torstai 11. heinäkuuta 2013

Torimuijan terveiset


Jos sitä sadetta todellakin luvataan kuin Esterin pepusta myyntitapahtuman niskaan ihan aamusta iltaan saakka, niin arvaatteko, miten se torjutaan?

No tietysti sillä, että minä menen ja ostan vähillä rahoillani aivan upouuden toriteltan, joka suojaisi sekä minua että tuotteitani vaikka kaatosateelta. Niin kävi. Ajoimmekin Helsinkiin Kotkan kautta ja minä pulitin karmean tukun setelirahaa telttakauppaan.


Kun pidimme kenraaliharjoituksen espoolaisrivarin pihalla, minuun iski katumus. Vaikka teltta oli halvin, mitä tästä maasta onnistuimme guuglaamaan, sijoitus tuntui silti aivan liian suurelta riskiltä.


Teltta hutkui ja huojui ja oli kaikin puolin epäilyttävä. Sen kasaaminenkaan ei ollut aivan niin helppoa kuin olisi pitänyt, mutta toivon, että liitokset alkavat liikkua paremmin ajan kanssa ja kasaamisvaikeudet olivat vain uutuudenjäykkyyttä.


Humoristisinta kaikessa on, että joillakin toreilla onkin koodatut telttavärit. Telttakauppias kertoi, että Helsingin Kauppatorilla tavaroita saa myydä vain valkoisesta teltasta ja ruokaa oranssista. Jollen minä muutu lakumyyjäksi, niin tulen kiertämään Kauppatorin kaukaa. Toivottavasti värikoodaus ei leviä muillekin toreille.


No, me siis ajoimme eilen hyvissä ajoin aamulla Kamppiin ja pystytimme varikkotelttani keskelle Narinkkatoria. Vilkuilin säätiedotusta, joka uhkasi sateen saapuvan millä hetkellä tahansa ja jatkuvan yöhön saakka.

Mitään sadetta ei kuitenkaan tullut. Asiakkaat ja paikalle saapuneet tutut kertoivat, että siellä täällä Helsingissä sataa ihan kunnolla. Jopa Sulo oli joutunut kunnon rankkasateeseen, kun ajeli omille asioilleen Hakaniemeen. Katsoin säätiedotusta pitkin päivää kännykästäni ja koko ajan se sanoi, että sataasataa, koko ajan sataa.

Mutta Narinkka pysyi kuivana!

Olen ihan satavarma siitä, että se oli minun telttaostokseni ansiota. Tottakai nyt kun olen törsännyt yli varojeni ja hankkinut sateenpitävät vehkeet, ei sadetta näy. Toivottavasti teltan taika jatkuu ikuisesti! Nythän minun nimittäin on ihan pakko vaan alkaa harrastaa ulkomyyntitapahtumia, jotta telttahankinta ei olisi ollut aivan järjetön teko.


En tiedä, olikovatko sääennusteet pelästyttäneet muut myyjät, mutta ei siellä tällä kertaa kovin monta telttaa ollut. Kuukausi sitten koko tori oli täpötäynnä myyjiä. Silloin kyllä naapurini sanoi, ettei aio lainkaan tulla heinäkuussa Helsinkiin, koska Helsinki on silloin kuollut. Kaikki ovat lomalla.

Tämä piti paikkansa. Kun kesäkuussa tein parhaat myynnit heti aamulla töihinkipittäjien kanssa, niin nyt niitä kipittäjiä ei kulkenutkaan. Aamu oli hyvin hiljainen. Niin hiljainen, että kaksi naapureistani pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa ja häipyi paikalta kesken kaiken.


Tori vilkastui kyllä päivän mittaan ja minä tein paremman tilin kuin viime kerralla. Jos toriteltan ostoa ei lasketa, pääsin mukavasti plussan puolelle!

Minulla ei myöskään päässyt hetkeäkään olemaan tylsää, sillä seuranani oli melkein koko ajan joko asiakkaita tai sitten vanhoja ystäviäni tai puolituttuja tai teitä blogimaailman tuttavuuksia. Kiitos kun kävitte!


