maanantai 11. maaliskuuta 2013

Pakkauksen taika


Vaikka minun tietysti graafisen suunnittelun ammattilaisena pitäisi osata katsoa pinnan alle, on tuotepakkauksilla silti minuunkin iso voima.

Meillä on syöty tässä elämäntaparemontin myötä paljon omega-3-kapseleita. Katsokaapa näitä kolmea erilaista pakkausta. Mikä vetoaisi teihin?

Möllerillä on niin vankka brändi, että oikeastaan on ihan sama, minkälaiseen purkkiin kapselit on pakattu. Aika helposti käsi hakeutuu kohti tuttua vihreää purkkia kaupan hyllyssä.

Keskellä kuvassa oleva Friggsin etiketti on ruma. Se näyttää halvalta. Tuote taisi myöskin olla halvempaa kuin muut. Onko halpa ulkoasu harkittua vai onko kyseinen firma vain säästänyt kuluissa ja pannut jonkun sihteerikön "suunnittelemaan" etiketin? Sisällä oleva öljy on varmaankin ihan yhtä kevollista tavaraa kuin muiden merkkien vastaavassa tuotteessa, mutta minä en malttanut odottaa, että purkki tyhjenee ja pääsen ostamaan parempia kapseleita! Seiskapäiväädesign vaivaannutti minua niin paljon, että en ollenkaan uskonut noiden kapseleiden sisältävän yhtään mitään hyvinvointiani edistävää.

Nyt meillä on menossa Leaderin kalaöljy, tuo tuossa oikealla. Purkki uppoaa minuun kuin kuuma veitsi voihin. Valitsin sen ihan vain siksi, että se näytti niin paljon paremmalta kuin muut. Se on huolellisesti suunniteltu, tasapainoinen, harmoninen, kaunis ja vakuuttava. Heti paikalla olin valmis uskomaan Leaderin kalaöljyn olevan ainakin Friggsiä laadukkaampaa!


On tärkeää, että tuote on paketoitu harkitusti. Mutta me asiakkaat maksamme ne tuotepaketit ja niiden suunnittelun. Mitä monimutkaisempi paketti ja mitä maineikkaampi mainostoimisto, sen kalliimpi hinta.

Halvan näköiset paketit ja mainokset ovat yleensä tarkkaan harkittuja, eivätkä johdu yrityksen säästöbudjetista. Seiskalehti ja Sotkan mainoslehti ovat ihan tarkoituksella juuri niin kamalan näköisiä kuin ne ovat. Se on kohderyhmäajattelua. Sotkan asiakkaat ovat erilaista väkeä kuin Askon, ja se näkyy myös mainonnan eroissa.

Mitä tuumaatte tästä Applen hiirestä? Sehän on vain hiiri. Mutta se on pakattu kovaan, muoviseen rasiaan, aivan kuten korut pakataan. Steve Jobbs kavereineen tiesi tarkkaan mitä teki ja me maksamme innoissamme ylihintaa kauniista kuorista. Olisittepa nähneet, minkä tunnekuohun tuokin muovirasia saapuessaan minussa aiheutti.

Applen kohderyhmä on toisenlainen kuin muiden tietokonetarvikevalmistajien. Me mäkki-ihmiset kuvittelemme olevamme ihan pikkaisen muita parempia, ja me tottakai ansaitsemme korurasiaan pakattua elektroniikkaa.Minulle on aina ollut tärkeää, että omissa rievuissani on kivan näköinen pakkaus. Onnekseni tuotteeni on helppo paketoida edulliseen tuotepantaan, eikä vaadi esimerkiksi rasiaa. Minusta on kuitenkin tärkeää myös se, että asiakas ei joudu maksaman ihan kohtuutonta hintaa pelkästä paketista, joka todennäköisesti tuhotaan heti ensimmäiseksi. Jokaisen tiskirättini hinnasta kuusi senttiä menee tuotepantaan. Minusta se on melko kohtuullista.

Olen siinäkin suhteessa hyvin onnekkaassa asemassa, että minulla on graafisen suunnittelun ammattitaito ja pystyn hoitamaan itse oman yritykseni pakkaussuunnittelun kaiken muun ohella. Kuinka moni pieni yrittäjä oikeasti raaskii palkata graafikon suunnittelemaan logonsa, tuotepakettinsa ja markkinointimateriaalinsa, vaikka tietäisikin sen olevan fiksu veto? Pienillä yksinyrittäjillä ei vaan ole sitä samaa mahdollisuutta kuin suurella Sotkalla olla tarkoituksella halvan näköinen.


