lauantai 20. joulukuuta 2014

Himmailua himmelin parissa

Sain keskiviikkoaamuna päähäni, että nyt on aika hankkia tähän kotiin himmeli. Kertun kopin päällä on ollut tyhjä ja ruma paikka, joka on kaivannut jotakin suurta, katosta roikkuvaa.

Minusta olkiset himmelit ovat kauneimpia, mutta halusin kuitenkin valkoisen, jotta se erottuisi mahdollisimman hyvin ruskeaa hirsiseinää vasten. Siispä heti paikalla nettiin etsimään ohuita, valkoisia pillejä. Niitä ei tuntunut kuitenkaan olevan olemassa lainkaan. Koska haluamani sorttisia pillejä ei löytynyt, päätin tehdä himmelin punaisista pilleistä. Vaan kylläpä pillit olivat hinnoissaan, varsinkin kauniit paperiset. Edullisesti pillejä oli tarjolla vain ravintola-alan tukuissa, mutta olihan minulla onneksi y-tunnus. Panin heti tilauksen sekamelskavärilajitelmasta vetämään, jotta pillit saapuisivat perjantaina ja pääsisin viikonlopun aikana askartelemaan.


Tässä välissä tarinaa me kävimme Kolilla. Sulo oli varannut meille huoneen hotellista, koska viime heinäkuussa meidän kesälomamme, Sulon synttärit ja ensimmäinen hääpäivämmekin meni pieleen. Niinpä hän halusi viedä meidät korvaavalle minilomalle. Se oli ihana reissu. Kolilla oli jo ihan talvista ja maisemat aivan mahtavat. Lilluimme kylpylässä, söimme hyvin, kävimme jalkahoidossa ja kävelimme lumisessä metsässä. Me todella rentouduimme ja se teki hyvää.Torstai-iltana tulimme hyvin levänneinä kotiin ja perjantaina lähetti toi pillilastin. Yllättäen pillipusseista löytyi sittenkin valkoisiakin pillejä, vaikkakin nämä "ohuet" pillit olivat minun makuuni aivan liian paksuja. Olisin halunnut sellaisia oikeasti ohuita, joilla lapsena ryystettiin posket lommolla Aku Ankka -limua. Piti tehdä päätös: punainen vai valkoinen himmeli?Päädyin valkoiseen. Himmelin ohjeen löysin Yhteishyvän verkkosivulta. Olen aina kuvitellut himmelin tekemisen olevan vaikeaa, mutta totesin timanttien askartelun sittenkin hyvin helpoksi. No, ohjeen mukainen himmeli näytti livenä kamalan häkkyrämäiseltä, joten minun piti alkaa säveltää. Ja siinä kohtaa helppous sitten katosikin. Kyllä noita yksittäisiä palikoita vielä tekee, mutta kun ryhtyy yhdistämään niitä, niin melkoista hämähäkinseittiä siitä tulee. Ripustin himmelini kattovalaisimeen ja sommittelin sitä siinä sitten koko pitkän illan. Oneksi pillit eivät olleet läpinäkyviä, sillä niin kauheat määrät lankaa ne lopulta sisäänsä saivat kätkeä.Vaikka pillit olivat minusta liian paksuja, olin kuitenkin lopputulokseen todella tyytyväinen. Paksuista pilleistä pitää vaan tehdä suuria himmeleitä, niin ne näyttävät ihan sieviltä. Minun himmelissäni on nyt alimmaisena yksi timantti, joka on aivan liian pieni pillien kokoon nähden, mutta yritän sietää sen olemassaolon.Himmelin valokuvaaminen ei ole helppoa, kun on näin hämärää. Pitkän valotusajan aikana häkkyrä ehtii pyöriä ympäri vaikka kuinka monta kertaa.Himmeli näyttää oikein kivalta nyt omalla paikallaan, ja vie hiukan huomiota pois kaikesta siitä keskeneräisestä rumuudesta, joka salongin kyseisessä nurkkauksessa vallitsee. Pinkopahvin riekaleita, nauloja hirsissä ja oviaukko, jossa nykyisin sentään on jo ovi, mutta ei tietenkään listoja.Nyt minulla on sitten yksi nolo ongelma: triljoona ylimääräistä pilliä. Jos sinulla on tarvetta vihreille, keltaisille tai sinisille pilleille, huuda hep ja saat ne minulta ilmaiseksi.


