torstai 28. toukokuuta 2015

Ihan homo varaslähtö


Minun ajatuksenani oli, että teen näita Tomppa-tuotteita nyt valmiiksi ja vapautan ne myyntiin vasta Helsinki Priden puistojuhlassa kesäkuun lopussa. Kyllä, puistojuhlapaikka on varattu! Jännittää! Sain muutaman muun yrittäjän kanssani kimppaan ja osallistumismaksu onnistuttiin sillä lailla hilaamaan melkein kohtuulliseksi.

Mutta en minä nyt malta odottaa sinne asti. Ensimmäiset kassit ja laukut ovat valmiina ja päätin nyt kuitenkin tarjota niitä ensin myyntiin teille. Sillä teiltähän tämä idea lähti ja olisi ihan kohtuullista antaa teille etuajo-oikeus. Samalla näen, onko yksikään näistä tuotteista sellainen, että sitä edes kannattaa alkaa tehdä sarjana.

Näissä touhuissani muistin taas, miksi muinoin luovuin kaikesta muusta paitsi rättituotannosta. No kun se hinnoittelu! Rättiin saa katetta, mihinkään muuhun en sitä millään saa ilman, että hinta nousee pilviin. Kun murehdin tätä asiaa käsityöläisfoorumilla, sain lukea kommentin, joka kiteytti kaiken: "Laitat sellaisen hinnan, kuin sinun pitää siitä saada. Jos se ei mene sillä hinnalla kaupaksi, sitä ei kannata valmistaa."

Näinhän se nimenomaan on. Ja nyt sitten kokeillaan, onko tuo hinta liikaa.


Kaikki Homomaatuska Tomppa -sarjan sarkatuotteet tulevat olemaan numeroituja. Vaikka minulla on sarkaa runsaasti, se ei riitä ikuisuuksiin ja kun se loppuu, en tiedä, saanko sitä mistään lisää.Yksi moka minulle sattui, kun painoin näitä. Unohdin peittää seulasta tuon Susannan Työhuone -tekstin! Ja minun kun piti suoltaa Tompat maailmalle ihan vain omalla tuotemerkillään. Plääh, miten harmittaa! Nyt näissä kaikissa komeilee Susannan Työhuone heti kärkipaikalla.

- - - - - - - - - - - - - - - - - 

Ensinnä on kassi. Ihan peruskassi ilman mitään kommervenkkejä. Kantohihnat puuvillaa ja hihnoissa valittavana lyhyt tai pitkä versio. Koko jotakuinkin 35 x 45 cm. Aika normikoko. Käsinpesu. Hinta 29 euroa. 


- - - - - - - - - - - - - - - - -

Toisena  on olkalaukku. Kaksiosainen rakenne. Koko noin 25 x 30 cm. Vetää sisälleen aika yllättävän määrän tavaraa. Minä kokeilin puolen litran juomapulloa, kahta kukkaroa, A5-muistikirjaa, Keniä, avaimia sekä paria tiskirättiä ja ihan kepoisesti mahtuivat kaikki. Puuvillainen olkahihna on säädettävissä soljen avulla. Sisältä löytyy pikalukko avaimille. Käsinpesu. Hinta 52 euroa.

Ja tästä pääsee ostoksille.

47 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Minusta et ole laittanut ollenkaan liian korkeita hintoja näihin, nehän ovat designia, käsityötä ja yksillöllisiä! Niistä tulee verotulot kotimaahan jne. jne. Jos joku puupää ei sitä tajua niin ostakoon Bangladeshissa orjatyönä tehdyn kassin sitten, jos siitä sitten tulee hyvä mieli.
Upeita kasseja, mahtavaa! Paljon onnea sekä nettimyyntiin että Pride-myyntiin. Huippujuttu, että pääsit tapahtumaan mukaan!

Susanna kirjoitti...

Kiitos. <3 Ihan tässä vatsaa kourii.

Hanna Emilia kirjoitti...

No eihän näiden hinnat ole ollenkaan mahdottomia! Ja on tosi kivan näköisiä, taidan kotiuttaa meille ainakin yhden kassisen.

Tui kirjoitti...

Ei lainkaan ole kohtuuton hinta! Ja hitsi nää on ihania. :D

Kesänaapuri (@kesanaapuri) kirjoitti...

Tilattu! Hyvä että laitoit jo myyntiin, ei täältä pöndeltä mihinkään Pride-tapahtumaan ihan noin vaan lähdetä :)

Susanna kirjoitti...

:D Olisi nämä tulleet sitten Priden jälkeen verkkokauppaankin. Paitsi, jos eivät mene kaupaksi nyt mitenkään innokkaasti, niin en tiedä, teenkö lisää.
Mutta kiitos tilauksesta! Ainakaan et jää ilman! <3

Susanna kirjoitti...

Kiva, kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Mainiota! Kiitos!

