torstai 12. joulukuuta 2013

Hiljainen on kylätie... tai kauppakeskus


Viimeiset työpäivät ovat käsillä ennenkuin aloitan oman joulun puuhaamisen. Olin eilisen päivän myymässä riepujani lappeenrantalaisessa kauppakeskuksessa. Mainitsinkin jo edellisessä postauksessa, että kovin suuria odotuksia minulla ei ole myynnillisesti, sillä en ole ikinä nähnyt asiakkaita koko kauppakeskuksessa. Halusin kuitenkin lähteä sinne mukaan, koska sen järjestää Kulttuurikutinaa-hanke, joka on kyllä parhaansa tehnyt meidän luovien yrittäjien hyväksi.


Päivä oli odotusten mukainen. Kauppakeskus kumisi tyhjänä. Katselimme Kodin Ykkösen ikkunoista sisään ja ihmettelimme, miten sellainen laitos pysyy hengissä ilman asiakkaita. Päädyimme siihen, että ne suurten kaupunkin Anttilat varmaan tuottavat niin paljon, että näitä syrjäseutujen liikkeitä pidetään auki niiden katteilla.

Olin ottanut mukaan kaikki kakkoslaatuiset tiskirätit, sillä minulla oli tuntuma, että jos jotain täällä myyn, niin edullista kakkoslaatua. Se tuntuma piti paikkansa ja kakkoslaatumyynnin ansiosta tein ihan kelvollisen tilin. Nyt onkin kiinnostava nähdä, syntyisikö tänään kauppoja myös ykköslaadusta, kun kakkoslaatuvadissa näkyy jo pohja.


Minulla oli tosi mukava päivä. Se olikin odotettavissa, sillä mukana oli edellisestä myyntitapahtumasta tutuksi tulleita naisia, joiden kanssa aika ei käynyt pitkäksi. Iltapuolella meitä saapuivat viihdyttämään myös nuoret teatterinharrastajat, jotka seikkailivat pitkin kauppakeskusta esittämässä improvisaatiota.

Virallisesti olemme paikalla tänäänkin klo 12-19 ja teatterilaiset klo 16 alkaen. Mutta minä lähden tästä valumaan kohti Lappeenrantaa jo vähän aiemmin ja saatan hyvinkin valua taas illalla kotiin aikaisemmin. Olkaatten tervetulleita siis tekin Family Centeriin.

11 kommenttia:

 1. Minä olen käynyt siellä kerran, HopLopissa lasten kanssa viime keväänä. Samaa muistan ihmetelleeni - valtavia, tyhjiä kauppoja. Hoploppi oli sikäli kiva, että sielläkin oli vähän väkeä eikä meidän pienet tirpat jääneet isompien lasten jalkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan käyty kerran. Ja nimenomaan HopLopissa, kun pääsi jollain megasuperalennuksella, ulkona oli 30 astetta pakkasta ja jotain tekemistä piti olla ulkopaikkakuntalaiselle pariksi tunniksi. Tyhjää oli ja hyvin kaikui käytävät kun kaksi alle 3-vuotiasta testaili keuhkojaan! :D

   Poista
  2. Sata lasta HopLopissa olisi varmaan aika lähellä helvettiä, joten tuo Lappeenrannan HopLoppi on kyllä varsin miellyttävä valinta. Olen kerran ollut itsekin HopLopissa, jäin jumiin niihin putkiin ja tuli kauhea hiki. Epämiellyttävä kokemus.

   Poista
 2. Omituinen kummituskauppakeskus, liikkeet pysyy siis pystyssä jollain pyhällä hengellä? Onnee ykköslaatusten myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei mennyt ykköslaatu kauhean hyvin kaupaksi, mutta eipä niitä ihmisiäkään ollut tänään edes sen vertaa kuin eilen. Hämmentävää.

   Poista
 3. Liekö nuo venäläiset siellä itäisessä Suomessa jotka nuita pitävät pystyssä…? Todella kummallista, sillä pari hieman samantyyppistä kauppakeskusta myös täällä pk-seudulla. Espoontori Espoon keskuksessa tuntuu aina olevan kummallisen rauhallinen, mitä nyt K-supermarketin asiakkaat siellä ahkerasti käyvät. Paljon tyhjiä liiketiloja siellä piisaa myös. Hyvien kulkuyhteyksien keskellä, mutta silti se tietty kuhina puuttuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin, että jos tuolla joku asiakas on, niin se on venäläinen. Mutta eipä ollut juuri heitäkään. Siellä on lounaskahvila, joka oli hyvin kansoitettu, mutta kaikki muut liikkeet olivat hyvin autioita molempina päivinä.

   Poista
 4. Veikkaan että tämä (alku)viikko on hiljaista ihan siksi, että monilla on tilipäivä vasta perjantaina ja veronpalautukset on jo käytetty. Viikonloppuna saattaa siten olla kuhinaa. Mutta mukava että asiakkaita kuitenkin oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuli aika suru naapureita. Yksi myi neljä saippuaa, toinen teki koko aikana neljä kaupaa. Siihen nähden minä olin eileisellä kakkoslaatumyynnilläni oikea megamenestyjä. :(

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.