keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Mieltäkohottava hetki


Meillä on taas ikkunat! 

No, työhuoneessa kaksi ikkunaa. Muoveja lepattelee vielä muissa ikkunoissa, mutta oli kyllä huikea hetki, kun sain ottaa tämän valokuvan. Olin niin monta kertaa jo menettänyt toivoni, mutta kyllä minä nyt uskon, että ennen lumien tuloa meillä ei ole enää yhdessäkään ikkunassa yksinkertaisia laseja.

Ikkunankunnostusoppimäärän viimeinen luento on siis vuorossa.


Kittaamisen jälkeen laitetaan rautaosat taas paikoillen. Me maalasimme jo aiemmin ne kaikki ruosteenestomaalilla. Niistä tuli todella kauniita. Jos vanhat ruuvinreijät ovat liian väliä, niitä voi tiivistää tikunpätkällä ja liimalla.


Sitten pokat maalataan vielä kahteen kertaan. Me maalasimme nyt vain ulkopuolen pinnat, jotka ovat säätä vasten. Sisäpuoli on vasta kertaalleen maalattu, ja ne maalataan loppuun sitten ensi keväänä. Syy tähän on se, että meillä on ollut ihan hirveä tuuli täällä sisällä, ja nyt tehdään vain välttämättömimmät, jotta selvitään tästä mahdollisimman nopeasti.

Toimiston sisäikkunat ovat seuraavana valmistumassa, niissä maalien pitää vielä kuivua. Salin pokat on kitattu ja kunhan kitti kuivahtaa pinnaltaan hiukan, voimme maalata nekin. Ja sitten on vielä työhuoneen kolmas ikkuna, jonka pokissa ei ole vielä laseja lainkaan. Eli hommaa riittää vielä tällekin syksylle ihan reippaasti.


Ja sitten se hieno hetki: asetetaan pokat omille paikoilleen. Niin upea tunne! Nuo karmit ovat vuorossa ehkä kahden vuoden kuluttua... sitten, kun kaikki pokat on saatu kunnostettua.


Iloksenne päivän asu. Sauli-tossut ja Kärppä-verkkarit.


On niin ihanaa, että työhuoneessakin pysyy taas lämpö. Ihan oikeasti ette voi kuvitellakaan, mikä tuuli siellä on käynyt koko ajan. Sisäpuolen pokat ovat erittäin paljon pienemmät kuin karmit, ja niissä on melkein sentin raot, joista tuuli on päässyt sisään aivan vapaasti.

Kyllä nyt kelpaa ruveta joulumyyntivarastoa kasvattamaan. Tässä esimauksi varsinainen Special Edition: lahjapakkauksessa puolipellavainen pyyheliina ja kaksi molemminpuolin painettua pöllöriepua.

14 kommenttia:

 1. Jesh! Reippaita olette! Työn iloa <3

  VastaaPoista
 2. Melkeinpä juhlan hetki sanoisin! Sain eilen puhelimeeni suositellun puusepän nimen. Meillä olisi se ikuisuusaihe, väliovien puuttuvat karmit. Karmea urakka ja katotaan voiko sitä nyt edes talvella tehdä.

  Punaiset ikkunat on nätit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttävätkö punaisilta kuvassa? Ruskeat ne ovat, Uulan sävy Terra. Mutta on se vähän punertava ruskea kuitenkin, mahdollisimman lähellä sitä alimmaista, alkuperäistä maalikerrosta.

   Poista
 3. Onnea ikkunoista!

  Meidän pitäisi kans ensi kesänä teettää verannalle uudet karmit kaikkiin ikkunoihin ja sisäikkunat kans. Niissä ei oo sisäikkunoita ollenkaan, eikä karmeissa siis paikkaakaan. Ja kun yläkerran makkareihin kuljetaan verannan kautta, olisi kiva saada se lämpöiseksi. Pitäs vaan löytää tekijä. Onneksi ne ulommaiset ikkunat on ihan hyvässä kunnossa vielä, eivät tartte kuin maalia. Mitä teillä kustantaa per ikkuna? Meille joku Hämeenlinnalainen perinnepuuseppä sanoi, että pelkkä sisäikkuna 150e/kpl. Mutta meillä onkin yksijakoiset ikkunat.

  Mietin onko se vähän vai paljon, kuulostaa vähältä. Karmit nyt voisi periaatteessa tehdä itsekin, kun Metsäkylän navetaltakin saa nykyään karmipuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, en minä osaa sanoa hintaa per ikkuna, kun niissä on ollut niin erimäärä työtä jokaisessa. Suikkasella on kuitenkin hyvinkin kohtuullinen tuntitaksa. Itse asiassa liian halpa, sanon yrittäjän äänellä. Mutta Imatralla kuulemma ei voi enempää pyytää, tai sitten on ilman töitä. :-(

   Poista
  2. Hitsi, kannattaiskohan meidän rahdata ikkunat Imatralle :D
   No ei ehkä, 200 km taitaa olla vähän liikaa. Hämeenlinnasta tekevät keikkaa muuallekin, meillä ei taida tässä 100 km säteellä olla muita puuseppiä, jotka tekisi näitä hommia.. Jos olisi aikaa ja välineitä, niin opettelisi itse senkin.

   Poista
 4. Onnea kovasti! Muistan erittäin hyvin ikkunoiden kunnostamisen työläyden vaikkei meillä ollut läheskään noin kova homma kuin teillä. Voi sitä onnen tunnetta jokaikisen valmistuneen ikkunan kohdalla. Myös siitä syystä, ettei niistä enää vedä.

  Ja Oijoi miten ihana pyyheliinapaketti! Tykkääntykkääntykkään! Laitan ehdottomasti korvan taakse ja tulen tekemään klik klikit.

  Ikkunoista ja pyyhkeistä suoraan keittiön kaappeihin: Sinut on haastettu paljastamaan lempiastiasi :) http://saaristohuvila.wordpress.com/2012/10/17/lempiastiat/

  VastaaPoista
 5. Kah, ja ihan oikean joukkueen takkikin päällä ;) Tosin itseänihän ei kiekko voisi vähempää kiinnostaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhee, eikö? Se on peräisin niiltä ajoilta, kun olin töissä oululaisessa mainostoimistossa. Teimme Kärpille sponssina jotain mainosmatskua ja saimme kiitokseksi verkkarit. Pääsin hakemaan niitä Kärppien hikisestä pukuhuoneesta. Kokemus sinänsä. Kiekko ei kiinnosta yhtään.

   Poista
 6. Hah, sä lähdit sittenkin päivänasu-linjalle :D Hyvä hyvä! Onnea karmeissa kiinni olevista ikkunoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että jos laitan tunnisteeksi "muoti", niin sitten tämä blogi linkittyisi myös Indiedaysin muotikategoriaan. Olisikohan se liian törkeää? :-D

   Poista
 7. Ihanaa että teillä on ikkunat, onneksi olkoon! Meillä vielä remonttipuolella ikkunat antaa odottaa itseään... tai siis minua :D Ehti jo tulla kylmät kelitkin niin ettei oikein enää pysty lämmittämättömässä tilassa tekemään. Tosin nämähän on vain tekosyitä!

  Mä oisin kans halunnu meille värilliset pokat, en kuitenkaan vihreitä, mitä aikasemmin on olleet. Mutta nyt tulee vain tylsät valkoiset. Nuo teidän ruskeat on oikeesti kivat, tykkään.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.