maanantai 26. joulukuuta 2011

Alennuksia ja aatoksiaOlette varmasti huomanneet, että isojen liikkeiden alennusmyynnit alkoivat tänä vuonna jo jouluaattona. Eikö se ole vähän inhottavaa? Ensin ihmiset ostelevat itsensä kipeiksi joululahjoja hankkiessaan ja aattona huomaavat, että nyt ne samat tuotteet saisi paljon halvemmalla.

Mutta tällä kertaa myös minun yritykseni liittyy tuohon ärsyttävään joukkoon, joka myy tuotteitaan yhtäkkiä ihan naurettavan alhaisilla hinnoilla. Verkkokaupassa kaikkea kivaa jopa puoleen hintaan!

Miksi ihmeessä? Miten voi alentaa noin paljon hintaa tuotteista, joissa katteet muutenkin ovat pienet?

Syynä tähän on se, että olen punninnut asioita monelta kantilta ja tullut päätökseen. Olen teille silloin tällöin kertoillutkin tuntemuksistani käsityöyrittäjänä, ja tällä hetkellä tilanne on se, että käsityön tekeminen ammattina ei enää tuo minulle kovin suurta iloa. Siksi haluankin saada nyt varaston tyhjäksi.

Ostakaa, ostakaa, huutelen minä, sillä jos ette osta näitä nyt, ette voi ostaa koskaan. Kohta ei ole tarjolla enää Läppälaukkuja, Maatuska-kukkaroita tai T-paitoja. Keittiöpyyhkeitä on jäljellä enää jämät ja Väskyjä pari hassua kappaletta. Ostahan jotain kivaa ihan itsellesi, tai hanki vaikka ne ensi joulun lahjat jo valmiiksi.


Mutta en minä aio kokonaan lopettaa! Minä vain tiivistän. Asia on niin, että tiskirätit myyvät nykyään tarpeeksi hyvin. Tästälähtien minä olen tiskirättikauppias. Ja graafinen suunnittelija. Mutta kaikki muu tilpehööri, jota olen valmistanut nämä viimeiset pari vuotta, jäävät nyt historiaan.

Verkkopuodissa on ALE ALE ALEEEEEEE -osasto, jonne olen päivittänyt kaikki ale-hintaiset tuotteet.

8 kommenttia:

 1. Samoja aatoksia, tiivistämisestä siis. Minulla myös osa tuotteista on tullut tiensä päähän ja nyt myydään loput pois. On hyvä tiivistää jotta voi taas rönsyillä jos siltä tuntuu. ;)

  VastaaPoista
 2. Taitaa olla enemmänkin liikkeellä tiivistämistä, sillä mekin ollaan tuumailtu samaa jo pitemmän aikaa...=)
  Meillä tuo rönsyily jää toivottavasti vähemmälle tulevaisuudessa, en haluaisi huomata kököttäväni taas työhuoneella aamusta iltaan kun siitä tässä juuri halutaan päästä eroon...=)
  Eli tulkoon uusi vuosi ja uudet kujeet!

  VastaaPoista
 3. Onneksi sentään rätit jäävät! Ihania ovat, kunhan pääsen muuttamaan uuteen kotiin on kai pakko hankkia pari :)

  VastaaPoista
 4. Onhan tämä ehkä hiukan uhkarohkeaa, että jättää kaiken yhden kortin... tai yhden rätin varaan. Mutta sitä kai on tehtävä, mistä se raha pääasiassa tulee.

  Yhtään en epäile, ettenkö alkaisi taas jossain vaiheessa rönsyillä uudestaan!

  Oi mutsi mutsi, kiitos, että jätit viestin! En olisi ehkä muuten koskaan löytänyt tietäni teidän älyttömään kirppisblogiin. Tykkään!

  VastaaPoista
 5. Elämä on päätöksi. Elämä on askeleita ja harppauksia. Juoksua ja hiipimistä. Uutta ja vanhaa. Mitään ei "saa", ellei uskalla.

  VastaaPoista
 6. Hii! Minäkn hankin bamburättejä, kun tuskastuin just sopivasti eilen likan naamanpyyhkimisrättien hajuun. Laitoin toivoni maatuskoihin ;)

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoinen, ja aika radikaalikin päätös. Vaatii rohkeutta tehdä isoja linjavetoja, joten hatunnosto siitä. :)

  Uskon tiivistämisen voimaan. Minusta on tosi hyvä idea, että keskittyy vain johonkin yhteen tuotteeseen / kohtalaisen suppeaan tuoteperheeseen. Ainakin jos on käsityöyrittäjä. :)

  Voi olla, että jos sinut tulevaisuudessa aletaan tuntea paremmin tiskirätinmyyjänä, rättibisnes saa todellista buustia. Olisi sitten mukava kuulla tulevaisuudessa, miten tämä päätöksesi on vaikuttanut.

  Tsemppiä!

  Ps. Vaihtuuko nimi samalla? ;)

  VastaaPoista
 8. Pidän teidät kyllä ajan tasalla.

  Ja ei, nimi ei vaihdu enää. On kuitenkin jo sen verran tunnettuutta tullut, ettei enää voi vaihtaa. :-(

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.