Oda K kirjoitti...

Tuo sarka on hyvännäköinen materiaali. Kivat tuotteet ja mie ainakin uskon, että nämä menevät kaupaksi - olkalaukku etenkin.

Merja kirjoitti...

Esittelemäsi tuotteet vaikuttaa ihan kauppakelpoisille.
Hintakin on ihan linjassa.

Sanoit, ettet tiedä saatko hankituksi lisää sarkaa mistään. Tähän hätään en muista oletko kertonut mistä hankit nyt työstössä olevan erän. Täällä Hämeenlinnassa (muuallakin) on SA-kauppa.
Hankin sieltä jossain vaiheessa tuunattavaksi viisi harmaata sarkamanttelia. Kotona puoli taloa piti kumminkin tyhjentää ja niinpä manttelit sisareni painostuksesta jatkoivat matkaansa Texvexiin, plääh. Ne on tietenkin eri asia kuin metritavara, mutta niitä pienempiä objekteja niistä saisi ihan varmasti (sellaisia mäkin meinasin/ yhden oisin tietty talvitakiksi ottanut). Niitten hinta oli 5€/mantteli. Tolla lafkalla on silloin tällöin isompia huutokauppoja; voisit kysäistä materiaalia sieltä. http://www.sa-kauppa.fi/portal/

Susanna kirjoitti...

Hmmm. Tämän puolen päivän kaupankäynnin perusteella näyttää siltä, että ainoastaan pitkähihnainen kassi olisi valmistamisen arvoinen tuote.

Susanna kirjoitti...

Minäkin uskoin olkalaukkuun. Uskoni horjuu jo.

Susanna kirjoitti...

Olen ostanut pakkatavaraa Lylyn SA-kaupasta, joka on jo lopetettu. Ja peittokokoisia paloja Jyväskylän samanlaisesta. Ja tosiaan, kyllä tätä vielä on isot määrät minulla, mutta noita hamsarattiin armeijakaupoista aika villinä silloin jokunen vuosi takaperin. Kuten minäkin tein. :D

pete kirjoitti...

Heipä hei aloitan nyt tämän lupaamani markkinoinnin välittömästi katsotaan rupeaako tilauksia tulemaan

Mirka kirjoitti...

Susanna, älä luovuta vielä!
Julkaisit tämän vasta klo 11. Suurinosa työssäkäyvistähän on töissä tähän aikaan, joten älä vielä menetä uskoasi! :)

Susanna kirjoitti...

Kiva, kiitos Pete! :)

Susanna kirjoitti...

Olen kärsimätön. Ja huteralla mielentilalla.

Katariina kirjoitti...

Saisiko olkalaukusta kuvan laukun sisältä? Minua aina kummastuttaa verkkokaupoissa, ettei myytävistä tuotteista ole aina kokonaisvaltaisia kuvia. Pitkähihnainen kassi olisi ihana, harmi että ne jo loppuivat!

Liilapöllö kirjoitti...

Hei. Mä haluan tuon kassin.. mutta ajattelin kysyä onko kassia mahdoton jatkojalostaa, nepparilla (tms) jolla saisi suuaukon hiukan kiinni? Noh tilaan silti kunhan pääsen kotiin ;)

Liilapöllö kirjoitti...

Kassi tilattu :)) JEE!!!!

Sari Kotokunnaalta kirjoitti...

Terkkuja toiselta yrittäjältä. Tämä on aivan mielettömän ihana idea ja toteutus osuu nappiin. Laitan tästä oman yritykseni FB-sivuille linkin. Olen myös samaa mieltä hinnoittelun suhteen, vaikka itse aina meinaan sortua alihinnoitteluun. Jos me emme itse arvosta sitä mitä teemme, miten muutkaan voisivat? Tsemppiä ja innostavia hetkiä työn parissa! :)

Linnea Borealis kirjoitti...

Hyvältä näyttää tämä kassisarja ja hinnat ovat kohdillaan. Olkalaukku kiinnostaa ja kuvia laukun sisältä haluaisin nähdä.

Kati kirjoitti...

Mä en budjettipoliitisista syistä kykene ihan vielä venymään olkalaukkuun, mutta se on kyllä ihan ehdottomasti ostoslistalla, koska minä haluan sen. Piste. Yllätit nopeudellasi. ;) Jotta älä epäile. Mä vain itsekkäästi toivon, että niitä on vielä ensi kuun lopussa jäljellä.

Susanna kirjoitti...

Sisältä? Se on vain "pussi" samaa harmaata sarkaa, ei siellä ole mitään nähtävää. Otan silti tänään lisäkuvia, josta tuo rakenne paremmin selviää.

Susanna kirjoitti...

On mahdollista, mutta hintahan siinä nousee taas. :)

Susanna kirjoitti...

Ja kiitos tilauksesta! Jeeeeeeeee!

