sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Olisiko ihan hölmö idea?


Joskus käy niin, että kun kirjoitan jostain ongelmasta blogiin, pelkkä kirjoittaminen panee jo aivoissa jotain liikkeelle. Nyt niin kävi sänkyasian kanssa.


Piti ihan heti paikalla ruveta piirtämään ajatusta puhtaaksi.

Sulon verstaassa on 70-luvun kirjahyllyn alakaapit, jotka ovat saaneet jo kuolemantuomion. Kävin mittaamassa ne ja totesin niiden olevan täsmälleen 160 senttiä leveitä. Voisiko niitä käyttää sängyn rungon rakennusmateriaalina? Tässä seuraavassa kuvassa ne näkyvät päällekkäin asetettuina. Jos ne maalaisi limenvihreiksi...


Toinen jalkopäädyksi, toinen pääpuoleen. Päälle tukevaa puutavaraa pitkittäin, sen päälle sälepohja poikittain. Siihen sitten uudet patjat. Tulisi mukavan korkea sänky, amerikanmalliin. Siitä olisi helppo nousta aamuisin. Nykyinen sänkymme on kovin matala, enkä oikein tykkää matalista pedeistä.

Kirjahyllyn koloihin voisi laittaa nätit korit tavaroiden säilytystä varten.

(Toimiiko animaatio?)
Olen vähän innoissani tästä. Mutta siinä on yksi pulma. Tuollaisella rungolla sänky olisi sijoitettava niin päin, että jalkopää osoittaisi huoneeseen, koska se olisi se ainoa siisti näkymä. Se taas tarkoittaisi pääpuolta ikkunan alle. Tai oikeastaan ikkunan eteen, sillä pedistä tulisi niin korkea, että minun pääni olisi tuulen armoilla.Aion silti esitellä tämän Sulolle. Saapa nähdä, mitä mieltä hän on.

(Tällä hetkellä sänkymme on samassa paikassa, mutta poikittain, eli päämme ovat tuota oikeanpuoleista seinää vasten.  )

44 kommenttia:

Jovelan Johanna kirjoitti...

Mitä tuohon voi sanoa, kuin että aivan PIRUN HYVÄ IDEA! ;D

Meillä on sänky ikkunan edessä. Se on tuntunut mukavalta. Kun avaa silmät, näkee taivaan, joka voi olla sininen, pilviä täynnä, sieltä voi tulla lunta tai vettä ja usein siellä liitelee joku lintu. Yöllä piton alta voi tiirailla tähtiä ja nukahtaa niiden alle. Rauhoittavaa. Jos haluaa näkösuojaa, ikkunaan voi laittaa alaosan enemmän tai vähemmän peittävän staattisen kalvon. Niitä löytyy jos missä värissä ja kuvioilla.

Meillä vetää ikkunan alta ikävästi. Se ongelma poistui paperiteippauksella (vetää silti) ja taustatyynyllä (ei vedä enää).

Susanna kirjoitti...

Haa, yksi puoltoääni jo kasassa. :D

Meillä pidetään pimentävää rullaverhoa ikkunan edessä, koska Sulo tykkää pilkkopimeässä nukkumisesta. Mutta se verho ei ihan yletä ikkunan alareunaan saakka, ja sieltä kyllä tuuli viuhuu aikamoisesti. Mutta litteä ja leveä tyyny kyllä estäisi viuhkeen!

Koti1898 kirjoitti...

Kiva idea! Olisi ihanaa, jos olisi sellainen ekstrapaksu patjakin, kuin hotelleissa...

a

Eliisa kirjoitti...

Hieno idea!! Kauhulla ajattelin sun maalasurakkaa ;) - mutta taidat olla haka siinäkin - ja kokemusta ainakin sulla on. Ja osta tosiaan kunnon patjat ja petarit. Toki nekin maksaa. Parjattuun Ikeaan voi kääntyä, niillä oli mun mielstä patjat saaneet ihan hyviä tutkimustuloksia. Osta kunnon tukeva iso (160cm) petauspatja sänkyyn, niin kyllä kelpaa nukkua.

Susanna kirjoitti...

Minulle tulee futon-patja. Sulo valitsee sitten mieleisensä joustinpatjan petareineen. :)

Koska patjoihin toisaan menee omaisuuksia, niin siksi tämä melkoilmainen sänky olisikin hyvä juttu. Tosin se maalaaminen kammottaa minuakin. Pitää olla sellaista maaliakin, joka tarttuu tuollaiseen puujäljitelmälastulevypintaan.

Susanna kirjoitti...

