torstai 15. joulukuuta 2011

Järjettömyyden riemuvoitto

Jouluun kuuluu piparkakkutalo. Ihan ehdottomasti. Se on olennaisen tärkeä osa joulusisustusta kuusen ohella. Muuta ei sitten tarvitakaan.

Jostain syystä minä vedän talonrakentamisen aina ihan överiksi. Niin tälläkin kertaa.

Tein pienoismallin meidän omasta kodistamme. Siitä tuli vahingossa melkoisen iso. Ja aika tylsäkin. Käytin kolme pakettia valmistaikinaa. Jouduin laittamaan puukepin katonharjalle, jotta ei kävisi niinkuin edellisen jättiläispiparitaloni kanssa. Silloin nimittäin katto romahti.

Kuka tämän syö? Me Sulon kanssa emme muutenkaan välitä kovin kauheasti pipareista, saati sitten tällaisesta määrästä.

Ja nyt minä lupaan ja vannon, että ensi jouluna piparkakkutalostamme tulee pienenpieni ja suloinen, täynnä makoisia karkkikoristeita. Sellainen kuin esimerkiksi Apinalandiassa.

11 kommenttia:

 1. Onpa sympaatiisen piparkakkutalo! Sellainen ihan minipieni olisi kans aika ihana. Joku huussi esimerkiksi. Jospa ensi vuonna teet piparkakkuhuussin niin tulee pienempi?

  VastaaPoista
 2. Hieno! Ja mulla on ihan sama taipumus: piparitalon kanssa jaksan nysvätä jos minkälaista kuistia ja käkkäräkoristetta eikä mikään taikinamäärä ole liikaa :D

  Tänään teen taikinan ja huomenna tehdään taloja (lapset saa omat että äiti saa rauhassa väkertää).

  Onneksi meillä lapset suorittaa hävityksen sitten joulun jälkeen!

  VastaaPoista
 3. Meidän taloista menevät kehut sitten lasten lisäksi mummolle!

  Tuo sun talo on todella tyylikäs. Seinälaudat näyttävät hienoilta. Mutta kieltämättä jos olisin syömässä sitä, kaipaisin niitä karkkeja, jotka on kiinnitetty runsaalla sokerilla.

  Kotossa oli eilen hyvä vinkki piparitalon ikkunoiden tekoon. Ikkunoiden kohdalle laitettiin uuniin viimeiseksi minuutiksi nallekarkki, joka suli siihen kauniiksi läpihohtavaksi pinnaksi.

  VastaaPoista
 4. Teillä on jo ihan Joulu siellä! Ihana talo, voiko sen säilyttää koristeena tuleviin jouluihin? nimim. en tiedä piparitaloista mitään :)

  VastaaPoista
 5. Onpas mahtava piparitalo!

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Hieno talo. :) Mä en ole jaksanut pariin vuoteen moista väkästää. Jos ensi jouluna? Jotenkin piparkakkutaloisa on jotain hirmuisen kiehtovaa.

  Mutta mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
 7. Syökö joku oikeasti sen viikkokausia pölyyntyneen piparitalon??? O_O

  VastaaPoista
 8. On se joka vuosi syöty kaikkine pölyineen. Ja minusta se on parhaimmillaan juuri viikkojen päästä pölyttyneenä! Vaan olen minäkin asiaa monesti miettinyt, että onko se ollenkaan syömäkelpoinen enää monta viikkoa vanhana. Kuorrutteessakin kun on raakaa munanvalkuiaista.

  Voisihan sen tosiaan säilyttää tulevia jouluja varten. Kyllähän pipari ainakin hyvännäköisenä säilyy vuosia.

  Mietin sitäkin, että jos talon nakkaisi vintiin, niin saisi hiiretkin ihan kunnon joulujuhlat!

  VastaaPoista
 9. Piparitalonhan voisi hyvin lakata suihkutettavalla lakalla. Mutta sitten se ei kyllä ehkä enää tuoksuisi seuraavina vuosina.

  VastaaPoista
 10. Uh. Tähän minä en pysty. Hieno!

  VastaaPoista
 11. hei, hieno jälleen =) ei se haittaa jos vähän överiksi heittääntyy =) just tänään paistoin meidän piparkakkulinnan palasia ja tornien kohdalla totesin, että ensi vuonna sitten tehdään vain pieni ja sievä mökki =D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.