perjantai 22. toukokuuta 2015

Valokuvaajaa leikkimässä


Olen joutunut saanut viime aikoina valokuvata ihmisiä pariin otteeseen. Koen olevani ihan okei kuvaaja silloin, kun kuvauskohteena ovat nuket tai sisustus tai yksittäiset esineet, mutta kun pitää kuvata eläviä olentoja, olen ihan surkea.  Kun Soja pyysi minua ottamaan markkinointikuvia kansallispuvuista ihmisten päällä, suostuin vain, koska pyytäjä oli Soja, vaikka en ole lainkaan tarpeeksi hyvä siinä hommassa. Jos sää ei satu olemaan täydellinen (eli valoisa ja pilvinen) ja kuvattavat kameraapelkäämättömiä, niin olen pulassa.


Vähän ahdistuneena lähdin tallustelemaan eilen uimarantaa kohti, jossa meidän piti ottaa kuvat. Luojan kiitos, sää oli täydellinen ja mallit todellakin kameraapelkäämättömiä. Niinpä tämänkertainen valokuvaussessio oli hyvin positiivinen kokemus ja teki piirun verran hyvää erittäin huonossa jamassa juuri nyt vellovalle itsetunnolleni.


Vaikka tiesinkin odottaa, että rantaan saapuvasta autosta purkautuu esiin kansallispukuisia henkilöitä, oli heidän ilmestymisensä silti aika hätkähdyttävä näky. On se vaan kuulkaa komeeta, kun on komeeta. Soja oli nakittanut oman suloisen tyttärensä neidon pukuun ja löytänyt ihan huippuhyvät mallit kahden muun puvun sisälle. Oli ihanaa valokuvata ihmisiä, jotka ovat paitsi kauniita, myös ihan kadehdittavan luonnollisia kameran edessä. Voi, olisinpa itse samanlainen! Katsokaa nyt tätä upeaa kolmikkoa!

Olisi ollut kovin kurjaa, jos sää olisi ollut pimeämpi tai aurinko olisi helottanut kovasti ja kuvat olisivat olleet kehnoja. Kun tällainen määrä ihmisiä kuitenkin roudataan paikalle ja puetaan näihin arvokkaisiin mallipukuihin, niin lopputuloksen vaan täytyy onnistua.


Edellinen kuvauskeikkani ei ollut yhtä suuri menestys. Jouduin kuvaamaan sisätiloissa miljoonan erivärisen loisteputken ja ulkoa tulevan vähäisen valon armoilla, enkä todellakaan hallitse kamerani valkotasapainoa sellaisissa olosuhteissa. Lisäksi minulla ei ole objektiivia, joka jaksaisi ottaa yhtään minkäänlaisia kuvia sisätiloissa käsivaralta. Ihan hirveästi hävetti laittaa sen keikan kuvat asiakkaalle, joka vieläpä maksaa minulle niistä!

Aloin haaveilla kunnollisesta objektiivista. Sitten, kun olen oikein rikas, hankin sellaisen.


35 kommenttia:

 1. Huikean hienoja kuvia. Mallit ja puvut upeita.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat ja Sojalla on suloinen, ajattoman kaunis tytär. Ja kyllä kansallispuvut ovat komeita!

  VastaaPoista
 3. Upeita upeita kuvia, ja mahdottoman upeita pukuja!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puvut ovat kyllä todella hienoja. Noissa karjalaisissa puvuissa on mielettömät kirjailut.

   Poista
 4. Mahtavat kuvat! Hienoa työtä!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia, mukava pehmeä valo. Kova auringonpaiste on vaikea kuvaussää. Katsoin myös Sojan blogista, että riemukas meno oli ollut. :D

  VastaaPoista
 6. Nostattaa kyllä hymyn huulille - hienoja kuvia! Ja komea juurikin oikea sana kuvaamaan pukuja.

