sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Pannumyssy ja muita saavutuksia


Kun uusi maatuskakankaani saapui painajalta, näin sen heti sieluni silmin pannumyssynä. Kiusallinen kiire aiheutti sen, etten pystynyt saman tien ompelemaan kankaista kaikkea kivaa omaan kotiin. Mutta tänä viikonloppuna onnistuin korjaamaan tuon epäkohdan ja pannumyssy syntyikin tänä aamuna. Eikö vaan olekin sievä?

Netistä löytyy paljonkin ohjeita pannumyssyjen ompeluun, mutta minä surauttelin tämän omasta päästäni. Sen sisällä on pannulappuihin tarkoitettua paksua materiaalia, jonka nimeä en tiedä, ja vuoriksi laitoin armeijan sarkaa. Pitäisi ainakin lämmön pysyä sisäpuolella. Oletteko muuten koskaan sattuneet guuglaamaan sanaa "tea cosy"? Voi hyvänen aika, mitä kaikkea löytyykään! Ilmeisesti nyt on hyvin muodikasta neuloa teepannumyssyjä. Olin aivan mykistynyt, kun selasin ihmisten aikaansaannoksia. Uskomattoman taidokkaita ja mielikuvituksellisia luomuksia on netti täynnä.


Teepannuista puheenollen, me ostimme muutama viikko sitten Viipurista ihanan teepannun. Se on posliinia, kuten kunnon teepannun kuuluu ollakin, mutta se ei olekaan pelkkä tavallinen teepannu. Se nimittäin onkin vedenkeitin!


Miettikää tätä! Miksi vedenkeittimet aina näyttävät vedenkeittimiltä? Miksi ne ovat rumia möhkäleitä, joita joutuu pitämään näkyvällä paikalla keittiön pöydällä? Mikseivät ne voi näyttää teepannuilta?

Piti matkustaa naapurimaahan toteamaan, että siellä on tajuttu paremmin. Keitin lähti matkaamme ja se on kyllä tosi kaunis salin pöydän päällä. Mutta... ja iso mutta onkin. Veteen jää erityisen ikävä muovinen sivumaku. Se on valtava takaisku, sillä tämä keitin on minusta paras keksintö vedenkeiton maailmassa. Sivumaun aiheuttaa ilmeisesti anturi, joka on pannun sisäpuolella, tai ainakin se on ainoa muovinen osa koko pannussa. Toivottavasti asia korjaantuu käytössä ja ajan kuluessa maku hälvenee. En nimittäin yhtään tykkää juoda muovinmakuista teetä.


Salissa on edistytty muutenkin. Sain aikaiseksi tuunailla lanssihyllyn.


Liimasin vanhaa verhoa hyllyn takaseinään. Itse hyllyhän on karsea muovipintainen lastulevyhäkkärä, jonka ostimme keittiökalusteiden outlet-myymälästä kympillä. Minä tykkään lopputuloksesta, vaikka en tykkääkään lastulevystä.

Samaisesta liikkestä ostin eilen myös hyllylevyä keittiön maustehyllyä varten. Se projekti on vielä vaiheessa, ja siirrynkin seuraavaksi sen pariin.

18 kommenttia:

x kirjoitti...

Vau, aivan mahtava pannumyssy! Tuossahan sinulla on jo valmis tuote. Sitäpaitsi tiskirätistä, tarjottimesta ja pannumyssystä saa jo hauskan tuoteperheen keittiöönsä. Enää puuttuu pannulaput sekä vahakangas ;)

tuksu kirjoitti...

Ihana Pannunmyssy! Tuo ambulanssihyllykkö on aivan ihana. Itse täällä vuorasin wanhoilla sanomalehdillä pientä hyllykköä, siitäkin tulee oikein kiva, jahkas valmistuu. Sää saat aina niin nopeesti kaiken valmiiksi, meillä täällä Hämeessä on paljon verkkaisempi tahti :D Toi vedenkeitin on ihana, harmi, jos maistuu pahalle, miksiköhän se on muovitettu? Mukavia puuhapäiviä sinne!
tuksu

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Että käyty Viipurissa. Ei kai sitä reissua pelkällä maininnalla kuitata? Tahtoo tietää enemmän...

Milla / Millainen Elämä kirjoitti...

Liian monta ihanaa juttua kommentoitavana samassa postauksessa ;)
Maatuska- pannumyssy: pliis myyntiin!!! :)
Lanssi-kokoelma: OI WAU!
Ja vedenkeitin: niin, miksi ihmeessä ne (ja monet muut) kodinkoneet ovat ämpärirumia?!? Maatuska-keitin tuotantoon, kiitos. :)

Lämpöistä toista adventtia!

Susanna kirjoitti...

Kylläkyllä, koko sarja olisi ihana asia. :)

Susanna kirjoitti...

Minä saan kyllä nopeasti valmista, mutta jälki ei yleensä kestä lähempää tarkastelua. :P

Susanna kirjoitti...