Verkkokaupastani ostokset lähtevät maailmalle kirjekuoriin pakattuina, mutta myyntitapahtumissa minulla pitäisi olla tarjolla myös pusseja.

Kumpi pussi tuntuisi teistä mukavammalta saada mukaanne, kun ostatte vaikkapa messuilta ekologisen tiskirätin? Kierrätyspaperista valmistettu paperikassi vai oranssi muovipussi? Minä haluaisin ojentaa jokaiselle asiakkaalle tyylikkään paperikassin, mutta sellaisen saavat vain ne, jotka ostavat kerrallaan paljon. Paperikassi nimittäin maksaa kymmenen kertaa sen verran kuin muovipussi.

50 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Tuo keskimmäinen purkki näyttää ihan joltain moottoriöljylle tarkoitetulle, siinähän on melkein ralliliputkin! :D
- jos se on kohdennettu nuorille alustasarjan autoihinsa lisääville lippispojille?

tarjah kirjoitti...

Tuo viimeinen kohta laittoi minut miettimään. Kymmenkertainen hintaero! Huhhuh. Toki tuo paperikassi on ekologinen, ja on totta, etten haluaisi muovipussia ekologiselle tiskirätille, mielestäni vesittyisi koko ajatus. Mutta totisesti ymmärrän syyn tuolle muoville. Siispä pulma.

Pitääkö pussin olla kahvallinen? Vain paperipussi logolla? Tarvitaanko siis ollenkaan pakkausta, ainakaan yhdelle rätille? Tietty se on markkinointia se pussiakantava asiakas vaikka messuilla, joo'o. Ja on taas sitten tuo muoviversio ihanan värikäs ja myyvän oloinen, kiinnittää takuulla huomion, silmä tarttuu siihen väkisinkin. Entä "ruskea pakkausnaru"? Siinä näkyisi tuote "läpi" ja se keikkuisi ostosten lomassa markkinoiden itse tuotetta enemmän kuin yritystäsi. Mitähän muita mahdollisuuksia joku muu lukijasi mahtaakaan keksiä tässä kun päivityksesi ehditään lukea?

En missään tapauksessa yritä neuvoa sinua, annoin ajatuksen leikitellä. Sinulla varmasti on vastaus jo ajateltuna kaikkeen pohdintaani, mutta leikittelen kuitenkin.

Tämä on juuri se syy, miksi minä en ole yrittäjä, en kestäisi kaikkea tuota, mitä sinä joudut pohtimaan. Ja kaiken lisäksi olisin konkurssissa alta aikayksikön, todennäkäisesti ostaisin firmalle ekaksi sen mersun...

Hanne kirjoitti...

Minäkin ottaisin paperikassin. Omia tuotteitani pakkasin messuilla aina paperikassiin.

Valoblogin Taru kirjoitti...

Totta turiset! Myös mäkki-ihmisistä. Voi vitjat, että olen aina ihan haltioissani kaikista Applen pakkauksista :D Vähän kuin olisi saanut henk koht lahjan Steveltä. Ja kaikki ovat myös tallessa. Tottakai.

Paperikassi on mahdottoman paljon kauniimpi ja houkuttelevampi. Mutta yllättävän kovan hintainen muovikilpailijaansa verrattuna.

Susanna kirjoitti...

Sehän taitaakin olla! Tarvinnee kysäistä Sulon pikkuveljeltä joskus, että mikä purkki noista aiheuttaa suurimmat himot! :D

Susanna kirjoitti...

Minusta on ihanaa, että äidyit pohtimaan asiaa näin paljon! Mikäs on sen parempi kiitos bloggaamisesta, kuin lukijoiden aktivoituminen!

Minulla on ollut kahvattomia paperipusseja ihan viimekertaiseen messureissuun asti. Ne olivat roskiin menossa ja minulle ihan ilmaisia - siis paras mahdollinen pussi. Mutta kahvattoman pussin kanss amessuilla on ihan vihoviimeistä seikkailla. Moni asiakas tunki pussin käsilaukkuun tai isoon kassiin, jonka oli saanut jolatin toiselta myyjältä. Kahva on siis olennainen asia.

Susanna kirjoitti...

