keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Vähän aaton tunnelmista


Jouluvieraiden heräämistä odotellessa voin varmaan ihan hyvin blogitellakin.

Aatto alkoi vihreästi, sillä meiltäkin olivat lumet kadonneet. Kyllä se jouluolo siitä sitten tuli, kun seisoin puuhellan ääressä pari tuntia puuroa keittämässä. (Lue: hikinen ja limainen tunne, joka aina liitttyy puuronkeittoon ja joka saa kärsimättömästi odottamaan saunaan pääsyä.)


Lahjaglögin ja pakkopipareiden kera nautiskelimme puurot ihan kahdestaan.
Myös Kerttu sai oman jouluateriansa.


Sitten virittelimme lyhtyjä saunapolun varrelle.Tämä kuva on otettu pari päivää sitten. Näin nättiä ei enää ollut, vaan aattona kipitimme likimärkien sammalten peittämää polkua pitkin saunomaan.

Saunan jälkeen availimme paketteja, sitten Sulo lähti töihin. On jokseenkin surullista ja suututtavaa, että Sulon työpaikalla lapsettomien oletetaan haluavan viettää töissä jouluaattoillan, ja lapselliset saavat sen automaattisesti vapaaksi. Toivomme lujasti, että tiettyjen työelämään liittyvien muutosten myötä Sulokin saisi vihdoin ensi vuonna olla kotona aattoillan. 


Minä jäin odottelemaan jouluvieraiden saapumista.
20 kommenttia:

 1. Vau, mitkä piparit <3 Se on tosiaan epistä, että lapsettomia rangaistaan. Tasa-arvo olis paikallaan siinäkin ja laittaa taas arvostamaan tuotakin juttua tässä meidän hommassa: vapaapäivän voi pitää silloin kun sen tarpeeksi tärkeäksi kokee, vaikka se sitten tietäisi pidempiä päiviä toisessa kohtaa. Mie olen jo pitkään kiittänyt hartaasti sitä, että tehtaat päättivät, että on liian kallista pitää keikkamiehiä töissä juhlapyhinä. Siihen saakka miunkin mies oli kaiket juhannukset ja joulut tehtailla työkeikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, me olemme tosi onnellisessa asemassa yrittäjän vapauksinemme. Jos Sulo joutuu ensi vuonnakin oelmaan joulun töissä, minä siirrän joulun kokonaan.

   Hyvä asia Sulon töissäolemisella on tietysti se, että ne, jotka joutuvat hätään aattona, saavat ainakin hyvää hoitoa. Ja vaikka me joudumme olemaan aaton erillämme, meillä kuitenkin on parempi aatto kuin niillä, jotka Suloa silloin tarvitsevat.

   Poista
 2. Mukavia joulutunnelmia. Kiertävä joulutyövuoro olisi tietysti reilumpaa. Kun olin lapsi joutui isäni aina joskus olemaan aattoillan töissä ja se oli aika surullista. Ymmärrän kyllä isiä, jotka haluavat olla läsnä lastensa jouluilossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki haluavat, kaikki isät ja äidit. Mutta lapsettomien joulut ovat ihan yhtä arvokkaita kuin lapsellistenkin. Jos meidän lapsettomuutemme johtuisi pakosta eikä valinnasta, tuollainen jaottelu tuntuisi varmasti ihan suunnattoman hirveältä.

   Poista
 3. Ihana toi teijän sauna! Sinne on taatusti ihanaa kipittää vesisatteellakin. Meijän sauna on kellarissa ja mää haaveilen pihasaunasta. Hyvvää joulua kertullekkin, en varmaan muistanu aiemmin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kiva sauna se on, vaikka liian harvoin sitä lämmitetään. Syy siinä, että olemme liian laiskoja kantamaan vesiä ja liian mukavuudenhaluisia ottamaan anopin saunakutsut vastaan! Siellä kun on avantokin tarjolla. :)

   Poista
 4. Ilman muuta joulutyövuorojen tulisi olla kiertäviä - ei kai sillä pitäisi olla merkitystä onko lapsia vai ei. Itse olen (ja mies) myös sellaisessa työssä että joulut ja muutkin pyhöt ovat aina vapaana. Kesälomien kohdalla pientä kiertoa, mutta aina reilusti. Taidamme olla onnekkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä mukavaa, että saat olla pyhät vapaana. :)

   Minulle tuo joulu on ainoa tärkeä pyhäaika, jolloin haluaisin Sulon olevan vapaalla. Juhannukset, vaput ja uudet vuodet ovat merkityksettömiä - niitä meillä ei ole tapana juhlistaa.

   Poista
 5. Teimme joulusiivousta miehen kanssa. Mies pyyhki pölyjä kaupan rätillä ja minä sinun maatuskarätillä. Ero oli huomattava kun miehen jälestä pyyhin. Maatuskarättiin tarttui pöly paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa!
   Vaan ettei vaan ollut pyyhkijällä mitään osuutta asiaan? ;)

   Poista
  2. Mieheni on aika tarkka kun siivoaa.Siis siivoushullu suorastaan :)

   Poista
 6. Voi, märkä sammal on ihanan kaunista ja vihreää ♥
  Kertun ateria :-)
  Mukavaa joulun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Märkä sammal tosiaan on kaunista. Aattona oli kyllä olosuhteisiin nähden tosi kiva ilma, sillä oli poikkeuksellisen valoisaa viime päiviin verrattuna. Tänään valo asitten ei näkynyt oikeastaan hetkeäkään.

   Poista
 7. Ihastuttava pihasauna. Rentouttavia joulunpyhiä teille!

  VastaaPoista
 8. Täytyy hieman oikasta... Tänä vuonna työvuorossa joutui olemaan kyllä lapsiperheen äiti myös. Minä hänet päästin sitten illaksi joulun viettoon perheensä pariin. Vääryydeltä tuntuu se, että kahtena peräkkäisenä juhannuksena ja jouluna on osunut omalle kohdalle töitä. Kolmea joulua tai juhannusta taaksepäin en jaksa muistaa. Täytyy kuitenkin olla iloinen ja kiitollinen että on olemassa työpaikka, vaikka mielummin olisin aaton kotona viettänytkin. Kaikilla mahdollisuutta työhön ole ja se sitten vaikuttaa joulun viettoon muulla tavoin. Kuulin juuri aaton aattona muutamien kollegoiden ja entisten työkavereiden saaneen ihan joulun alla uutisen että neljän päivän päästä ei sitten työpaikkaa enää olekaan.

  Joulu ambulanssissa on omalla tavallaan hyvin erityinen ja ihmisten kohtaamisessa on arkea enemmän mukana tunnejuttuja. Oman työni suola on olla se odotettu, mutta kuitenkin samaan aikaan "ei toivottu" vieras monessa kodissa.

  Hyvää ja turvallista joulun aikaa kaikille!

  T. Sulo Lintunen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Sulo, kun tulit kirjoittamaan tänne. Kyllä olisi kauheaa kuulla juuri joulun alla tuollainen uutinen, että työpaikkaa ei enää joulun jälkeen ole. Siinä ei olisi joulumieli todellakaan korkealla. Hyvä, että sinä sait pitää työpaikkasi, jotta voit ostella Sussulle playmobileja lahjaksi ;) ja jotta me sitten voimme lueskella juttuja niistä ;)

   Poista
 9. Suloista joulua teille kauniisiin tunnelmiin!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.