Vaikka Kampin Kyläpäivien piti järjestäjän kuvauksen mukaan olla käsityöläistapahtuma, ei se sitä oikeasti ollut. Meitä käsityöläisiä oli tälläkin kertaa vain neljä, joista kaksi vaivaista pysyi paikalla loppuun saakka. Muut kojut olivat sitä perusmarkkinahässäkkää, ja minusta käsityöläisten laadukkaat, hintavat tuotteet eivät ole ollenkaan hyvä yhdistelmä perustorikauppiaiden tuotteiden kanssa. On aika ankeaa katsoa, miten vastapäätä myydään oletettavasti lapsityövoimalla näperrettyjä käsilaukkuja kympillä. Kympillä! Se on surullista.


Naapurissani oli Onnela Designin ihania laukkuja, joita ei todellakaan ole väännetty Aasian hikipajoissa. Näitä upeita, persoonallisia, taidolla valmistettuja laukkuja valmistaa Maija Onnela Tampereelta.


Toinen naapurini oli Inka Hempilä, jonka yritys Inx Design tekee ihan ihania lasikoruja kaikissa sateenkaaren väreissä.

Minä niin toivoisin, että olisi tapahtuma, jossa olisi vain meitä käsityöyrittäjiä. Meitä, joilla on Y-tunnus, ja jotka myymme tuotteita, joita olemme ihan itse valmistaneet. Ei yhtään kiinalaisen krääsän myyjää, ei ihmeliimakauppiaita eikä mummoja, jotka myyvät villasukkia kolmella eurolla.

63 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Oi miten kutsuvan näköinen telttasi onkaan! Juuri lempiväriäni :)

noora kirjoitti...

Niin justiinsa! Olisi kyllä kiva, jos joskus uskaltaisi itse ottaa asiakseen ja järjestää sellainen tapahtuma johonkin keskeiselle paikalle ja hyvään aikaan. Ihmiset eivät tule jonnekin nurkan taakse, vaikka kuinka laittaisi kutsuja menemään! Pitää oikeasti alkaa kehittelemään!

Mutta olipas mukava nähdä sinut livenä! Ja pikkumihen valitsema riepu on OIKEIN hieno ja mieluinen! Vettäkin alkoi sataa vasta matkalla takaisin kotiin Tussulaan. Ehdittiin hyvinkin leikkiä hetki kuivana Helsingin leikkipuistoissa!

Mukavaa kesän jatkoa ja toivottavasti jaksat nyt sen telttasi kanssa kiertää!!

tarutikki kirjoitti...

Löysitpä oman värisesi teltan:) Ja mukavaa, kun sitä uhattua sadetta ei tullutkaan.
Niinkuin olen maininnut, menen ensi viikonloppuna Särkyneen sillan markkinoille, jonne myyjäksi pääsee vain Y-tunnuksen omaavat käsityöläiset. Markkinat järjestetään ensimmäisen kerran ja saa nähdä kuinka ihmiset löytävät paikalle.

Anonyymi kirjoitti...

Kouvolan Museokorttelissa on joka vuosi syyskuussa Wanhan Ajan Käsityöläismarkkinat; sinne ei pääse ulkopuolisia krääsän myyjiä mukaan ollenkaan! Suosittelen!Kiva tapahtuma ja paljon,paljon myyjiä, ja yleensä hieno ilma ;)

Merja kirjoitti...

Kympin laukusta tuskin kamalasti kukaan tilittää veroja missään sen myynnin vaiheista. Huh huh.

Valoblogin Taru kirjoitti...

Teltta on kyllä hieno! Ihan nappi väri :)

Ja tosi kiva kuulla että kuitenkin(?) kannatti lähteä. Ehkä minäkin vielä joku kerta saan itseni lähtemään jonnekin ja tulen moikkaamaan!

Cheri kirjoitti...

Voit iloita teltastasi vielä pitkään. Olen kesän mittaan käynyt muutamilla markkinoilla ja voi sitä turhan krääsän määrää. Helmet pitää erikseen etsiä myyjien joukosta. Nykyisin kirpputoreillakin on noita krääsän myyjiä, moni haluaa ansaita kehitysmaiden ahdingolla.