Yhdelle rätille ei pussia yleensä kukaan huolikaan, sillä kysyn aina, panenko pussiin. Tosin jotkut haluvat kuitenkin pussin, se suojaa ostosta. Muovipussin etu on se, että sadekelilläkin tuote pysyy nättinä, vaikka muovipussin imago onkin ihan metsässä minun kannaltani.

Susanna kirjoitti...

Minä onneksi käyn myyntitapahtumissa tositositosi harvoin, joten nuo nyt hankitut pussit tulevat riittämään hamaan tulevaisuuteen saakka. muttane, jotka paljon kiertävät, tai joilla on kivijalkakauppa, joutuvat tosiaan punnitsemaan pussiasiaakin tosi tarkkaan.

Omalla painatuksella en raaskisi ikinä pusseja tilata. Noissa on nyt tarra, joita teetin joskus muutama vuosi sitten.

Susanna kirjoitti...

Paperikassillahan on runsaasti hyviä puolia. Se mielletään luontoystävälliseksi, se on kaunis ihan itsessäänkin, pysyy ryhdikkäänä. Sen ekologisuus tosin on kai vähän kyseenalainen juttu - jostain luin taannoin, että tutkimuksissa muoviakssin valmistuskaari kuitenkin on ekologisempi kuin paperikassin.

Se oma kauppakassihan se paras vaihtoehto olisi, mutta myyjän pitää varautua niihinkin, joilla ei omaa kassia ole. :)

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Juuri tänään olen pohtinut pakkausasiaa. Tein muutaman liikelahjan isolle firmalle, tilaustyönä. Tahallaan laitoin pakkaukseksi tapetista leikatun pussin, jonka ompelin koneella kiinni. Naruksi pellavanarua. Kustannukset lähes nolla, aikaa kylläkin vei. Lahja henkii 100% käsityötä, ekologista ajattelua ja persoonallisuutta. Toivottavasti oli mieleinen saksalaisille saajilleen kuin myös antajille!

Kun myyn liikkeessäni tavaraa, minulla on käytössä sekä paperikasseja että muovipusseja. Varsinkin käsityötarvikkeita myydessäni kysyn "haluatko muovipussin" ja lähes kaikki vastaavat etteivät halua. Yleensä asiakkaalta löytyy joku kassi tai sitten kantavat kädessä, kun "auto on ihan tossa...". Lahjatavarat paketoin joko oikein pakettiin tai paperikassiin, olen onnekseni löytänyt edullisia kasseja. Inhoan muovipusseja, mutta joissain tapauksessa ne vaan on kätevimmät.

Vielä tuosta paketista semmoinen pointti/oma mielipiteeni, että haluan käsityön paketoitavan jotenkin handmade-tyyliin - jos on "LIIAN HIENO" kääre, käsityön leima häviää...

Susanna kirjoitti...

Tietysti ne Applen lootat pitää tallettaa! Välillä voi kaivaa esiin ja hiplailla sileitä pintoja. :D

Susanna kirjoitti...

Itse tehty paketti olisikin ihana, korostaa käsityötä. Muistitko laskuttaa sitä isoa firmaa myös siitä ajasta, mikä sinulta kului pakettien askarteluun? ;)

Minäkin inhoan muovipusseja. Inhoan myös sitä, että pitää istua neljä tuntia surffaamassa netissä vertailemassa eri kassivalmistajien hintoja ja tilauseriä ja toimituskuluja. :D

Johanna K kirjoitti...

Itse olen pohtinut samat dilemmat. Vaihdoin alun muoviset postituspussit voimapaperiin. Totesin, että Postilla työskenneellenä tiedän, että myös paperin sisässä pitäisi lankojen säilyä Suomen sisäisissä jakeluissa ihan kunnossa.

Suomessa valmistettu muovipussi saattaa olla muuten paljon ekologisempi kuin muualla tehty paperikassi. Paperi-inssimieheni muistuttelee aina, että kierrätyspaperia ei olisi olemassa ilman neitseellistä valkoista paperia. Tällä hetkellä esim. Euroopassa on pula uusiopaperin raaka-aineesta, koska Kiina rohmuaa kaiken.

Että tämmöistä triviaa... :)

Jovelan Johanna kirjoitti...

Totta turiset.Pakkauksilla myydään mielikuvia. Esimerksi se uusi leivontalehti, joka löytyy likimain jokaisen pikku-Siwankin hyllystä, on erinomainen esimerkki mielikuvamyynnistä. Vaaleanpunaisia unelmia, söpösiä perhosia (vaaleanpunaisia), vaaleanpunaista kakkukoristeglitteriä..

