perjantai 29. heinäkuuta 2011

Rumaa ja epäkäytännöllistä vai kaunista ja liian kallista?


Suihkukaapin valitseminen on tuskallista. Mittailin tarkemmin tilan, johon kaappi tulee ja ymmärsin, että aiemmin valitsemani edullinen kaappi ei taida sopia sittenkään. Koska sisäänkäynti on kulmasta, kuten useimmissa kaapeissa, en usko meidän mahtuvan luikertelemaan kaappiin vain puolikkaasta ovesta.

Oli aloitettava kaapin etsiminen ihan alusta. Minä ihan oikeasti inhoan netin epämääräistä selaamista. Mitenkään ei voi löytää kaikkia tarjolla olevia vaihtoehtoja.

Ja kaikki umpinaiset suihkukaapit ovat ihan hirvittävän rumia! Miksi ne muotoillaan avaruussukkuloiden näköisiksi? Miksi ne ovat puistattavia möhkäleitä? Miksi niissä on mustaa? Miksi ne ovat niin pyöreitä, massiivisia ja muhkeita? Miksei kukaan suihkumuotoilijoista älyä, että umpinainenkin suihkukaappi voisi olla siro ja simppeli? Ihan teräväkulmainen jopa? Ja miksi oven on oltava nurkassa?

Mutta sitten (kiitos Leena) kohtasin suihkukaappimaailman ainoan kaunottaren:

Schönbergin kaappi on kaikkea sitä, mitä minä vaadin. Se on siro, se on yksinkertainen ja se on jopa kaunis. Se on vain 80 senttiä leveä ja siinä on sisäänkäynti edessä, kapealla sivulla. Se on kuin tehty meidän pitkulaiseen vessaamme. Jos vessan seiniin laitetaan valkoiset panelit, katoaa näin yksinkertainen lasinen laatikko melkein näkyvistä.

Rintaani alkoi puristaa jo siinä vaiheessa, kun rupesin etsimään kaapin hintaa. Ja löysin ja petyin. Onhan se tietysti ihan liian kallis. Se maksaa melkein tonnin enemmän kuin se ensimmäinen vaihtoehtomme. Olisikin ollut sula mahdottomuus löytää kaunista designia halvalla hinnalla. Masentavaa.

Nyt pitää valita joko ruma, edullinen ja hankala
tai kaunis, kallis ja kätevä.

Tai jatkaa etsimistä.

..........................................................................................................................................


LISÄYSTÄ:

Suihkukaappiongelma sai ihanan käänteen, kun Sulo tuli hätiin kekseliäine hakusanoineen ja löysi nopeasti kaapin, joka on melkein yhtä kaunis kuin se ihanin, ja yhtä halpa kuin se epäkäytännöllinen!
Se täyttää ulkonäkö-, hinta-, rakenne- ja kokokriteerit. Nyt tarvitsen vielä hyväksynnän rakennusmestariltamme, ennenkuin tilata paukautan sen!
Ainakin meidän järjellämme mittailtuna kaapin pitäisi mahtua sille varattuun koloseen.

No, eihän siinä toki ole kaunista puulattiaa, mutta se ei haittaa mitään. Siinä ei ole myöskään radiota, mikä on pelkästään hyvä asia!


20 kommenttia:

 1. Onhan mahdollista ostaa se halvempi suihkukaappi, jossa ei ole kattoa ja silikonilla kiinnittää pleksi tms. katoksi? Tosin kattosuihkua ei silloin varmaan saa, mutta valikoima laajenee ja halpenee...? Pleksiä me harkittiin, kunnes löytyi katollinen höyrykaappi kylpyhuonemarketista samaan hintaan kuin normisuihkukaappi, kapea meilläkin ja nurkasta käynti.

  VastaaPoista
 2. On siinä halvemmassakin katto. Ongelma siinä on se, että sisäänkäynti on kulmassa.

