sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Paha, paha blogisti


Tässä parina viime päivänä olen taas kerran joutunut kokemaan bloggaamisen v*ttumaisimman puolen. Anteeksi ruma sana, mutta joskus sellainen on ihan paikallaan.

Blogin kirjoittajan pitää ilmeisesti olla täydellinen ihminen. Kaunis, hyvä, puhdassydäminen ja kirkkaimman moraalin edustaja. Mutta tiedättekö mitä; sellaisia ihmisiä ei löydy muualta kuin Disneyn piirretyistä. Jos luulitte löytävänne sellaisen täältä, erehdyitte, ja jouduitte varmasti pettymään. Ja jos ette pettyneet tällä kertaa, tulette varmasti pettymään joskus tulevaisuudessa, sillä minä en todellakaan ole täydellinen. Teen asioita, jotka ovat jonkun mielestä väärin. Ne ovat jonkun mielestä synti ja häpeä. Jotkut asiat ovat jopa itseni mielestä väärin tai harmaalla alueella, mutta teen niitä silti. Kauhistus?


Mutta tiedättekö mitä? Olen ihminen. Ihan vaan ihminen. Astun joskus harhaan. Kokeilen uusia asioita. Opin niistä. Opin myös sen, että virheet kuuluvat elämään ja ne eivät olekaan niin suuria murheita, kuin joku blogin kivenheittäjä saattaa minulle uskotella.

Sain lukea edellisen postaukseni kommenteista, miten suunnattoman pettymyksen aiheutin. Myin kuulemma koko blogini sielun. Tiskirättejänikään ei voi enää ostaa, koska minä olen niin kauhea takinkääntäjä. Kaiken lisäksi olin kuulemma hyvin alhaisesti suunnitellut koko jutun, jotta saisin ilmaiset saappaat.

Ensin tuli paha mieli. Sitten muistin, että minullahan on aivot, otin ne käyttöön ja mietin asiaa tarkemmin. Huomasin, miten huvittavia nuo moralistit ovat. Ehkä hulluinta on se, että ihminen, joka on tykännyt bamburievuistani jo vuosia, ei enää huoli niitä, koska minä otin vastaan ilmaisen saapasparin. Anteeksi, mitä en nyt ymmärrä? Olenko yhtä kuin riepuni? Tottakai olen, kun kirjoitan avointa blogia. Tiedän, että riepujani ostetaan myös vain sen takia, että blogistani ja sitä myötä myös minusta tykätään - ei pelkästään siksi, että ne ovat hyvä tuote. Homma toimii myös päinvastoin: jos inhoat minua, inhoat riepujani.

Voitteko te edes arvata, mitä kaikkia virheitä ja epätäydellisyyksiä on muissa yrittäjissä? Niissä, jotka eivät pidä henkilökohtaista blogia? Mitä kaikkea te ette heistä tiedäkään? Jos tietäisitte, jättäisittekö tottakai ostamatta heidän tuotteensa, koska hehän ovat viallisia ihmisiä, jotka aiheuttavat pettymyksiä muille?

Tämä blogi on iso osa minua. Se, että kirjoitan henkilökohtaisistakin tuntemuksistani ja mietin avoimesti asioita, johtaa siihen, että te opitte tuntemaan minut. Tai sitten te vain luulette tuntevanne minut. Saan tosi usein lukea täältä, miten olen ihana, ja suloinen ja kiva ja kaikkea. En ole sellainen enkeli. Olen myös tosi inhottava, ilkeä, hankala ja paskamainen. Olen katellinen, ahne, kaunainen, uppiniskainen, itsekeskeinen, tyly ja ajattelematon.


Oikeasti ne kivenheittäjät eivät olisi edes ansainneet tätä kirjoitusta. Toivon, etteivät he ole jääneet lukemaan tätä, vaan ovat jo tajunneet kaikessa karvaassa pettymyksessään jättää minut blogeineni omaan arvooni. Niin minäkin olen nyt oppinut tekemään, jos joku blogi ei enää kiinnosta: lakkaan lukemasta ja tiedän, ettei kirjoittaja jää minua kaipaamaan.


Ja teille kaikille kivoille tyypeille, jotka yhä viihdytte täällä, minä lupaan, että tästä ylinegatiivisesta kaunailumärehtimiskirjoituksesta ponnahdan taas takaisin siihen iloiseen värikkyyteen, josta toivon teidän saavan hyvää mieltä siinä missä minä itsekin. Te olette se syy, miksi bloggaaminen on ihanaa ja miksi sitä teen. Teidän kanssanne on kiva kulkea virtuaalisella tiellä keskustellen, kannustaen toinen toistamme ja jakaen iloja ja suruja, riemuja ja kiukkuja. Mukavaa, että olette olemassa.  ❤


74 kommenttia:

 1. Apua, en minä vaan ole ikinä ajatellut että bloggajan tarvitsisi olla mikään täydellinen pulmunen. Itse valitan ja mäkätän vuoroin mistäkin asiasta, joulun aikaan etenkin joulusta ;-D En itse ainakaan jaksa ollenkaan lukea sellaisia blogeja, joissa on joku niin onnellinen ihminen jolla on asiat niin hyvin että sitä tekisi mieli mennä ravistelemaan kauluksesta ja karjumaan hereille. Enkä usko tuollaisen pintasilon olevan kyllä tottakaan, ettei sen puoleen.
  Jokainen valitsee itse mitä blogia lukee. Luulen, että mietit tätä ehkä vähän liikaa, jos saan sanoa. Tai et varmaan mieti jatkuvasti mutta nyt hetkellisesti tällaisen asian sattuessa. Jätä huomiotta ne harvat yksittäiset tyhmät kommentit kokonaan! Keskity suurimpaan osaan, joka on sinua kannustavaa ja elämästäsi kiinnostunutta, sillä meistä sellaisista tyypeistä suurin osa lukijoistasi koostuu. Eikä sinun edes tarvitse olla värikäs ja iloinen, ei yhtään, ole vain mitä olet ja takaan, että tykkäämme sinusta silti ja jos mahdollista niin entistäkin enemmän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on minulla kasvun paikka. Ettei yksi ikävä kommentti pystyisi kumoamaan viidenkymmenen kivan kommentin voimaa.

   Poista
 2. Just he! Som man säger på svenska. Hyvä Susanna :)

  Tinttamaara

  VastaaPoista
 3. Täälläkin yksi tykkääjä :)
  Susanna sentäs julkaisee ne paskansuoltajienkin kommentit toisin kuin suuri osa hienohipiäisistä kolleegoistaan, jotka esittelevät vaan ne ihqutus- ja kehukommentit.

  Jatkan tämän elämänmakuisen blogin lukemista entistä innokkaammin!
  Hyvää tulevaa vuotta rieputehtailijalle :)

  VastaaPoista
 4. Mä luen eniten sellaisia blogeja, joissa kirjoittajat ovat aitoja ja avaavat elämänsä iloja ja suruja hyvinkin henkilökohtaisella tasolla. Minä ehdin tutustua nettielämän viheliäisiin puoliin jo ennen bloggaamisen aloittamista ja olen valinnut harkitun pidättyvyyden, tylsyyden uhalla. Itse en siis avaudu.

  Eilen tuli tästä blogista mieleen Meijerielämää, joka on tainnut olla sulki jo hyvän aikaa.

  Kiitos tästä blogista.

  VastaaPoista
 5. Täytyy varmaan tänään iltalukemisena lukea niiden kyseisten postausten kommentit. :-) Vähän tuossa jo niitä selailinkin. Tuli mieleen Kaunarit.

  Sait aivan hiton hienot lapikkaat, vaude! Mulla kelpaisi myös. Iski jopa pieni kauteus, kun näin niiden hinnan. Ottaisin sellaiset heti viininpunaisena vastaan, jos niitä tarjottaisiin. Käytä omiasi hamaan loppuun asti! Eivät ne muuta sinua tai tiskirättejäsi (jollainen mullakin on) yhtään mihinkään.

  Mun mielestä blogisi, joka on vain ja ainoastaan sinun, saat kirjoittaa lapikkaista juuri niin kuin haluat. Olkoot se sitten niin, ettet olisi edes kirjoittanut niistä mitään tai se, että pohdit rehellisesti, haluaisiko lukijasi samanlaiset hankkia ne nähtyään blogissasi. Sulle ne lapikkaat lähetettiin ilman mitään velvoitteita, joten jonkun kivenheittäjän on turha arvostella sitä tapaa, miten niistä kirjoitit. Ihmiset eivät enää osaa lukea komiikkalasien läpi tekstiä, vaan kaikki otetaan sellaisenaan vastaan ja vedetään lapikas nenään jos toinenkin. Mutta näitä "etkö sä tiedä kuka mä olen" ja "lähdempä tästä etsimään blogiini yhteistyökumppaneita" riittää. :-D

  Sieluton bloggaaja olen toki itsekin. Juuri kirjoitin luonnoksiin oman sanaseni yhteistyöstä. Olen saanut myös itse tavaraa ja ruokaa blogin kautta, mutta yhtäkään niistä en ole "arvostellut". Olen myös pyytänyt kotimaisia koruja blogiini arvottavaksi, kun olin ensin ostanut heiltä itselleni korvikset. Minua on pyydetty linkittämään arvontoja, joita en ole kuitenkaan tehnyt. Myös yhteen aikaan joku uusi vauvafoorumi lähetti minulle sähköpostia siinä toivossa, että olisin siitä kertonut blogissani.

  En jaksa ymmärtää tätä vastakkainasettelua blogiyhteistyössä. Koko aihe jopa vähän ketuttaa. Olen aika neutraali tämän asian suhteen siinä suhteessa, että jokainen tekee niin kuten näkee itselleen ja blogilleen parhaaksi. Blogeja ja postauksia voi ohittaa, jos käy ärsyttämään. Mutta se, että kärpäsestä tehdään härkänen taitaa vain olla meidän Suomalaisten verissä. Kateellisuus ja tärkeily on ärsyttävää ja aivan turhaa.

