sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Armottomat avohyllyt


Kyllästyin työhuoneeni avohyllyjen vyöryvään ulkoasuun. Ajattelin ostaa liudan yhteneväisiä laatikoita ja piilottaa niihin kaikki kankaat ja käsityötarvikkeet. Siispä Ikeaan, kun kerran pääkaupunkiseudulla olin!


Kivoja, kauniita lootia olikin tarjolla vaikka kuinka paljon. Kun sitten aloin laskeskella, montako laatikkoa tarvitsen, iski pihiys. Olisin raaskinut ostaa vain aaltopahvisia laatikoita (kuvassa keskellä), jotka maksoivat 70 senttiä kappaleelta. Mutta ne pitäisi kuitenkin maalata tai päällystää ja ne olivat tosi heikkotekoisia. Samahan se sitten, vaikka hakisin laatikot Siwasta ilmaiseksi, se olisi sentään ekologisempi vaihtoehto.

Avohyllyt näyttävät sisustuslehdissä aina hyviltä. En ymmärrä, miksi meillä kotona asia on juuri päinvastoin. Väsytin itseni käyttämällä eilispäivän hyllykaaoksen purkamiseen. Ensimmäinen tympiintyminen iski jo siinä vaiheessa, kun kaikki ryönät olivat pitkin lattiaa. Toinen tympääntyminen otti vallan, kun tajusin, etten saa taaskaan hyllyistä kivan näköisiä, vaikka kuinka maalaan ja päällystän laatikoita. Nyt työhuoneeesa on taas hävityksen kauhistus ja minua tympii niin urakalla, etten haluaisi enää yhtään mennä jatkamaan järjestelemistä.

Mikä tässä nyt mättää? Pitäisikö laatikoiden olla tismalleen saman kokoisia? Vai saman värisiä? Pienempiä ehkä? Vai onko koko hyllysysteemi ihan lähtökohtaisestikin jotenkin mahdoton? Ovatko hyllyt liian massiiviset? Ovatko ne liian korkealla? Pitäisikö ne laskea alkamaan lattiatasosta?

Pystyn kuvittelemaan sen päivän, kun minulle tulee pakonomainen tarve rakentaa tuohon seinät ympärille.

11 kommenttia:

 1. :-D Hyllyprojektista tuli seinänrakennusprojekti! Voi mahdoton. Ihan ensiksi on pakko sanoa, että kun näin tämän kirjoituksesi viimeisen kuvan, ensi reaktioni oli "onpa kiva nurkkaus, tämä on siis varmaan sisustuslehdestä" ja ällistyin kun luin, ettet olekaan tyytyväinen.
  Toisaalta, juu. Samankokoiset ja -laiset laatikot tuovat sellaista ihanaa ryhtiä, mistä ainakin minä pidän (vaikka sitä ei kukaan kai kodistani uskokaan). Tai vaikka vain kahta - kolmea erilaista. Nuo hyllyjen alla olevat tavarat ja kankaat sitovat sen kyllä lattiaan, enkä minä niitä ylemmäskään nostaisi.
  Olipa epäauttavainen kommentti. Minä kun en näe tuossa mitään järkyttävää mitä pitäisi muuttaa. Anna olla, jossain vaiheessa se lamppu sitten syttyy.

  VastaaPoista
 2. Mie tykkään kovasti noista siun hyllynreunuspitseistä. :)

  VastaaPoista
 3. Moi.
  Mun mielestä sun työhuone
  on kuvien perusteella aivan ihana!
  Mutta jos nuo laatikot häiritsee,
  niin yksi millä voisi saada selkeyttä hyllynurkkaan on että järjestäisi nuo väreittäin?

  VastaaPoista
 4. Avohyllyt on suoraan saatanasta -olkoonkin sitten kuinka kauniita sisustuslehdissä!

  Meillä on lastenhuoneen hyllyssä noita IKEAn pahvisia metallikulmaisia laatikoita -en suosittele!!! On tosi heikkoa laatua. Sijoitimme kamalan määrän rahaa niihin ja nyt vuoden kuluttua, ovat jo aivan pillun päreinä:(

  Sen sijaan noita kankaisen näköisiä, jotka nekin maksaa IKEAssa hirmu paljon, saa JYSKistä halvemmalla. Ja JYSKissä on säännöllisesti laatikot puoleen hintaan, joten kannattaa seurailla. Niitä meillä on eteisen hyllykön koreina ja on ollut tosi tukevia ja kestäviä!!

