keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Miniyrittäjän korttimaksulaite


Olin kyllä jo taas kerran tehnyt periaatepäätöksen pitäytyä verkkokauppiaana ja jättää messuilut kokonaan väliin. Mutta nyt joudun ehkä kuitenkin vielä jossain vaiheessa käymään joissakin tapahtumissa myymässä riepujani, sillä nyt minulla on laite, jolla voi ottaa vastaan pankkikorttimaksuja!

Kyseessä on iZettle-niminen kortinlukukone, joka on langattomasti yhteydessä kännykkääni. Asiakas ujuttaa korttinsa koneeseen, näpyttelee pin-koodin ja maksu sujahtaa minun tililleni. Halutessaan asiakas saa vielä sähköpostiinsa kuitin ostoksestaan.

Olen päässyt kokeilemaan vehjettä vasta meidän omilla korteillamme. Sulon Visa toimi hyvin ja samoin (jokseenkin yllättäen) S-etukortti. Minun Visa Electronini ei tuntunut aluksi kelpaavan, mutta tänään sekin toimi, joten olen vielä hiukan skeptinen noiden Electron-korttien suhteen. Niiden kuitenkin kuuluisi toimia, ja samoin MasterCard sekä American Express. Nyt pitäisikin saada rättiostoksille paljon tuttavia erilaisten korttien kanssa, joita uskaltaisin käyttää koekaniineina.

Tämä vehje on pienelle yrittäjälle aivan huiman hyvä vaihtoehto. Puhelimeen ladattava sovellus on ilmainen ja pelkästään senkin avulla voi tietyin rajoituksin tehdä maksuja. Kortinlukulaite maksoi noin 60 euroa. Lisäksi iZettle perii jokaisesta vastaanotetusta maksusta alle kolmen prosentin osuuden. Tämä kaikki on kuin unelmaa verrattuna normaalien korttimaksulaitteiden hintoihin.


27 kommenttia:

 1. Kiva kuulla käyttökokemuksia, meinasin itsekin hankkia tuollaisen! On tosiaan edullinen verrattuna muihin, mut mitenkä mä muistan nähneeni, että tuo päätelaite olisi maksanut vain 29€, olikohan joku kamppis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se toinen laite. Näitä on kaksi erilaista. Se vanhempi versio on sellainen, jossa ei näpytellä pin-koodia, vaan maksu varmennetaan kirjoittamaalla nimmari sormella puhelimen näytölle. Lisäksi siinä vehkeessä ei toimi kaikki kortit.

   Tämä uusi on nyt kalliimpi ja monipuolisempi.

   Poista
  2. Ok, kiitos paljon tiedosta, uudempi tosiaan kätevämpi!

   Poista
 2. Kuulostaa kätevältä systeemiltä. En ole törmännyt laitteeseen, mutta uskaltaisin kyllä käyttää jos jollain myyjällä tuollainen olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin käsityöyrittäjäfoorumilla on jo moni hankkinut ja jotkut kerinneet tehdä kauppaakin messuilla. Voisin kuvitella yleistyvän juuri pienten yrittäjien keskuudessa, jotka käyvät harvoin myyntitapahtumissa.

   Eiköhän se ole ihan yhtä luotettava kuin muutkin korttikoneet, kun kaikki korttitahotkin ovat siihen mukaan lähteneet. :)

   Poista
 3. Jihuu, olin äsken jo melkein suru puserossa toteamassa, etteihän tuo toimi kuin ilmeisti ii-luureissa, mutta näillä näkymin sen saa ainakin tuolta Google Playstä (ent. adroind-market), joten ehkä meikäläisellä olisi siis mahdollisuus.. Mua vaan mietityttää tuo, kun tuolla jossain oli että debit/credit -korteilla se ei anna valita? Mutta electronin ainaki pitäisi toimia. Huippuahan tuo olisi, kyllä niin moni nykyään haluaa maksaa noilla korteilla... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten vielä sellainen, jota en löytänyt ainakaan heidän sivuilta: Kuinka kauan tuon saamisessa menee tilauksesta? Puhutaanko päivistä, viikoista vai jopa kuukausista? :D

   Poista
  2. Monta kysymystä! :D

   Se käy myös joihinkin muihin älypuhelimiin kuin iimalleihin. Lista testatuista löytyy täältä:
   http://help.izettle.com/customer/portal/articles/530945-what-platforms-and-devices-are-supported

   Se vanha malli ei antanut valita debitiä ja kreditiä. Tämä antaa, ja se testattiinkin Sulon Visalla.