  Olen onnellinen lapikkaistasi! Ne ovat hienot. Olet hauskanoloinen tyyppi ja tykkään blogistasi ja pohdinnastasi. Olen itsekin myös hankala, kipakka ja ärsyttävä kiehumispisteeseen asti. Ihmisiä me vaan ollaan kaikki. :-)

  VastaaPoista
 6. Hei,tsemppiä!! Tämmöstä tää elämä on,välillä saa olla itseensä tosi tyytyväinen ja välillä taas ei:D. Jatka vaan ihan omaan tapaasi,mukavaa on lukea juttujasi ja jatkossakin täällä käyn minäkin kurkkimassa. Mukavaa alkavaa uutta vuotta!!
  -sirpukka-

  VastaaPoista
 7. Hih, nää keskustelut jotka syntyy kiitos näiden "itse niin täydellisten ihmisten" kuittailuista on mulle parempaa viihdettä kuin telkkarin saippuasarjat! Ja sä teet ehdottomasti kokemuksesta entistä viihdyttävämmän, koska et alennu samalle tasolle - Juu, tiedän että mulla on erittäin omituinen huumorintaju... Tsemppiä kuitenkin samanlaisten tulevien hörhöjen varalle :)

  VastaaPoista
 8. Juurikin näin :)
  Kiitos taas kauniista kuvista.
  ja eikun leuka kohti rintaa ja kohti uusia pettymyksiä :o)

  VastaaPoista
 9. Jatka vaan samaan malliin elämänmakuisen blogin kirjoittamista. Eiköhän tämä "lapikas-kohu" ole jo huomenna unohtunutkin. Uudet aiheet kehiin ja etenpäin! Oikein hyvää uutta vuotta ja menestystä työhuoneelle :)

  VastaaPoista
 10. Hahaa! Lapikasta mielensäpahoittajille! =D

  VastaaPoista
 11. Jatka vaan samaan malliin Susku ja "anna lapikasta" kaikille höpö höpö puheille :)
  Hyvää Uutta Vuotta sinne Imatralle :)

  Marja

  VastaaPoista
 12. Jatka sinä vaan, kuten ennenkin....ainahan noita ikäviä kommentoijia löytyy...ja yleensä anonyymeina... .nokka pystyyn vaan ja kohti uusia seikkailuja....:)

  VastaaPoista
 13. Ei voi kyllä muuta kuin nauraa noille mielensäpahoittajille!

  VastaaPoista
 14. Olet lapikkaasi ansainnut, koirat haukkuvat ja karavaani kulkee. Voisinpa harkita tiskirättien hankintaa, ihmiseltä voisin ostaa, kiiltokuvalta en.

  VastaaPoista
 15. Ei voi kyllä muuta kuin nauraa noille mielensäpahoittajille!

  VastaaPoista
 16. Touché! Kiviä kivenheittäjille.

  Minä en ainakaan viitti lukea sieluttoman täydellisten blogistien blogeja. Mun mielestä täydellinen blogi on juuri sellainen joka sisältää myös avoimuutta ja särmää. Notta jatkele samaan malliin vaan, haistakoot veetuilijat ihan itse vaan.

  Tiskirättejäkin aion vielä ostaa, vaikka vastaanottaisit kuinka monet kengät tahansa. :)

  VastaaPoista
 17. Aiempi postauksesi tuli luettua vasta nyt ja yksi juttu tuli vahvasti mieleen. Toivoisin että kateudesta kärsivät ihmiset päästäisivät kateudesta yleiselläkin tasolla irti (tiedän että kaikki mielensä pahoittaneet eivät kateudesta avautuneet mutta niitäkin oli varmasti). Se vain mädättää oman elämän. Keskittyminen oman elämän parantamiseen olisi paljon hedelmällisempää. Tämmöinen sivuhuomio vain. Ja ihanat popot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä! Miten paljon parempi maailma tää oliskaan kun kaikki ajattelis noin! Laitoinkin jo omaan kommenttiin, että enemmän kai säälittää tuollaiset ihmiset, ei niillä voi olla kiva elämä...

   Poista
  2. Samaa mieltä! Kateus vie kalatkin vedestä, niin se on. Yleisesti ottaen ihmiset ovat aivan liian kateellisia! Sanoisimpa, että kaikki maailmassa olevat ihmisten väliset konfliktit johtuvat jonkin sortin kateudesta. (Tai uskonnosta, mutta siitä ei nyt aleta.)

   Poista
 18. Juutuin lukemaan noita nyrpistelijöitten kommentteja. Mukulat on varmaan pistäneet tällä välin koko huushollin siliäks. Yleens tommosta nurinaa kuulee vaan anonyymeiltä, tavallaan kiva, että moni on uskaltanu kitistä ihan nimellään. Mut en niitä silti ymmärrä. Ihailen sun kärsivällisyyttäs, oot asiallisesti jaksanu kaikille vastailla. Mut ehdottomasti asia vaati tän postauksen. Tiiän, että sää oot hiukan erilainen ko blogipersoonas, niin ku mää ja mun blogipersoonaki, mut veikkaan että sua voi joka tapauksessa kuvailla ihanaks, suloiseks ja kivaks. Mää ainaki tykkään susta, sun räteistä ja blogista.