Ja mitä se loppujen lopuksi oli? Kakkukoristeglitteriä, jota ei saisi syödä, 22-sivuinen lehti, 5 kappaletta "tilaa tämä lehti" panfletteja sisältäen yhteensä 11 sivua "tilaa tämä lehti" aiheista kerrontaa. Siinä on suhteutus markkinoinnissa haparoinut kun oheismainosmateriaali vastaa puolta lehden sisältömäärästä sivuina.

Tuo "halpis" kalanmaksaöljypurkki sopisi ulkonäöllisesti paremminkin huoltamon hyllyyn. "Ralli-Reiskan laakeriöljyä".

Liiolii kirjoitti...

Kas täälläkin yksi Mäkki-ihminen, isäni tähän "uskoon" kasvattama. ;D Paperikassi vie messuilla jotenkin muovikassia enemmän tilaa käpälissä, kun käsiin kertyy muutakin kannettavaa. Joten sujauttaisin tuotteet mieluiten muikkariin (hyi minua) ja siinä omaan isoon kassiini. Tai ehkä pienessä paperipussissa laukun pohjalle. Rehellinen mielipide. :)

Soja kirjoitti...

Oleellisia asioita! Pakkaus vaikuttaa tuotteen kokonaisuuteen erittäin paljon ja niiden kanssa saa kyllä aina pähkäillä, että löytäisi tyylikkyyden, ekologisuuden ja toimivuuden kombinaation. Mitä edullisempi tuote, sen suurempi on pakkauksen osuus hinnasta. Mie ostin edullisesti paperikasseja ja kuitukangaskasseja, joihin painoin yön pimeinä tunteina itse toiselle puolelle nimen ja toiselle nettiosoitteen. Samoin tein postituslaatikoille. Tämä toimii vielä näillä miun lähettelymäärillä, kun päätuote kuitenkin lähtee ihan toisella tavalla pakattuna aina.
Käyntikortit, mainokset ja nettisivujen ulkoasu raavituttavat päätä aina myös. Ärsyttää, kun ei itse ehdi eikä osaa, eikä ole varaa teettää ammattilaisella.

Susanna kirjoitti...

Tuossa käsityksessä minäkin vähän olen, että ne paperikassien ekologisuudet ovat isolta osin vain hyvin onnistunutta markkinointia.

Susanna kirjoitti...

Apua, kuulostaa kaamealta kakkuhuijaukselta!

Kyllähän pakkauksella voi onnistuneesti myös viedä huomion pois itse tuotteesta, mutta ei se kovin kauaskantoista yrittämistä taitaisi olla. Upeinkaan pakkaus ei pelasta huonoa tuotetta.

Susanna kirjoitti...

Jep, käytännöllinen ja rehellinen mielipide.

Susanna kirjoitti...

Minä niin ihailin sitä sinun pussipainoasi silloin! :D

Nyt minun pitäisi alkaa miettiä, kannattaako minun painattaa tarroja kirjekuoriin, joissa postitan verkkokaupan tilaukset. Tähän sakaka olen tulostanut niitä itse tarra-arkeille, mutta arkit ovat nyt lopussa ja minun on pakko alkaa laskea, onko edullisempaa jatkaa itse tulostaen vaiko painattaa valmiit tarrat. Vai kannattaisiko tilata ikioma leimasin...

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Sain jo pyyhkeitä "asiantuntijaltani" siitä, miten paljon alihintaan tuon koko homman tein. Ja juu, tuli kyllä mieleen tuo mainitsemasi asia, mutta kun se oli niin kivaa - miettiä pakkausta. Just sellaista, missä saa päästää luovuutensa valloilleen. Mutta kas, kun sitä kuvittelee, että "ehkä tästä pärköö isompikin kauppa..."

Ja tuo on niin totta noiden hintojen kanssa, siihen sitä vasta aikaa meneekin. Onkohan kukaan yhtä pöhkö kuin minä: ostan tavallisia muovikasseja ja KIRJOITAN NIIHIN KÄSIN Pellavasydän? Kas kun sitä aikaa on (=ei olisi)

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Nyt kun mainitsit, muistin, että olen unohtanut (!)...tilasin Vistaprintiltä niitä paljon puhuttuja ilmaisia käyntikortteja ja siinä samassa sai tilata myös samanlaisia tarroja. Minusta ne on aika kivoja pussinsulkijoita - tai siis riippuu tietysti siitä, millaiset on suunnitellut. En tiedä, onko ollenkaan kannattavaa isojen määrien ollessa kysymyksessä?