Heli kirjoitti...

No mutta telttasihan on ihana! Kyllä sinä siinä hyvän ostoksen teit, se tulee kestämään vuosikaudet ja pääset sen kanssa vielä monille markkinoille! Ja tulehan sitten tuonne Kouvolan Museokortteliin, niin minä lupaan tulla moikkaamaan ja ostoksille!!! (pitää saadakin sitten se päivä töistä vapaaksi...) Se on oikeesti tosi kiva tapahtuma, siellä mun mielestäni ihmiset (ainakin osa) pukeutuukin vanhan ajan vaatteisiin, ja paikalla on oikeesti vain käsityöläisiä.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ainakin telttasi erottui edekseen tuosta telttaviidakosta.....kauniin aurinkoisena...:))

Saila kirjoitti...

Oli kiva nähdä livenä! Ja todella mukavaa kuulla, että päivä oli onnistunut. Sehän onkin muuten totta, että lomakaudella pääkaupunkiseutu tyhjenee. Esimerkiksi Korppoon kirkonkylä kuhisee ihmisiä niin että meinaan päälle ajaa, kun käyn postissa :-D Ja samaan aikaan kauppakeskukset Espoossa kumisevat tyhjyyttään.
Minäkin petyin pahan kerran torin valikoimaan! Ikkunanpesuaineita ja nahkalompakoita, pah. Surkeaa! Ei niitä saisi käsityöläistapahtumassa olla. Mutta en edes tiennyt että tapahtuma on sellainen, kun siitä ei mainostettu missään.
Joka tapauksessa ei voi liikaa valittaa, kun joululahjojakin on nyt jo hankittu ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Pohjanmaalla on Isossakyrössä vanhat markkinat. Aivan ihana tapahtuma, jossa ei krääsäkauppiaita ole ;)
http://www.1700-lmarkkinat.net/fi/

Merja kirjoitti...

Taisi sulla toimia se sama taika kuin sateenvarjon kanssa. Kun raahaat sitä mukanasi tuskin sataa, mutta unohdapa se kotiin, niin johan tulee vettä. Pirtsakan värinen on katoksesi.
Mikäli joudut joskus tilanteeseen, että on värikoodatut teltat, luulisi, että seinien vaihdolla selviäisit. Senhän sä osaat itsekin tehdä (eikä välttämättä tulisi kalliiksi). Joskushan valaistusolohteet on hankalat värillisen teltan kanssa, vaikka se ihanan värinen onkin. Nyt vaan otat selvää niistä metrilaku-vapaista tapahtumista!
(pitäis vissiin keksiä jokin nimimerkki, kun näyttää muitakin olevan)

Sesse kirjoitti...

Kiva kun kauppa kävi! Pirtsakka on teltta.
Mulle tuli huono omatunto kun mainitsit niistä mummoista ja sukista :) En kyllä sukkia ole myynyt, mutta viimeksi kun olimme kirpparilla myymässä, niin myin uudet itse virkkaamani kaksinkertaiset pannulaput euron kappale, jälkeenpäin ajattelin, et ois pitänyt pari euroa pyytää, mutta olisivatko sitten menneet? Nyt eräs nainen osti kaikki kolme.

Susanna kirjoitti...

Ja minun! :D

Susanna kirjoitti...

Minä aion ottaa asiakseni. Pyörät pitää panna pyörimään, ja eka tuuppaus on jo tehty.

Minusta on ihanaa, että puhut Tussulasta. Minäkin sanon aina niin itsekseni, mutta en uskalla sanoa ääneen. :D

Kiva, että riepu on mieleinen ja kiva kun kävitte!

Susanna kirjoitti...

Toivottavasti sinulle tulee tosi hyvä viikonloppu!

Susanna kirjoitti...

Yritin löytää tietoja, mutta vähän heikosti löysin. Paitsi että 30-luvun pukeutuminen ja lähialueen yrittäjiä. Oranssi muoviteltta Imatralta ei taida läpäistä kriteerejä. :)

Susanna kirjoitti...