Menimme omalla autolla, läpi Svetogorskin kerrostalo"romantiikan" ja maalaismaisemien. Matkalla oli paljon omalla tavallaan tosi kaunista katsottavaa, mutta toisaalta myös uskomatonta rumuutta. Keli oli mitä kurjin, joten kävimme aika pikaisesti. Totesin, että alvillisena minun ei kannata hakea pellavaa Viipurista, sillä ei se sieltä haettuna halvemmaksi tule. Kun joskus teemme retken paremmalla ajalla ja kameran kanssa, saatan raportoida reissusta. Olen kyllä tosi varovainen puhumaan täällä mistään Venäjään liittyvästä, sillä se tuntuu olevan aihe, joka saa täällä blogissa ne vähemmän kivat ihmiset kommentoimaan hyvin kärkkäästi. Ja minä en vaan jaksa sellaista.

Susanna kirjoitti...

Maatuska-pannumyssy: En uskalla edes laskea, mitä sen hinnaksi tulisi!
Lanssikokoelma: Ja tuossa kuvassa on vasta pieni osa!
Vedenkeitin: niiiiiiiiiiinpä! :D

Hui, joko on toinen adventti?

Sari_Suu kirjoitti...

Niin mainio tuo pannumyssy. Ja vedenkeitin on ihan huikea. Milläs vedenkeitin puhdistetaan, kahvinkeittimessä voi käyttää sitruunahappoa. Luulisi sen vievän muovinmaun pois, jos vaan sopii vedenkeittimeen.

Susanna kirjoitti...

Ei siinä varmaan menetäkään mitään, jos kokeilee! Kiitos vinkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Minä maatuska-fani jo luulinkin, että pannumyssy on uusi myyntituote. Jos kehittelisit sitä, ettei tulisi hurjan hintaiseksi. Menekkiä olisi varmasti tuolla edellä mainitulla tuuote-sarjalla.
Sirpa

Susanna kirjoitti...

Minä en millään kykene. Tiskiräteissäkin on jo yksistään paljon työtä, enkä saa niitäkään valmistettua kysyntää vastaavia määriä. Joten toistaiseksi ainakin maatuskasarja jää jokaisen kotiompelijan omille harteille - kangasta minä myyn mielelläni. :)

jenni kirjoitti...

Meilläkin on tuollainen kannumallinen vedenkeitin puna-valkopilkullisena ( täällä huono kuvakin: http://villahuovinen.blogspot.fi/2013/09/keittiota-ja-haastetta.html ) ja aluksi se kärysi muovilta, mutta haihtui käytön myötä.
Tuo pannumyssy on ihana ja tykkään tuosta kankaasta tosi paljon, olisin tilannut sitä keittiön (kappa-)verhokankaaksi, mutta harmikseni nuo meitin ikkunat on liian leveät ettei kankaan leveys ei riitä :(
Tuleeko sulta kankaita myyntiin tulevaisuudessa enemmänkin?

Susanna kirjoitti...

Onpa se söpö keitin! Ja kahvinkeitin samaa maata vielä! Jos teiltäkin hävisi käry ajan saatossa, jaksan minäkin pitää toivoa yllä!

Kankaita tulee, mutta materiaaleista ja väreistä en ole vielä mitään päätöksiä tehnyt. Tuo 150-senttinenhän on normaali kankaanleveys. Ei sen leveämpiä taida saada muuta kuin parisängyn lakanoina.

Riikka/Onni on matka - ei määränpää kirjoitti...

Tääki toivois maatuskapannumyssyä myyntiin :)! Kiitos ihanasta viimeisestä kännykkäkotelosta <3

Susanna kirjoitti...

Täytyy varmaan ensi vuoden Jouluviikonloppuun tehdä muutaman kappaleen erikoiserä. :P

Doris kirjoitti...

Hei!
Minua niin nauratti tuo sinun kertomus googlaamisesta: lähes samoilla sanoilla kommentoin sinua fb:ssa :) !! Ja siis luin tämän jutun vasta nyt! Hauskaa!
Ja siis niin ihania juttuja sieltä löytyy, sormet taas alkoi syyhyämään.
Ja jos pannumyssyjä joskus alat tehtailla, ostan niin mielelläni sellaisen sinun pöllösi, minä vaan niitä niin rakastan, pus!
Ja sitten vielä:
Voisit kokeilla keihauttaa keittimessäsi 1 osa etikkaa ja 3 osaa vettä. Ja sitten sen jälkeen pari pannullista pelkkää vettä. Sekin voi poistaa makua.
Mutta kovin on sievä vedenkeitin, täytynee lähteä Pietariin.
Iloa ja valoa sinne!

Susanna kirjoitti...

Hih, olemme samoilla aaltopituuksilla! Minun piti muuten ensin katsoa nettisanakirjasta, mikä kumma on pannumyssy englanniksi. Tea cosy on tosi sympaattinen sana.

Otan tuonkin pannunputsausvinkin käyttöön, kiitos! Toivottavasti saadaan lemu pois, niin kehtaa vieraillekin keitellä teetä.