tiistai 12. huhtikuuta 2011

Sateenkaaren päässä


Meidän asemamme ulkomaalaus ei ole onneksi vielä ollenkaan ajankohtainen asia, mutta maalailin kotiamme silti Photoshopilla. Koska talomme kelpo keltamulta on aika vastikään jäänyt muovimaalin alle, meidän tulevaisuuteemme kuuluu koko talon puhtaaksi raaputtaminen ja perinnemaalilla maalaaminen. Värivaihtoehdot ovatkin sitten loputtomat.

Minulla on suosikkivärini. Entä sinulla? Minkä värisenä asemamme näyttäisi sinusta kaikkein kauneimmalta?

Tässä taas yksi suloinen helmi niille, jotka haaveilevat omasta työsiirtolastaan. Hiirolan asema Mikkelin lähellä (kliks) on yksityisomistuksessa ja nyt myynnissä.Hintakin on selvästi sanottu: 20.000 euroa. Talo on ollut kaiketi pitkään autiona, mutta rakenteet ovat kunnossa. Vesiosuuskunnan putket tulevat tontille saakka. Hauskana yksityiskohtana kerrottakoon, että pihasaunassa on kuulemma jättimäinen, puurakenteinen mankeli.

49 kommenttia:

 1. Perinteinen rakentaja täällä äänestää tuota keltamultaa! Mielenkiinnolla odotan, mitä sinä väri-ihminen kannatat ja mihin sitten joku päivä päädytte...

  VastaaPoista
 2. Ihania värejä! Tekisi mieli sanoa, että pinkki ehdottomasti mutta taivun silti oranssin tai tummanpunaisen kannalle.

  Ystäväperheemme kunnostaa parhaillaan rintamamiestaloaan ja ulkomaalaus (ja lähinnä se muovimaalin rapsutus!) etenee sivu per vuosi -vauhtia...

  VastaaPoista
 3. Minäkin äänestän keltamultaa. Kappas kun omaankin taloomme valitsin juuri sen ;-) Tämän lisäksi punamulta sekä tumma ruskea saavat minun ääneni.

  VastaaPoista
 4. Mun suosikkeja noista on 5, 8 ja 12... ja 12 nimenomaan ihanan himmeänä punamultamaalilla Falunin punaiseksi. Eikös teidän asema joskus ole ollut punainen, vai oliko se sisarusasema?

  VastaaPoista
 5. Minun suosikkini on keltamulta no.11...jotenkin se vain passa silmää niin hyvin:)

  VastaaPoista
 6. Minä olen nykyisellään niin hulluna keltaisiin taloihin, että pakkohan sitä on äänestää. :)

  VastaaPoista
 7. Aseman jotenkin vaan kuuluu olla keltainen :)

  VastaaPoista
 8. Täältä tulee yksi ääni lisää yhdelletoista!

  VastaaPoista
 9. Keltainen keltainen!

  Onnea puhdistukselle, olen joitain vuosia sitten raaputtanut kotimme ulkoseinät isäni kanssa sentti sentiltä kuumailmapuhaltimella ja kaapimella. Voisi sanoa, että tunnen joka laudan, ylhäältä alas. Oli se sen arvoista, nyt on hieno maali (joka tosin pitäisi uusia...).

  Menee se kesä seinälläkin roikkuen;)

  VastaaPoista
 10. Hmm, laita kuule emäntä talosi juuri sen väriseksi kuin tykkäät itse ;-) Keltamullasta sen verran, että niiden kanssa elämä on helppoa jälleenmaalauksen kanssa - ja ei oikeaa öljymaaliakaan tarvitse rapsuttaa, ellei se irtoile joistakin kohdista.
  Onpa suloinen työsiirtola, tosiaan!