Niinpä.

Susanna kirjoitti...

Mutta jos kotona on hyvä olla, niin miksipä lähteä mihinkään? :)

Susanna kirjoitti...

Minä menen aina kirppareilla ihan kiukkuiseksi niistä krääsäpöydistä. En tajua, miten kirpparinpitäjät eivät pidä tarkempaa rajaa. Ymmärtääkseni uuden tavaran kauppaaminen kirppareilal ei edes ole lain mukaista.

Susanna kirjoitti...

Kunpa siitä löytyisi jotain informaatiota... jatkan guuglailua.

Susanna kirjoitti...

Niin erottui. Se suorastaan hyökkäsi silmiin. :D

Susanna kirjoitti...

Niin oli ihanaa nähdä!

Ei tosiaan mainostettu. Se on yksi niitä juttuja, joista naputan vielä pitkään. Järjestäjän puolelta tuli vaan viestiä, että he eivät mainosta tapahtumaa lainkaan, vaan myyjien pitää mainostaa. :D

Susanna kirjoitti...

Liian kaukana minulle. Asun niiiiin väärällä puolella Suomea, sillä täälläpäin ei tapahdu juuri mitään muuta kuin Lappeenrannan Linnoituksen joulu ja Mikkelin Kenkäveron kesämarkkinat.

Susanna kirjoitti...

Olisin muuten ihan alunperinkin halunnut sellaisen teltan, jossa olisi katto oranssi ja seinät valkeat. Mutta eivät mokomat myy erikseen. Seinät on kyllä tosi helppo tuohon tehdä itsekin, sillä ne kiinnitetään tarranauhalla kattokankaaseen.

Susanna kirjoitti...

Olisi pitänyt pyytää paljon enemmänkin kuin pari euroa. Voisin joskus kirjoittaa esitelmän siitä, miten harrastelijoiden pitäisi lain mukaan käsitöitään myydä. Oikeastihan kirpparimyynnin tulee olla käytettyä tavaraa. Uuden tavaran myynti (niinkuin vaikkapa mummojen sukat) on aina verottajalle ilmoitettavaa työtuloa. Mutta en minä nyt jaksa meuhkata ollenkaan. Pieni "syntihän" tuokin on!

:)

Titte kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Titte kirjoitti...

Mikkelin Kenkäverossa oli viime viikonloppuna käsityöläistapahtuma.Osittain ihan kivaa tavaraa, osittain aika kamalaa. Teetin sepällä yhden kahvan. Liikaa sinne jäi rahaa,,

Piia Anneli kirjoitti...

Hear, hear!

(Ja myös here, here! Olin nimittäin eilen Helsingissä - sateessa, ulkona - mutta ehdin keskustaan vasta seitsemältä. Mietin kyllä, että olisi ollut kiva tulla moikkaamaan. Hyvä, että markkinat sujuivat hyvin joka tapauksessa, ja että ainakaan jossain ei satanut :P)

~ Piia Anneli / annelivia

Piia Anneli kirjoitti...

Se vielä pitää lisätä, että oikeasti helmiä tapahtumia pitäisi jotenkin enemmän promotoida yhdessä... Näin vain kuluttajankin näkökulmasta olisi hienoa, jos kaikki käsityöläiset saisivat yhteisen alustan tapahtumilleen ja itsensä markkinoimiseen, vaikka vaan virtuaalisesti. Miten moneen tapahtumaan olen lähtenyt pidemmältäkin ja pettynyt karvaasti valikoimaan ja etukäteishehkutukseen. Esimerksi kojulaskuri olisi kiva, saisi ainakin käsityksen myyjien määrästä.

~ Piia Anneli / annelivia

Anonyymi kirjoitti...