  VastaaPoista
 19. Luin tuossa ennen päiväunia lapikaspostauksen, mutta kommentteja en, mutta ajattelin että tulen kommentoimaan, kunhan tulee jotain mieleen. Kommentoinkin sitten tähän postaukseen, kun kyllä tämä tännekin sopii, mitä mielessäni oli kun sängystä nousin: jos meinaa jokin sinussa hyljeksiä niitä ihania kenkiä, jollaiset ilman muuta itsekin haluan ja toivon, että niitä näkyisi katukuvassa enemmän, niin ajattele, että ne on oikeasti lahja. Lahja suomalaiselta yritykseltä toiselle suomalaiselle yritykselle, joka on aika paljon tänä syksynä tehny muiden suomalaisten yrtittäjien hyväksi. Ja sie olet ansainnu sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ajatelkaapa miten moni yrittäjä oli onnellinen ihan Susannan ansiosta, kun hän toimi päätonttuna sen Narinkkatorin hienosti menneen Käsityökorttelin järjestäjänä. Siitä olisi ansainnut useammatkin lapikkaat, ja vielä pieksut kaupan päälle. :D

   Poista
 20. Minun piti sanoa jotain hienoa ja kannustavaa jo edelliseen postaukseen, mutta enpä sitten ehtinyt. Ihailen avoimmuuttasi ja tapaasi ottaa kantaa asioihin. Ihailen myös kenkätehtaan avointa yhteydenottoa. Minusta tämä on kaikkinensa ollut mielenkiintoisinta blogimaailmassa pitkään aikaan. Toivoisin, että itselläni olisi rahkeita pitää yhtä avointa blogia. Kiitos ja tsemppiä! Erittäin hieno homma, että sait lapikkaat :)

  VastaaPoista
 21. Go Susanna, Go!!! ♥
  Ainakin saat ihmiset postauksillasi ajattelemaan, tuntemaan ja reagoimaan. Moni blogi ei siihen kykene.

  VastaaPoista
 22. Pakko oli käydä lukemassa tuon edellisen postauksen kommenttiketju. Huhhuh... Ei voi kyllä muuta sanoa. Toiset tuntuvat olevan kovin herkkähipiäisiä. Noh, ehkä heitä ei jatkossa kaivatakaan tänne märisemään. Onneksi ymmärtävät itse poistua tästä mainonnalle myydystä blogista ;)

  VastaaPoista
 23. Luin äsken kaikki edellisen postauksen kommentit ja hyvin vähänhän siellä oli negatiivisia kommentteja kokonaismäärään verrattuna. Ihmettelen näiden muutaman ihmisen reaktiota tämmöiseen asiaan, miksi se otetaan niin vakavasti. Kyse on kuitenkin vain kengistä (vaikkakin ihanista sellaisista) ja varmaankaan kovinkaan moni ei kieltäytyisi tarjotusta lahjasta. Minä ainakin otan aina kaikki lahjat ilolla vastaan:)
  Joten mitä yritän tässä sanoa: nauti Susanna lapikkaistasi. Ja jatka kirjoittelua samaan malliin. Minä niin viihdyn tämän blogin parissa.

  VastaaPoista
 24. Voi hyvänen aika, mikä myrsky mokomasta. Nauti sinä vain lapikkaistasi ja anna muiden muuttua vaikka lapikkaan värisiksi. Jatka vaan samaan tahtiin. Nokka pystyyn ja häntä ylös.

  VastaaPoista
 25. mun mielestä Susanna sun rehellisen pohdiskeleva tyyli on ollut tän blogin parhaita puolia, ja siksi tämä lapikas-gate ei ole millään muotoa 'pilannut' multa mitään. Nauti saappaista, ja jatka kuten tähänkin asti - omana itsenäsi :-)

  VastaaPoista
 26. Nyt Susanna pää pystyyn. Osa noista aikaisemmista negatiivisista viesteistä oli varmaan tarkoitettu vaan provosoimaan ja tuottamaan pelkkää pahaa mieltä. Käsittääkseni täällä nettimaailmassakin on paljon noita kiusaajia. Jatkat vaan entisellä linjalla, olet yksi harvoista bloggareista joiden juttuja jaksaa oikeesti lukea, monesti katselen vaan kuvia. Ei sillä että itsekään osaisin kirjottaa mitään kiinnostavaa. Poikaanikin 9v. huvittaa kovasti Kertusta kertovat jutut.

  VastaaPoista
 27. Hei haloo! Naristakin pitää ja märehtiä ja kitistä. Ne blogit joissa aina vaan hehkutellaan ja hyristään tyytyväisenä, uuh.. onks se aitoo? Uskallat aikas reippaasti ja avoimesti kirjoittaa. Täähän on viihdettä parhaimmillaan. Itseasiassa tän kirjoittamisen jälkeen tilaan parit tiskirätit! Ihan vaan kannustuksen vuoksi.
  -stinksu-

  VastaaPoista
 28. Ihana, ilonen, värikäs, elämäntäyteinen ja rehellinen on sinun blogisi :) Pysyn lukijana ja verkkokaupan asiakkaana !!

  VastaaPoista
 29. Voi ei, enpä taida edes avata edellisen postauksen kommenttilootaa... Mutta sehän on selvä, että mitä enemmän kertoo mielipiteitään asioista ja ennenkaikkea rehellisesti, sitä enemmän saa kakkaa niskaan. Itse olen ollut aika varovainen ja pysyttelen vain turvallisilla aihealueilla, yksikseen kotona olisi liikaa aikaa miettiä niitä tyhmiä kommentteja...