Unknown kirjoitti...

Meinasin kommentoida, että muovikassin imago versus paperikassin imago on vähän kyseenalainen sen ekologisuuden suhteen, mutta siitä olitkin jo itse kommentoinut. Sitkeässähän nuo mielikuvat silti istuvat.

Minulla on yleensä aina mukana oma kassi ja jos ei ole, tungen taskuun tai roikotan käsissä. Ja silti meillä on yksi komeron alahyllyllinen epämääräisiä muovikassipussukoita ja paperikassinivaskoita. Pienille muovipusseille nyt vielä keksii jotain käyttöäkin aina joskus, tyyliin kakkakertsivaippa roskiin, mutta pieniä paperikasseja en ole keksinyt käyttää muuhun kuin niissä lahjojen ojentelemiseen edelleen. Ehkä itse pitäisin käytännöllisempänä muovikassia kuin paperikassia, jos nyt en olisi kantamassa kotiin jotain kymmenien tiskirättien suurhankintaa?

Unknown kirjoitti...

Minä olinkin jostain syystä unknown, vaikka oikeasti olen Laurakaisa.

Koti1898 kirjoitti...

Oikeanpuoleinen on omegoista siistein, mutta aika mitäänsanomaton, en usko että kiinnittäisin siihen huomiota hyllyssä. Keskimmäinen huutaa eniten. Mahtaisiko tässä kohtaa hinta muuttua valintakriteeriksi, kun visuaalisuus ei ohjaa tarpeeksi? Tässä asiassa minä en taida olla brändiuskollinen.

Paperipussi miljoona kertaa mieluummin. Entä jos paperipussi olisi maksullinen?

Ulkomaissa välillä on ihanaa, kun ostettu tuote kääräistään silkkipaperiin ja sujautetaan paperipussiin. Espanjassa lelukaupassa mukaan mahtui aina vielä ilmapalloja tai tikkareita lapsille. Tottakai pitää sanoa, että on epäekologista käyttää se turha silkkipaperi ja tuhlausta sujauttaa ilmaislahjoja kaikille. Mutta asiakkaana se tuntuu vaan tosi ylelliseltä. Pienikin ostos saa silkkipaperissaan paljon isomman merkityksen.

a

Anonyymi kirjoitti...

Paperikassissa on jotain mystistä, niin paljon se herättää (positiivisia) tunteita. Paperikassi kädessä keikkuessa voi ehkä tuntea olevansa aatelisempi ja ekologisesti tiedostava ihminen, joka ei ostostele missään massamarketeissa?

Jos minulta kysyttäisiin, että kumman noista kasseista ottaisin, sanoisin, että muovikassi, kiitos. Ai miksi? No, muovikassi vie vähemmän tilaa. Se olisi helppo mytätä käsilaukkuun loppu messukierroksen ajaksi. Pienille muovikasseille on minusta enemmän uusiokäyttöä kuin pienille paperikasseille, niitä tarvitaan ainakin märille uikkareille, autoon, taskuun ja käsiveskaan roskapussiksi, naapurin laatikkoon jätettävän kosteusherkän pikkupostin suojaksi jne. Pienelle paperiselle kassille en sen sijaan keksi mitään uusiokäyttöä, vaikka onhan se toki sievä.

Vaeltaja kirjoitti...

Minusta leimasin olisi aika kiva. Ja mitä pakkaamiseen tulee, tuo iloisen värinen muovikassi näyttää omaan silmään kivemmalta, mutta olenkin tällainen possu.

Susanna kirjoitti...

Iloinen kassi sopii myös Susannan Työhuoneen väreihin. Ihanin olisi tietysti kirkaanoranssi paperikassi. :)

Mervi, minä koitan boikotoida Vistaprintiä, koska ne harjoittavat niin harhaanjohtavaa ja aggressiivista mainontaa. :P

Susanna kirjoitti...

Sinä olit unknown tuossa aiemmassakin postauksessa, mutta tunnistin sinut silti! Hahaa! :D

Meillekin kertyy hämmentävän paljon muovipusseja, vaikka minullakin on melkein aina oma kauppakassi matkassa. Mutta tarvitaan niitä muovipussejakin - roskapusseina.