Hei, oletko harkinnut myyntiö Savonlinnan kauppatorilla? En tosin tiedä, miten siellä on paikkoja vapaana esim. kesällä. Savonlinnan torielämä on hyvin aktiivista ainakin kesällä ja ihan erityisesti oopperahulinoiden aikaan. Sitten siellä on erikseen Pyhän Olavin päivä, Savonlinnan synttärit, jolloin on torilla myyntiä. Olavinlinnassa on myös ollut joulumyyjäisiä, mutta joulumyyjäisiä taitaa olla vähän joka paikassa.
Kiitos tuotteidesi ja blogisi, nyt minulla on joululahjahankintoja jo mielessä. Kaikki sukulaiset saavat iloisia rättejä ja itsellekin täytyy ostaa. T. Reija (Kymenlaakson ajoilta, muistatkohan?)

Maaret kirjoitti...

Hei ! Täältä pohjoisesta on koko heinäkuun eräs tuttuni myymässä Savonlinnan torilla. Kävin viimekesänä omalla markkina kierroksella, tapasin hänet. Kehui juuri heinäkuuta hyväksi, kun siellä on oopperajuhlien aikaan paljon väkeä ja muutenkin lomalaisia ja kyllä siellä olikin,vaikka satoi.
Turussa oli käsityömarkkinat, omalta kohdatani ole erittäin tyytyväinen ja kyllä Mikkelin Kenkäverokin meni ihan + puolelle, vaikka siellä oli vähempi porukkaa kuin viime vuonna. Harmittaa kun asun niin kaukana, tapahtumista....Täällä ei ole kuin noita krääsä markkinoita. Susanna tuo sinun tekemä toritapahtuma oli kivaa luettavaa, aivan kuin olisin eänyt siinä mukana.....

Koti1898 kirjoitti...

Ja minun!

Anonyymi kirjoitti...

Täältä voi tiedustella Kouvolan Wanhan Ajan Markkinoiden paikkoja. http://www.onnenkukko.fi/index.php Paikat menevät yleensä jo toukokuussa mutta peruutuspaikkoja kannattaa kysellä.

t.Sini

Katja kirjoitti...

Olipa aution näköistä noissa kuvissa, mutta toisaalta jos kauppa kävi niin hyvä. Lahden seudusta en osaa sanoa mikä olisi hyvä tapahtuma myydä, syksyllä on suurhallissa aina käsityömessut, mutta voin kuvitella että selalisen paikka maksaa maltaita kelle tahansa. Joulumarkkinat voisi olla toinen juttu, niillä olen ollut itsekin myymässä ja voisin kuvitella että tiskirätti tekisi hyvin kauppansa. Pikkupaikka oli aikoinaan (10v sitten) ihan kohtuuhintainen, en tiedä oliko yrittäjille eri hinnat.

Anonyymi kirjoitti...

Yritä saada Tampereelle tuotteitasi myyntiin. TaitoShoppiin tai tuonne Onnelaan, jonka laukuista olet ottanut kuvan. Olisi kiva saada ostaa jostain täältä kotikulmilta.

Jenny kirjoitti...

Mitäs minä sanoin niiden sääennustuksien paikkaansa pitävyydestä? ;)

Maija kirjoitti...

En tiedä onko Vihti kuinka haasteellinen sijainniltan, mutta täällä olisi elokuun lopulla wuosisatamarkkinat. Markkinapaikan saa halvimmillaan 60 eurolla. Lainaus markkinoiden ohjeistussivulta "Kauppiaat ja kauppatavara
Wuosisatamarkkinoilla myytävien tai esiteltävien tuotteiden tulee olla tapahtuman hengen mukaisia eli käsitöitä, kirjallisuutta, taidetta, luonnontuotteita, luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettuja tuotteita tai elintarvikkeita. Muista tuotteista tulee erikseen sopia tapahtuman järjestäjän kanssa. Tapahtuman henkeen eivät sovi muovit, eikä siihen rinnastettavat tuotteet. Myytäviä tuotteita ei myöskään tule pakata muoviin.
Järjestäjällä on oikeus valita vain tapahtuman henkeen sopivia myyjiä ja rajoittaa myyjien sekä tuotteiden määrää.
Kojut ja myyjät
Kauppiaiden ja esiintyjien tulee kiinnittää erityistä huomiota pukeutumiseen, jotta sen henkii tapahtuman ”Wuosisatahenkeä”. Kojujen rakenteina voi käyttää metallisia runkoja ja sadekatos on sallittu, mutta nämä rakenteet on peitettävä ja naamioitava luonnonmateriaalein. Myynnissä voi olla ainoastaan ennalta ilmoitettuja ja hyväksyttyjä tuotteita. Mikäli ohjeistusta rikotaan, on järjestäjällä oikeus poistaa koju tapahtumasta."
Lisätietoja löytyy täältä: http://wuosisatamarkkinat.fi/
Elvarin korut on parina vuonna ollut wuosisatamarkkinoilla myymässä ja olisi ennakkotietojen mukaan tulossa myös tänä vuonna markkinoille. Korupäällikkö Sannalta voisi siis kysellä myyjänäkökulmaa tapahtumasta. Itselläni kun on kokemusta vain markkinavieraan roolista :)