  Rispektit sulle kun olet uskaltanut ottaa esille hankaliakin aiheita ja toivottavasti jatkat samoilla linjoilla, etkä välitä kaikenmaailman idiooteista!! Hitto, että mun on hankala käsittää miten jotkut jaksaa kylvää sitä negatiivisuutta ympäriinsä, kun hyvän pitäis kiertää, että kaikilla olis parempi olla! Kun oikeesti se ei oo keneltäkään pois, että jotkut bloggaajat sai saappaat... että ihan omaa pienuutta on avautua siitä, pitäis sääliä vaan sellaisia ihmisiä. Ugh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit varpaat suusta. Ny mun ei tarvi kirjoittaa tätä kaikkea. ;)

   Poista
 30. Susanna!

  Olen ollut aikeissa kirjoittaa sinulle pitkän ja värikkään kiitoskirjeen siitä, miten positiivisesti olet elämääni vaikuttanut. Rehellinen kuvauksesi elämästäsi ja yrittäjyydestäsi tinkimättömättömään tyylisi kuvattuna on myötävaikuttanut ja rohkaissut minua suuresti, aivan korvaamattomissa määrin prosessissa, jonka hedelmänä aloitan 1.1.2014 yritystoimintani. Aputoiminimeni Tina Nimby valmistaa vaatteita, asusteita, koruja ja kodintekstiilejä ekologisista ja kierrätysmateriaaleista. Päätoimini tarjoaa työnohjausta sekä koulutus- ja luentopalveluja, mutta tuo apusellainen on koko homman suola. Kukaan, siis kukaan, ei ole täydellinen. Et varmaan sinäkään, mutta olet kaikesta päätellen hyvin aito ja sellaisena hieno ihminen. Lahjaksi saadut huopasaappaat eivät muuta tuota kokonaisuutta. Ihmisillä on tarve löytää toisia ihmisiä, jotka voi nostaa jalustalle. Sinä et ymmärtääkseni ole sellaiselle edes pyrkimässä, mutta minun jalustallani olet esim. siksi, että et pistä markkinamyynnistä osaa taskuusi ohi kirjanpidon. Sellaiset seikat ovat minusta ratkaisevia, mutta kaikkihan me olemme erilaisia. Toivon ettet olisi pahoilla mielin ja voisit nauttia ihanista saappaistasi. Hyvää vuodenvaihdetta teille ihanan värikkääseen kotiisi!!!

  Terveisin, Tina Nimby alias Kirsi Pesonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, paljon, paljon, paljon onnea yrittäjyyteen! ❤

   Poista
 31. Jaaha...siellä on taas joku kateellinen ollut asialla...sais se lapikastehdas lähettää sillekin saappaat,jos luulee elämän autuaammaksi siitä tulevan..voi herranpieksut,miten ihmiset voi olla p-mäisiä....Kkirjottele sinä vain edelleenkin ihan samalla tapaa...anna tulla välillä tuutin täydeltä...herättele meitä ajatuksillasi...lukijana pysyn :)

  VastaaPoista
 32. Eikä mitä, just tällaiset sattumukset ovat ihan parhautta. En mä vaan jaksa niitä tyhjiä postauksia, joissa on joku nätti ylimuokattu kuva ja tyhjää liipalaapaa. Sun postaukset mä luen aina, koska sä kirjoitat niin rehellisesti. kyllä mä arvaan, että sä pahoitit mielesi niistä jotka tahtoivatkin sun mieles pahoittaa. Itse luultavasti itkisin viikon ja poistaisin blogin sinä aikana ainakin kerran. Mutta tuulta päin vain.

  VastaaPoista
 33. Hyvä Susanna, olet loistotyyppi!

  VastaaPoista
 34. Eihän noita negatiivisia kommentteja kovin monta ole ja niistäkin luultavasti useampi samasta lähteestä. Hajonta pakkaa olemaan tuommoista, teki mitä teki. Aina jonkun mielestä on morallin rappion huipentuma, suuntaan tai toiseen. Joka on syytön, heittäköön ensimmäisen kiven..

  VastaaPoista
 35. Itsekkin olen pohdiskellut jonkin verran tuota blogin mainontaa ja yhteistyötä. Olen kuitenkin aika varma että moni meistä bloggajista ehdottomasti ottaa "lahjukset vastaan"
  Onhan siitä hyöty mulle kun saan ja hyöty kaupalle joka ehkä saa asiakkaita ja näin helppoa mainontaa.
  Ja mitä sitten? Jokaisella meistä on mahdollisuus perustaa blogi, se on ilmaista jne...jokaisella on mahdolisuus johdatella bloginsa suuntaa ja sitä miten profiloituu...kenen kanssa tekee yhteisytyötä jne.
  Kaikki negatiiviset kommentit tulee aina anonyymeilta ja silloin kommentit voi jättää omaan arvoonsa koska ne on kateutta ja ei rehellisesti pysty kasvoillaan sitä kertomaan.
  Lapikkaat vaan eteiäpäin :) Ihanaa vuodenvaihdetta sinne.
  T: yrittäjä

  VastaaPoista
 36. Edelleen samalla linjalla . Ihan oikein teit etkä ole sieluasi myynyt. Jos joku tulisi tarjoamaan minulle ilmaiseksi 1850 -luvun mukaiset ikkunasaranat ja koukut ja kulmaraudat kertoisin siitä ylpeästi koko maailmalle. Vanhan talon korjaaminen kun maksaa niin paljon. Kaikki minun tuvan ikkunapuitteet olivat niin läpimädät että ne joudutaan teettämään alusta asti 1700 - luvun mallin mukaisesti. Se vasta maksaa. Joten korjaan myt kolme ikkunaa. Ikkunat oli tehty 1700 luvun mallin mukaan ja saranat olivat noin 1850 -luvun mallin mukaiset.

