tiistai 19. toukokuuta 2015

Mä kuuntelen Tomppaa


Nyt kun Tampere on onnellisesti takana, voin päästää suhisevan pääni laukkaamaan vapaasti homomaatuskoiden sekaan. Tavoitteeni on saada Tompat myyntiin Pride-viikolla kesäkuun lopussa ja vieläpä päästä Helsingin Priden puistojuhlaan myymään. Koska paikkamaksu puistojuhlassa on tähtitieteellinen, tarvitsen muutaman muun yrittäjän jakamaan telttaa kanssani. Se homma on siis vaiheessa, mutta vielä en suostu luopumaan toivosta. Tampereen ja Turun Pridet ovat halvemmat, ja harkitsen niitäkin.

Koska Tompan vastaanotto tiskirättimuodossa oli häkellyttävän positiivinen niin täällä blogissa kuin Facebookissakin, mietin myös muiden Tomppa-tuotteiden valmistamista riepujen lisäksi. Koska taloudellinen tilanteeni on se, mikä on, pohdinkin ensin asiaa siltä kannalta, mitä materiaalia minulla on olemassa tai millaisen tuotteen teettäminen olisi kohtuullisen edullista. Se on sitten ihan kysymysmerkki, että mikähän menee kaupaksi.

Omistan valtaisan määrän armeijan sarkakangasta ja sitä aion hyödyntää Tomppa-tuotteissa. Se on ihana, kestävä materiaali ja olen sitä jemmannut vuosia odottaen jotain kuningasideaa, johon sen raaskisin käyttää. Olisiko Tomppa sellainen kuningas?

Nyt te saattekin sanoa mielipiteenne ja esittää toiveitanne. Unisex-mallinen, pienehkö olkalaukku on minulla nyt mielessä sekä sisustustyyny. Mitä muuta sarkasta voisi valmistaa? Mihin esineeseen sinä haluaisit Tompan tiskirätin lisäksi? Pohdin myös, mitä voisin teettää muilla. Olisivatko rintamerkit kiva lisä? Entä postikortit? Tässä olisi nyt hyvää aikaa tehdä näitä muita tuotteita valmiiksi ennenkuin rievut saapuvat kesäkuun puolivälissä ompelimosta.

80 kommenttia:

Ankkurinappis kirjoitti...

Tomppa on kyllä mahtava hahmo! Tiedä vaikka nostaa sun pisnekset ihan uuteen nousuun, vertaa Finlaysonin TOF kuosin menestys!

Susanna kirjoitti...

Tai sitten se on se viimeinen naula Susannan Työhuoneen arkkuun. Elämme jännittäviä aikoja.

Henne kirjoitti...

Itelleni tuli mieleen pitkillä hihnoilla varustettu kangaskassi! Vai onkohan se liian tylsä? Itse ainakin oon kova käyttämään nätillä printillä varustettuja kangaskasseja. Ne ois varmaan myös melko edullisia kustannusten puolesta. Mutta liekö sarkakangas vähän liian paksua kasseihin? :/

K kirjoitti...

Mullekin tuli mieleen kangaskassi tyyppinen kassi olis ihana. Ihana kyll tuo kuosi.

Unknown kirjoitti...

Oijoi! Tuollainen laukku ois kiva hoitokassiksi vauvalle - ihana idea <3

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Meikkipussukka ;-)

Enne kirjoitti...

Joo! Mulle kelpais kanssa Tomppa meikkipussiin, ja varmasti parille kaverillekin! :)

Unikuu kirjoitti...

mahtava!

Mirka kirjoitti...

Postikortteja ny ainakin ja miksei rintamerkkejäkin!

Kankaasta just kasseja ja meikkipusseja. ^_^

Kirsikka kirjoitti...

Tuo sarkakangashan sopii Tompalle aivan mahottoman hyvin! Ainakin mun mielestä. Ja tykkään tuosta olkalaukusta myös.

PikkuBertta kirjoitti...

Mulle tuli mieleen laudeliinat...tuo Tomppa vois olla sellanen"äijien" laudeliina...tai jopa lantiolle kietastava pyyhe tiskirättikankaasta....maatuskanakin menis,,ihan siitä tiskirätti kankaasta...

Kati kirjoitti...

Tee sellainen pienehkö olkalaukku. Sellainen, johon sopisi lompakko, vesipullo, aurinkolasit ja puhelin. Sitoudun tilaamasn heti! (Mulla olisi se aiempi olkalaukku sille kaveriksi) Ja postikortteja kans, jees! Julistekin voisi olla kiva. Ihan A4-kokoinen riittäisi. :)

Saila kirjoitti...

