keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kun tekee kaiken, niinkuin kuuluu...

... niin ei kerkiä muuta tehdäkään. Ja minä puhun nyt Homomaatuska Tompan lanseerauksesta. Kaikki päivät täyttyvät tomppailusta. Olen tehnyt Tompalle kokoomasivun Susannan Työhuoneen sivustolle, olen rakentanut verkkokaupan ja varannut homomaatuskatomppa.fi-osoitteen. Olen pitänyt Tompan fb-sivua aktiivisena ja tehnyt Instagramiin tilin, sillä eihän minulla ollutkaan siellä vasta ennestään kuin neljä tiliä, niin samalla kai sitä viidennettäkin päivittelee...

Olen tehnyt tuotelappuja ja tilannut materiaalia. Olen laittanut Facebookiin arvonnan, joka toi huimat kolmesataa uutta tykkääjää Tompan sivulle ja antoi minulle kullanarvoista tietoa siitä, mikä tuote voisi olla fiksu sijoitus. Olen saanut Sojan miehensä kanssa suostumaan valokuvamalleiksi ja raahannut heidät Svetogorskiin kuvattavaksi. Olen käsitellyt kuvia Photoshopissa ja tehnyt mainoskuvia valmiiksi. Olen kirjoittanut lehdistötiedotteen, joka lähetetään Käsityökorttelin uutiskirjeenä medialle ja yrittänyt opetella Etsy-kaupan avaamista. Olen suunnitellut tuotevalikoimaa.Kaikki muu alkaa olla kunnossa, paitsi että minulla ei ole niitä tuotteita! Sillä pelkkään oheishommaan on kulunut niin paljon aikaa, että tuotteiden valmistaminen on jäänyt ihan hunningolle! Ensimmäinen erä kasseja ja laukkuja sitten kuitenkin kävivät kaupaksi ihan mukavaksi, molempia sortteja taitaa olla tuossa enää yksi myymättä. Se antoi minulle uskoa, että kyllä tästä jotain voi syntyä. On ollut ihanaa olla taas innostunut työnteosta.

Olen päättänyt, että Tompan oma verkkokauppa aukeaa 27.6, eli samana päivänä, kun olen tuotteideni kanssa Helsingin Kaivopuistossa Priden Puistojuhlassa. Se tarkoittaa sitä, että tuotteita on oltava runsaasti, jotta niitä riittää sekä verkkokauppaan myyntiin että mukaan Helsinkiin. Tiedossa on siis varsin kiireiset kolme viikkoa.Minusta on kivaa, että puistojuhla on palannut Kaivopuistoon, joka on iso ja hyvänmallinen tällaiselle massatapahtumalle. Olen pari kertaa ollut mukana marssilla ja puistojuhlassa, mutta en koskaan työn merkeissä. Älyttömän mielleäni lähtisin nytkin marssimaan, mutta se ei ole mahdollista, koska siinä vaiheessa pitää olla muiden käsityöläisten kanssa jo vinhaa vauhtia viimeistelemässä myyntitelttaa.

....

PS: Käsityökortteli on Oulussa perjantaina ja lauantaina, mutta minä olen perunut osallistumiseni sinne. Olen pahoillani, jos odotit Riepukioskilla asiointia.

46 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Aivan täydellisiä markkinointikuvia:) Noissa on kertakaikkiaan hieno tunnelma ja sanoma. Toivottavasti Tomppa valloittaa maailman!

Saila kirjoitti...

Oot mun idoli, Susanna! Mikä mahtava panostus (vaikka sitten tuotteiden tekemisen kustannuksella). Ihanaa, mahtavaa!! Onnea ja menestystä Tompalle!

mrkhvo kirjoitti...

Vau!
Ihanaa nähdä miten ideasta tulee totta!
Paljon onnea ja menestystä Tompalle!
Ja musta tuntuu ylpeältä isältä jotenkin ;D

Susanna kirjoitti...

Panistko mulle sähköpostia susanna@susannantyohuone.net
:)

Susanna kirjoitti...

Panostaminen on niin ihanaa, kun on tuote, jota itse rakastaa koko sydämestään. Kun pa se vaan päätyisi myös kaikkien muiden sydämiin!

Susanna kirjoitti...

Aamattitaidottomilla malleilla ja ammattitaidottomalla kuvaajalla ja hemmetin vaikealla auringonpaisteella otettuja kuvia. Olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen! :D Ja niiiin kiitollinen Sojalle ja Hubbylle.

Saga kirjoitti...

Kuvat on loistavia ja tuo Tomppa-teksti kirjoitettu oivaltavasti!

Tiina kirjoitti...

Parhautta! Tomppa on juuri sitä mitä tarvitsit, ihana into on palannut takaisin <3
Ja hei, mikä mahtava tuoteperhe Tompasta onkaan tulossa!

Soja kirjoitti...

Jeee! Se ei vaan oo ihan varmaa, että uskaltaa rajaa enää ylittää :P

Tiina kirjoitti...

(tuo kävi mullakin mielessä, että mitenkähän on) :P

Kati kirjoitti...

Hyvin sä olet vetänyt, koska esim. mun tuttavapiirissäni tyypit, jotka eivät ikimaailmassa normisti innostuisi jostain kestotiskiräteistä, ovat hehkuttaneet Tomppaa. :) Ainakin tuntuu tieto hahmosta leviävän ja veikkaan, että kyllä se näkyvyys myyntiinkin vaikuttaa. Hienoa!