  VastaaPoista
 11. ite äänestäin 12...pikkutytöstä asti oon ihaillua punamulta väriä vaikka oma rintamamiestalo onkin vaaleansininen :-) keltainen on kyllä myös kaunis

  VastaaPoista
 12. keltamultaaaa, tai sitten punamultaa. nehän on ne asemien vanhat värit. Tietysti, jos haluat säväyttää ja järkyttää ympäristöä, niin myrkynvihreä ja turkoosi tehoavat varmasti. ;)

  VastaaPoista
 13. Mä tykkään kyllä kakkosesta, mutta en ehkä itse uskaltaisi sitä pigmenttiä kuitenkaan ulos laittaa...
  Ja koska haluaisin päästä omassa talossani helpolla niin maalaisin taloni varmaan sillä keltaisella keittomaalilla ;)

  VastaaPoista
 14. Jopas on keltamullalla kannatusta!

  Meidän asema on ollut vain keltainen aina. Alunperin oikealla keltamullalla maalattu, ja sitten vedetty jollakin keltamultaa jäljittelevällä muovimaalilla. Eli tässä on vain kaksi maalikerrosta. Keittomaalin käyttäminen vaatisi sen, että jokaikinen muovimaalin ripe pitäisi saada raavittua irti. Mutta Uulatuotteen mukaan esim. petrooliöljymaalilla voisi maalata, vaikka pikkurippasia muovimaalia olisikin vielä seinässä.

  Tämä emäntä maalaisi asemansa siniseksi, numero 10 on aika lähellä sitä ajatusta. Mutta koska emännällä on myös isäntä, asemasta ei varmastikaan tule sinistä...

  VastaaPoista
 15. Kakkosmielikkini olisi punamullanpunainen numero 12, ja kolmosmielikkini yllättäen kuusikonvihreä, numero 6.

  VastaaPoista
 16. Kakkonen tai kutonen. Mutta jos se on alunperin kert ollut keltainen, keltaisena säilytettäköön, sanoo perinteiden kunnioittaja sisälläni.

  VastaaPoista
 17. 8. tai 11. olisi mun suosikki. Muut värit vähän turhan ärhäköitä minun makuuni.

  VastaaPoista
 18. Jos olisin rohkea, valitsisin numeron 7, mutta todennäköisesti päätyisiin numeroon 12! :)
  - Tiina

  VastaaPoista
 19. 5 ja 8 miellyttää eniten mua. Teillä on ihana koti :)

  VastaaPoista
 20. Kuudes on mielestäni kaunein.

  VastaaPoista
 21. Myytävän aseman paikkakunnan nimi on aika nappi! Eikä sijaintikaan ihan huono ole - ainakaan Terpan mielestä. Äänestämme talonne väriksi keltaista tai punamultaa. Terppa ja Pate

  VastaaPoista
 22. Minuakin viehättää tuo luontoon sulautuva 6, mutta jään mielenkiinnolla odottamaan.

  VastaaPoista
 23. Mä tykkään myös numero kuutosesta, tuo väri on tosi harvoin käytetty ja oon haaveillu sen värisestä talaosta itekkin. Meillä vain on punainen, punamulta pohjalla ja luultavasti petrooliöljy päällä.

  Myös nro 11 keltainen on tosi sopiva, mutta miten ois vieläkin tummempi eli tuo mikä on työsiirtolan värinä?

  VastaaPoista
 24. Kyllä miekin äänestä tota alkuperäistä keltaista väriä. Se on vaan niin kaunis <3 vaikka muuten pidänkin aika räväköistä väreistä niin kyllä mun silmiin sattuu erikoiset väriratkaisut talojen ulkoseinissä, sisäseinissä ne on taas ihania ;)
  -Sari

  VastaaPoista
 25. Mun suosikki on numero 6.

  Ja voi vitsit, tuo Hiirola ois ihan mun kotipaikan lähellä, mutta ei oo meidän juttu alkaa asemaa remontoimaan :)

  VastaaPoista
 26. Toivottavasti Hiirolan löytää joku, joka haluaa sen nostaa entiseen kukoistukseensa. :-)

  Luulen, että meidän asemastamme tulee keltainen tai punainen, sitten joskus. Kuinka tylsää.