Tomppa-laukku kuulostaa (ja näyttää) todella kivalta! Hei, laudeliina on kans loistoajatus ja helppo ommella, eikö?

Ankkurinappis kirjoitti...

No älä nyt! Hyvä siitä tulee!

Susanna kirjoitti...

Sarka on liian paksua sellaiseen peruskassiin, mutta pakkoko sen on olla samanlainen kuin kaikilla muilla... :D

Susanna kirjoitti...

:)

Susanna kirjoitti...

Hoitolaukut on kai aika isoja? Vai? Ihan pihalla vauvatouhuista...

Susanna kirjoitti...

Olisi varmaan vielä jopa mahdollinen toteuttaa minun ompelutaidoillani.

Susanna kirjoitti...

:D

Susanna kirjoitti...

Kiitos!

Susanna kirjoitti...

Ostaako kukaan kortteja? Pitäisi olla varmaan jotenkin erityisen kiva ja laadukas kartonki, eikä mikään ihan perus?

Susanna kirjoitti...

Minusta myös sopii!

Susanna kirjoitti...

Tiskirättikangas pyyhkeenä on hankala, kun en saa reunoja millään niin siistiksi, että sitä kehtaisi myydä.

Susanna kirjoitti...

Tuo kuvassa oleva laukku olisi justiin sellainen. Minulla on lepakkokuviolla tuollainen omassa käytössä. :D

Susanna kirjoitti...

Itse asiassa ei! :D Mikään ei ole vaikeampaa kuin suoran reunataitteen ompeleminen jos ei ole kääntävää paininjalkaa! Ja minulla ei ole. Eikä kangastakaan just nyt ole varaa ostella, eli toistaiseksi edetään vain sarkatuotteilla.

pete kirjoitti...

Hei laukkuidea on aivan ihana entäs jos vaan saumuroisit sen reunan ostan kaikkia tomppatuotteita kuhan vaan saat tehtyä Entäs sellainen tomppakuosinen viltti tai retkihuopa anna vaan ideoiden muhia kuulostaa kivalta kaikki ideat

Kettu kirjoitti...

Toimisiko SarkaTomppa sellaisessa clutch-laukussa, hiukka ehkä manbag tyyliin...? Itse voisin sellaista kuvitella kantavani...

Mirka kirjoitti...

No emmä voi luvata 100 % et ostaa, mutta mitä mä tein pientä markkinatutkimusta joulun alla kun mulla oli "Saatanan tonttu" -kortteja 2 euron hintaan myynnissä, niin myin ne loppuun muutamassa päivässä. :D Toki ne oli joulukortteja, mutta miksei noista voi sit tehdä sitä mitä haluaa: Matkamuistoja, postikortteja, onnittelukortteja yms. :)

Mä en tiedä painotalojen hintoja, mut voihan sitä kokeilla ihan pienellä erällä liikkuuko ne? Paitsi jos se maksaa miljoonan painattaa, niin sit ei.

Eeva / Oh, wie nordisch! kirjoitti...

Kaiken näköiset kassit on kivat, entä mitenkä olisi essu? Semmoinen missä on se läppä rinnan kohdalla? T-paitakin voisi olla hyvä, mutta se on sitten annettava muille tehtäväksi...

mrkhvo kirjoitti...

Onnistuisko täämäntyyppisen Tomppa-sarkakassin tekeminen? https://store.iittala.fi/Muotoilijat/Harri-Koskinen/Meno-Kassi-350x300x200-mm/p/T130320

Ja jos vielä se olisi reilun kokoinen! Tomppa-logokin isona! <3

Liilapöllö kirjoitti...

Tiskirätit, postikortit ja kangaskassi lähtisi minun ostoskoriin saman tien.. Avaimenperä olisi kans aika kiva :)) Sellainen kankainen avaimenperä? :))

Soja kirjoitti...

Mie tykkään tollaisesta unisex-olkalaukusta, jotenkin jaksaisin uskoa siihen. Harmaa sarka on siihen täydellistä. Toimiskohan myös joku sisustus"kori" tosta sarasta. Kulmista vaan ompeleet, ne vois jättää vaikka ulkopuolelle ja ehkä taittaisi reunan? Miul on sitä tummansinistä, jos haluut tehdä vähän vaihtareita.

Matkatar kirjoitti...