  VastaaPoista
 7. Miksköhän mun kommenttini ei oo viimeaikoina näkyny sun postauksissa, tännänkin laitoin aiemmin päivällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kirjoitat kommenttia, ja jos kommenttiboksin alapuolella ei lue valmiiksi "Merja", kommenttisi katoaa taivaan tuuliin. Se on uusi kiva piirre bloggerissa. :(

   Poista
 8. Koskapa toi nyt meni läpi, yritän muistella mitä aikaisempaan laitoin.

  Mallit on ihanan luontevasti kuvissa, todella elämäniloinen joukko. Puvut on upeita.
  Joo, ja kaiken tän taltoimiseen tarvittiin Susanna, joka onnistui tehtävässään.

  Toi viimeinen musta-valkoinen kuva näyttää sen miltä ennen on moiset komiat kuvat on näyttäneet, tunnelma on toinen.

  jotain tommosta siel oli kadonneessa kommentissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soja käski ottaa vanhan ajan pönötyshääkuvan, mutta ei hän sitä tiennyt, että minä photoshoppaan sen myös vanhan näköiseksi. :D

   Poista
 9. Upeita kuvia ja upeita pukuja. Neitokainen on todellakin suloinen. Ihana tuo esiliina, jossa on tilkkuja reunassa. En ole nähnyt sellaista aiemmin. Mistähän päin Suomea se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos minä sanon, että kivennavan naisten pukuja ovat, niin paljonkohan valehtelen? No, joka tapauksessa itäisiä kansallispukuja.

   Minä en oikein totu noihin tilkkureunaessuihin, ne näyttävät niin sirkusvaatteilta. :D Tosin nyt tuossa illan alkuvalossa essu loisti ihan mielettömän upeana kaikkinen kiiltävine tilkkuineen ja kultineen ja minäkin aloin sulaa sille.

   Ideana niissä kai on ollut, että näytetään, miten meillä on ollut varaa ostella paljon hienoja silkkejä.

   Poista
  2. Tarkistin, oli Kivennapa. Ja miehen puku on Jääsken puku.

   Poista
 10. Kauniit ihmiset, kuvat ja ennen kaikkea puvut!

  VastaaPoista
 11. Hienoja pukuja, joista rahaton voi vaan uneksia. Ei tule vilu noissa vaatteissa. Asujen kantajat ovat myös upeita. Taustamaisema on hieno, voi kuvitella että tuosta lähdetään kirkkomatkalle. Kyllä sinä osaat kuvata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta kun lähdetään kirkkomatkalle, niin päädytään Venäjälle. :D

   Poista
 12. Huikean hienoja kuvia ja kuvattavia ja ai tuota kaunista valoa. Kyllä osaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä osaan, kun ei tarvitse osata mitään! Kiitos! <3

   Poista
 13. Aivan ammattimaisia kuvia ja mallit myös. Upeasti on löydetty puvuille oikea tunnelma ja valaistus, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tavatessamme kuulutin heti tyypeille, että minä en sitten ole mikään ammattikuvaaja, niin sieltä tuli vastaus, että ei se mitään, eivät hekään ole ammattimalleja. :D

   Poista
 14. Aivan ammattimaisia kuvia ja mallit myös. Upeasti on löydetty puvuille oikea tunnelma ja valaistus, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sojan kanssa arveltiin että järvimaisema olisi tarpeeksi neutraali tausta. Onneksi meillä on näin hieno kuvauspaikka ihan vieressä.

   Poista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. ps. poistin kun lipsahti tuplana

  VastaaPoista
 17. Hei Susanna, sinua vaivaa nyt ihan selkeästi tauti nimeltä suomalaisuus. Olet liian vaatimaton ja kriittinen omaa työtäsi kohtaan. Et ole ammattikuvaaja, mutta harrastajaksi kuvaat vähän hitokseen hyvin. Hienot kuvat ja hienot mallit. Sekä ennen kaikkea upeat puvut. Ota vaan röyhkeästi oma kunniasi tästä kulttuuriteosta, koska sellainenhan se on.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.