45 kommenttia:

Mume kirjoitti...

hep vihreät! :)

Liiolii kirjoitti...

Himmel och pannkaka! Siis tosi hieno, ja hyvä kun päädyit valkoisiin pilleihin - sopii tosiaan tummaa seinää vasten oikein hyvin.

Saila kirjoitti...

Ihana perinteinen malli, raikkaan näköinen valkoisena! Olkisen voisi toki käydä suihkauttamassa spraymaalilla ulkona, jos raaskisi.
Pillijemmari :-D

PikkuBertta kirjoitti...

Onpa kaunis valkoisena...☆

Valoblogin Taru kirjoitti...

Onpa kaunis! Sopii tuohon kuin nappi silmään :)

sinisukka kirjoitti...

Kaikkea sinä osaat!!! Odotin kyllä riemunkirjavaa mallia ;D

Jaana kirjoitti...

Kaunis!

Katja kirjoitti...

Äh, taas yritin kommentoida kirjautumatta ensin, ei onnistunut. Hyvä kun teit valkoisen, on oikeasti nätti. Punaisesta olisi minulle tullut mieleen kiinalaiset karnevaalikoristeet.

Susanna kirjoitti...

Mahtavaa! Laita mulle sähköpostiin osoitteesi susanna at susannantyohuone.net

Susanna kirjoitti...

Niin sopii. Jotenkin silti jäin kaipaamaan jotain punaista tuohonkin nurkkaan, kun kaikkialla muualla huoneessa on paljon punaista.

Susanna kirjoitti...

Ei raaskisi! :D

Susanna kirjoitti...

Niin minustakin. Onni, että tuli valkoisiakin pillejä.

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Minusta myös. :)

Susanna kirjoitti...

Hih, uskon, että et saattanut olla ainoa.

Susanna kirjoitti...

Kiitos. :)

Susanna kirjoitti...

Punaisestakin tuli nätti. Tein jo toisen. :D

Unknown kirjoitti...

Hep keltaiset!

Susanna kirjoitti...

Lauttaisitko sinäkin osoitteesi susanna at susannantyohuone.net :)

Ethe kirjoitti...

Hei siniset! (Pojalla on synttärit tulossa...) paljonko arvelivat postikulujen olevan? :)

Susanna kirjoitti...

Ei maksa mitään. Minä olen tyytyväinen, kun pääsen eroon. :) Osoitetta vaan mulle sähköpostiin.

kirsitee kirjoitti...

Kiitos Susanna tästä vuodesta. On ollut tooosiii mukava olla seurassasi blogin välityksellä ja pari kertaa ihan silmätystenkin Käsityökorttelissa täällä Helsingissä. Haimme tänään rakkaan poikani kanssa torilta oman pikku kuusen ja koristimme sen mieleiseksi. Tuossa se ihanainen luo tunnelmaa tähän vuodenaikaan.
Lämmintä, rauhaisaa, aurinkoistakin Sol Invictuksen, voittamattoman auringon juhlaa teille sinne.

Thilda kirjoitti...

Onpa kaunis himmeli! Ja värvalinta tuohon hyvä. Minäkin ostin himmelikirjan kuukausi sitten maatalousmuseo Sarkan kaupasta. En vain ole vielä ehtinyt tehdä yhtäkään. Haaveilen tietysti olkihimmelistä mutta myös lasipuikoista tehdystä! Ja ehkä sellainen joka on jäykkää metallilankaa niin että siihen voi pujottaa lasihelmiä, ihan pieniä valkoisia tai värittömiä. Joku hopeinen vaikka koristeena jossakin.

Toinen wau-elämys kuvistasi; onko teillä Celerama??! En ole koskaan nähnyt missään samanlaista! Minulla se on lapsuuden kodin peruja, toimi vielä viimeksi kun oli seinässä, mutta siitä on kyllä jo aikaa... lähes 30 vuotta. Pidän sitä nukketalon alla, jalat pois ruuvattuina, kuten teilläkin näkyy olevan. :)
...voi että olen tyhmä; vasta nyt kun katsoin kuvaa toisen kerran, tajusin että se on se häkki! Ensin luulin että siinä lasin edellä on vaan nojallaan jotakin kortteja ja paperitavaraa! Sehän onkin sisänäkymä! Kaunein näkemäni häkki!! :D

E kirjoitti...