  VastaaPoista
 37. No hitsi. Mä olin ihan varma, että sulla oli sellainen A2-kokoinen prosessikaaviomuotoinen ketkuiluketju lapikkaiden hankkimiseksi. Ajattelin, että olet laskelmoinut pilkuntarkasti kaiken ja nyt tuulettelet ja naurat ilkeästi muahahahaaata tuvan nurkassa vihreissä popoissa. ;D

  Just in case: tämä oli sarkasmia.

  Mulla on ainakin aina hemmetin hauskaa, kun ihmiset vetävät herneitä neniinsä. :D

  PS. Rätit ovat edelleen hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat :D Naureskelin noille mielensäpahoittajille tuossa edellisessä postauksessa ja pyyhdin kyyneleitä Susannan bamburätteihin. Toimii. ;)

   Poista
 38. Vaihtuispa vuosi äkkiä niin pääsisit hommiin ja minä pääsen tilaamaan rättejä. Itselläni vasta yksi lahjaksi saatu, valkoinen, joka on nyt aika harmaa... Joten värejä kaipaan. Niitä odotellessa mukavaa vuodenvaihdetta ja työntäyteistä uutta vuotta.

  VastaaPoista
 39. Hui. Olen ollut auton ratissa koko päivän tämän teklstin kirjoittamisne jälkeen ja sillä välin tänne on tullut tällainen kommenttimäärä. Taidan hengittää syvään muutaman kerran, ennenkuin uskallan alkaa lukea.

  Tuossa autoillessani kuuntelin hereilläpitävää musiikkia ja tulin huomanneeksi, että herkkänahkaisella minulla olisi paljon opittavaa tältä kaverilta: "Vihaajat vihaa, meitsi vaan takas vilkuttaa." :)

  VastaaPoista
 40. Ohhoh, minkä kommenttitsunamin olet saanut niskaasi! Hassua, sillä blogimainonta tai -yhteistyä ei itseäni tunnetasolla hetkauta. Mainontaa on, miksei myös blogeissa. Parhaimmillaan siitä hyötyvät silloin sekä firma että bloggaaja - mutta myös muut kiinnostuneet (rehellisen!) käyttökokemuksen, mahdollisen alen ja ainakin tiedon merkeissä.

  Toivottavasti saat nuo negatiiviset puisteltua mielestäsi. Minusta koko töppösepisodi ei ole moisen kateuden ja ilkeilyn väärti. Kivat töppöset, kiva kun sait ne ja kiva, jos action-kuvia niistä vielä joskus postaat :) Eteenpäin, sanoi mummo lumessa!

  VastaaPoista
 41. Anteeksi, en jaksakaan nyt millään vastata kaikkiin kommentteihini. Kiitos, saitte mieleni kohentumaan kovasti ja saitte jopa paikoin minut nauramaan ääneen. :)

  VastaaPoista
 42. Voi hyvää päivää ...
  en viitsi edes lukea niitä kommentteja edellisestä kommenttilootasta!
  Ymmärrän, että sinua harmittaa ja vaikka mitä mutta pöh ja pah!
  Ihan mahtavaa että sait saappaat ja mielestäni hienosti kirjoitit ja pohdit koko juttua
  - nyt vaan valitukset ja nurinat toisesta korvasta/silmästä sisään ja toisesta ulos.
  Kateellisia piisaa niin paljon ja joka paikassa että voi voi.
  Meitä on täällä varmasti monta,
  jolle olet edelleen sama Susanna ja samat ihanat tuotteet ...
  aivan sama vaikka kirmaisit paljasjaloin lumihangessa.
  Voimia ja iloa ja mukavia lapikas-vaelluksia ...
  vaikka niistä kovin kade olenkin :)

  VastaaPoista
 43. Mä aina välillä mietin, että ihmisillä on oikeasti aika perustavaa laatua olevia puutteita havaittavissa huumorin- ja suhteellisuudentajussa. ;) Mua tuo lapikasjuttu on huvittanut ihan suunnattomasti, mutta ilmeisesti joillekin se on tosiaan ollut myrsky lapikkaanvarressa. ;) Mutta eikun lapikasta lattiaan ja eteenpäin.

  VastaaPoista
 44. Hyvää uutta vuotta Susanna + taustajoukot !

  VastaaPoista
 45. Täydellisyyttä on juuri se epätäydellisyys :)

  VastaaPoista
 46. Luin uudestaan ed. postauksesi ja totesin, että olit pohtinut asiaa hyvin järkevältä pohjalta, et mitenkään provosoiden tms. Asiallinen juttu, ja sinun tapasi miettiä ja käydä läpi asioita. Ei huolta.