Susanna kirjoitti...

Kiitos tuhannesti.

Susanna kirjoitti...

Kuten tuossa sanoin jo edelliselle, niin ei siellä ole mitään nähtävää, mutta yritän ottaa lisäkuvia silti ja lisään niitä tuonne kaupan puolelle.

Susanna kirjoitti...

Jos ne menevät kaupaksi, teen niitä lisää. Jos eivät, niin sittenkin niitä varmasti on jäljellä. :)

Kati kirjoitti...

:) Hyvä juttu. Toivon ensisijaisesti sitä, että saan ostaa laukkuni kakkos- tai kolmoserästä.

Valoblogin Taru kirjoitti...

Nää homot on kyllä huippujuttu! Ei voi olla mahdollista, etteikö menisi kuin kuumille kiville, jos veikata pitäisi. Sarkakangas kuin piste iin päällä. Tää Tomppa on kokonaisuudessaan hitti, aivan varmasti! :)

Unknown kirjoitti...

Hei Susanna! Tuo olkalaukku menisi heti tilaukseen (hinta on minun budjetissani iso, mutta olen tuon siitä hyvin valmis maksamaan, sillä hyvästä olen valmis maksamaan! Eikä käsityön hintoja saa polkea!). Haluan siis kyseisen laukun valkoisella painatuksella, mutta toisella kuvalla. (Tomppakin on aivan ihana, mutta se ei ole minun tyyliäni.) Joten pyydän pyydän pyydän toooosi kauniisti, josko tekisit muulakin kuvalla ja ilmoittaisit heti kun tilausta voisi tehdä! Luen blogiasi säännöllisesti, mutta viestiä voit laittaa vaikka sähköpostiini outleht@gmail.com.
Tuohon harmaaseen olkalaukkuun täysin hullaantunut,
Outi
ps. Olisitko vaikka pienestä lisähinnasta valmis tekemään tuon pöllönä tai kettuna minulle jo nyt?

Susanna kirjoitti...

Minäkin toivon!!!!

Susanna kirjoitti...

Kunpa olisi! Voi kunpa olisi!

Susanna kirjoitti...

Voi että. Olisin valmis tekemään, mutta en nyt. Jos tekisin yhden yksittäisen kassin alusta loppuun ihan erikseen, niin se lisähinta ei nimittäin enää olisi ollenkaan pieni. Mutta jos sopii, että jos (kun!) teen seuraavan erän, niin painan sinun laukkusi sitten siinä samalla ja teen sarjana Tomppien kanssa. Silloin saat kettuja tai pöllöjä ihan ilman lisähintaa.

Jaana kirjoitti...

Ihan mahtavat laukut! Ja mielestäni tuo sinun työhuone-teksti on siinä oikein mainio - älä jää murehtimaan sitä :) Hyviä myyntejä!

Unknown kirjoitti...

It´s a deal!!

Jutta kirjoitti...

Tosi tyylikkäät kassit eikä hinnat todellakaan ole pahat.

pete kirjoitti...

Heipä hei http://blogit.image.fi/tamankylanhomopoika/ blogi kirjoittaa tompasta kuulemma ihan postauksen ilmoitti mulle eilen tälläisen tiedon ja postauksen pitäisi olla ulkona sunnuntaihin mennessä

eilen tein kirjoitti...

Se olkalaukku näyttää siltä että siellä olis sisällä vielä jotain lisätaskuja tai lokeroita, siksi varmaan kuvia kysellään :)
Mutta vtisi, mäkin kyllä nostan näille peukkua ja sydämestäni toivotan onnea myyntiin puistojuhlaan!! :)

pete kirjoitti...

Tompasta on nyt tehty ihan juttua http://blogit.image.fi/tamankylanhomopoika/homomaatuska-hammentaa-somessa-mista-on-kyse/

Susanna kirjoitti...

Jes! Tuon kylän homopoika olikin Tomppaan yhetydessä jo pari päiv'ää sitten ja kysysi, saako kirjoittaa blogiin. En todellakaan kieltänyt! Ihana juttu! <3

Susanna kirjoitti...

En jää murehtimaan, ja onhan se sitten merkki tulevaisuudessa siitä, että tämän kassin omistaja oli ihaka ekojen tomppien omistaja!

Susanna kirjoitti...

Kiitos: :)

Susanna kirjoitti...

Näyttääkö se siltä? Ei tullut ollenkaan itselle mieleen.

Kiitoskiitkoskiitis!

Unknown kirjoitti...

Iso kiitos vielä sinulle Susanna! Nyt vain odottelen innolla laukkua saapuvaksi!
Kerrankin pääsen sanomaan, että omistan uniikkia designia! =)

Outi

Susanna kirjoitti...

Kiitos vaan itsellesi! Jos posti oikein tormistautuu, laukku on sinulla huomenna. :D