Tosi hieno! Minäkin tein YHDEN timantin, ja meni niin hermot, että toka timantti sitten ens jouluksi :) Et varmaan arvaa, että tein omani mustista pilleistä. Oli pakko käyttää niitä tavallisia paksuja, kun en vaan löytänyt ohuempia. Haluaisin kultaisen tai lasisen himmelin...

Jovelan Johanna kirjoitti...

No johan sä taas idean pistit toteutukseen! mahtaa nuo pillit ehkä olla helpompia käsitelläkin, kuin ohjet? Tuo valkoinen sopii hirsiä vasten niin hyvin. Paperipilleistä voisi tosiaan saada myös kauniita himmeleitä, muuksi kuin jouluksi. Ennen himmelit eivät olleet vain joulukoristeita ja mun mielestä paperipillit (muuten) kuin hinnaltaan sopisi noihin hienosti. Paremmin kuin itse käyttötarkoitukseensa mun mielestä. Miten sievät paperipillit saakin sen juoman maistumaan paperiselta, ihan pahalta.

Ja mä muistan ne mainitsemasi ohuet pillit myös! Meilläkin oli niitä aina (raidallisia ja yksivärisiä) ja monet saunalimpat on niiden läpi ryystetty lapsena sen jälkeen kun sormi oli laastaroitu korkin viiltämän jälkeen. Se repäistävä korkki, jonka sisällä oli valkoista pehmeää vaahtomuovia ;D

Susanna kirjoitti...

Minun pitikin vinkata Raahen Taitopajan himmelipaketeista! Unohdin.
http://www.himmeli.com/himmelit/himmeli-tuotepaketit/
Siellä on ihan upeita lasisia himmeleitä, juuri kultaisia tai hopeisia.

Mutta tosiaan, ne timantit pitää jaksaa solmia itse. :)

Susanna kirjoitti...

Voi Kirsukka, kiitops itsellesi. Minusta tuntuu, että olen tänåä vuonna ollut maailman tylsin bloggaaja. Kävijämäärätkin laskeneet kuin lehmän haäntä. Tuo tuntui tosi hyvältä. Kiitoskiitoskiitos ja onnellista talvea sinulle!

Susanna kirjoitti...

Nyt olen tehnyt kolme himmeliä noista pilleistä ja olen aika tyytyväinen, etten aloittanut oljista. Olen vaerma, että se olisi ollut tuskaa. :D

Meni kyllä sekunti jos toinenkin, ennenkuin tajusin, mikä ihmeen Celerama, mutta kyllä - Kerttu asuu Celeramassa. :D Me katselmee siitä telkkarista vain hamsteriohjelmaa. Kyseinen tv löytyi meidän vintiltä emmekä uskaltaneet tuikata sitä töpseliin edes testimielessä. Poistimme sisukset ja teimme siitä Kertulle kodin. Uskon, että se on huimasti viihtyisämpi asumus pikkuiselle kuin mikään muovikapseli, joita lemmikkikaupat hamstereille myyvät. :)

Susanna kirjoitti...

Juu, totesin itsekin, että todennäköisesti jos olisin aloittanut himmeliurani oljista, ei olisi ensimmäinenkään koskaan valmistunut. :D

Ne korkit! Aina haava sormessa! Mutta silti... ne ovat kuitenkin niitä ainoita oikeita korkkeja. :P

Karkkis kirjoitti...

Pillihimmelin tekeminen on ollut agendalla jo pari vuotta, mutta vieläkään en ole ryhtynyt tummasta toimeen. Saakohan sellaisia ohuita pillejä enää mistään? Minäkään en ole nähnyt.

Paavalinkukka kirjoitti...

