torstai 1. joulukuuta 2011

Marraskuun päätös

Marraskuun viimeisenä päivänä meillä näytti tältä:


Marraskuun viimeisenä päivänä vuonna 2010 meillä näytti tältä:


Arvatkaas, kumpi miellyttää minua enemmän?

No tietenkin tämänvuotinen maisema! Olen niin onnellinen tästä lumettomasta ilosta! En ole nimittäin vieläkään toipunut viime talven lumien kolaamisesta. Mitä pidempään saan pitää lumikolaa jemmassa, sen tyytyväisempi minä olen.

12 kommenttia:

 1. Toisaalta oon ihan samaa mieltä sun kanssa. Viime jouluna tontilta loppui tila mihin lunta enää tukkia ..naapurisopu oli koetuksella kun lopulta jouduttiin täyttämään myös rajalla oleva oja lumella.

  Toisaalta, lumen tuoma valoisuus ois tervetullutta tähän pimeyteen...

  VastaaPoista
 2. Niin samaa mieltä! Paitsi jos saisin tänne ihan täydellisen talvikelin, niin se olisi 3cm lunta, aurinko ja -3 :) Mutta vain tuo 3cm!

  VastaaPoista
 3. Sanna, veit sanat suustani! Tuo nimenomaan olisi se täydellisin talvi!

  aNNa, samoin meillä tila loppui ihan tyystin niiden hankien kanssa viime vuonna. Onneksi ei ole naapureita, joiden kanssa vielä olisi pitänyt taistella lumenkippauspaikoista.

  VastaaPoista
 4. Äsh, mä taas tahtoisin lunta, lunta , lunta! Paljon lunta! Kyllä meilläkin tilat loppui lumen kanssa, mutta on se vaan niiiiin ehdottoman paljon kivempaa ku on lunta kuin tää jatkuva pimeys ja märkyys.

  VastaaPoista
 5. Totta, ei sellasita hirveää lumimäärää...Mutta pakkasta...Sitä jo kaipaa, ettei aina vaan tuota kuraa ja kuraa ja kuraa.... :O(

  VastaaPoista
 6. Täälläkään ei kaivata yhtään lunta! En omista ajokorttia, joten kuljen kesät/talvet pyörällä. Polkeminen 20 cm:n hangessa -20 asteen pakkasessa ei ole kovinkaan mukavaa...
  Toki joulu tuntuisi enemmän joululta, jos maa olisi edes vähän valkoisena. Toisaalta en ymmärrä ihmisten "panikointia" mustasta joulusta. Tulee se joulu joka tapauksessa, oli lunta tai ei.

  VastaaPoista
 7. Juu mäkin tykkään tästä keski-Eurooppalaisesta talvesta! Ainoa miinuspuoli on se kun pissapojan nesteet on koko ajan loppu ;)

  Jouluksi voisi tulla sit se 3 cm lunta, vaikkapa viikkoa tai paria päivää ennen.

  VastaaPoista
 8. Mun puolesta talvet saisi olla aina lumettomia, inhoan lunta ja pakkasta.
  Mutta sitten taas lapsi toivoisi tekemistä enemmän ulos, hiekkaleikit on jo kyllästyttäviä.
  Viihtyisikin paremmin ulkona lumileikeissä.

  VastaaPoista
 9. Minä kaipaan jo lunta (ja pientä pakkastakin). Etenkin lumen tuomaa valoa. Minä inhoan pimeyttä enemmän kuin lumitöitä. Vähän viime talvia vähempikin lumi- ja pakkasmäärä kyllä piisaisi, mutta etenkin pakkanen olisi huippua. Pääsisi takapihalle ilman, että kenkien pohjissa on tonnin klimpit tinasavea. ;) Meillä salaojitettiin loppukesästä ja se jäätynyt savi olisi kulkemisen kannalta kivempaa, lumesta nyt puhumattakaan....

  VastaaPoista
 10. Rouva Kukko, ihmettelinkin jo, ettei kukaan lumestatykkääjä pane vastalausetta lumettomuusilooni.
  :-D

  Saga, meillä on jotenkin oudosti säästytty kuralta, vaikkei pakkasta olekaan ollut. Mistä lie sekin johtuu.

  Jaana, nostan hattua sankaruudellesi! Talvipyöräily ei onnistuisi minulta mitenkään.

  Inka, niin on! Ne nesteet loppu nimittäin.

  Ninnu, varmasti ihan totta, että lasten kannalta lumi tuo leikkeihin paljon enemmän vaihtoehtoja.

  Kati, valo olisi kyllä ihan mukavaa vaihtelua, mutta taidan kuitenkin valita mielummin pimeyden kuin kinokset... jos ei välimuotoja voi ottaa.
  :-)

  VastaaPoista
 11. Mulla on vähän samat fiilikset tästä syksystä: mukavan helppoa ollut! Ja lämmintä! Vaikka tosin kyllä satunnainen auringonpilkahduskin on aina otettu ilolla vastaan -liikaa sitä lajia ei ole näytetty tänä syksynä!

  PS. Lupasin blogissani lukijoilleni, että täytän blogia siten, että säästän teidät joulujutuilta parhaani mukaan :D

  VastaaPoista
 12. Minä luinkin eilen illalla sun blogia ja riemastuin hyvästä lupauksestasi! Olin tosin niin väsynyt, etten saanut aikaiseksi kommentoida.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.