  Niin kauan kuin on blogeja ja postauksia, niin aina tulee olemaan ihmisiä, jotka ovat asioista eri mieltä ja näitäkin, jotka sen sitten ehkäpä liian terävästi - tai sanoisinko, että sanovat sen eriävän mielipiteensä. Ja tuntuu olevan nin, että mitä suositumpi blogi, niin sitä enemmän mahdollisuus saada just tällaista "ei niin mukavaa palautetta". Ja toisaalta - kaikilla on oikeus mielipiteeseensä, vaikka se ei itsestä mukavalta tunnukkaan. Kun eihän sekään olisi kivaa, kun kaikki vaan taputtelisivat olkapäälle ja olisivat aina samaa mieltä. Itse kyllä välillä ihmettelen, että ihmiset (aikuiset) ihan oikeasti ovat todella töykeitä sosiaalisen median viestityksessä. Olen huomannut esim. FB:n ryhmissä, joissa ihmiset sentään kirjoittavat ihan omilla nimillään - Minä en kehtaisi kirjoittaa halveksivia, pilkkaavia komentteja. Pienessä päässäni saattaisin puhista, mutta sinne pään sisään ne jäisivät ;)

  Oikein antoisaa uutta vuotta 2014 ja lisää tällaisia innostavia postauksia!

  VastaaPoista
 47. Älä välitä kateellisten höpötyksistä, Susanna. Kuten jo aikaisemmin mainitsin sinä olet ihanan Aito ihminen isolla A:lla. Se on juuri sitä että olet oma itsesi, rehellisesti. Jos maailmassa olisi enemmän sinunlaisiasi ihmisiä, kuin niitä tekopyhiä teeskentelijöitä jotka sinua arvostelevat, tämä olisi paljon parempi paikka elää. Kaikkea hyvää jatkossakin sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 48. Eteenpäin sano mummo lumessa (niin kuin joku muukin jo tuolla aikaisemmin) ja lisään siihen, että ei muuta kuin vain lapikkaat tanassa uutta vuotta kohti - uusia seikkailuja ja uusia blogin aiheita! Minä jään odottelemaan ja varmaan "muutama" muukin :)

  VastaaPoista
 49. Yösaunaan olin menossa ja ajattelin vaan kurkata mitä tänne kuuluu. Sori Susanna, ei ihme jos nyppii, mutta mun on nyt myönnettävä, että repesin niin, että meinasi pöksyyn lirahtaa. Oikeesti, ihmiset? WTF?

  Noh. kuvitteellisten tilausten perujat ilmaisesti koolla. Mutta hei, nou hätä. Poistat vaan asiakasrekisteristäsi kaikki ne, joiden nimi alkaa anonyymi ;D

  Tsemiä Susanna. You go girl!

  VastaaPoista
 50. Pidä vain saappaasi - olet ne ansainnut. Annetaan pikkusieluisten ja ennen kaikkea kateellisten ihmisten kiehua omissa liemissään. Mie ostan riepuja jatkossakin :)

  VastaaPoista
 51. Mä jättäisin anonyymit kommentit ihan omaan arvoonsa. Vaikka tiedän että se on vaikeaa - itse jouduin joulun alla anonyymin kommentoinnin kohteeksi ihan irl, ja edelleen on paha mieli siitä. Mietin myös, että oma tulkintani oli hieman yleisestä linjasta poikkeava, niin ehkä sitä olisi saanut tuoda esiin? Ehkä se kertoo eniten kokemuksen kasvattamasta kyynisyydestäni. Tarkoitukseni ei myöskään ollut ilkeillä, pyrin kirjoittamaan asiallisesti ja tuomaan esiin myös positiivisia asioita. Toivottavasti bongasit sieltä myös ne. Niin että lapikkaat jalkaan vaan ja uutta kohti!

  VastaaPoista
 52. Voi Susanna-muru, ei me mitään kiiltokuvaa sädekehällä haluta, vaan aito ihminen iloineen, suruineen ja kiukkuineen :)

  VastaaPoista
 53. Voi lollero! :D
  Kyllä moiset saappaat olet ansainnut ihan puhtoisin mielin ja sieluin. Minä ostan vaikka ne moralistienkin rätit sitten. Mun ponirätti on vieläkin niin kaunis monen kuukauden jälkeen, mut vaihtelu virkistää <3.

  VastaaPoista
 54. no mutta, ostakoot kateelliset rättinsä jostain muuaalta! löysin sinut vasta tänä kesänä, ja säikähdin vähän, kun ensimmäisen kerran luin yhden ei-niin-täydellisen postauksen. luin sen useamman kerran, ja parina eri päivänä, ja joka kerta vain enemmän ihailin sun avoimuutta, rohkeutta kertoa näistäkin asioista. samoin kamppailu blogiyhteistyöstä. moni muu olisi vain salamyhkään aloittanut. mutta ei tietenkään susanna, hänen pitää miettiä asia avoimesti blogissa. taas kerran ihailen sua. on se niin mukavaa lukea sun aitoa blogia kaikkien glitter-all-is-swell-yeee-pop-blogien seassa.
  näin se vain tässä maailmassa on, että aidot ihmiset, jotka uskaltaa näyttää kulmansa, polarisoi. mutta paremmalta se varmaan tuntuu, elää tiedossa, että on aito ihminen joka ei kakkaa kimalletta.

