tiistai 3. toukokuuta 2011

Uutta koulutielle ja näkyjä unessa


Ompelin uuden koululaukun itselleni. Eikä se ole pelkkä koululaukku, vaan käy ihan hyvin jokapäiväiseen käyttöön. Jos saan sovittua ompelimon kanssa tälle hinnan, johon minulla on varaa, näitä tulee myöhemmin myös myyntiin. Ja tietysti, jos tämän prototyypin kanssa eläminen sujuu hyvin.

Sain idean laukkuun viime yönä. Näin unta, jossa olin jonkun käsityöläisen kanssa juttusilla. Hän oli tehnyt olkalaukkuja, jotka olivat minusta niin kivoja ja helppotekoisia, että olisin halunnut varastaa idean. Aamulla unenpöpperössä harmittelin yhä, miksen minä voinut keksiä sitä laukkua.


Kun aloin virota tarpeeksi, ymmärsin, että juuri minähän sen keksin, eikä kukaan muu! Minun uneni ovat minun aivojeni tuotoksia! Olen joskus viime kesänä jo tehnyt siskolleni kukkaron, jossa on käytetty samaa rakennetta. Ehkäpä aivoni ovat työstäneet kukkaroa minun tietämättäni ja tarjoilivat minulle nyt unessa valmiin tuotteen.

Niinpä nousin sängystä ja ryhdyin heti työhön. Muokkasin unessa näkemääni laukkua suuremmaksi, jotta sinne mahtuisi A4-kokoinen kansio tai vaikka läppäri. Samalla sain kokeilla uutta painoseulaani, Maatuskaperhettä.

Muutakin kivaa olen opiskeluja varten väsännyt. Saimme koulusta kansiot. Minusta kansio kuitenkin oli vähän ankea ja persoonaton, joten päätin tuunata oman version. Päällystin vanhan kansion painamallani puuvillakankaalla ja ompelin vielä lisäksi taskun, jota nimitän mappipenaaliksi. Sinne mahtuu koko joukko kyniä ja muistitikku, ja sen voi napsauttaa rengaskansion lukkomekanismiin kiinni. Kätevää, eikö?

Ja nyt, mars koulunpenkille.

16 kommenttia:

 1. Mappipenaali on tosi hyvä idea, jos kerran mappi kulkee mukana, ja tarvittaessa sitten pelkkä penaalikin vaan kassiin. Ja toi punainen laukku näyttää kivalta, toivottavasti toimii hyvin.

  Mappien tuunaamista olen suunnitellut kauan itsekin, mutta toistaiseksi vasta suunnitellut. ;) Tarttis varmaan tehrä jotakin.

  Mukavaa kouluaikaa!

  VastaaPoista
 2. Ihana laukku! Täältä löytyy ostaja jos niitä tulee myyntiin! :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin näin jossain vaiheessa paljon unia valmiiksi työstetyistä tuotteista, painokuvioista ja sen sellaisesta.

  Se oli kautta, jolloin valveilla ollessa luovuutta tai uskoa omiin kykyihin ei ollut pisaraakaan. Unien myötä oli jännittävää huomata, etteivät ne taidot olleet mihinkään hävinneet, vaan uinuivat alitajunnassani.

  VastaaPoista
 4. Minäkin ostan jos sopiva väri tulee myyntiin. Jos mappipenaalit ja tuunatut mapit tulee kauppaan, ostan myös. :)

  VastaaPoista
 5. Hitsi, joudunko mäkin ostamaan! Laukku on kivoimpia juttuja mitä olen nähnyt käsistäsi lähteneen! Suunnittelen kamalasti kaikenlaisia opiskeluita, joten ehkä pitää sitten koululaislahjaksi itselleen (vai saako sellaista toivoa synttärilahjaksi :D)?

  VastaaPoista
 6. Hienoja uusia tuotteita! Opiskeluintoa :) Minä näen unissa tv-sarjoja ja elokuvia. Harmi, etten ole ohjaaja...

  VastaaPoista
 7. Hieno laukku, tykkään tuosta sun Maatuskaperheestä, ihana! Ja mappipenaali on ihan paras idea, sitä nyt vain kaikille firmoille myymään, niillä kun on kaikenmaailman seminaareja ym. missä vois tarvita tuota.

  Niin, ja onnea koulutielle :D

  VastaaPoista
 8. Oh, en arvannut laukun olevan näin suosittu.

  Mappeja en varmaankaan ala tuotteiksi tekemään, sillä en ole löytänyt tarpeeksi halpoja kansioita mistään, mutta muutaman mappipenaalin voisin vaikka tehdäkin.

  VastaaPoista
 9. Eiiiiih.. :) Taas niitä hetkiä, jolloin välähdyksenomaisesti oman käsityöpeukalon toivoisi olevan muualla kuin suussa tai keskellä kämmentä.. :)

  Tosi hienoja ovat.

  VastaaPoista
 10. Mahtava keksintö tuo mappipenaali! Tuli mieleen, että mappeihinhan voisi käyttää käytettyjä nappeja.

  Äitini oli töissä paperitehtaan suunnittelukonttorissa ja toi sieltä aina kotiin kaikenlaisia kansioita, jotka olisivat muuten menneet roskiin. Ja paljon menikin, ennen kuin keksi laittaa ne tehtaan portille laatikkoon, josta kaikki saivat niitä ottaa. Tämä oli siis 90-luvulla, nykyään olen nähnyt vastaavia ota tästä-pisteitä jopa terveysasemilla.
  Varmaan saisit diilin jonkun toimiston kanssa. Kierrätyskansiot ovat välillä aika rumia ja usein niissä lukee selkämyksessä jotain typerää. Uusilla kangaskuorilla niistä tulisi tosi kivoja.

  VastaaPoista
 11. Mappipenaali on hyvä idea minusta (jos olisin vielä opiskelija ja raahaisin mappeja ympäriinsä, niin kauppaasi tulisin tollaisen neronleimauksen perässä)! Tuunattu mappi on kivannäköinen kanssa, mutta kaupallistaminen sen kanssa on vähän haastavampi juttu (halpojen mappien haalimisen sijasta mulla olisi ehdotus, että myy TSI-paketteja eli sopivaan mittaan leikattu kangas plus ohjeistus tuunaukseen).

  VastaaPoista
 12. Joo kyllä mappipenaalin kaveriksi pitää tulla vähintään tuo liinan ehdottama TSI-paketti.

  VastaaPoista
 13. Tuo TSI-mappiajatus on hyvä. Ei vaadi suurta ammattitaitoa liimata kangasta mapin päälle. Mullahan on jo puodissa niitä kankaita, joilla sen mappinsa voi halutessaan päällystää. Mutta mappipenaali tulee varmastikin valikoimiin lähitulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 14. Mappipenaali on loistava keksintö! Olisi erinomainen muuten myynnissä esimerkiksi yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kioskeissa siinä kynien ja mappien vieressä. Malli pitäisi tietysti olla esillä, jotta porukka tajuaisi tarvitsevansa juuri tuollaista!

  Laitatko myyntiin noita? Haluaisin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.