Niin, että voisi oikein kiivetä petiin iltaisin!

PikkuBertta kirjoitti...

Ja aivan loistava idea....ja tuo tuulenestotyyny/tai sängynpääty...sehän estää todella tuulen ...ainut mikä minua harmittaa ideassasi...kun tuo toinen kaappi menee piiloon,ettei voi hyötykäyttää...oisko mitään ideaa,pistääkin ne kaapit vierekkäin pituussuuntaan ja jonkin sortin jatkopala vaikka pääpuolelle,niin saisit säilytystilaa molemmille puolille sänkyä....

Mut kertakaikkiaan TOOOOSI kiva idea,ei kun tuumasta toimeen....
muuten nuo kuvan tyynyt on aivan ihanat...onko omaa tuotantoa...niitä myyntiin:)

PikkuBertta kirjoitti...

PS:minä maalasin ikean kenkäkaapin ihan perus Helmi-listavalkoisella...tietysti hioin pinnan ensin...kuvaa näkyy viimeisessä postauksessani....:)

Susanna kirjoitti...

Minuakin vähän harmittaa se toisen kaapin turhuus siellä pääpuolen alla. Mutta kun ne ovat justiinsa sen 160 senttiä leveydeltään, mitä sänkykin tulee olemaan, niin ne olisi tosi kätevää hyödyntää näin. Ja selviäisi mahdollismman vähällä ostopuutavaralla.

Tyynyjä on ollut myynnissä - eivät oikein tehneet kauppaansa. :)

Susanna kirjoitti...

Tulisitko hiomaan nämäkin? Minä olen maailman kärsimättömin siinä hommassa. ;-)

Saila kirjoitti...

Animaatio toimii hienosti!
Se on muuten juuri niin, että kun alkaa ääneen (tai kirjoittamalla) jostakin puhumaan, niin ratkaisuja alkaa syntyä. Siksipä höpöttelen koko ajan ääneen kotona ja pihalla, he heh...
Ihan hyvä idea, tosin vähän mietin tuota ikkunasta puhaltamista. Toisaalta, mulla on sänky ihan ikkunan vieressä ja kun vetää verhon suht tiiviisti juuri siihen reunaan, niin ei sieltä tuule niskaan. Mutta tämä ei olekaan ikkunan edessä, vaan vieressä.
Tuli ed. postauksestasi heti mieleen yksi blogi jossa on tosi kivan näköisesti tehty parisänky kahdesta erilaisesta rautasängystä, tässä postauksessa näkyy:
http://aamuomenatarhassa.blogspot.fi/2012/04/kaveriksi-ainokaiselle.html
Eli: tarviiko niiden olla samanlaiset? Riippuu kunkin omasta mielipiteestä.

Tarja / Tarjas Snowland kirjoitti...

Tuosta tulisi tosi, tosi hieno. Ja kokemuksesta voin sanoa että koooorkea sänky on tosi kiva. Sieltä ei tarvitse kömpiä ylös, vaan voi laskeutua alas :). Ei muuta kun ikkunaa tilkitsemään! Jään innolla seuraamaan mihin ratkaisuun päädyt.

Susanna kirjoitti...

Voi ähky, miten ihana sänkypari. Tuossa on justiin sellaiset, joista unelmoin, eikä noin pieni eroavaisuus haittaa ollenkaan.

Susanna kirjoitti...

Minäkään en malta odottaa Sulon tuomiota! :D

Tarja / Tarjas Snowland kirjoitti...

Lisäsin blogisi muuten suosikkilistaani (http://tarja-snowland.blogspot.fi/p/suosikkiblogini.html).

Tervetuloa kurkaamaan blogiani osoitteeseen
http://tarja-snowland.blogspot.fi/

Pidän peukkuja, että Sulo tykkää :)!

Tiina kirjoitti...

Mä laittasin nuo hyllyköt sivuille ja tekisin jostain jätepuusta (kuormalavasta?) päätyihin ja keskelle kantavaa juttua - pelkään meinaan, ettei tuo lastulevy välttis yksin kannattele sänkynä (mitenkään nukkuvien painoon viittaamatta:D). JA mikä parasta, silloin ikkunan eteen ei tarvitse majoittua JA teille molemmille tulee ihan ikiomat säilytystilat omille puolille. :)

Tiina kirjoitti...

ai vitsi, tuuma oli jo ehdotettu tuolla :D

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Rupesinkin heti selailemaan ja kylläpä teillä on upeita vanhoja kalusteita. Ja se heinäseiväs verhotankona: huippuhieno idea!