Nättiä kangasta, kannattaa hyödyntää jos sinulla sitä on. Saisiko siitä jopa t-paitoja tai hihattomia paitoja?
Yleensäkin tuo malli sopisi vaikka julisteeksikin, kuten se maatuskaneitokin :)

Henne kirjoitti...

Joo eihän sen todellakaan tarvitsisi olla samanlainen, mitä joka paikasta saa. Paksusta kankaasta sais varmaan vaan tukevamman kassin, enkä näe sitä huonona asiana :)

Katja kirjoitti...

Käykö sarka patalapuiksi? Tai ostaako kukaan sellaisia? Sojan idea korista kuulostaa hyvältä!

Katja kirjoitti...

Niin ja postikortteja ostan heti.

Jannen Kuvia ja Kuulumisia kirjoitti...

toi laukku hyvä idea

Kati kirjoitti...

Ihan täydellinen siis. :) Teeteeteetee!!!! ;)

Janika Hankaniemi kirjoitti...

Olanylilaukulle ääni täältä! Itse käyttäisin varmasti sellaista, ja myös omat gaykaverini. Samoin esim. t-paita tai trikoopipo vois toimia. Ja laudeliina myös.

Susanna kirjoitti...

Noin tukevaa se sarka ei ole, että Iittalan kassin tyyppinen systeemi onnistuisi, mutta meinaan kokeilla jonkun muunlaisen isomman kassin tekemistä kyllä!

Vike kirjoitti...

Molemmat!
Mutta kassi olis miun juttu. Tai toivoisin et olis miun juttu, saattaa kadota miun teineille.

Susanna kirjoitti...

Saatanan tonttu! :D Miten mä ne olen onnistunut missaamaan?

Laitoin tarjouspyyntöä paikalliseen painoon.

Susanna kirjoitti...

:D Sä olet sitten minun paras asiakkaani. Mitä vaan teenkin, niin Pete ostaa?

Susanna kirjoitti...

Clutch ja manbag? Eikö ne ole ihan toistensa vastakohdat? Olen pihalla! :D

Susanna kirjoitti...

T-paitoja jo hahmottelinkin, mutta tosiaan ne pitää teettää muualla, joten jos hyvin käy, niin joskus tulevaisuudessa, mutta ei vielä.

Samoin essu kävi omassa mielessä. Onnistuisi minun ompelutaidoillani.

Susanna kirjoitti...

Hyvähyvä!

Susanna kirjoitti...

Kori ei tästä onnistuisi, liian löperöä. Mulla on punaista vahvaa. Jouluksi voisin kokeilla sitten siitä jotain.

Susanna kirjoitti...

Ei tästä kankaasta paitoja, mutta paidat on kyllä haaveissa joskus tulevaisuudessa.

Susanna kirjoitti...

Käy patalapuiksi, mutta minä en ole koskana onnistunut om pelemaan yhtäkään myyntikelpoisen näköistä pannulappua. Pitäisikö taas kerran kokeilla? :P

Susanna kirjoitti...

Kiitti. Itse tykkään siitä myös!

Susanna kirjoitti...

Pipo! Todellakin!

Susanna kirjoitti...

Koko perheelle omat? :)

Unknown kirjoitti...

Tyynystä tykkään. Ostoslistalla on muutenkin harmaa tyyny joten taidan odottaa jos teet niitä :) Myös kassi on hyvä idea, ja avaimenperä. Tuo Tomppa on kyllä ihan loistoidea!

Parikuperkeikka kirjoitti...

Komppaan Kettua tässä! Nykyään miesten käsilaukut on juurikin mallia clutch - kädessä kannettava laukku, jossa on ranteen ympärille laitettava hihna. Jos kankaan puolesta toimii, niin olis kyllä hieno!

Susanna kirjoitti...

No niin, noilla kahdella taikasanalla kun guuglatin, niin totta tosiaan manbagit ovat clutcheja nykyään! Katsokaa nyt, miten ulkona minä aina olen muodin suunnista!

Laura kirjoitti...

Rätit on kyllä mahtavia, tää on niin huippu idea!
Mitä muita tuli mieleen niin sarkakassi kangaskassin mallilla. Tuntuu että semmoinen menisi ehkä paremmin kaupaksi kuin olkalaukku (vaikka on olkalaukullekin varmasti ystävänsä, se kannattaa pitää). Mut kassia tarvii aina. Olisi uniseximpikin. Siihen vielä jotkut päheet nahkahihnat vanhoista kirpparivöistä tms. ;) Just a thought.

