torstai 14. heinäkuuta 2011

Kaunis kylpylämmeKävin kylvyssä. Omalla pihalla. Tunsin todella ansainneeni tämän rentouttavan hetken uudessa kotikylpylässämme. Vaikka vesi oli liian kuumaa, paperitehdas haiskahti ja pari hyttystäkin yritti häiritä minua, olin hyvin onnellinen. Elämä on niin kovin hyvää täällä Immolassa.

Olen tehnyt saunan pukuhuonetta tänään ihan koko päivän. Esittelen sen teille huomenna, sillä tänä iltana jaksan keskittyä enää vain piha-alueeseen. Eilen illalla rakensin paneleista ammeelle seinät ja tänään loihdin alueesta tunnelmallisen kylpylän. Toin ammeen ympärille kaikenlaista epäkäytännöllistä rekvisiittaa, kuten vanhan pyykkilaudan ja huteran puutarhatuolin, jolla pelottaa istua.

Ammeen päälle nikkaroin hyllyn, johon keräsin kaunista kylpyesineistöä. Saatoin vetää vähän överiksi, vai mitä? Kaikki tietävät, miten kauheaan jamaan kaunis asetelma menee ensimmäisellä rankkasateella. Ei sitä voi siinä oikeasti pitää. Silti minun oli pakko saada tehdä ammeesta houkutteleva keidas, vaikka ihan vain tätä yhtä iltaa varten.

Ostin jopa pesusienen, sillä se oli niin kivan näköinen. Ilokseni se myös osoittautui oikein mukavan karheaksi iholle. Koristelin pitsillä lasipullon, johon laitoin jotakin oranssia suihkusaippuaa, jota kumpikaan meistä ei käytä. Se nyt vaan näytti hyvältä lasipullossa, oranssin saippuan seurassa.

24 kommenttia:

Mira kirjoitti...

näyttää niin viihtyisältä ja sinä jos kuka olet hemmottelun ansainnut!

Anis kirjoitti...

Ihana kotikylpylä. Kyllähän tuolla lilluisi:). Kannatko lämpimän veden ammeesee?Entä kuinka tyhjennät sen?

Tuuliviiri kirjoitti...

Ihanan näköinen kotikylpylä! Ja joskus sitä vaan on tehtävä jotain nättiä, vaikka tietää, että se ei tule sellaisena kestämään.

P.S. Tiskirätit bongattu uusimmasta avotakasta.

Susanna kirjoitti...

Tässä vaiheessa ammeen täyttäminen onkin hullun hommaa: kannoin ämpäreillä (22 sangollista meni) kotoa suihkusta kuuman veden läpi koko puolen hehtaarin tonttimme ja kippaan veden ammeeseen.

Toivottavasti pian ehtisimme avata kaivon kannen ja tutkiasen veden, ja hankkia pumpun, ja pestä saunan padan, niin ammeeen täyttäminen kävisi jo helposti.

Tyhjentäminen käy helposti. Kaivoin ammeen alle kuopan, jonka täytin kivillä. Ammeesta valuu vesi sinne ja imeytyy maahan.

Susanna kirjoitti...

Juuri luin itsekin Avotakan kylvyn jälkeen pihakeinussa. Kyllä ilahdutti! :-)

Nonna kirjoitti...

Olet aivan varmasti ansainnut kaiken "hömpöttelykoristelun" ja ihanan kylpyhetken! Välillä pitää olla muutakin kuin järkeviä hommia!

Mukavaa viikonloppua!

Virpi-Ilona Hongisto kirjoitti...

Vautsi, mikä idea! Mistä vesi tulee ammeeseen ja miten saitte sen kuumaksi? Meillä on kanssa joku tuollainen ratkaisu haaveissa. Kivat rekvisiitat eikä hutiseva tuoli haittaa, kun seinä on takana!

Virpi-Ilona Hongisto kirjoitti...

Sorry, en huomannut aiempia kommenttejasi...

Sari kirjoitti...

Aivan ihana kylpylä! Tuolla mieli lepää ja kroppa rentoutuu!=)

Susanna kirjoitti...

On se ihana!

Ilona H, seinäkin on vähän hutiseva. :-P

Unknown kirjoitti...

Näytin joskus miehelleni tätä blogiasi ja hän luki tuosta kylpyammeesta. Ihmetteli kovasti, että mitäs järkeä siinä oikein on! Kysyi, että kylpeekö ne kaikki siinä samassa toisten likaamassa vedessä? Jouduin tarkentamaan, että ei "niitä kaikkia" taida olla kovin montaa....:D Mutta itsekin toki pohdin ammeen käytännöllisyyttä -lämmitättekö siihen jotenkin vettä vai tuleeko pumpustakin sitten jääkylmää vettä?:/

Stailauksesi, hih, taisi mennä vähän överiksi. Tosi kaunista kuitenkin. Sisustuslehtiin hyvin kelpaavaa materiaalia, jolla ei -kuten itse totesit- ole mitään tekemistä suomalaisen sään ja muun todellisuuden kanssa:D

morso kirjoitti...

