tiistai 2. lokakuuta 2012

Syksyneulomuksia


Kesän aikana ei neulominen käynyt mielessäkään, ja minä jo vähän pelkäsin, että puikottelu taisikin olla minulla vain ohimenevä buumi. Mutta ei sittenkään! Syksyn pimenevät illat laukaisivat jälleen neuloosin, ja olenkin antanut puikkojen suihkia.

Viime keväällä valmistuneen kirjoneulepuseron jälkeen pelkkien raitasukkien neulominen tuntui tylsältä, joten sen jälkeen onkin syntynyt vain kuvioituja puikotteluja.

Nämä säärystimet sain juuri äsken valmiiksi. Lähden huomisaamuna taas Helsinkiin kouluun muutamaksi päiväksi, ja luulenpa, ettei minua hävetä kipittää Pasilan rautatieasemalla junasta toiseen tällaisilla kintuilla.

Malli on ihan omasta päästä revitty, ja aika tiukat näistä säärystimistä tuli, mutta sen ansiosta saattavat pysyä ylhäällä paremmin. Vaikka minun kirjoneuleisiini tulee vielä suht paljon virheitä, ne eivät kuitenkaan näy ilman tiukempaa tarkastelua.


Sulo sai myös uudet syyssukat. Onnistuin pidättymään hillityissä väreissä tällä kertaa. Näissäkin keksin kuviota sitä mukaa, kun etenin. Kaikkein mukavinta neulominen minusta on silloin, kun ei suunnittele etukäteen ihan hirvesti.

37 kommenttia:

LauraCaarina kirjoitti...

Oi kun pirteet nuo sun sukat! :)

Hanna - Päivölänpaiste kirjoitti...

Vaude! Jo vain passaa tepsutella isolla kirkolla :)

Haaveilija kirjoitti...

Ihanat nuo säärystimet! Kai näitäkin tulee verkkokaupan puolelle? ;) T: Viimeeksi yläasteella puikuloinu

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Oikein Ihania! Toi onkin hyvä kysymys, että "kai näitäkin tulee verkkokaupan puolelle?" Olisi oikein opettavaista nähdä, miten ne hinnoittelisit! Sitä odotellessa....

Susanna kirjoitti...

Hehee, taisi olla vitsi tuo Haaveilijan lausahdus. En todellakaan hinnoittelisi enkä myisi. Neulotut tuotteet ovat mahdottomia hinnoitella. Niin se vaan menee, että on tuotteita, joiden myyntiä ei saa kannattavaksi mitenkään. Sellaisia on parasta sitten olla myymättä.

Susanna kirjoitti...

Minäkin opettelin vasta viime talvena neulomaan! Puikot käteen ja treenaamaan! :-)

Inka kirjoitti...

Tosi kivat kuviot kummissakin, erityisesti nuo sukat viehättää yksinkertaisuudellaan :)

E kirjoitti...

Vau, hienot! Olispa kiva viitsiä itsekin tehdä kaikkea, kun se värien suunnittelu on parasta :)

Saila kirjoitti...

Olen ihan samaa mieltä! Tai jos alkaakin neuloa ohjetta noudattaen, ei lopputulos ole ikinä ollenkaan sitä mitä ohjeessa oli :-D Matkan varrella säveltäminen on niin kivaa ja tulee koko ajan vain helpommaksi mitä enemmän neuloo. Aivan ihanat säärystimet, mathavat värit ja kuvio, kuule tuollaisistahan maailmalla maksetaan satoja euroja. Usein jos on itse tehnyt, on turhan vaatimaton. Sehän on aitoa yksilöllistä designia jos mikä. Ei joku Jean Paul Gaultier ole yhtään sen kummempi tai arvokkaampi.
Kuvioneuleita on kyl tosi kiva tehdä ja niihin jää koukkuun, kun alkaa aina suunnitella seuraavaa projektia jo edellistä tehdessään.

Jessika kirjoitti...

ihanan pirtsakat säärystimet, minäkin opettelin noin puolitoista vuotta sitten neulomaan ja virkkaamaan, ja aivan ihanaa tehdä käsillä jotain, mä olen aivan koukussa, joka päivä on pakko olla puikot käsissä:)

Kati kirjoitti...

Kauniit neuleet ja hanat tossut. :) Mäkin tykkään suunnitella tehdessäni. Joskus tulee hyvinkin onnistunutta jälkeä, joskus ei ihan... :D Mutta on kiva yllättää itsensä tehdessään.

Mun Tekemä kirjoitti...

Mielettömän söpöt säärystimet! Ihanat värit :)

Kirsikka kirjoitti...

Aivan ihanat säärystimet!

aNNa kirjoitti...

Onhan suloiset! Mä oon tyytyny vaan tasaraitaan kun en muuhun kykene :D

KAISU kirjoitti...

Ihan mahtavat ja iloiset säärystimet! Pelkällä tasaraidalla mennään täälläki.....:)

Flash For Zonzon kirjoitti...