Saara kirjoitti...

Minäkin kannatan patalappujen uudelleen kokeilua! Ja kukaties, menisikö pari perinteistä pannumyssyä sisustus-/kattauselementteinä joihinkin koteihin? Voisit kokeilla. Mutta laukut ovat kyllä hienoja, ja korttikokoisille lompakkopussukoillekin luulisi olevan kysyntää. Puhumattakaan perinteisistä rievuista ja pyyhkeistä. Laudeliinaa voisit muuten alkaa kanssa tehdä - jos et sarkamateriaalista - niin jostain, veikkaan että menisi kaupaksi! Onnea matkaan!

K kirjoitti...

Tompasta en henk koht erityisemmin perusta, mutta jos niitä postikortteja perusmaatuskoistaki tilaat ni tekis varppina kauppaansa!
Sullon paljo hienoja printtejä, jotka toimis kortteina!

Liiolii kirjoitti...

Esiliina (semmonen kokoessu) Tompalla olisi hieno, mutta ei ehkä sarkakankaasta. :D You go girl, sulla näitä ideoita pukkaa, hyvä!

Susanna kirjoitti...

On ollut joulukortteja maatuskoista, mutta eipä menneet kaupaksi. Itse sain ne lähetellä omille tuttaville.

Susanna kirjoitti...

Ihana, kun kannustat. Mulla on todella vaikeuksia nyt uskoa mihinkään, mitä teen.

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Jotain pikkueriä voisi tosiaan kokeilla vaikka mitä, jos ei ihan sarjatuotantoon, niin omaksi iloksi ja vaihtelun vuoksi.

Susanna kirjoitti...

Olkalaukut on jo työn alla. Kasseja teen seuraavaksi. Ja sitten rätit. Näillä nyt alkuun. :)

Susanna kirjoitti...

Tyynyä varten täytyy tehdä isompi seula, ei voi käyttää sama akuin rättipainamisessa, joten se saa odotella vielä toistaiseksi. Paitsi jos tekisin sellaisen, että siinä olisi pienempi Tomppa nurkassa.

Vike kirjoitti...

Jos teet tyynyjä, niin niitä tulee koko perheelle omat. Ja muutamalla kaverin ei ihan teinille enää. Kassia pitää harkita. Laittaa tuo ei ihan teini tekeen jotain yleishyödyllistä ja ansaitseen se kassi.

Mistä tuli mieleen: Ei ihan enää teini esittele kavereille ylpeänä omaa pinkkiä pöllötiskirättiään kaverille, joka erehtyi käymään siivouspäivänä. Ja muistin kehua kotimaista käsityötä. Oli hieman huvittavaa kuunnella n20-v "poikien" keskustelua siivousräteistä :D

Anna´S kirjoitti...

Torkkupeitto/retkiviltti, yliolanlaukku, patalappuja, tyynyliina, postikortteja, meikkipussi, kukkaro. Ostaisin! Tsemppiä, voimia ja uskoa itseesi. Tomppa on ihana ja niin oot säkin! <3

KirsiMaritta kirjoitti...

Täällä on heitelty aivan loistavia ideoita sarkakankaasta ja muutenkin. Näin jo unta täydellisestä keittiösetistä: samalla kuosilla tiskirievun lisäksi keittiöpyyde, leivinliina, patalaput, patakinnas, essu ja VERHOT! Minulla oli jollain sinun uudella kuosilla tehty keittiö! Ja siinä unessa sinä hymyilit ja kuiskailit: tällä Työhyone lähtee uuteen nousuun!

Toivottavasti rohkenet laajentamaan tuotevalikoimaa, sillä riepujen lisäksi mielelläni katselisin keittiötäni uudessa kuosissa. Rievut ON niin kestäviä ja laadukkaita, ettei niitä tarvitse usein uusia. Ja hyvä niin käyttäjän kannalta. Mutta ei sinun... Mutta kun sinun tyyliisi on tykästynyt, niin paljon muutakin haluaisin. Uudet pyyhkeet tekisi hyvää! Pystyisikö niitä ompeluttamaan samalla firmalla kuin riepujakin?

Uutta nousua toivon Työhuoneelle! Ja sinulle lähetän paljon rohkeutta ja uskallusta toteuttaa villejä ideoita niinkuin Tomppa-tuotteita!

Unknown kirjoitti...