Maija kirjoitti...

Tuo juurikin on yksi iso syy siihen, miksi en itse koe olevani ( ainakaan vielä) sopiva käsityöalan yrittäjäksi. Hinnoittelussa kun pitää osata arvostaa omaa työtään ja laskea siitä käypä kate, pelkkien materiaalikustannuksien kattaminen ei riitä. Liian pieni työpalkka ( siis työ osuus tuotteen myyntihinnasta) myös vääristää markkinaa ja hankaloittaa muiden käsityöyrittäjien arkea. Koska vahvasti epäilen, että en kehtaisi pyytää tuotteista sitä hintaa mitä käsityöstä pitäisi, olen toistaiseksi hyödyntänyt tektiiliartesaanin oppejani pääasiassa ystävien ja sukulaisten muistamisessa.

Susanna kirjoitti...

No, moikataan sitten joskus seuraavalla kerralla, jos polut kohtaavat. :)

Susanna kirjoitti...

Hyviä sanoja. Noin nimenomaan pitää käsityön harrastajan toimiakin: ilahduttaa niillä tuotoksillaan ystäviään ja sukulaisiaan, eikä lähteä hankaloittamaan yrittäjien muutenkin kivikkoista taivalta myymällä alihintaan. :)

Susanna kirjoitti...

Minä jätin tänäkin vuonna Mikkelin väliin. Oikeastaan vaan aikaansaamattomuuttani. Pitäisi ryhdistäytyä. Kerran olen siellä ollut myymässä aivan läkähdyttävässä helteessä. :)

Susanna kirjoitti...

Se vaatisi tosi toimeliaan porukan kasaan saamista ja paljon ankaraa vapaaehtoistyötä. Minä toivoisin, että Suomen käsityöyrittäjien ryhmästä saataisiin vielä aikaan sellainen touhutiimi.

Susanna kirjoitti...

Itse asiassa olen harkinnut. Mietin sitä keväällä ja sitten lakkasin miettimästä. Kun en oikeastaan halua torimuijaksi. Mutta nyt kun on teltta, on kyllä alettava harkita uudemman kerran!

Kiva, jos rättejä lähtee sukulaisille joululahjoiksi. Ja kyllä muistan Reijan Kykasta! :)

Susanna kirjoitti...

Savonlinnahan olisi vielä kohtuullisen matkan päässä meiltä. Ja heinäkuussa olisi teltassanukkuminenkin mukavaa. Nimittäin nyt kun on uusi toriteltta, niin mahtuu nukkumatelttakin autoon mukaan!

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Otan asiakseni selvitellä!

Susanna kirjoitti...

Aamulla oli nuo autioimmat kuvat otettu. Olisihan niitä ihmisiä tosiaan voinut enemmänkin olla. :D

Lahti on jotenkin tosi hankala asia, koska siellä tarvitaan jo hotelli, sen verran täältä on sinne matkaa. Mutta sieltä ei löydy halpoja hotelleja. Helsingissä käyn osittain siksi, että sieltä löytyy. :)

Susanna kirjoitti...

Minulla on uusi jälleenmyyjä Tampereella. Kehräsaaressa PikkuPutiikit.

Susanna kirjoitti...

En pysty muistamaan mitenkään. ;)

Susanna kirjoitti...

