sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Vaatimuslammas


Meillä on eteisessä lampaan muotoinen liitutaulu. Aiemmin se toivotti tulijan tervetulleeksi, mutta nykyisin se on aina vaatimassa jotakin. Kun kirjoitin siihen listan tekemättömistä asioista, ystävällinen tervetulolammas muuttuikin tiukaksi vaatimuslampaaksi.

Vaan olipa makea tunne kuitata tänään yksi sen vaatimuksista tehdyksi!

Minä nimittäin hiukan itsekkäin tarkoitusperin kutsuin vanhempani äitienpäivätäytekakulle ja samalla rakentamaan kuistin katon valmiiksi. Kuistihan jäi syksyllä pellittämättä, kun talon kattoa tehtiin.

Isä surauttelikin pellit vikkelästi paikoilleen ja minä sain olla apupoikana. Samalla opin, miten rivikate asennetaan, ja voin kyllä suositella sitä kaikille katontekijöille. Systeemi on yksinkertainen ja nerokas. Katto on paitsi kaunis ja helposti asennettavissa, se myös toimi mainiosti talvella. Kun moni muu harmitteli talonsa katolle kertyviä lumimassoja, meillä lumet liukuivat kovaa kyytiä itsekseen maahan.

Mukava päivä, kerrassaan. Ja pian saan vetäistä lampaan vaatimuksista toisenkin yli, sillä kaatopaikkakuormastamme on jäljellä enää rippeet!

8 kommenttia:

 1. Huh, mä en edes uskaltaisi laittaa meille mitään vaatimuseläintä juuri nyt. Siitä tulisi norsu, vähintään!
  Hyvä isi!

  VastaaPoista
 2. Hienoa että asiat etenevät! On varmasti nyt hyvä katto, joka kestää tuiskut ja tuulet :) Suuret kiitokset taas kerran Sussun vanhemmille kun piipahtivat meille "kylään" ja valmistivat käydessään kuistin katon!

  Ikävää tehdä tätä päivystystyötä täällä kaukana kodista ja olla monta päivää poissa. Samaan aikaan kotona tapahtuu asioita, joissa olisi kiva olla mukana. Joskus melkein ulkopuolinen olo, kun pääsee seuraamaan oman kodoin tapahtumia pelkästään netistä :(

  S.L.

  VastaaPoista
 3. Edellinen kirjoitus oli siis meikäläiseltä täältä työn ääreltä. :)

  VastaaPoista
 4. Hih! Me ollaan juuri talvi naureskeltu naapureille kun hiki hatussa katolta putovia lumia lapioivat. Meidän sammalkatolla pysyy kiltisti lumet kurissa =)

  Tosin meidän katto kaipaisi kunnostusta sitten ihan muista syistä!

  VastaaPoista
 5. Hauska tuo ensimmäisen kommentin vaatimusnorsu :-D
  Jee, hienoa, mahtava tunne voida vetää listalta jotain yli! Onneksi olkoon!
  En halua mitenkään masentaa, mutta mulla lista pitenee nopeammin kuin ehdin niitä viivata. Mutta ehkäpä se johtukin emännän laiskuudesta!

  VastaaPoista
 6. Sulo: eikös kuitenkin ole kivaa, että on blogi, että sinä, joka pakosta joudut olemaan joskus poissa hommista, näet kuitenkin, että asiat hoituu :)
  Onneksi on Vanhemmat!!!
  Kannustushalaus molemmille :)
  tuksu

  VastaaPoista
 7. Vaatimusnorsu! :-D

  Meidän lammaskin sai heti eilen yhden vaatimuksen lisää, joten saldo on taas sama kuin ennenkin. Ei mua haittaa se, että lista pitenee. Pääasia on, ettei mikään pääse unohtumaan.

  Apina Kapina, minä olen sitä miettinyt, että onko se lumien katolta lapiointi joku ihmeellinen nykyajan villitys. Ei kai niitä ennenkään kukaan sieltä pudotellut? Ja silloin kai luntakin oli aina reippaasti.

  Tosiaan, onneksi on vanhemmat. Ilman meidän isin apua ei ihan näin jouheasti olisi monikaan remonttiasia täällä hoitunut! On ollut iso etu siitä, että muutettiin tänne, jossa meidän molempien perheet asuvat lähellä. Ja aika hyvin olemme oppineet jo apuakin pyytämään. Se kun on meille molemmille aina ollut vähän vaikeaa. Ite pitää pärjätä.

  Ja Lintuseni, onneksi ne päivystysvuorot eivät ole sentään ikuisia. Parempaa odotellaan.

  VastaaPoista
 8. Vaatimuslammas :D On se kyllä varmasti lempeämpi kuin vaikkapa vaatimushai...

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.