Joskus pitää olla ihanaa hömppää, vaikkei se kestäisikään pitkään. Mulla oli pitkään koristeena värillistä kylpyöljyä sisältävä pullo (lahjaksi saatu), vaikkei meillä ole koskaan ollut ammettakaan. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Asetelmasta puuttuu jääpalakone ja drinksulasi :)

Heather

Kati kirjoitti...

Onpas houkuttelevan näköistä. :) Ja varmasti kylpy tuli ihan tarpeeseen tuon vedenkantourakan jälkeen. :D

Sesse kirjoitti...

Silmänilo ennenkaikkea :)
Ihanahan tuolla olisi kylpeä!

Susanna kirjoitti...

Leena, "me kaikki" varmaan voimme tosiaan lillutella samassakin vedessä. Itse olen sen ajatellut niin, että jos saunomisen yhteydessä kylvetään, niin vasta pesun jälkeen sopii mennä kylpyyn.
Vesi lämpenee sitten saunan padassa siinä vieressä. Helteellä kylmä kylpy taas on paikallaan.

Onkohan miehesi koskaan miettinyt kylpytynnyreitä, joissa sama vesi seisoo kuukausia ja kylpijöitäkin käy hyvässä lykyssä kymmeniä? :-D

Heather, itse kaipasin suklaakonvehteja kyytipojaksi!

Eilisiltainen kuuma kylpy tosiaan teki niin upean raukean olon, että kyllä minusta iso urakka stailauksineen kaikkineen oli sen arvoista!

M kirjoitti...

Aivan ihana nurkkaus, joka todellakin kutsuu kylpemään. Katseeni kiinnittyi eritoten kiuluihin ja tuohon pikkuruiseen lakkasaippuaan.
Jos vinkkiä saan antaa, niin laita muutama myrskylyhty seinille amppelitelineisiin. Tunnelmavalossa olisi varmasti leppoisaa vilvoitella pimenevinä iltoina.

Olivia kirjoitti...

Voi miten tunnelmallista! Aivan ihanan kylpynurkkauksen olet saanut loihdittua! Ja minusta nuo stailaukset ovat oikein somia, kaunis tuo pullokin, pesusienestä puhumattakaan :)

Kaiken käytännöllisyyden keskellä ihminen tarvitsee myös sitä hömppää ja pientä turhuutta! Nauti hyvillä mielin kylpyhetkistäsi!

Laura kirjoitti...

Oi miten kaunis pihakylpylä! <3 :)

Unknown kirjoitti...

Susanna: Mieheni haaveilee kylpytynnyristä ja on ollut töissä sellaisten lämmittäjänä:D

Anne kirjoitti...

Ihanan kotoinen vanhan ajan tunnelma. Tosi hyvä idea! Leppoisia kylpy hetkiä!

Susanna kirjoitti...

Onpas amme kirvoittanut paljon kommentteja! Sehän minun mieltäni ilahduttaa!

Maija, kiuluista unohdinkin mainita postauksessa. Sain ne anopilta kukkaruukuiksi, niissä on sisällä sellainen muovikippo, ja kaikissa pohja halki. Olivat ihan nappijuttu kylpylää ajatellen! Lyhtyjä varmasti laittelen syksyn tullen, ja sitten pitää kytkeä saunan liiketunnistimella toimiva valo pois päältä pilaamasta tunnelmaa.

Leena, minunkin mieheni haaveilee yhä tynnyristä... :-)

Sari kirjoitti...

Tää on mahtavaa! Pääsit viimeistään nyt kyllä samaan sarjaan sisustuslehtien "oikeiden ihmisten oikeiden kotien" kanssa, niiden joissa nuoren parin niukasti kalustetun, puhtaan ylivalkoisen -ja toki aina lautalattiaisen- olohuoneen nurkassa "lehtiä säilytetään lattialla rennoissa pinoissa"! Kaikista niistä skitsoista lehtikuvista toi on jostakin syystä piirtynyt tiukimmin mieleeni..
Epäkäytännöllisyys kunniaan, estetiikka on joskus ihan oikeastikin se tärkein juttu :)

Susanna kirjoitti...

Ja niissä pinotuissa lehdissä pitää olla VALKOISET selkämykset, luin sen juuri Avotakasta.