Susanna kirjoitti...

Ja ilmeisesti mukaan lähti myös aimo annos hyvää mieltä kaikkien ilmapallojen ja silkkipaperien mukana. :)

En usko, että minun asiakkailleni jäisi hyvä mieli, jos pyytäisi rahaa paperipussista.

Susanna kirjoitti...

Niin, totta! Paperikassit ovatkin kassipussiteollisuuden Appleja! Kyllähän sitä tuntee itsensä aika paljon tyylikkäämmäksi, jos mukana on särmikäs paperikassi kuin nuhjuinen muovipussi! :D

Minulla on sama ongelma pienten paperikassien kanssa. Niitä ei raaski heittää pois, mutta niille ei keksi käyttöä. Pienet muovipussit sen sijaan pääsevät aina jatkokäyttöön tavalla tai toisella.

Katja kirjoitti...

Luonnolle on parasta muovipussi joka kierrätetään energiajätteeksi kuten meillä tehdään. Siksi mun valinta on muovipussi. Lisäksi se yleensä kestää pidempään käyttöä kuin paperikassi. Paperikassi monesti makaa kaapissa kun ei sitä raaski käyttää. Muovinen menee heti jatkokäyttöön.

Susanna kirjoitti...

Viisauden sanoja!

Laurakaisa kirjoitti...

Nyt tilanne on tyystin muuttunut, mutta opiskellessani itänaapurissa kohdalle osuva hieno (ja siis harvinainen) muovipussi oli maan tavan mukaan säästettävä ja viikattava huolella käsilaukkuun, josta sen sitten saattoi kaivaa esiin kun tuli kassille tarvista. Vähän sellainen nykyisen kangaskassin esiaste oli muovikassi silloin siis. Minulla on kyllä jostain 90-luvun hämäristä peräisin oleva Virkkukoukkusen valmistama kangaskassi, joka oli ensimmäinen ohut, kankainen kauppakassi jonka itselleni hankin. (Varastamalla sen omalta äidiltäni, höm.)

Laurakaisa kirjoitti...

Heh :) Parempi siis olla yrittämättä anonyymiyttä jatkossakin...

Roskapussikäyttö on kyllä muovikassien hyödyntämisessä numero ykkönen. Harmi kun ne harvoin meille päätyvät ruokakaupan kassit ovat siihen parhaan mallisia. Vaikka kirjakaupan kassit ovat hankalamman mallisia.

Susanna kirjoitti...

Oih, ihana kuriositeetti! Kiitos tästä... minä tykkään niin paljon tällaisten erikoisten pikku yksityiskohtien kuulemisesta.

Susanna kirjoitti...

Ihana! <3

Minuakin varmaan moni pitää vähän yksinkertaisena, kun kirjoitan verkkokaupan postituskuoriin osoitteet käsin ja kaunolla. VAikka olisi niiiiin paljon nopeampaa tulostaa osoitteet. :)

Lievestuore As. kirjoitti...

Ekologista on myös kivan näköinen muovipussukka, jota voi käyttää aina uudelleen ja uudelleen ja uudelleen.
Biopussi? Saako sellaisia logolla? Lätkäisee siihen Susannan sammakkotarran? Olisiko se yrittäjälle ylipäätään edullisempi kuin paperikassi?

Jenni kirjoitti...

Mie oon jostain naapurikylän liikkeestä saanut myös ostokset paketoituna tuommoseen tapetista askarreltuun pussiin ja se oli aivan ihana! Sen innoittamana oon säästäny ja hamstrannu hirveet määrät nättjä tapetteja ja askartelin ite laatikon, jonka päällystin tapetilla ja totesin, et ei mitään kovin tehokasta puuhaa ajankäytöllisesti. Sen koommin en oo päällystäny laatikoita tapetilla.

Soja kirjoitti...

Mie olen jo jonkin aikaa tilannut osoitetarrat, tuotelaput (minicards) ja käyntikortit moo:sta, vaikka osittain ahdistaa tuottaa niitä kaukaa ulkomailta. Niiden laatu, hinta, palvelun toimivuus ja helppous vaan lyövät laudalta kaikki muut. Miepäs laitankii siulle etanapostilla näytteet hiplattavaks :)

Susanna kirjoitti...

:D

Tapeteilla saa kyllä kauniita laatikoita aikaan.

Susanna kirjoitti...