Hei, ihanaa, että löysit himmelit! Niitä on ihana tehdä. Olen kokeillut monenelaisia malleja perinteisen "timantin" lisäksi. Olen aina käyttänyt olkia, ihan yhtä helppojahan ne on kuin pillit, miksi epäilet? Mutta toki olkihimmelin haitta on se, että ei tahdo kestää montaa vuotta, No ehkä se on hyvä puoli, sitten on syy tehdä uusi! Mutta löysin kerran tällaisen sivun: himmeli.com Se on Raahen taitopajan sivu ja sieltä voisi tilata ohuita lasiputkia, joista voisi tehdä lasisen himmelin. En ole vielä tilannnut niitä tarvikkeita, mutta joku päivä kyllä sen teen, niin houkuttelevalta tuo ajatus lasisesta himmelistä tuntuu.

Susanna kirjoitti...

Juu, tuossa pari kommenttia ylempänä juuri itse mainistin raahelaisten upeita himmelipaketteja.

Arvelen, että oljet saattavat napsua poikki kokoamisvaiheessa. Ainakin pillejä minä taivuttelen yhtenään, mutta ne onneksi palautuvat muotoonsa.

Susanna kirjoitti...

En tiedä, saako ollenkaan. On kyllä surkeaa, jos ei.

Maija kirjoitti...

Hiano! Kommenteista huamasin, että oot jo kerenny tekemään punasenki, paas kuva siittäki. Mää haaveilen siittä, että joskus tekisin meille oljesta jonkun kätevästi kokoontaittuvan. No, ehkä sit eläkkeellä.
Mulla on muuten sulle mun blogissani haaste.

Soja kirjoitti...

Ihana on! Miul on ystävän mummon tekemä olkinen, se roikkuu paikallaan ympäri vuoden.

Susanna kirjoitti...

Instagramissa on kuva punaisesta.

Kiitos haasteesta! :P

Susanna kirjoitti...

Tämä jää myös olemaan. Missä huoneessa teillä on himmmeli? Mä en ole koskaan huomannut!

Soja kirjoitti...

No tuu kattomaan :D Olkkarissa se on. Siinä nurkassa, jossa on entisen ulkoseinän ison aukon vieressä seinässä reiät.

Sanna kirjoitti...

Minäkin hurahdin himmeleihin. Olen jo kauan haaveillut omasta ja nyt ostin Tampereen käsityömessuilta sellaisen tekopaketin, jossa oli ohjeet ja oljet. Jonkin aikaa meni koko homman hahmottamiseen, mutta himmeli siitä tuli. :D Ensi kesäksi tarvitsee saada rukiin ja speltin siemeniä, että saa laittaa peltoon himmelitarpeet kasvamaan. Ja sitten olisi kiva tehdä ulos jättihimmeli ja olkiset kuusenkoristeet ja ja ja ja...

Susanna kirjoitti...

Ihanan kunnianhimoista! Toivottavasti himmelipeltosi tulee kukoistamaan. :D

Maija kirjoitti...

Päädyin blogiisi, kun yritän epätoivoisesti löytää ohuita pillejä himmeliä varten. :D
Ei ole tosiaan saatavuus järin hyvä, varsinkaan näin Y-tunnuksettomalle. Onneksi löysin vanhat pillit, joista saa edes pieniä himmeleitä.

Tuo sun valkoinen himmeli on hyvän näköinen! Raaskitko laittaa välillä pois, vai oletko antanut olla paikoillaan?

Susanna kirjoitti...

Niiden löytäminen on todellakin epätoivoista. Mihin maailmasta ovat kadonneet oikeasti ohuet pillit?

Himmelimme on saanut olla koko ajan paikoillaan. :)

Tootsie kirjoitti...

Helöy!
Unenpöpperöinen silmä ei nyt erota.. montako erillistä osaa sulla tuossa on?
Tein tuolla Yhteishyvän ohjeella jo yhden, mutta olihan se aika pliisu.. Mutta tämä on upea! Jos saisin vähän specsejä, niin apinoisin mielelläni äidille joululahjan. :)

Susanna kirjoitti...

En nyt oikein tajua kysymystä. :) Siinä on yksi iso möykky, josta roikkuu 9 pientä killutinta. Ja sillä Yhteishyvän ohjeella saa siis vain aneemisen alun. Loput keksin omasta päästä.

annni kirjoitti...

Vieläkö pillitarjous on voimassa ja keltaiset jäljellä? :)

Susanna kirjoitti...

Ei, kyllä minä Pääsin niistä eroon jo silloin 2 vuotta sitten.