  VastaaPoista
 5. Tuo sinun hyllykokoelmasi on sen sijaan ihan kaunis noin! Ehkä reunapitsi (ihana!) toisi vielä enemmän ryhtiä, jos olisi joka hyllyn reunassa? Henkarikankaat on ihanat!

  VastaaPoista
 6. Väreittäin järjestäminen voisi tosiaan toimia. Olen nähnyt miten joidenkin sekavat kirjahyllyt ovat muuttuneet hauskan selkeiksi, kun kirjat on järjestetty väreittäin. Mutta kivan näköistä noinkin on mun mielestä.

  VastaaPoista
 7. Johan minun oli pakko alkaa niitä hyllyjä siirrellä. Ovat ehkä vähän paremmin nyt. Laitan kuvia vaikka huomenna, jos aurinko suvaitsee pilkistää.

  Kokeilin myös värikoodittaa laatikot, kiitos vinkistä!

  Ja kiitos myös Jysk-vinkistä, pitääpä käydä siellä vaanimassa jossain vaiheessa. Onneksi en ostanut mitään Ikeasta, en toki halua pillun päreitä työhuoneeseeni!
  :-)

  Leena, niissä kaikissa hyllyissä on reunapitsit, mutta toisissa on valkoiset, kun ei minulla ollut yhden sortin pitsiä tarpeeksi.

  VastaaPoista
 8. Kauniiltahan hyllyt näyttää noinkin...itse hamstrasin kenkäkaupasta mustia Vagabond-kenkälaatikoita aika kasan,eikä maksaneet mitään...osa laatikoista on tässä tietsikan yläpuolen hyllyissä ja osa vaatehuoneen hyllyissä...ja täynnä tavaraa ...pitäs nekin käydä läpi ja heittää osa pois):)

  VastaaPoista
 9. Sisutuslehtien avohyllykuvat ovat joko lehden toimittajan/stailaajan tms. tekemiä tai vähintään sorkkimia. Mukaan voidaan lisätä myös alkuperäisvärityksiin sopivia kaupoista lainattuja esineitä ja lootia. Että harvoin ne ihan suoraan kenenkään arjesta ovat.

  En nähnyt sinun järjestelyissäsi ja laatikoissasi mitään vikaa, mutta toki järjestät niin kauan, että hylly on mieluinen.

  Värijärjestelystä: Paljon minä ymmärrän, mutta tätä yleistynyttä juttua, että kirjat järjestetään värien mukaan. Eihän sieltä hyllyköstä sitten löydä enää yhtään mitään kun saman kirjailijan tuotokset ovat monessa eri kohdassa. Sangen hankalaa, minusta kun kirjojen päätarkoitus on, jotta niitä voi lukea. Toki jokainen tekee niin kuin tahtoo ja ei minun kaikkea tarvitse ymmärtäkään, viilaan itse pilkkua sitten jossain toisessa kohtaa kotonani. :)

  VastaaPoista
 10. Hei, olen käynyt varmaan ekaa kertaa blogissasi silloin, kun teit nuo hyllyt ja henkarijutut, ihailin niitä jo silloin. Sinulla on (tai ainakin oli) tilaa työhuoneessasi ruhtinaallisesti, uskon sinun löytävän itseäsikin tyydyttävän mallin tuohon hyllyttelyysi :)

  VastaaPoista
 11. Pauliinalotta, niin minäkin aina ajattelin, kunnes sitten omaa kotiamme kuvattiin lehteen. Eivät ne tyypit mitään tuoneet mukanaan ja hyvin vähän mitään siirtelivätkään. Sillä kokemuksella katselen sisustuslehtien koteja sillä silmällä, että ne ovat autenttisia.

  En minäkään oikein tajua kirjojen värikoodaamista, vaikka ymmärrän sen olevan esteettisintä. Sen jälkeen ei kyllä löydä enää mitään, ja pitäisi tehdä joku sisällysluettelo ja kartta kirjahyllyn opuksista.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.