Kiva!

Olen itsekin käyttänyt yhtä ulkomaalaista painotaloa, vaikka ällöttääkin teettää työ ulkomailla. Mutta ihan oikeasti - suomalaiset käyntikortit maksavat hunajaa. Ja mikä on kertakäyttöisempää kuin käyntikortti?

Susanna kirjoitti...

En osaa sanoa! Pitääpä ottaa selvää!

Rouva Kukko kirjoitti...

Kuten jo moni muukin totesi, paperikassi luo tietynlaisen arvokkaamman imagon ostoksille. Itsekin mieluummin otan paperikassin jos saa valita. Kait sitä haluaa hemmotella itseään edes vähän. Mutta kyllä muovikassikin pitää paikkans, varsinkin ku paperikassi yleensä jää kaapin pohjalle, muovikassi käy aina vähintään siihen roskapussiks. Tässä sun tapauksessa mä haluaisin mieluummin tuon oranssin muovikassin koska se kuvastaa paremmin värikästä yritystäsi.
Pakkauksilla yleensä on tosi iso merkitys, joskus on jäänyt tosi paljon harmittaan jos kiva ostos onkin pakattu ihan tökerösti tai jopa rumasti. Ja kyllä, säilytän kaikki ihanat pakkaukset ja kassitki.

Susanna kirjoitti...

Yritin muuten etsiä oransseja paperikasseja, mutta ne vasta kalliita olivatkin. :D

Jokke kirjoitti...

Oranssi muovipussikin on ihan kaunis, siitä voi sitten virkata jotain, käyttää kuteeksi.

Susanna kirjoitti...

Vau, Jokke! Sinä olt niin omaa luokkaasi: keksit mille tahansa jatkoelämän askarteluissasi!

Katja kirjoitti...

Logolla varustettu muovi- tai paperikassi on tietysti hyvä mainos, mutta vielä parempi mainos ympäristöystävällisiä tuotteita tarjoavalle yritykselle olisi mielestäni kassittomuuden tarjoaminen.

Ollessani itse käsityöliikkeen myyjänä huomasin, että kysyessäni mahtuuko ostos asiakkaan omaan kassiin, vastaus oli useimmiten kyllä. Kun tarjolla oli pakkaamattoman tuotteen ohella vaihtoehdo saada pieni paperipussi, niin kahvallinen kassi oli oikeastaan tarpeen todella harvoin. Ja silloin harvoin olikin sitten mahdollisuus tarjota vähän hintavampaa paperikassia, koska kassien kulutus oli muutoin niin pientä.

Henna kirjoitti...

Täällä ollaan kans samaa sarjaa Pellavasydämen kanssa, itse kirjottelen ja piirutelen versot paperipussiin. Ja kun asiakkaalta kysyy, niin täytyy kysyä tässä järjestyksessä: meneekö näin vai laitanko pussiin. Sillä on oikeasti selvä ero kumpaa vastausta tulee enemmän. Meillä useimmat asiakkaat ovatkin varustautuneet omilla kasseilla :)

Anonyymi kirjoitti...

Nimetön-Tina tässä. Minä viikkaan kaikki pienet muovi- ja paperikassit,
laitan painon alle ja kiikutan sitten siistit niput SPR:n kirpputorille
pakkaustarpeiksi. Hölmöä, mutta ihanaa.

Ja silitän (oikealla silitysraudalla) kaikki kivat lahjapkääreet ja silkkiset kenkälaatikko- ja käärepaperit. Valkoisia voi käyttää kaavapapereina, arkojen lasien ym. suojana, joulupallotkin ovat näin kääritty meillä.

Tukevia paperikasseja löytyy mun työhuoneen kirjahyllystä piilottaen monenmoista. Ja tietysti käytän paperikassia sanomalehtien viemiseen keräykseen, sitä samaa käytä niin kauan, kunnes se on hiutunut aivan pehmoiseksi, sitten joutaa sekin kiertoon.

Keskikokoiset muovikassit mahtuvat pienemmän wc:n roskapusseiksi, vähän isommat kylpyhuoneen samaan virkaan, normikassit keittiön ja kaikkein suurimmat jemmaan. Ja ne pienimmät sinne SPR:ään.

Kauneimmat paperikassit säästän itselleni, ihan vain kauneuden takia.

Muuten, voishan saada pienen hinnanalennuksen, jos e i o t a paperista kassia ? Näin miettii

tiina