Sulon äiti asuu uudessa, pienenpienessä hirsitalossa. Olen ajatellut, että sitten kun me olemme liian vanhoja jaksamaan tämän suuren talovanhuksemme kanssa, olisi sellainen mökkipakettihirsitalo meille juuri mainio ratkaisu.

Susanna kirjoitti...

Minä luulen, etteivät minun rakennustaitoni riittäisi siihen, että niitä pömpeleitä pitäisi jatkaa.

Mutta keskelle kyllä pitää jokatapauksessa jotain tukiratkaisua kehitellä... Vaan hei - mehän olemme nykyisin keveitä kuin keijukaiset! :D

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Ihan huippuidea! Tuskin maltan odottaa lopputulosta ja sun tarmokkuudella siihen ei mene varmaan kauaa.
Kaverini oli tehnyt pojalle sängynrungon kaapeista: http://blackandwhiterules.blogspot.fi/2012/10/mun-pojan-huoneessa-on-2-tommosta-ikean.html

Tiina kirjoitti...

Molempiin päihin jotkut 20x160(xhyllyköiden korkeus) kokoiset hässäkät, jotka taas kiinnitetään jollain kulmaraudoilla tai pulteilla noihin hyllyihin.

terveisin toinen rakennustaidoltaan hieman hakoteillä oleva. :D

Aijuu, se 11cm :D

Laurakaisa kirjoitti...

Animaatio toimii ja idea näyttää hienolta! Luulisin, että kulmaraudoilla voisi saada ihan tukevan sängyn rakenteen noihin kaappeihin kiinni, jos ei jaksa ruveta väsäämään tapitusten sun muiden kanssa? Ja voihan siihen keskelle laittaa vaikka kakkosnelosen ensin tukipuuksi pitkittäin ja siihen sitten taas puoliväliin pienen tukijalan joka kannattelee rakennetta maata vasten. Meillä on huutiksesta ostettu vanha (mutta ei tosivanha) jonkun vissiin itse tekemä sänky, joka oli ihan kaameassa kunnossa kun se ostettiin, siis tyyliin jokainen palikka irti toisistaan. Pikku fiksauksilla siitä tuli tosi hyvä. Ne sellaiset kuusiokoloavaimella kierrettävät pitkät huonekaluruuvitkin on hyviä, jos runkoa tekee vähän tukevammasta tavarasta niin niillä saa helposti ihan jämäkän rakenteen aikaan.

Minua hirvitti laittaa esikoisen sänky makkarin ikkunan alle kun se on meillä se ikkuna, josta tuulee eniten ja lisäksi sen vieressä olevasta pistorasiastakin tuulee. Mutta ikkunan paperointi ja ikkunan alareunan yli ulottuva verho ovat auttaneet. Ja jos tuohon ikkunan alareunaan laittaa vaikka talveksi sellaisen pitkän pötkyläisen hiekalla täytetyn pussin niin luulisi että se torppaa vedon juuri siitä strategisesta alareunasta?

Jos ei jaksa hioa, on Otex aina hyvä laiskan maalarin vaihtoehto :) Minä vedin sitä sen meidän vessan liukkaan muovisen viemäriputken pohjamaaliksi ja siihen päälle tarttui ainakin Uulan ikkuna- ja ovimaali tosi hyvin, luulisi että mikä tahansa liuotinohenteinen kalustemaali (Empire tms) olisi hyvä. Noista vesiohenteisista minulla ei ole kuin huonoja kokemuksia kun ne ei tunnu kestävän sellaista kolhimista, mitä minun huushollini huonekalut joutuvat kestämään...

Ai niin ja noista kuormalavahuonekaluista tulee aina mieleen että ne varmaan muuttuvat fleecepäällysteisen näköiseksi ajan mittaan, kun siihen karheaan sahapintaan iskeytyy pöly oikein kunnolla kiinni? Ehkä niiden omistajilla on siistimpää kuin vaikka allekirjoittaneella.

Maratonkommentti päättyy, ugh.

Susanna kirjoitti...

Tuntuu, että sitten olisi jo helpompi rakentaa koko runko ihan alusta asti itse. :D

Susanna kirjoitti...

Kiitos linkistä! Nopsalla selailullakin äkkäsin muitakin näppäriä tuunailuja!

Susanna kirjoitti...

Otex, kiitos! Minä olen niin ulkona siitä, mikä maali sopii mihinkin. Vetelen kaiken aina latekseilla ja sitten ne ottavat osumaa jatkuvasti ja näky onkin just sen mukaista!

Jotain tuollaista kulmarauta-kakkosnelos-systeemiä minunkin päässäni jo muhiskeli.