Hei miten mahtaavaa suomen kielen käyttöä. "Syksyn pimenevät ilmat laukaisivat jälleen neuloosin." Upeaa!

Susanna kirjoitti...

Minäkin tykkään niistä, vaikka ne eivät olekaan yhtään minunnäköiset väriensä takia.

Susanna kirjoitti...

Niin on! Minullakin alkaa olla seitsemää veljestä jo sellaiset väriskaalat, että on ihana mainiota päästä valitsemaan, mitkä värit tällä kertaa ottaa työhön mukaan.

Susanna kirjoitti...

Hitsi, kuka maksaa satasia tuollaisista?! :-D
Moni neuloja haluaisi löytää heidät!

Minulle käy myös niin, että kun työ on kesken, alka apäässä pöristä jo seuraava juttu, mutta jos sen aloittaa samantien , se ensimmäinen homma jää ikuisesti kesken.

Susanna kirjoitti...

Se on minullekin ouudon koukuttava atoihua. Joskus ei malttaisi tehdöä mitään muuta, kun haluaa saada vaan lisää kerroksia valmiiksi.

Susanna kirjoitti...

Joo, vasta valmiina näkee, tuliko sutta vai sekundaa. :-D

Susanna kirjoitti...

Kiitos Kirsikka ja MunTekemä!

Susanna kirjoitti...

Kiittikiitti!

Susanna kirjoitti...

Kylläkyllä kelpaa! Oliispa vaan muu vaatetus yhtä kivan näköistä.

Susanna kirjoitti...

aNNa ja Kaius, niinhän minäkin tein raitaaraitaaraitaa sen ekan vuoden. Pikkuhiljaa sitten lisää haastetta mukaan!

Susanna kirjoitti...

Neuloosi ei vaan ole minun oma sana. Tarttunut mukaan joltain tutulta, joka myös on neuloosin kourissa.

Henna/Koti asemalla kirjoitti...

Voi kun kivat!:)
Täälläkin syys toi jälleen kutomisintoilun, yleensä oikein riehaannun, ja nytkin mielessä monta työtä jotka haluan toteuttaa.:)
Mäkin oon menossa huomenna Helsinkiin mm. ensiapukoulutukseen, joten ainakin tunnistan sut hyvin väkijoukosta nuo pirteät säärystimet jalassa, jos satumme törmäämään.:)

Laurakaisa kirjoitti...

Säärystimet on mahtavat mutta niin on myös tennarit! Ollapa tuollaiset, vaikka molemmat. Mutta on vain punaiset kumpparit eikä yhtään rahhaa muihin kenkiin.

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Iiiihanat säärystimet! Olen opetellut virkkaamaan vasta näin vanhemmiten, mutta neuloa en osaa ja olen ajatellut, etten sellaista taitoa edes tarvitse. Nyt kun näen upeat säärystimet ja sukat olen ehdottomasti sitä mieltä, että neulomisen taito on vielä opeteltava.
Tykkään myös tennareistasi tosi paljon!

Susanna kirjoitti...

Minä unohdin taas tähyillä teidän asemaa ohijunaillessani. Kun ikkunasta näkyi KORSON KIRPPIS, oltiin kai jo ohi.

Susanna kirjoitti...

Nämä ostin kesällä marketin alennusmyynnistä, maksoivat 19 euroa, ja ovat jotkut ihan merkkitossut, Hummelit. Harmitti, etten ostanut heti useampaa paria, ovat nimittäin älyttömän hyvät jalassa.

Susanna kirjoitti...

Sukkia pitäisi kaikkien osata neuloa. Siksi minäkin pakottauduin opettelemaan neulomisen taidon. Mistä sitä muuten villasukkia enää saisi, kun kunnon käsityöyrittäjien sukat ovat liian kalliita minun kukkarolleni ja pimeitä sukkamummoja ei haluaisi tukea.

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Hah, sain hassun mielikuvan tuosta "pimeistä sukkamummoista". :)
Toistaiseksi olen pärjännyt äidin kutomilla sukilla, mutta on se kyllä sellainen taito, mikä kaikkien pitäisi osata.

Valoblogin Taru kirjoitti...

Taivas miten ihanan pirteät säärystimet!! Hitsi että on kivan väriset ja näköiset. Harmistuttaa että minulla ei kärsivällisyys riitä kirjoneuleisiin. Käämi palaa hetkessä ja tuotos on todella kammottavaa.. Toivottavasti joskus koittaisi se päivä kun opettelisin tuon hienon taidon :)

KahviKaneli kirjoitti...

Voi, miten kauniita sukkia! Tykkään!

Susanna kirjoitti...

Kaikki aikanaan. Ainakin minulla se vaati todella pitkän haudutteluajan, ennenkuin kykenin edes yrittämään.

Susanna kirjoitti...

Kiitos! :-)