maanantai 11. huhtikuuta 2011

Red zone


Punainen olohuone on vaikea valokuvata myös auringonpaisteella.

Olemme tyytyväisiä värivalintaan. Huoneesta tuli mahdottoman lämpöinen. Punainen tapetti sopii kauniisti hirsiseinän ja puunväristen huonekalujen kaveriksi.

Sorruin jälleen vastavärien käyttöön, ja olohuoneeseen alkoi tupsahdella vihreitä esineitä.

Tässä näkyy se kohta, jossa tapetti loppui. Olisi sitä riittänyt vielä hiukan pidemmälle, mutta päätin lopettaa siihen kohtaan, missä oven molemmille puolille jää yhtä suuri tapetiton alue. Suunnitelmissa on nyt ratkaista ongelma niin, että ostamme suht samansävyistä punaista maalia ja maalaamme tuon loppuseinän sillä. Samoin muurin, joka kiertää seuraavan seinän puolelle ja yhtyy hirsiseinään. Ja koska olen Innoni katsonut, totean, että tapetin ja maalin rajakohtaan laitamme jotain korostavaa, kuten vaikkapa korean listan. Sitä, mitä ei voi peittää, sitä pitää korostaa.

11 kommenttia:

E kirjoitti...

Onpa tosi kaunis punainen tapetti! Harmi, että loppui kesken... Maalaaminen on tietty yksi vaihtoehto, mutta minä saattaisin käsitellä alueen jotenkin niin, että tapetin puuttuminen vaikuttaisi tarkoitukselliselta :) Esim. listoittaisin aluetta paneelimaisesti, maalaisin toisella värillä, tapetoisin erilaisella, mutta punaiseen sopivalla tapetilla, tai jotakin sen tyylistä!

Saila kirjoitti...

Ylläolevan kommentin ehdotus on kans kiva, että hankkisikin tapettia jossa on tuon punaisia kuvioita tms.
Hassua: tätä postausta lukiessani mietin ihan samaa kuin sinä, ja luin sun selostusta kuin omia ajatuksiani: maalaa, ja muuri samalla, ja lista tapetin ja maalin väliin!

Sari kirjoitti...

Toi punainen on kyllä hurjan upea. Haaveilen vähän samantyyppisestä punaisesta meidän makkariin, ehkä vähän vielä tummempaa kun sais..

Rouva Kukko kirjoitti...

Upea, ihana punainen olohuone. Ja mieti rauhassa tuota ns. puuttuvaa seinää, ett mitä sille teet, maalaaminen on hyvä ajatus, ja just korostaa sitä mitä ei voi peittää, tarkoituksella, niin. Maalaaminen on sikäli helppo ratkaisu, ett jos ei toimikkaan, aian voi maalata uusiks.

Entä jos leikkaisit punaisesta tapetista rajakohtaan jotain lehvää tms. jolla voisit yhdistää rajaa, siis jos maalaiski tuon puuttuvan jollain toisella värillä. Siis silleen, että punainen tulee osittain toiselle seinälle ja se toinen väri osittain tuolle tapettiosalle. Hirmu vaikee selittää, toivottavasti ymmärsit.

satu kirjoitti...

Oih, teidän koti on IHANA!

Susanna kirjoitti...

Minä vähän sitä mietinkin, että jos siihen rajakohtaan tekisi jonkin sortin ornamentin... mutta entäs kun siihen tympääntyy, tai maku muuttuu tai jos se vaan onkin sätöksen näköinen... Mietitään mietitään.

Satu, kiiiiiiitos!

Ankkurinappis kirjoitti...

On todella kodikas tunnelma ja tuo viimeisin sohvamuutos kruunaa tunnelman! Minulla on myös 50-luvun sohva jossa tuollainen pitsipeitto päällä ja sen kodikkaampaa näkyä saa hakea :)

Unknown kirjoitti...

Hieno punainen! Vastavärit rules ja taulukokoelmasi on mielenkiintoinen!

Anonyymi kirjoitti...

Tässä näkee että purkukuntoisesta talostakin saa elvytettyä hetkeksi hienon

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin.Ei kaikkea lahonnutta vanhaa puuta tarvitse välttämättä uusia,sen kuin peittää levyllä ja tapetilla niin saa ihan käyttökelpoisen vuosiksi eteenpäin

Susanna kirjoitti...

Purkukuntoisesta? Anteeksi mitä? Miedän talo on loistokunnossa rakenteiltaan. Yksikään hirsi ei ole lahonnut mistään.