Uh... noiden sääntöjen kanssa minä olisin ihan helisemässä. Pitääkin kysellä Sannalta, miten hän on saanut muovimassakorunsa ja kaiken ihanan pinkkiytensä sopimaan noihin määräyksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tällainenkin idea mieleen, olisiko maatalousmessut yksi vaihtoehto? Sielläkin on käsityömyyntiä. Ensi vuonna messut on Joensuussa heinäkuun alussa.
T. Reija

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Hieno plogi ja metka yritys siulla. Löysin sivut vahingossa, ja liityin heti paikalla lukijakuntaan. Kiva että omilla nurkilla on tämmösiä putiikkeja. Jos tekee käsitöitä ja tori-tai markkina myynti kiinnostaisi, niin pitääkönsilloin pistää yritys pystyyn? Vai voiko toreilla ja markkinoilla myydä tekeleitään jos on ihan noupadi ilman nimeä. Itse en saisi varmaan lähdettyä yksikseni mihinkään tapahtumaan torimuijaksi, olisi varmasti hauskempaa jos olisi samanhenkisiä käsityöläiskamuja, siinähän saattaisi saada vaikka matka on ym. Kuluja pienemmäksi. Minä vaan täällä korvessa yrittelen ihan keskenäni ja mietin josko jokupäivä uskaltaisin ihmistenilmoille:). T: Eve

Anonyymi kirjoitti...

Onhan lahdessakin halpa omppuhotelli :)

Susanna kirjoitti...

Kaikenlaiset messut olisivat vaihtoehto. Minun tuote on sellainen, että se sopisi melkein mihin tahansa tapahtumaan.

Mutta messut ovat niin törkyhintaisia, että olen niihin päättänyt olla menemättä. Tosin maatalosmessujen hintoihin en ole tutustunut!

Susanna kirjoitti...

Kiva vahinko, tervetuloa mukaan!

Minä taidan kirjoittaa tästä aiheesta ihan oman postauksen, siitä voisi olla hyötyä monelle muullekin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Annoinpa vähän väärää tietoa, oikea nimi on maatalousnäyttely ja seuraavan kerran ne on vasta heinäkuussa 2015, mutta silloin ne on Joensuussa. T. Reija

Susanna kirjoitti...

Onko Omppu halpa? Ainakin Helsingissä se on kalliimpi kuin moni ihan tavallinen hotelli.

Susanna kirjoitti...

:D Minä ymmärsin ihan oikein, vaikka olikin väärä sana.

Soja kirjoitti...

Ja miun!

Jasmiina kirjoitti...

Löysitpäs juuri oikean värisen teltan, ilman muuta kannatti hankkia! Käytetyilläkin tuntuu olevan hyvät jälleenmyyntihinnat, jos jostain syystä alkaa kaduttaa tai vaihtoehtona on lakumyyjäksi ryhtyminen :D Kamalaa, jos joka paikassa ruvettaisiin värikoodaamaan myyntikojuja!

Susanna kirjoitti...

On muuten hassua, että 600 euron hintainen kännykkä on vuoden kuluttua arvoton, mutta kolmensadan teltta on vielä viiden vuoden kuluttuakin parinsadan arvoinen. Mahdottoman hyvä sijoitus!

Oikeasti harmittaa tuo oranssi väri sen takia, miltä tuotteet näyttävät sen sisällä. Mutta sen puoleen hyvä se on, että ainakin erottuu!.

Elli kirjoitti...

tosi suloinen teltta :)
Hienoa että tilia tuli, mutta harmi ettei käsityötorilla juuri muita käsityöläisiä näkynyt, näin se taitaa usein mennä... Jotkut kriteerit pitäisi kyllä aina olla että tapahtumiin pääsee.

Susanna kirjoitti...

Hassua on se, että jotkut niistäkin tapahtumista, joissa ne kriteerit on sääntöihin kirjattu, laistavat omista säännöistään. Mutta sen ymmärtää kyllä, kun alkaa itse järejstää jotain tapahtumaa. Rahaa se on helppoheikinkin raha...