tiistai 26. huhtikuuta 2011

Pääsiäinen pihalla


Kaikki blogittajat ylistävät nyt kevättä ja pihahommien autuutta, enkä minä tee siinä asiassa poikkeusta. Pääsiäinen oli myös meillä kovin kesäinen ja niinpä se vietettiin kokonaan pihalla.


Siskontyttöni oli meillä lomailemassa ja teimme lauantaina päiväretken laavulle. Kokeilimme paljain jaloin kävelemistä, paistoimme makkaraa nuotiolla ja kärisytimme vaahtokarkkeja.


Koska tämä lapsi nauttii valtavasti mopoilusta, liikuimme skootterikyydillä pitkin aurinkoista kotiseutua. Nyt tämä seutu alkaa näyttää niitä parhaita puoliaan. Maan kaunein linnakin meiltä löytyy, mutta sitä me köyhät prinsessat tyydyimme ihailemaan vain ulkoapäin.


Talvi täällä on ihan yhtä ankea kuin missä tahansa muuallakin, mutta kesäelämään nämä tienoot ovat mitä parhaimmat. Välillä oli niin kuuma, että teki mieli loikata järveen jäistä välittämättä.


Kotipihallakin olen ehtinyt tehdä vaikka mitä. Viimeisetkin lumet sulivat tänään, ensimmäiset sinivuokot ilmestyivät, samoin parit tulppaanin alut. Huussin olen vihkinyt käyttöön ja kantanut puutarhakaluston pihalle. Ja sitten kannoin niitä kalusteita ympäri pihaa, paikasta toiseen, sillä valinnanvaraa niiden sijainnille on liikaakin.


Yksi paikkaansa yhä etsivät pihakaluste on aseman penkki. Se on pitkä ja ränsistynyt, mutta silti ihana. Se on ollut aivan aluksi oranssi, sitten turkoosi ja lopuksi haalean vaaleansininen. Nyt se on pääasiassa sammaloitunut. Minusta se pitäisi laittaa radan puolelle, sinne missä asemilla penkit tapaavat olla.

7 kommenttia:

 1. Minusta näitä kauniita kevätpihakuvia on ihana katsella vaikka jokaisessa blogissa!

  Mikäs linna tuo on? Näyttää mielenkiintoiselta! Ja penkissä on ihan sun sävyt! =)

  VastaaPoista
 2. Se on Valtionhotelli täällä Imatralla.

  VastaaPoista
 3. Me kävimme meressä heittämässä talviturkit! Ja sinivuokkoja näkyi kans siellä Kustavissa, meillä Orivedellä tullaan hintsusti jälkijunassa vielä..

  VastaaPoista
 4. Vähänkö trendikästä, kun teidän kevätkukatkin on blogin kanssa sävy sävyyn!!:D

  VastaaPoista
 5. Voi Sari, te hurjat!

  Leena, no tietysti... tunnustan, että katson aina postauksen ylimmän kuvan sellaiseksi, että se sointuu blogin värimaailmaan.

  VastaaPoista
 6. Oih, IHANAA!! olen seuraillu tätä siun blogia nyt kevään ajan ja mikä ihana sattuma, että kirjottelet kotikaupungistani käsin! :) Imatra aina mielessä ;)

  VastaaPoista
 7. Minä olen vasta uusi imatralainen, mutta ihmeen hienosti olen tänne jo kotiutunut.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.