Hei Susanna! Tuo Tomppa on ihana, mutta tuo harmaa olanylilaukku jollain muullakin valkoisella kuvalla (esim. kettuset tai pöllöt) olisi myös varmasti myyntivaltti. On meinaan tosi kaunis laukku! Minä ainakin olen valmis vaikka tekemään ennakkotilauksen!

Susanna kirjoitti...

<3 <3

Susanna kirjoitti...

Olen sitä tehnyt aiemmin mustalla painetulla lepakkokuosilla. Ei mennyt kaupaksi. Valkoinen painoväri on kyllä paljon apremman näköinen, jotta saatan vaikka kokeillakin jollain muullakin kuvalla. Jos nyt selviän edes näiden ompelemisesta ensin... ompelukonekin alkoi sutimaan juuri nyt!

Susanna kirjoitti...

Näit unta! :D Ihanaa, että sinä näet noin positiivisia unia. minulla on painajaiset olleet vallalla viime aikoina.

Tuotevalikoiman laajentaminen olisi kivaa, mutta kun ei omat taidot riitä. Aiemmin keittiöpyyhkeitä on aina silloin tällöin ollut tarjolla, mutta niissä tilausmäärät lasketaan kymmenissä ja räteissä tuhansissa, joten se ompelutyön teettäminen on aika hankalaa ulkopuolisilla. Muutaman kymmenen kappaleen alihankintaeriä on aika kehno lähteä tarjoamaan mihinkään.

Susanna kirjoitti...

Se on kyllä enkeli se poika. :D

pete kirjoitti...

Mitäs jos hyödyntäisit vaikeimmissa ompeluksissa nuorten työpajaa tai jotakin muuta sellaista mikä tukisi nuorten työllistymistä esim sähän voisit yrittäjänä ottaa sulle riepubisneksiin mukaan jonkun nuoren työkokeilulla tietyks aikaa sun ei tarvis maksaa palkaa vaan kelan työmarkkinatuki ja 9 e kulukorvaus Susanna toivottavasti tuut ouluun myymään riepuja nimittäin voin pistää oulussa sellaisen markkinoinnin päälle että oksat pois

Susanna kirjoitti...

Voi, minä just toissapäivänä peruin sen Oulun. :(

Työharjoittelijaa en ota, sillä minun sosiaalisilla taidoillani se olisi ihan helvettiä ihan meille molemmille, mutta noita työpajoja olen hyödyntänyt joskus aiemmin, joten se on ihan mahdollinen vaihtoehto nytkin.

Pike kirjoitti...

Paljon hyviä Tomppa-ideoita sulle pukkaa, hyvä niin!
Mullekin tuli ekana mieleen essu ja patakintaat. Sitten myös samasta paikasta, jossa teetätät pinssejä, löytyisi varmaan jokin "lätkämallinen" korvakoruversio, puhelin/laukkukoriste. Yksinkertaiset Tomppa-sisätossut sarkakankaasta, persoonallinen (piipallinen) sarkapipo/päähine, sarkavanttuut/rukkaset jne. jne.

Pike kirjoitti...

Tämä ei liity mitenkään tähän aiheeseen, mutta tulit niin mieleeni, varsinkin asuntonne, tämä ja edellinen sekä meidän edellinen kotimme linkistä, jonka löysin mieheni fb:stä, siis tämä https://www.facebook.com/Mestarimallit

Susanna kirjoitti...

Hoo, mitä ideoiden sarjatulta! Kiitos!

Susanna kirjoitti...

Ne on ihania nuo Mestarimallien asemat. Minusta on ihan huippua, että suomalaisista asemista tehdään pienoismalleja, kun yleensä nuo rautatieharrastajien dioraamat ovat niin keskieurooppalaistyylisiä. Odotan kieli pitkällä, milloin meidän aseman tarkka kopio ilmaantuu valikoimaan ja silloin se tietysti pitää ostaa.

Poris kirjoitti...

Kolikkokukkaro ja meikkipussi houkuttaisi täälläkin, samoin kuin kangaskassi sarkakankaasta. Vaikka ompeluksina ovat aika sitä perinteistä linjaa, pienet ja helpot ostettavat tuntuvat yleensä myyvän parhaiten ja turvalliset tuotteet ovat sellaisia, joita voi ostaa lahjaksi muillekin. Ja henkilökohtaisesti erinäisten printtien ystävänä pidän nimenomaan siitä, että kokonaisuus on melko yksinkertainen, jolloin hyvin suunniteltu painokuva erottuu edukseen.

Poris kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.