maanantai 15. heinäkuuta 2013

Olevinaan lomalla


Tämä postaus tuskin herättää niin suuria intohimoja kuin edellinen.


Kävimme tänään nauttimassa tästä toistaiseksi viimeisestä kauniista ja lämpimästä päivästä Lappeenrannan satamassa. Niin, viimeisestä, sillä Sulolla alkoi nyt loma. Sulo se nimittäin vasta pahanilmanlintu onkin. Tämä kesähän on ollut upea: niin lämmintä, niin aurinkoista, niin huimia helteitä, niin vähän hyttysiä ja uimavedet kuin linnunmaitoa! Mutta yksi vilpoinen sadeviikko oli kesäkuussa - se oli tietysti Sulon kesäloman ensimmäinen osa. Ja nyt kuulemma tulee se seuraava vilpoinen kausi. Tottakai heti, kun Sulo saa kolmeksi viikoksi jättää hiostavat ambulanssihousunsa kaappiin.

No, pääasia on, että hän saa levätä välillä.


Vaikka meillä ei mitään reissusuunnitelmia olekaan, niin saatamme tulevina viikkoina kuitenkin liikahdella kotoa vähän enemmän kuin normaalisti. Tämän vuoksi verkkokaupan puolella voi olla tavallista pidempiä viiveitä tilausten käsittelyssä.

22 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Toivon teille mukavia retkeilykelejä!
Loma on kuitenkin lomaa, vaikka ilmat ei aina suosikkaan :)
Terkut teille molemmille täältä Hämeestä, jossa matot on pesty ja toivotaan, että kuivuisivatkin vielä!
tuksu

Mervi kirjoitti...

Ihanaa lomaa, jaksaa paremmin lomailla, kun ei ole tukahduttavan kuuma ;)

Aivan ihana tuo eka kuva! Pilvettömässä taivaassa ja kukkasissa vaan on jotain niin liikuttavaa!

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Tuksu!

Meilläkin on yhtä lukuunottamatta kaikki matot pesty - ja kuivatettukin! Tänään pesin jo muutaman huoneen lattian, että saadaan taas levittää puhtaat matot paikoilleen.

Susanna kirjoitti...

Ainakin jaksaa paremmin tehdä ikkunaremonttia, polttopuita, kaivaa kuoppia pensasistutuksia varten ja rakentaa kaivon vinssiä. :D


Kukat olivat Lpr:n satamassa - siellä oli todella upeita istutuksia. Ja hiekkalinnakin on tänä kesänä tosi hieno. Aiheena on Kalevala ja veistokset ovat käsittämättömän taidokkaita.

tarutikki kirjoitti...

Mukavia lomapäiviä ja reissuja teille!

Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen sitä kiihkeämmin odotan lomia. Melkein lasken aamuja aina seuraavaan lomaan:)

Anonyymi kirjoitti...

Olet liittänyt sivuillesi Helinä-keijun taikapölyä. Tulin oikein hyvälle tuulelle, kun näin sen.

Kesä jatkuu vielä pitkään, vaikka välillä olisi vähän koleampaakin.

Pirjo R

Susanna kirjoitti...

Ja minä huomaan, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä nopeammin aika kuluu. Se on pelottavaa.

Susanna kirjoitti...

Minä itse ihastelin tätä pölyä Pupuleipomo-blogissa ja Taika ystävällisesti vinkkasi, miten sitä saa. :)

Jos joku muukin haluaa, niin minä hain sitä täältä:
http://24work.blogspot.com/2011/12/how-to-add-snow-effect-on-blogger-mouse.html

Lievestuore As. kirjoitti...

Toivotaan teillekin aurinkoa loman ajaksi :)

minttumaari kirjoitti...

Ihmettelen tuota: "niin lämmintä, niin aurinkoista, niin huimia helteitä, niin vähän hyttysiä ja uimavedet kuin linnunmaitoa!"
Olen ollut kaksi viikkoa lomalla ja odottanut koko ajan niitä lämpimiä kelejä. Lämpötilat olleet n. 15-20 astetta ja monena päivänä on tullut sadetta. Toki olen ollut myös rannalla ja uiskenellut, mutta lyhyet on ne rantahetket. Tämä viikko on vielä lomaa ja lämpötilojen puolesta on pohjanoteeraus, ei tarvitse mennä ulos ilman villapaitaa.
Että tämmöistä täällä Keski-Suomessa. Pitäisköhän muuttaa sinne itärajalle, kun minullekin tuo aurinko on niin tärkeä...

