tiistai 5. lokakuuta 2010

Kipsipölyä ja sieviä sieniä

Saavuimme uuteen kotiimme torstaina. Suurin osa ajasta on kulunut siihen, että olemme ajelleet ympäri Etelä-Karjalaa noukkimassa omaisuuttamme, joka oli ripoteltuna sukulaisten hoteisiin. Sen jälkeen olemme siirrelleet laatikoita huoneista toisiin ja yrittäneet saada edes joitain kalusteita paikaoilleen. Vaikka olemme aika poikki fyysisesti ja kovin väsyneitä, niin onnellisuus on ehdottomasti päällimmäinen tunne.Vasta tänään saimme viimein aloittaa remontin. Minä kävin toimiston kimppuun heti aamutuimaan. Pinkopahvit olivat silminnähden kärsineet vuotavan katon takia.

Ilonen yllätys olikin sitten se, että hirret pahvien alla olivat tyystin moitteettomassa kunnossa. Vain hauskat kuivahtaneet sienet yrittivät pilata tunnelmaa ikkunan yläpuolella.

Ainoa ongelma on ollut kipsipöly, jota on kaikkialla. Näissä tiloissa on tehty keramiikkaa ja kipsimuotteja viimeiset 13 vuotta. Pölyn ja muun ryönän määrästä päätellen huoneita ei ole juuri siivottu. Kipsipölyn pois peseminen osoittautui todella työlääksi, ja pahinta siinä oli se, että Sulon astma äityi ihan mahdottomaksi. Katsoimme parhaaksi, että hän pysyy toistaiseksi poissa pölyisimmistä tiloista.

2 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Ihana hirsiseinä :) Muuten kommentti ulikin tuonne toiseen blogiisi :)
tuksu

Jutta kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!

Teidän tapetit näyttää ihan samalta kuin millaisia meidän seinistä on löytynyt. Ikävämpää tuo pöly. Varmaan se kuitenkin pikkuhiljaa tasoittuu. Hirret voivat myös olla pölyisiä. Ainakin meidän entisessä kodissa oli joitain seiniä paljaalla raakalaudalla ja minulla oli jatkuva silmätulehdus.