perjantai 12. lokakuuta 2012

Kirkkaassa valossa


Kaunis syyspäivä, pihakeinu, villavaatteet, viltti, kirja ja kuuma kaakao. Itse itselle annettu lupa lorvailla keskellä päivää. Voi mitä onnea!

Minulla on ollut kirkasvalolamppu nyt kolmisen viikkoa käytössä. Lupasin kertoa teille sen vaikutuksista.


Myönnän, että olin skeptinen. Lamppu oli törkeän hintainen, ja jos se olisikin humpuukia, moisen rahan tuhlaaminen olisi ollut kauheaa. Mutta minun oli tartuttava siihen viimeiseen oljenkorteen, sillä totta puhuakseni pelkäsin syksyä ja talvea. En olisi jaksanut olla taas matalapainemasentunut.

Näiden viikkojen jälkeen voin todeta, että lampun hankkiminen kannatti. En ole ollut alakuloinen lainkaan, enkä ole kärsinyt edes niistä fyysisistä hankaluuksista, jotka matalapaine minulle normaalisti aiheuttaa. Paras todiste lampun tehokkuudesta on se, että en edes tiedä, miten monta sadepäivää on ollut perätysten, tai milloin aurinko on viimeksi näyttäytynyt. Tavallisestihan minä lasken sadepäiviä epätoivoisesti ja raivoan säätiedotuksia katsoessani. Nyt sää ei ole ollut mitenkään merkittävässä roolissa.

Olen aloittanut jokaisen päiväni lampun valossa tietokoneen ääressä. Ainoastaan kuvankäsittelyä tehdessäni sen kirkkaus häiritsee ja lamppu on sammutettava, mutta muuten sen valossa on ihan mukava tehdä töitä. Olen kuskannut sen mukanani saumurin viereen ja nyt ihmettelen, miten yleensäkään olen nähnyt tehdä tässä talossa yhtään mitään pelkkien tavallisten hehkulamppujemme varassa.

Käyttöohjeen mukaan kahden tunnin loimotus on maksimi, jonka jälkeen valon saannilla ei ole merkitystä. Olen kuitenkin ottanut muutaman kerran "yliannostuksen" myös iltapäivällä, jos olo on alkanut tuntua nyytyneeltä, ja sen jälkeen olen jaksanut taas touhustella.

Talvi ei pelota enää.


15 kommenttia:

 1. Voi vitsit, tuollainen pitäisi varmaan pistää omallekin haluannämänythetikaikki-listalle. Se lista vaan kun tuntuu olevan jo nyt aika pitkä... :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä jos lamppu pelaa! Minkämerkkinen se on? Täälläkin vois olla käyttöä, mutta ei viitsis ostaa summassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innosol on merkki. Lucia malli. Otin sen version, jossa on himmennintoiminto, mutta en kyllä ole vielä keksinyt, miksi haluaisin himmennellä sitä.

   Poista
 3. hmmm, sait ylipuhuttua...itse kärsin enemmänkin huonosta valaistuksesta. Jos sen varjolla saisi kinuttua - tai olisi kai mieskin tyytyväinen, jos vaimo on hyväntuulinen, virkeä ja aikaansaapa?

  VastaaPoista
 4. Lohduttavaa tietoa! Ehkäpä pitää itsekin laittaa ostoslistalle. Me olemme yrittäneet D-vitamiinin yliannostusta, mutta sillä ei ole ainakaan toistaiseksi ollut toivottua vaikutusta.

  VastaaPoista
 5. Onpa hyvä kuulla! Ehtisi vain olla paikallaan pari tuntia päivässä, kaksi pikkutyyppiä juoksuttavat tehokkaasti eestaas koko päivän.

  Susannalle ja muillekin vinkiksi blogissani pieni arvonta, valoa elämään: http://tuumat.blogspot.fi/2012/10/valoa-elamaan-arvonta.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitois vinkistä. Heijastin on tärkeä juttu. Osallistunpa.

   Poista
 6. Ihana kuulla, että lampusta on hyötyä. Tuollainen lamppu olisi loistava minullakin. Valoa pimeyteen :)

  VastaaPoista
 7. Kirkasvalohoitoa tässä kaipaisi itsekkin, varsinkin kun syksyn lisäksi on alkanut työt ja kiire...Kiva kuulla, että se on sinua auttanut!

  VastaaPoista
 8. Ostin itselleni sarastusvalon jo vuosia sitten helpottamaan aamuheräämisiä. Ja voin kertoa, että kyllä helpotti! Ennen en meinannut millään herätä kelloradion rääkynään, mutta sarastuvalossani herätysäänenä on pajulinnun laulua ja herään siihen!

  VastaaPoista
 9. Yhtään en ketään patistele kirkavalokaupoille, mutta ajattelin kuitenkin tämän hehkutuksen jakaa kanssanne. Kenellekään en toivo sellaista mielialaa kuin minulla tavallisesti harmaina päivinä.

  VastaaPoista
 10. Mulla kirkasvalolamppuna toimii tuplakupla. Yhdessä työpaikassa otan kunnon kirkasvaloannostuksen siellä käydessäni ja vaikutus on kyllä huomattavissa.

  VastaaPoista
 11. Olen huomannutkin jossain kaupassa, että tuplakuplassa oli hyvin kirkas valo! Se ihan häikäisi, vaikka lamppuosastolla valoa oli muutenkin runsaasti.

  VastaaPoista
 12. Pakko jakaa oma kokemus. Itse osti paljon parjatut Valkeen kirkas valokuulokkeet. En voi käyttää perinteistä kirkas valolamppua migreenitaipumuksen vuoksi, mutta syksyn ja talven pimeys masentaa jo etukäteen niin paljon että jotain piti keksiä. Kuukauden valoa "kuunneltuani" täytyy sanoa että kyllä kannatti maksaa melko suolainen hinta. Mieskin totesi että olkoon vaikutus oikea tai lume, on kiva että vaimo ei vaan makaa sohvan nurkassa ja valita huonoa säätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olenkin kuullut kehuja niistä, vaikka tuntuvat niiiiin humpuukilta idealtaan. Upeaa, että on tehonnut! Minäkin ajattelen tuosta omasta lampusta, että on ihan sama, tehoaako se oikeasti vai onko kyseessä pelkkä psykologia. Kannatti maksaa.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.