  On noissa minun värimalleissa tosi monta sellaista, mitä en itse ikimaailmassa huolisi. Ulkoseinien väritys on minustakin sellainen juttu, ettei ihan räikeimpiä saisi käyttää. Täällä meidän lähettyvillä on yksi valehtelematta neonvihreä omakotitalo, ja se todellakin sattuu silmiin.

  VastaaPoista
 27. Äänestän numeroa 11.

  Muut näyttävät aivan liian tummilta.
  Vertailun vuoksi voisi olla muistakin väreistä vaaleampia sävyjä...

  -Rosanna67-

  VastaaPoista
 28. 1,2,6 ja 12 on mun suosikit :)

  -Terhi-

  VastaaPoista
 29. Heh, olipas hauska ensin katsoa oma suosikki ja sitten tulla lukemaan, mitä mieltä muut ovat. Itselleni tuli sellainen "ehdottomasti tuo keltainen" - ilman sen kummempia perusteluja vaan halusin katsoa värejä vain noin niin kuin intuitiivisesti. Samalla mietin, että mieltymykset voivat olla kiinni hyvinkin pienistä sävyeroista mutta toki pidän myös punaisesta ja vihreästä. Eikä tuo keltainen näyttänyt yhtään tylsältä, vaan raikkaalta ja kutsuvalta! :)

  VastaaPoista
 30. Tuo 2 on aikas hyvä tai sitten keltamulta. Niistä tämä Mummo valitsisi. :)

  VastaaPoista
 31. Meillä on ollut miehen kanssa aina ajatuksena, että jos joskus on oma talo, se maalataan mahdollisimman räikeäksi ja shokeeraavaksi. Eli tuollainen 7 esimerkiksi. :D

  Mutta vanhaan asemarakennukseen valitsisin kuitenkin vähän hillitymmän. Nro 6 on aika kiva mielestäni.

  VastaaPoista
 32. Ihan oikeasti kaunein on mielestäni 6. Mutta valitsisin silti värin, jota asemarakennuksissa on ennenkin ollut eli kelta- tai punamullan.

  VastaaPoista
 33. Te olette kaikki niin liikuttavan yksimielisiä.

  VastaaPoista
 34. Mä heitän että 2, 5 tai 11 :) ensin kun näin nuo kuvat mietin että "huh, huh!" mutta kun alkoi katsomaan enemmän niin ei pahoja ollenkaan :)
  Oon muuten lukenut blogiasi jonkin aikaa mutta en ole saanut kommentoitua.

  VastaaPoista
 35. Hyvä, kun nyt tohdit heittää kommentin. :-)

  VastaaPoista
 36. Kantaa ottamatta esimerkki Älvsbyhus-pakettitalovärikartan käytöstä rautatieympäristössä: http://www.vaunut.org/kuva/36284

  VastaaPoista
 37. Hei Susanna, toivottavasti sinulla on sellainen toiminto tässä blogissa että saat ilmoituksen saapuneista kommenteista koska kommentoin nyt tätä vanhaa postausta. Satutko tietämään, mikä on Hiirolan aseman nykytilanne? Noilla sivuilla on nyt vain hollanninkielinen juna-aiheinen runo, mistä voisi päätellä että asema on löytänyt ehkä uuden omistajan...?

  VastaaPoista
 38. Ilmoitus tulee sähköpostiin, onneksi. Ei näitä muuten huomaisi. Tästä huolimatta petrin viesti on mennyt ohi. Petri, älä huoli: meidän asema pysyy alkuperäisvärityksisenä aina. :-)

  Mutta se Hiirolan aseman myyjä taisi olla hollantilainen... minä kyselen tuolta rautatiefoorumilta. Itse en tiedä aseman nykytilaa.

  VastaaPoista
 39. Joo, minulla on se sama toiminto. Yllättävän usein tulee joltain uudelta lukijalta kommenttia myös vanoihin teksteihin.

