ollut jo pidempään tuohikäsilaukku, esim olkalaukku hankintalistalla, mutta en ole löytänyt mieluista. Minun kesälaukut ovat päreestä, pajusta ja parerista punottuja, mutta tuohinen puuttuu :-) Kiva, jos laitat tekijän yhteystiedot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan tähän vielää uudestaan. :)
   Tuohitaitajan nimi on Kaija Karri ja sähköpostiosoite on maurinposti at live.fi

   Poista
  2. Tuohityöt Kaija Karri puh 0408471810

   Mail maurinposti@outlook.com

   Poista
  3. Kaijan maili muuttunut maurinpostia@outlook.com

   Poista
 6. Ootko nähny sellaisia vesipulloja, jotka on täytettäviä "muovipusseja"? Niissä on siis korkki ja sitä mukaa kun vesi vähenee, myös "pullo" pienenee ja tyhjänä menee tosi pieneen tilaan. Tuli mieleen, että siinä voisi olla yksi ratkaisu sun vesipullo-ongelmaan. Toinen on sitten se, että laittaa sen pullon jollain klipsillä yms. tuohon hihnaan kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meillä on jopa itellämme sellaiset pullot. Ne epäilyttävät minua, olen ihan varma, että hajoavat laukussa ja siksi minun pulloni on jäänyt vähälle käytölle. Hyvä kun muistutit, pitää koittaa, saisiko sen tuonne survottua.

   Poista
 7. Ihana ,suorastaan söpö! Täydellinen kesälaukku suomalaiseen suveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Pitäisi vissiin liikkua nyt enemmän ihmisten iloilla, että tulisi väskylle käyttöä.

   Poista
 8. Mulle on kätsyimmäksi käsilaukuksi osoittautunut pärekauppakori :) Mun äidillä oli sellainen aikanaan kauppakäytössä, ja nyt olen ilmeisesti sen verran vanha jo, että halusin samanlaisen. Loppujen lopuksi kannankin sitä jatkuvasti mukana, kun sinne on helppo heittää tarvittavat tavarat ja ne ostoksetkin mahtuu hyvin. Kukkaroa, puhelinta ja avaimia kannan yleensä jokatapauksessa taskuissa, joten korin uskaltaa huoletta jättää yksin ostoskärryihin. Korin laatukriteereiksi muistan äitini teroittaneen kolmelle maitopurkille sopivan leveyden ja terävät kulmat. Niitä teräviä kulmia olikin vaikea löytää, mutta joltain saaristolaismarkkinoilta löysin korinmyyjäpapan, joka oli ymmärtänyt niiden hyödyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on pärekori kauppakassina! :D Ja se tosiaan on ihan paras. Ihan harmittaa, etten tajunnut sitä jo parikymmentä vuotta sitten.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.