No niin, ihan varmasti ne kuormalavat kerää nöyhtää itseensä! Ja niihin rikkoo jokaisen sukkahousunsa ja joka aamu joutuu herätessään nyppimään tikkuja sormenpäistä... :D

PikkuBertta kirjoitti...

Hups...en minäkään pidä hiomisesta,mut joskus on PAKKO:)

Sesse kirjoitti...

Ihana idea!Tosi hieno animaatio:)

Anonyymi kirjoitti...

Otexia minäkin suosittelen, se on toistaiseksi tarttunut kaikkeen mihin on tarvinnutkin, alkuperäisestä käsittelystä tai materiaalista huolimatta. Otexin päälle voi sitten maalata mieleisellä huonekalumaalilla. Parhaan lopputuloksen saa, kun ehtii/viitsii/malttaa hioa ennen Otexia maalattavan pinnan hienolla paperilla ja sitten vielä sen Otex-pinnan ennen varsinaista väriä, eli kokonaan et varmaan onnistu hiomistä välttelemään!

Susanna kirjoitti...

Eh... en kyllä jaksa!

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Olen kyllä vielä aika epäileväinen se suhteen, että onko viritys sitten kuitenkaan ihan oikeasti niin hyvän näköinen.

Merja kirjoitti...

Hei muilla on jo kuuden tunnin etumatka kommentointiin, moni asia heidän taholtaan julkituotu. Lisään kuitenkin vielä omani. Mitoituksesta ei selviä alakaappien syvyys. Tuli nimittäin mieleeni, että laittaisit ak:t L:n muotoisesti, jolloin toinen säilytystila ei menisi hukkaan. Sinne tyhjäksi jäävään osaan sit kuormalavoja (huputa vaikka jollain joutokankaalla, ni ei niin kerää pölyä eikä irtoo tikkuja). Jollei kuormalavoja oo, löytyiskö jotain muita "haudattavia mööpeleitä"?
Sit viel sellanen juttu: mikäli käyttäisitte runkopatjoja, olis niissä se jäykistys jo valmiina samoin tuuletus. Muistakaa myös, että välttämättä selkänne eivät viihdy samoin ominaisuuksin tehdyillä patjoilla. Yhtenäinen petari selkiyttää vuodetta, vaikka onkin hankalampi roudata pihamaalle tuuletusta varten.

Sit viel siitä maalaamisesta. Kidesoodapesu ennen Otexia saattais riittää karhennuksen sijaan. Olet suunnitellut koreja tai jotain muita säilyttimiä koloihin. Sen hinkkauksen takia kannattaa varmistaa maalin pysyvyys, ettei ihan heti rapise uusi hieno sänkynne.

Mulla oli edellisessä asunnossa niin korkea vuode (ongelmia selän kans mullakin), et piti melkein varvistaa sen päälle kavutakseni.

Kateeks käy sun animaattorin taidot, hienosti havainnollistettu suunnitelma.

Ellis kirjoitti...

Heippa!
Hauskannäköinen idea tuo sänky! Tuli mieleen, että jos tuunaisi kauniin sängynpäädyn (vaikkapa vanhoista peiliovista), voisi se olla hyvä tuulistoppari. Näin jossakin blogissa itsetehdyn sängynpäädyn, joka oli vuorattu kauniilla täkillä - en muista missä tämä oli, mutta oli juurikin laitettu siksi, koska sänky oli ikkunan alla.
Tsemppiä projektiin!

Henne kirjoitti...

Voisiko sängyn laittaa nurkkaan, eli että toinen nukkuisi seinää vasten ja vaan toisen puolelta olisi lattialle pääsy? Silloinhan ei sinullekaan tuulisi niin pahasti :)

Nonna kirjoitti...

Ihanaa kun joku vääntää tuosta vaan tekniset piirrokset. Animaatio toimii ja mä totean, että hieno idea. Tosin tuo pääpuolen veto hieman huolettaa...

Rouva Kukko kirjoitti...

En millään malta olla sekoittamatta soppaa vielä vähän. Onko makkarissa vielä niin ett ovi on ikkunaa vasta päätä? Itelle en laittais sänkyä ikkunan alle, koska vedon lisäksi haittana on energia virtaukset. Eli energia liikkuu oven ja ikkunan välillä ja vie mukanaan ikkunan alla nukkujan energiat, mikä voi tuntua jatkuvana väsymyksenä yms. Kuulostaa ehkä huuhaalta, mutt tunnetaan varsin hyvin Fengshuissa. Ja siis ite oon huomannut nukkuvani tosi huonosti sellaisissa tiloissa joissa sänky on noiden energiavirtojen kohalla.
Mutt siis hieno suunnitelma käyttää kaappeja. Lastauslavat on jo aivan out! Vaan kyllä mä myös yrittäisin laittaa kaapit toisin päin. Pähkäiltävää riittää.