  VastaaPoista
 55. Voi Susanna, ihailen sitä miten aito olet blogissasi, ja sitä miten hyvin olet ottanut vastaan ilkeiden ihmisten kommentit täällä blogissasi. Jotkut bloggarit hermostuvat negatiivisista kommenteista, ja se ilkeys paistaa läpi mukaneutraaleista vastauksista, tai sitten vastaukset ovat selkeästi ilkeitä. Kateellisia löytyy aina, ja minusta olet hoitanut asian hienosti alusta asti. Ne jotka luulevat sinun kerjänneen töppösiä, eivät nyt vaan tule ajatelleeksi mikä tilanne oli ennen isoa kommenttitulvaa. Mulla ei nyt ajatus oikein juokse kun päätä särkee, mutta joka tapauksessa nauti lapikkaistasi täysillä, olet ne ansainnut! Ihan oikeasti, paljon enemmän kuin moni muu joka on ne bloginsa varjolla saanut. Unohda ne kateelliset ilkimykset!

  VastaaPoista
 56. Huhhuh, saapasjuttu ei kyllä mitenkään vaikuta mun rättien ostoon tai blogin lukemiseen. Sähän oot tosi rehellisesti kirjottanu täällä kaikesta.

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 57. "Mä jättäisin anonyymit kommentit ihan omaan arvoonsa" kommentoi joku ylempänä. Silloin pitää jättää myös ne kaikki mukavatkin anonyymien lähettämät kommentit huomiotta. Vai onko vain bloggaajaa miellyttävä kommentti hyväksyttävä... (Tämä blogistasi pitävältä anonyymilta lukijalta).

  VastaaPoista
 58. Unohdetaan koko helvetin pieksukohu! Mitä tuota enää jauhaa selevää asiaa. Susanna on pieksunsa saanut - oikeutetusti - ja piste. Ahistaahan tämmönen jo ketä tahansa.

  VastaaPoista
 59. Ihanaa että sait ne huopalapikkaat. Ostan edelleen riepujasi, ja luen ihanaa blogiasi; tämä "saapasgate" ei vaikuta siihen tuon taivaallista. Ja nytpä saatan jopa harkita että ostaisin sellaiset saappaatkin.(Alkoi nimittäin tuossa joku aika sitten oikein etomaan kun niitä saappahia ponnahteli joka toisesta höpöhöpö-mainos-blogista. Ajattelin silloin että onpas tyhmä kenkätehdas. Mutta nyt vaikuttaa siltä että heilläkin on pää (ja sydän) paikallaan...)

  -Kipsu

  VastaaPoista
 60. Blogisi muuttuu päivä päivältä mielenkiintoisemmaksi. :D

  Ehkä yksi syy ihmisten negatiiviselle reagoinnille oli se, että kirjoitit lapikkaiden saannista itse aika suurella latauksella. Moni sai siitä ehkä bensaa jutuilleen.

  Blogisi on myös kohtalaisen iso, mikä madaltaa kynnystä hyökätä bloggaajaa vastaan.

  Minulle henkilökohtaisesti on aivan sama, saitko lapikkaat vai et, ei vaikuta tuon taivaallista yhtään mihinkään.

  VastaaPoista
 61. Minäpä ehdin ostaa itse itselleni joululahjaksi siniset lapikkaat, ennen kuin edes näin tätä kirjoitustulvaa. En muista, olinko jo ehtinyt sen ensimmäisen juttusi yhteistyöstä eri kaupallisten tahojen kanssa lukea, mutta kantaasi silloin ihastuin. Siis siihen, että et tunne halukkuutta ottaa mainoksia sivuillesi, lahjuksia ja sitten niiden tuotteiden kehumista.

  Mutta jos sinulle kerran lapikkaita tarjottiin ilmaiseksi ja ilman mitään velvotteita, niin miksi et olisi niitä ottanut. Minä ainakin otan, jos jotain ilmaiseksi saan ja se on mieluista.

  Itse myös tutustuin noihin lapikkaisiin ensi kerran Virkkukoukkusen sivuilla ja huokailin hintaa. Nyt jotain kautta Arctipsin sivuille päädyin ja päätin ihan itse - ilman kenenkään ulkopuolisen mainostamista tai kehumista - hemmotella itseäni, koska kukaan muukaan ei niitä lapikkaita minulle ostaisi. Ei sinun kehumisesi olisi vaikuttanut minun päätökseeni. Jos en jostain tykkää, niin en tykkää, vaikka sitä kuinka kehutaan.

  Toivotaan vaan, että tulee pakkasia, että päästään uusilla lapikkaillamme laputtamaan.

  Hyvää uuden vuoden alkua sinulle.

  Sirpa

  VastaaPoista
 62. Sinun rohkeus ja rehellisyys tekee blogista todella mielenkiintoisen. Kiitos siitä.

  Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista
 63. Kiitos kaikille kommentoineille. Minä suljen nyt tämänkin postauksen kommentointimahdollisuuden, sillä jokainen uusi viesti tästä aiheesta tuntuu tosi raskaalta, jopa ne kannustavat ja ihanat kommentit. Jätän siis nyt tämän aiheen viime vuoteen ja bloggaan eteenpäin. :)

  VastaaPoista