maanantai 12. joulukuuta 2011

Joulumielen paluu

Kyllä se niin on, että minun maailmassani joulutunnelma tavoitetaan siinä vaiheessa, kun kuusi tuodaan kotiin.

Haimme eilen kuusen avuliaiden sukulaistemme mailta, ja se onkin tuuheampi kuin koskaan. Runkokin oli niin paksu, että jouduin käyttämään sekä kirvestä että väkivaltaa kuusen ujuttamisessa jalkaansa. En usko sen lähtevän siitä enää irti.

Tänä aamuna koristelin kuusen toissavuonna tekemilläni koristeilla. Olen niin tyytyväinen näihin omatekemiin koristeisiin, että tuskinpa niitä ruvetaan uusimaan vuosikausiin.

Kun olin lapsi, meidän joulukuusessa oli aina punaisia palloja ja sitä paksua röyhelöistä hopeanköynnöstä, jota siihen aikaan joulukuusissa aina oli. Sittemmin omaan kotiin muutettuani ja omia jouluja aloitettuani jotenkin kuvittelin, että ainoa oikea tapa koristella kuusi on se, mikä kotona oli opittu.

Mutta kuka osaa ripustella sitä karmeaa hopenauhaa niin, että kuusi näyttää arvokkaalta? En minä ainakaan. Surin monesti joulukuuseni takia, koska se tuntui niin häpäistyltä kimalluskoristeidensa alla. Hopealla köytetyltä ja kimalluksella piestyltä se näytti. Tunsin jopa syyllisyyttä siitä, että puuparka joutui kuolemaan mokoman takia.

Sitten ryhdyin radikaaliksi ja vaihdoin punaiset pallot sinisiin ja hopeahörhelöt hopeiseen helminauhaan. Siniset pallot kuitenkin katosivat silmistä tummanvihreän kuusen syliin ja helminauhan asetteleminen oli ihan yhtä hankalaa kuin sen hopeatursakkeenkin.

Yhtenä jouluna sitten hoksasin katkoa helminauhan pieniin osiin ja laittaa niitä roikkumaan sinne tänne. Kuusi ei näyttänyt enää ollenkaan niin köytetyltä. Ja liiallisesta kimalluksesta pääsin eroon, kun askartelin itse huovasta ja kartongista sydänkoristeet.

Nyt kuusi näyttää enemmän minulta ja vähemmän drag queeniltä. Se sopii hyvin meidän kotiimme.

16 kommenttia:

 1. Komea kuusi, kauniisti koristeltu! :) Itse ajattelin myös askarrella tänä vuonna itse koristeet mm. huovasta. Mutta kiirehän tässä tulee, kun en ole vielä edes aloittanut... :/

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuusi ja todellakin sopii hyvin teille. Hyvä idea katkoa toi ketju, paljon parempiahan nuo pätkät on kuin se pitkä!!

  VastaaPoista
 3. Hieno kuusi! Ja koristeet niin jouluiset ja sinun näköiset. Katkotu helminauha tuo mieleen pienet jäähelmet siellä täällä, eikä kimalla ollenkaan rihkamatyyliin.

  Minä ripustan palloja, mutta niiden on oltava oikeaa lasia, muovihörpöläisiä ei minun kuusessani suvaita (nyt kun lapset on kasvaneet).

  VastaaPoista
 4. Kaunis kuusi ja vielä kauniimmat koristeet! Tämä kiireinen työläinen/remppaaja tajusi juuri nyt, että Jouluun on alle kaksi viikkoa! Kiitos muistutuksesta :)

  VastaaPoista
 5. Tuosta lähikuvasta voi tuntea kuusen tuoksun. Kaunis ja tuuhea kuusi. :)

  Köynnösten laitto on aina ollut ihan käsittämättömän vaikeaa. Miten ne oikein saa asettumaan, vai saako? Onko jollain joku jippo?

  Silloin kun olin pieni, äiti laittoi aina kultaisia ohuesta kiiltonauhasta tehtyjä nauhanippuja sinne tänne oksille -kuulemma Ruotsissa sotalapsena ollessaan oli nähnyt sellaisia koristeita aina kuusessa. Olen ottanut saman koristelun mukaan omaan kotiini. Minkähän nimistä se koriste oikein on? Kultalame?

  Ovikranssi on muuten hieno!

  VastaaPoista
 6. Nätti on kuusi :-) Mä RAKASTAN tota teidän hirsiseinän ja kiiltävän valkoisen oven yhdistelmää! Ja vielä tuo punainen seinä... Tässä maailmassa ei varmaan ole täydellisempää ympäristöä joulukuuselle :-D

  VastaaPoista
 7. Tuo huone onkin vain odottanut joulua siitä saakka, kun sen seinät saatiin maalattua!

  Minä en kyllä ollut tajunnut, että joulu on JO alle kahden viikon kuluttua! Pitää ruveta kirjoittamaan kortteja! Jotenkin ajattelin, että onhan tässä vielä muutama viikko...

  VastaaPoista
 8. Kaunis rautalankakranssi ei muuten olekaan minun tekemäni, vaan jonkun ihan vieraan ihmisen. Siskoni oli sen joskus saanut joltakin, ja minä sain sen häneltä.

  VastaaPoista
 9. Siitä tuli valtavan kaunis. Hirsiseinä antaa kuuselle kauniin taustan.

  VastaaPoista
 10. vitsit nauroin ääneen :-) ja siis kivan näköinen kuusi, kelpais minullekkin vallan mainioisti!

  VastaaPoista
 11. Kaunis kuusi, lähentelee täydellistä :)
  Meidän kuusi on ollut aina koristeiltaan sininen ja hopeinen. Myös sitä kimallenauhaa jota on joka vuosi yhtä ärsyttävää viritellä sinne oksille. Joskus kiehtoo ajatus että laittaisi enemmän vanhana taloon sopivat koristeet. Aina se kuitenkin jää vain ajatuksen tasolle.

  VastaaPoista
 12. Drag queen :D Mutta minä taas rakastan kimallusta, lieneekö veressäni hieman harakkaa? Siitä huolimatta teidän kuusenne on mielettömän kaunis. Nytkö se oikea kuusenkaato aika on? Me ei muisteta.

  VastaaPoista
 13. Ei minulla ole hajuakaan siitä, milloin on oikea kuusekaatoaika. Mieluiten toisin kuusen jo itsenäisyyspäivän tienoilla, mutta nyt emme kerinneet. Tykkään siitä, että kuusi on tuossa kuukauden päivät tuomassa kaunista tunnelmaa.

  VastaaPoista
 14. Kait minunki pitäis raahata kuusi sisään, jos sillä sitten onnistuis nostamaan joulumieltä. On vähän hakusessa tällä hetkellä tuo joulu, mutt ehkä se sitt ens viikolla, ku lapset innostuu.

  Komia on kuusi teillä!

  VastaaPoista
 15. Minusta sinun kuusesi näyttää upealta. Juuri arvokkaaltahan se näyttää, Tuuhea, iso kuusi hirsiseinää vasten.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.