Susanna kirjoitti...

Kylläpä tämä nyt irrottaakin kivasti kommentteja! :D

En muuten ole edes mitannut kaappien syvyyttä. Nyt on niin moni jo suositellut niiden asettelemista eri tavalla, että joudun varmaan kohta jo harkitsemaan sellaista. ;-)

Apua, siis kidesoodapesu JA hiominen... ettekö te tunne minua lainkaan?! :D Tässä on siis emäntä, joka on maalannut vessan muovimattolattiankin lateksilla välittämättä raapautumisista. Olisipa minulla teidän kärsivällisyytenne ja huolellisuutenne. Minähän menen aina siitä, missä aita on matalin ja meno nopsaa.

Runkopatjoja ei edes harkita, vaikka ne toki olisivat tällaisessa rakenteessa hirmuisen kätevät. Me olemme nyt vuosikausia etsiskelleet patjatyyppejä, jotka olisivat ne oikeat, ja olemme lopulta tainneet löytää sellaiset. Minä tarvitsen kivikovan ja jääkylmän futonin, Sulo taas tarvitsee kehon mukaan muotoutuvan vaahtomuovijoustinyhdistelmän.

Susanna kirjoitti...

Meillä on muuten kaksi joutilasta peiliovea vintillä. Joku hyväkäs on joskus purkanut komerot eteisestä, mutta säilyttänyt sentään ne ovet. Olen jo mitannutkin ovet sängynpäätyä varten, mutta lyhyempikin on 180 senttiä. Olen miettinyt, näyttäisikö se ihan hupsulta, jos sngynpääty olisi 20 senttiä leveämpi kuin sänky... en tiedä.

Susanna kirjoitti...

Ei. Olemme nukkuneet sillä lailla seinän vieressä ekat yhteiset vuotemme. Sitä kömpimistä ei enää jaksa... olemme liian vanhoja ja kankeita. :)

Susanna kirjoitti...

Ja joku käytti niihinkin piirustuksiin tunteja... oliskohan senkin ajan voinut käyttää vaikka työntekoon...

Olen ollut viimeiset viikot todella aikaansaamaton, en ole tehnyt mitään tärkeää tai tuottavaa. Syytän siitä dieettiä. :)

Susanna kirjoitti...

Hyvä kun sekoitat. Tällaisella brainstormauksellahan niitä kuningasideoita pitäisi syntyä!

Tuossa huoneessa on neljä ovea ja yksi ikkuna. Joka ilmansuunnassa siis joku aukko. Mutta juuri ikkunaa vastapäätä on ihan tasaista seinää. Minusta tuntuu, että jos siellä energiat virtailevat, niin ne sinkoilevat kyllä aivan päättömästi minne sattuu. Huone on ällän muotoinen, ja jos kaikki ovet on kiinni, siellä ihan oikeasti tuulee. Sinne syntyy hyvin erikoinen virtaus silloin, ja se kiertää myös siitä kohtaa, jossa meidän päämme nyt ovat. Emme koskaan nukukaan ovet kiinni. :)

Laurakaisa kirjoitti...

Kyllä hiomista voi vältellä, en minäkään jaksa noita välihiontoja yleensä tehdä. Olen perustellut sitä itselleni sillä, että jos vanhaan vähän klohmuiseen taloon rupeaa tekemään liian fiiniä pintaa, se näyttää jotenkin joukkoon kuulumattomalta...;)

Ellis kirjoitti...

Ylijääneeseen sängynpäätyosaan voisi varmaan kiinnittää jonkun kauniin yölampun.. :)

Rouva Kukko kirjoitti...

Virtausten huone siis. Tuollaiset huoneet on pahoja joissa ei oo yhtään ehjää seinää. Jokaisesta aukosta virtaa kolmeen muuhun, ei mikään ihme jos tuulee. Nämä on sikäli jänniä juttuja että ihmiset tekee tiedostamattaan oikeita päätöksiä. Kuten te, ette koskaan nuku ovi kiinni. Meidän suunniteltu ruokailuhuone on just samanlainen tila, voikohan siinä rauhassa uus syödä.

Lorainne kirjoitti...

OOOII hieno animaatio, tuijotin sitä pitkään silmät suurina. :D Ja yhtä hieno on ideakin - ja nuo ihanat tyynyt. ♥