  Ok! Minä en tiennytkään että rautatiefoorumikin on olemassa. Hieno homma. Katsoin netistä googlaamalla löytyneitä ihan uskomattoman kauniita kuvia Hiirolasta talviasussaan ja päätimme mennä ensi sunnuntaina ruska- ja eväsretkelle Hiirolan kylään. Samalla ehkä selviää aseman nykytilakin. Voi kun joku fiksu ja ihana olisi ostanut sen omaksi kodikseen ja kunnostaisi sitä parhaillaan. Muuten joudun ehkä menemään pankkiin hakemaan Hiirola-lainaa. No, luulisin että se on jo jonkun oma, se on niin lähellä Mikkeliä että varmasti kiinnostuneita on ollut.

  VastaaPoista
 40. Se on hyvä foorumi meille asemalaisille, ja olisi vielä parempi, jos sinne kirjoitettaisiin aktiivisemmin. Minä huhuilin siellä, mutta ainakaan vielä ei ole vastannut kukaan.

  Käyhän kyttäämässä viikonloppuna ja kerro sitten, miltä näytti!

  VastaaPoista
 41. Hiirola oli selvästi jonkun oma, ja vielä jonkun hyvin taiteellisen :) Emme kehdanneet mennä pihalle asti kun olimme aika aamusta liikkeellä, mutta auto oli pihassa ja ikkunoista levyt poissa ja muutenkin näytti asutulta. Taidettakin oli pihassa. Hiirolan kylä oli kiva, paljon VR-arkkitehtuuria. Kävimme myös katsomassa yhtä vanhaa ja autiota maalaistaloa joka on myynnissä jonkun kilometrin päässä Hiirolan kylältä - se oli hieno ja ryhdikäs mutta väkisinhän autiona oleminen jättää jälkensä. No, meillä oli kiva syysaurinkopiknikki sen pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos raportista! :-)

   Pääasia, että joku pitää Hiirolastakin huolta.

   Poista
 42. I am living in Hiirola station and try to renovate the building step by step.
  A Dutch private person owns the railway station and I rent it to live in it.
  The building is in a quite good condition and living (and working) in it will be a great pleasure.
  My own website is http://www.marjadejong.com. If you are interested, you are welcome to visit me and see the building.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAppy to hear that Hiirola station has got a resident now! Hope you enjoy living and working there!

   Poista
  2. Thank you,it is great to live in a historic building and to try to make it comfortable to live and work. You are welcome.

   Poista
 43. Löysin tämän sivun sattumalta, ja tulipas kerrassaan haikea ja nostalginen olo. Olen nimittäin viettänyt lapsuuteni kyseisellä Hiirolan asemalla ja asunut tuossa asemarakennuksessa n. vuosina 1971-1979. Pakko oli etsiä netistä lisää kuvia. Kylläpäs olisikin ihanaa, jos saisi kunnostettua tuosta kodin. Ilmeisesti omistaja on löytynytkin ja toivottavasti pitää siitä hyvää huolta. Aika lailla on umpeen kasvanut tuo pihapiiri. Siis siihen verrattuna, mitä minä muistan 35 vuoden takaa (huh, onko siitä jo niin kauan). Ja muutenkin rapistunut. Muistoissani kun on hoidetut piha-alueet ym. Silloin oli vielä muitakin rakennuksia pystyssä siinä vieressä. Olisipa ihanaa tehdä visiitti Hiirolaan katselemaan vanhoja paikkoja. Taidanpa ottaa ohjelmaan joku päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten hauskaa, että löysit tänne. Tosiaan, aseman omistaa hollantilainen henkilö ja tuo edellä kommentoinut Marja on nyt asemalla vuokralaisena.

   Poista
  2. You are welcome to visit the station. I like to hear about the past of this railway station.
   To give some impressions here you can find them:
   http://www.marjadejong.com/publications/2013-review-first-half.htm
   and
   http://www.marjadejong.com/publications/2013-new-year.htm
   If you have images of the building in the past I would like to see them.
   On my website you can find my email address.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.