torstai 27. lokakuuta 2011

Työhuone vai myymälä vai molemmat?

On uskomattoman vaikeaa sisustaa huone sellaiseksi, että se toimii sekä työtilana että myymälänä. Olemme asuneet täällä nyt vuoden ja sinä aikana minä olen raahannut työhuoneessani huonekaluja edestakaisin varmasti kymmenkunta kertaa. Ja koskaan en ole onnistunut löytämään ratkaisua, joka toimisi.

Mutta nyt minä lopultakin taisin keksiä. Päätin uhrata varastohyllyni myyntihyllyiksi. Tyhjensin huoneen nurkkaan kiinnitetyt hyllyt (klik) kaikesta tavaramäärästä ja irrotin ne seinästä. Siirsin ne huoneen pitkälle seinälle - siihen, johon katse osuu ensimmäisenä, kun astutaan sisään ulko-ovesta.

Näin sain yhtenäisen myymäläkalusteen, johon mahtuivat melkein kaikki tuotteeni esille. Paitsi tiskirätit, joille oli pakko laittaa erillinen tila lippuluukun alle. Kun täällä on käynyt asiakkaita, jotka tupsahtavat pahimmillaan keskelle hyrskynmyrskyä, on heidän varmasti ollut vaikeaa erottaa, missä ovat myytävät tuotteet ja mikä kaikki on minun henkilökohtaista kaaostani. Uskon uuden hyllyjärjestelmän helpottavan ainakin heidän sopeutumistaan tähän tilaan.

Kun järjestin tuotteita hyllyihin, huomasin taas sen, minkä aina silloin, kun olen jossakin myyntitapahtumassa kasaamassa kojuani. Tuotteeni ovatkin yllättävän värittömiä. Jotenkin itse aina kuvittelen myyväni värien riemukasta leikkiä, mutta kyllä kuitenkin valkoista löytyy tosi paljon. Siihenkin asiaan on tultava muutos.

Toinen hankaluus liittyy siihen, että tuotevalikoimani on kovin vaihteleva. Jos tekisin vaikkapa vain laukkuja, ne olisi helppoa asetella kauniiksi kokonaisuudeksi. Tai jos olisi pelkkiä erivärisiä kännypusseja, niistä muodostuisi oikein herkullinen näky. Mutta koska se lopullinen tuotevalikoima ei ole minulle vielä kirkastunut, niin toistaiseksi mennään tällä eteenpäin.

Onhan sekin askel eteenpäin, että joulumyyntiä varten on ainakin komia hyllykkö kasassa. Nyt vielä kun saisin aikaiseksi tehdä tuotteita paljon lisää...

7 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Onpas houkuttelevat hyllyt! Ainakin minua inspiroisi ostamaan jos paikan päälle osuisin. Ja selkeys on aina hyvä juttu :)

Tsemppiä tuotteiden valmistukseen ja joulumyyntiin!

tarjah kirjoitti...

Upea lopputulos :)

Liisa T. kirjoitti...

Hienoa!

Aina kun saa jonkun asian selkiytettyä, siitä tulee hyvä fiilis. On mahdottoman hienoa, kun on itse itsensä pomo, niin voi täysin omilla valtuuksilla päättää asiat juuri niin, kuin haluaa.

Mulla on sama ongelma, tuotevalokoima ei ole kirkastunut. Siinä onkin tämänheken ehkä suurin haaste.. Millonkohan se kirkastuminen tapahtuu? :O Kuningasideaa edelleen odottelen. :P

Susanna kirjoitti...

Kiitos!

(En kuvannut huoneen toista puolta, jossa ne kaikki hyllyistä poistetut materiaalit odottavat, mihin ne nyt saataisiin mahtumaan.)

Liisa, se on kai sellainen juttu, ettei voi muuta kuin odottaa. Kirkastuu, kun on kirkastuakseen. Ainakin minusta tuntuu, että jos mietin sitä kovin paljon, niin saan aikaan vain stressiä ja ahdistusta.

Liisa T. kirjoitti...

Joo, niin se varmaan on. Mäkin vaan ahdistun, kun mietin asiaa. Ja oon huomannut et ei se miettimällä edes selkiydy. Ehkä joku miellekartta tms. auttaa, jos on pakko miettiä. Luulen kans et ajan kanssa ja työtä tekemällä asia kirkastuu.

Nonna kirjoitti...

Nämä kuvat ovat ainakin kovin tyylikkäitä! Kauniit hyllyt! Ja kyllä minun mielestäni värikästä.

Onko muuten mahdollisuutta laittaa jokin vedettävä väliverho tms. että saat keskeneräiset tarvittaessa peittoon?

Työniloa!

Susanna kirjoitti...

Olen miettinyt huoneen jakamista jonkin sortin tilanjakajalla, mutta tullut siihen tulokseen, että ei. Tykkään nimittäin suuren huoneen avaruudesta. Ja koska uuni sijaitsee vain yhdessä nurkassa, tilanjakaja haittaisi kovasti löämmön leviämistä myös ulompiin osiin huonetta. Ja tämä huone on kylmä jo ihan näinkin.

Oli muuten aivan pimeää, kun kuvasin nämä kuvat! Niin pimeää, että lukeminenkaan ei onnistunut. Ei uskoisi, eihän? Ihana asia on kunnon kamera!