Koti1898 kirjoitti...

JEEEE! Ja tsemppiä.

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Olen aika ylpeä siitä logosta. Se on varmasti paras logo, jonka koskaan olen tehnyt.

Susanna kirjoitti...

Niin. Vaikka Tomppa lopulta olisikin virhe ja veisi minut lopullisesti konkurssiin, niin ainakin olen hetken aikaa osannut taas nauttinut työnteosta aivan älyttömästi!

Susanna kirjoitti...

Sen näkee vain kokeilemalla. :D
Ollaan varmaan jo sillä samalla listalla kuin Heidi Hautalakin.

Susanna kirjoitti...

Siistiä! Mahtavaa kuulla!!!!!

Susanna kirjoitti...

Jee, kiitos!

Tiina kirjoitti...

\o/

Maija kirjoitti...

Työniloa tuotteiden valmistukseen! Sää oot todellinen bisnesnainen. <3

Soja kirjoitti...

Mitämitä? Millä listalla?

Hanna - Päivölänpaiste kirjoitti...

Huippua! :D

Linnea Borealis kirjoitti...

Olisikin hurjaa, jos taitava kädentaitaja-yrittäjäjoutuisi Venäjän mustalle linjalle politiikko Hautalan seuraksi. :D

Soja, Venäjä on laatinut mustan listan EU-poliitikoista ja Heidi Hautala on yksi heistä. :D

Linnea Borealis kirjoitti...

Se lista löytyy täältä

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305959214398

Katja kirjoitti...

Mahtavaa! Tomppa on taatusti hittijuttu!

Suvenkeiju kirjoitti...

Mahtavaa!!

Susanna kirjoitti...

En kyllä ole, mutta kiitos. :D

Susanna kirjoitti...

Kunpa olisi!

Susanna kirjoitti...

:)

Susanna kirjoitti...

:)

Valoblogin Taru kirjoitti...

Vau, ihan huikeaa! Kertakaikkiaan. Tosi paljon menestystä toivon sulle Susanna <3

Soja kirjoitti...

Aahaaa! Joo, voi olla, että listalla ollaan. Selvinnee, kun seuraavan kerran pyritään rajan yli :D Kiitos Linnea Borealis!

Jaana kirjoitti...

On kyllä mahtava projekti! :) Ja fiksu päätös suunnata myyntiä myös ulkomaille (ainakin näin päättelin monikielisestä fb-sivusta). Susta tulee vielä maailmankuulu! :)

Liiolii kirjoitti...

Jõudu tööle eli voimia työhön!!

Pike kirjoitti...

Olipas mukavaa luettavaa, puhkut intoa ja inspiraatiota hyvän tuoteen puolesta! Onnea onnea onnea ....

Jovelan Johanna kirjoitti...

Uh, kun on ollut sietämätöntä, kun ei ole päässyt kommentoimaan. Tomppa rock's! jumakekka, mikä loistotuote! yritin muuten pirauttaa sulle ihan blogin ulkopuolisissa asioissa tähän Tomppaan liittyen. Älä myy kaikkia niitä olkalaukkuja, jätä mulle varaukseen yksi jos vaan voit. Lunastan sen taatusti, mutta odotan, että ne tiskirätitkin olisivat silloin saatavilla. Laitan sulle meiliä (ja selitän miksi) kun pystyn nakuttamaan kunnolla tän käden kanssa tai sitten pirautan sulle. Koska ne tiskirätit tulikaan ulos?

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Tarunen.

Susanna kirjoitti...

Kyllä piotää yrittää vähän ulkomaillekin nyt. Aiemmin en ole uskaltanut, mutta nyt kun olen vähän tottunut kommunikoimaan kirjallisesti englanniksi noiden Kenin instagramin seuraajien kanssa, niin se ei enää ole niin pelottavaa.

Susanna kirjoitti...

:D Kiitos!

Susanna kirjoitti...

Niin puhkun. Se on kiva tunne. :) Kiitos!

Susanna kirjoitti...

Enkö minä ole vastannut puhelimeen? Olen joskus vähän huono pitämään puhelinta mukana ja jos on vieras numero, niin en oikein jaksa soitella perään. Minulle soittavat vain puhelinmyyjät. :D

Olkalaukkuja tehdään sitä mukaa lisää, kun ne loppuvat. Toinen erä valmistui eilen. Ja kaikki tulee myyntiin 27.6., jolloin Tompan oma verkkokauppa aukeaa.

Reija kirjoitti...

sun tompista puhutaan radiossa, harmi että täällä työpaikalla on taustamelua, en kuule kunnolla :-)

tarutikki kirjoitti...

Radio Novassa keskustelivat tänään iltapäivällä Tompasta. Toivottavasti olit kuulolla:)

Susanna kirjoitti...

En ollut, mutta mulle raportoitiin! Olin autuaasti päiväunilla.

Susanna kirjoitti...

Mahtavuutta kyllä!

Nonna kirjoitti...

Hyvä sinä, hyvä hienot mallit! Hieno juttu tämä Tomppa-mallisto!

Heini - Haukkuojan emäntä kirjoitti...

Ihan huippua, oon niin iloinen sun puolesta kun tää juttu on lähtenyt hienosti käyntiin ja oot saanut uutta iloa työhommiin! <3