  VastaaPoista
 3. Voi han ei... Tuo on kyllä todella kaunis, ja etenkin se on sitä noiden hirvitysten rinnalla! Tiesin kyllä, että suihkukaapit ovat järjestään rumia, mutta että noin rumia...
  :-(
  Itse varmaan valkkaisin sen kauniin ja kalliin ja ottaisin vaikka lainaa jotta sen saisi, sillä kylppäriremppoja ei tehdä ihan joka vuosikymmenellä, se olisi sopiva ja kaunis ja mielestäni maksaisi itsensä takaisin silläkin, ettei alle 10 vuoden päästä tulisi oloa että kylppäri pitää taas rempata, koska se ei ole käytännöllinen tai edes mieleinen.
  Nää on vaikeita!

  VastaaPoista
 4. Auts. Epäkäytännöllistä en ottaisi, koska parissa vuodessa kyllästyt pujottelemaan sisään liian kapeasta raosta ja rupeat hankkimaan uutta, jolloin tulee vielä kalliimmaksi kuin ottaa kerralla kunnollinen. Ehkä sitten vain etsimään. Imatralla tuskin on kauhean suurta valikoimaa liikkeissä, mutta olisko naapurikaupungissa joku kylpyhuoneliike, josta löytyisi apua etsintään?

  VastaaPoista
 5. Panosta jos suinkin mahdollista siihen kauniiseen! Ihan varmasti alkaa ahdistamaan se ruma, sen verran kuin sinua bloggailun perusteella tunnen.

  Onko kaappia mahdollista teettää lasitusliikkeessä sellaisen suihkukaukalon eli pelkän pohjan päälle? Voisin kuvitella ettei olisi ihan mahdoton tehtävä, siis jos kaapin sisälle riittää normaalisuihku, ei noita seinäsuuttimia. Kolme seinää ja ovi, tiivistys silikonilla, aukko hanaa varten... en tiedä, tuli vaan mieleen!

  VastaaPoista
 6. Olin kyllä itsekin jo vahvasti kallistumassa sen hirmukalliin puoleen, juuri niillä perusteilla, mitä tekin esititte.

  Luojan kiitos Sulo löysi vastaavan alle puolet halvemmalla. Johan helpotti mieltä!

  Muutenhan ne katottomatkin suihkukopit olisivat ok, mutta näissä kattomallisissa on höyrynpoistoputki ja imu, jolla kaikki vesihöyry varmuudella menee suoraan pihalle. En usko, että teettäminen ainakaan tulisi halvemmaksi.

  Nyt jännätään jatkoa hyvillä mielin.

  VastaaPoista
 7. Tuohonhan voisi laittaa ihan vain liukuovelliset suihkuseinät seinästä seinään....jäisi enemmän tilaakin suihkutella...mut jos te haluatte katollisen,niin kai se kaappi sit on parempi...

  VastaaPoista
 8. Oli pakko googlailla kans, ja löysin ton saman. Sitten on muitakin, mutta niissä ei tainnut olla sitä höyrynpoistoa. Kaikkein edullisimman saa, jos ei halua noita hieromasuuttimia, mutta niistä puuttuu ne poistoimurit kans. Pidetään peukkuja, että sopii. :)

  VastaaPoista
 9. PikkuBertta: tiivis katollinen, lattiallinen, höyrynpoistoimurein varustettu suihkukoppi on ainoa vaihtoehto vanhaan taloon. Ja jos minulta kysytään, niin mihin tahansa taloon. Jos haluaa saada mahdollisimman turvallisen suihkutilan, ei vettä saa lainkaan päästää kosketuksiin talon rakenteiden kanssa.