Inka kirjoitti...

Hyvää lomaa teille ja mukavia liikahteluja! Varmasti kolmeen viikkoon mahtuu muutakin kuin viileää.

Keijupöly on hauska, vaikka aluksi pyyhinkin näyttöä, että mitä siinä oikein vilistää ;)

Jovelan Johanna kirjoitti...

Toihan on ihan selvästi järjestetty juttu! Sulo ja Kerttu haluavat omia sut seinien sisäpuolelle loman ajaksi ja ovat siten neuvotelleet sääasiat siihen malliin, että ei tee mieli laittaa nenua ovesta ulos. Harmillisesti tulevat pettymään, sillä viileämpää ilmaa ja sateita tulee olemaan vaan pienen tovin. Olen siitä ihan varma, koska meillä pitäisi alkaa talolla salin päädyn pohjatyöt ja sade olisi silloin kovasti esteenä ;D

Hauskaa lomaa sinne :)

Susanna kirjoitti...

Toivotaan ihan kaikille!

Susanna kirjoitti...

Voi ei, ymmärrän tuskasi! Luulin, että tämä kesä on ollut hyvä koko maassa. Minulle tämä on kymmeneen vuoteen ensimmäinen kesä, joka ansaitsee kesä-nimen. Olen ollut todella onnellinen näistä keleistä. Meillä on ollut hellettä ja poutaa melkein koko kesän. Välillä ukkosia kulkenut yli. Ihan niinkuiin itärajalla pityääkin olla. Pari viimeistä kesää ovat olleet ihan surkeat täälläkin.

Susanna kirjoitti...

:D

Susanna kirjoitti...

Toivottavasti sinulla on hyvät suhteet ilmojen haltiaan! :D

elina kirjoitti...

Mukavaa lomaa teille.
Vai on siellä ollut hyvä kesä. Täällä länsirannikolla on sitten ollut jo toinen huono heinäkuu peräkkäin. Jos täällä olisi hyvää lomakeliä haeskellut, loma olisi kannattanut ottaa kesäkuun alussa, sillä silloin oli kolme viikkoa lämmintä. Heinäkuussa on satanut, tuullut kovasti ja villasukilla on ollut käyttöä. Tänäänkin on vettä tullut ihan kiitettävästi ja mittari näyttää 10astetta.
Onneksi loma ei ole ilmoista kiinni.

Susanna kirjoitti...

Tosi kurjaa, että sielläkin päin on ollut huonoa keliä! Tasan ei käy onnen lahjat. Koskaan. :(

Norppa kirjoitti...

Tänä kesänä tuntuu, että sateet ja kelit ovat todella olleet paikallisia. Sade on voinut yltää rakeineen viiden kilometrin päähän mutta on jäänyt siihen kuin seinään. Täällä meillä on ollut ihan huippuhyvät kelit mutta olemme myös olleet töissä sisätiloissa ja pitkät työmatkat bussissa, niin siitä ei ole itse päässyt nauttimaan muutamaa etäpäivää lukuunottamatta. Itse asiassa sadetta on jo useampaan otteeseen tullut toivottua sienten ja mustikoiden vuoksi, ja ehkä vähän vanhempien ihmisten + eläinten vuoksi.
Erittäin mukavia ja rentoja vapaapäiviä teille - jos eivät helteet osukaan aivan kohdilleen, niin toivottavasti paljon muita virkistäviä ja tavallisesta arjesta poikkeavia juttuja löytyy sitäkin enemmän! :)

Valoblogin Taru kirjoitti...

Oikein hyvää ja ansaittua lomaa! Toivotaan, että ennusteesta huolimatta saatte nauttia myös auringonpaisteesta :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos kovasti!

Susanna kirjoitti...

Juu, kieltämättä olen itsekin joutunut välillä toivomaan sadetta. No, nyt sitä sitten on tiedossa seuraavan viikon ajan, joten toive toteutuu. :P

Arjesta poikkeavaa on kyllä tiedossa - siitä lisää myöhemmin!