   Minulle taisi tulla noin viikossa, mutta juuri nyt siellä sivulla lukee, että toimituksessa saattaa kovan kysynnän vuoksi mennä kuusikin viikkoa.

   Poista
  3. Mahtista, kiitoksia Susanna. Kyllähän tuo nyt täytyy tilata :)

   Poista
  4. Mulle tuli Dhl:n kyydissä kolmessa päivässä ja tänään pääsin testaamaankin! Vaikuttaa huippuhyvälle systeemille kun ipadiin voi ohjelmoida kivasti kaikki palvelut, kuitin voi lähettää s-postiin tai tulostaakin JA sinne voi kirjata myös käteismaksut joten eipä tarvinne enää käsin kuitteja kirjoitella, juhuu!

   Poista
 4. Varmasti näppärä - monilla kun nykyään ei käteistä tunnu olevan mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas huomasin messuilla, että monilla on käteistä, mutta sitä ei haluta käyttää, vaan ensin kysytään, käykö kortti. Kun ei käy, niin rahaa melkein aina löytyy kukkarosta. :)

   Poista
  2. Minä otan messuille x-määrän rahaa mukaan käteisenä. Kuitenkin se yleensä loppuu aina kesken, oli x:n arvo mikä tahansa, joten mieluusti maksan kortilla aina kun se on mahdollista ja säästän käteiset niille myyjille, joilla korttimahdollisuutta ei ole.

   Poista
  3. Nimenomaan noin. Minusta tuo onkin paras tapa toimia.

   Poista
 5. Kuulostaa kyllä hyvältä. Minulla on sellainen normilaite, joka on toiminut aivan moitteettomasti, mutta Visa Electron siinäkin poikkeaa muista siinä suhteessa, että ottaa aikaa kauemmin. Miten tuon koneen kanssa saa myynneistä raportin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä iZettlen sivuilla pääsee näkemään kaikki myynnit ja tilitykset, kun kirjautuu sisään.

   Poista
  2. Mervi, Visa Electronilla tarkistetaan kaikki ostokset, debit-kortilla vain yli 30 euron ostokset tarkistaa kortin(tilin) rahatilanteen, sen takia electronilla kestää. Joissain paikoissa aina päivän ensimmäinen electronmaksu kestää pahimmillaan jopa viitisen minuuttia.

   Poista
 6. Mahtavaa! Täytyykin seurailla, mitä puhelimia tuonne putkahtelee, vielä siellä ei ole miun luuria. Kiitos, että jaoit tämän tiedon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti valikoima laajenee. Aluksihan tämä oli vain Applen laitteisiin, mutta nyt siellä on jo Samsungejakin vaikka kuinka.

   Poista
 7. Oi voi, kumpa tätä versiota olisi saanut jo viime syksynä. Tulin hankkineeksi sen "oikean" korttimaksulaitteen kun oli kivijalkamyymäläkin ja nyt sitten makselen sitä parisen vuotta, vaikka myyntitapahtumissa käyn aika harvoin. :/ Pitänee hankkia tuo kyllä heti kun pääsen maksupäätesopimuksesta irti.

  VastaaPoista
 8. Mukava kuulla, että ovat tuoneet markkinoille pin-koodia kysyvän laitteen, huomattava parannut vanhempaan versioon.
  "Nimimerkillä: sukulaispienyrittäjien neuvonantaja" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Se nimmarin suttaaminen sormella ei ollut kovin vakuuttavaa.

   Poista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.