  Morso, me ei niitä hieroskelevia suuttimia kaivata, mutta hassua kyllä, jos haluaa katon, niin saa hieronnatkin. Yleensä saa vielä sen radionkin! Älyttömyyttä! :-)

  VastaaPoista
 10. En tunne yksityiselämäänne, mutta rohkenen silti kertoa yhden vinkin, jos teillä on lapsia haaveissa: nuo syväpohjaiset ja umpinaiset avaruuskapselit ovat LOISTAVIA lasten kanssa! Meidän pennut uiskentelee joka ilta tuolla altaassa ja vesi pysyy silti kaapin sisällä. Aivan loistava, peseytyminen on ollut kohta jo puoli vuotta ihan juhlaa!:D

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa! Osaan kuvitella, miten onnellisia lapset voivat ollakaan vedellä täytetyssä avaruusaluksessa! Ja miten onnellisia vanhemmat, kun iltapesut eivät olekaan tahtojen taistelua...

  Meille ei ole ikuna tulossa lapsia, joten pärjätään ilman uimasuihkuakin. :-).

  VastaaPoista
 12. Hyvä, silloin minäkin panostaisin estetiikkaan:) Tuo eka kaappi on kyllä tosi kaunis. Tokaanhan voit itse tehdä samanlaisen puuritilän, tai yrittää löytää mahdollisimman oikeankokoisen puuritilämaton:)

  VastaaPoista
 13. Itseäni alkoi naurattaa kun selailin kaappeja nopeasti ja jäin tuijottamaan että "onpa kaunis puulattia". :) Ja sen jälkeen vasta kiinnitin huomiota hieroviin suihkuihin ja radioon ja veden kestävään kaiuttimeen..yms.
  Tällaisena puolijärkevänä ihmisenä olisin neuvonut valitsemaan oman budjetin mukaan, etenkin jos tekee muutakin kuin pelkkää kylpyhuoneremonttia. Kaunista ja ihanaa, on tosi ihana saada ja käyttää mutta jos se on sitten pois jostakin tärkeästä muualla, voi olla että rumemmankin suihkukaapin kestää, jos voi sitten taas e erotuksella valita esim. kauniimmat kaakelit jonnekin muualle.
  Mutta meillä on siis koko kylppärihomma vielä edessä. Elokuuksi ollaan sovittu aloitusta ja olen edelleen aivan nollatilanteessa kun päässä ei vain raksuta ja ihmettelen, että millä kaikki muut ihmiset tietävät mitä heidän kylppäreihinsä tulevat..?! :)

  VastaaPoista
 14. Leena, niin voisikin tehdä itse puuritilän! Sehän olisi hyvä juttu. Tiedän heti, mitä Sulo sanoisi siihen: sen alle kertyy likaa...

  Ja ajattelepa Norppa sitä, että on ihmisiä, jotka rakentavat koko talon alusta asti ja teettävät arkkitehdillä suunnitelmat.... miten NE IHMISET voivat ikimaailmassa tehdä yhtään päätöstä, kun vain taivas on rajana? :-)

  VastaaPoista
 15. Susanna: Toki puuritilä nostetaan pystyyn joka suihkuttelun jälkeen!! Muuten on tuhoon tuomittu limankerääjä, josta Sulo ei kyllä tykkää yhtään:P

  VastaaPoista
 16. No ei kyllä tarvitse puuritilää kahden suihkuttelijan jäljiltä nostaa joka kerta pystyyn. Kunnon huuhtelu saippuajäämistä riittää. K-raudoista ainakin saa valmiit ritilöitä. Kannattaa tsekata!

  VastaaPoista
 17. Kunhan saadaan suihkukoppi pystyyn, niin mietitään, olisiko puuritilä hyvä juttu. Hyvännäköinen kyllä varmasti! Ja mukava jalkojen alla.

  VastaaPoista
 18. Tämä tulee nyt varmaankin liian myöhään, mutta kun laajentaa ostoaikeensa kekkoslovakian ulkopuoliselle yhteismarkkina-alueelle niin hinnat onkin jotain aivan muuta:

  http://www.sansan.ee/massaazikabiinid/massaazikabiin-schonberg-exclusive-art.html

  VastaaPoista
 19. Myöhässä meille, mutta ehkä joku toinen sattuu huomaamaan! Melkoinen hintaero!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.