maanantai 9. helmikuuta 2015

Tilan tarve

Jouduin luopumaan joulukuusesta toissapäivänä. Kun se tuli taloon kaksi kuukautta sitten, siirsin salongista pois kaikki ambulanssit. Huoneesta tuli silloin meidän ainoa leluton huoneemme ja kun 160 pientä autoa katosi seiniltä, huone selkiytyi aika paljon.


Nyt, kun kuusikin on poissa, huone on yhtäkkiä valtavan avara! Olen aina pitänyt tätä huonetta todella pienenä ja ahtaana ja hankalana sisustaa, koska siinä ei ole ainoatakaan ehjää seinää. Syy ahtauteen ei kuitenkaan näemmä ole ollut huoneessa, vaan siinä, miten täyteen olin sen tumpannut.

En edes hakenut joulukuusen alta vinttiin siirtynyttä pöytää takaisin paikoilleen, koska ihastuin tähän uuteen väljyyteen niin paljon. Meillähän on lattiatilaa!


Minun pitäisi ihan selvästi käydä muutkin huoneet samalla otteella läpi. Kuinka paljon kodissamme onkaan täysin turhaa tavaraa, jolla ei ole käyttöarvoa sen enempää kuin tunnearvoakaan? Enkö voisi panna edes jotakin kiertoon? Ja saada vaihtokauppana tilaa?


Olisi ihanaa, jos tämä salongin vallannut valoisa väljyys jatkuisi myös muualla talossa. Nyt, kun päiviin on ilmaantunut taas luonnonvaloa, nautin tilan tunteesta erityisen paljon. Kaunis punainen salonkimme pääsee esiin kaikessa lämmössään. Kaikki huoneen kalusteet ovat vanhoja ja enimmäkseen ilmaiseksi saatujakin. Kirjahylly on lapsuudestani. (Ajatelkaa, teini-iässä ihan kaikki vaatteeni mahtuivat noihin sen alakaappeihin.) Keinutuolin saimme anopilta, lipaston Sulon kaverilta. Kertun koppina oleva telkkari oli täällä talossa meitä odottamassa. Pöydän saimme ilmaiseksi puolitutuilta, joilla se oli maannut vuosikausia turhana pihalla. Vain nojatuoleista ja sohvasta olemme maksaneet hiukan rahaa.Sain muuten Eliseltä taannoin sen kaikissa blogeissa kiertäneen kodin värit -haasteen, mutta en ole sitä alkanut vielä toteuttaa valonpuutteen vuoksi. Tästä postauksesta on hyvä aloittaa. Ensimmäinen väri on siis punainen.17 kommenttia:

 1. Kuuluukohan tilan tarve ikään? Mulla on selkeästi joku hävittämisen kausi menossa, muutama huonekalua on saanut lähteä jotta tulisi selkeämpää ja avarampaa. Punainen salonki on kaunis huone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kuuluuko ikään, vai onko se vain välttämätöntä sille, että tavaran haalaaminen ei muuttuisi hamstraamiseksi. Jossain kohtaahan sen rajan on pakko terveellä ihmsiellä tulla vastaan. :)

   Poista
 2. En tykkää punaisesta, mutta teillä on mukavan punaista, ei ahdistavan punaista :) Mää kaipaan kans tilaa ympärille, mutta samalla mun on kamalan vaikea luopua kalusteista! Tommi välillä raijaa niitä ullakolle ja mää karjun. Sitten viikon päästä kun tajuan, että jotain on lähtenyt :) Mää syytän tätä meidän 5 vuotta jatkunutta remonttia siitä, että meillä on liikaa kamaa. Ei saa niinku asioita "oikeille paikoilleen" ennen ku remontti on valmis. No, jospa se taas tästä selkiytyis ku parin viikon sisään saadaan toivottavasti tuo yhden huoneen remppa valmiiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalusteista luopuminen onkin vaikenta. Koska milloinkaan ei voi tietää, mitä hylättyä kalustetta tarvitaan, kun seuraavan kerran päättää alkaa mööpleerata! Minä ajattelin, että jemmaan huonekalut vinttiin ja hakkiudun eroon pikkusälästä.

   Poista
 3. Mahtava juttu! Vahingossa syntynyt oivallus on kiva lahja ihan yllättäen. Ihanat nuo punaiset kalusteet ja hirsiseinä, todellakin lämmin tunnelma. Kertun koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Aivan kuin olisimme yhtäkkiä saaneet uuden huoneen.

   Poista
 4. Harvoin sanaista arkkua täällä availen mutta nyt on pakko sanoa että tämä salonki on ehdottomasti teidän talon kaunein huone ja ylipäänsä ihanimpia mitä oon nähnyt! Täydellinen syvä punainen yhdistettynä raikkaaseen valkoiseen ja rouheaan hirteen, aijjjjjjai!
  Ja oot kyllä oikeassa siinä että ainaki tän huoneen suhteen on toiminu karsiminen, samaa yritän toteuttaa itsekin. Yhtenäisiä väripintoja, vahvoja värejä ja pikkusälän karsimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on meidän kaunein huone siitä huolimatta, että se on myös keskeneräisin. Karmeita jalkalistaongelmia. Hirveä muovimatto, joka ei yllä seinille asti. Ovi, josta puuttuu listat ja karmit ovat maalaamatta. Sähkösätöksiä, jotka saavat minut sulkemaan silmäni epätoivoisena.

   Poista
  2. Täytyy sanoa, etten kiinnittänyt huomiota noista yhteenkään! :D

   Poista
 5. Tuo huone on kyllä mahtava. Eikä vähiten punaisen värin ansiosta. Nuo nojatuolit ja sohva oikein kutsuvat istumaan kuin lämpimään syliin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne kutsuvatkin! Ja olemme ottaneet kutsun vastana jo monene kertaan. Kiva pelata lautapelejä tuossa huoneessa.

   Poista
 6. Hei Susanna ja hyvää ystävänpäivää. Otin itselleni tämän ystävänpäivän tavoitteksi löytää blogeja, jotka kertovat persoonallisista ja värikkäistä kodeista. Ja teidän kotinne täyttää totisesti nämä molemmat kriteerit. Ihanaa vaihtelua niihin maalaisromanttisiin ja valkoisiin koteihin, jotka toki nekin ovat kauniita. Itse kuitenkin viihdyn hieman värikkäämässä kodissa, se on tullut ihan kokeilun kautta koettua. Meidän kotonamme on aina käytetty rohkeasti värejä ja kun nelisen vuotta sitten rakensimme nykyisen hirsi talomme luulimme valkoisen olevan se juttu mitä kotiimme haluamme. Nyt siis reilut neljä vuotta taloa asuttumame on kotimme saanut jo pintaansa väriä ja lisää on luvassa. Värit luovat kodikkuutta ja kertovat paljon enemmän asujiensa persoonasta. Siksi siis haen nyt tällaisia blogeja ja liitynkin ehdottomasti lukijaksesi.
  ps. Jos tiedät muita vastaavia blogeja, otan vinkkejä mielelläni vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja tervetuloa kyytiin!

   Sellaiset blogiot, joista löytyy värikkäitä koteja, on kyllä hankala löytää. Olen löytänyt ainakin nämä: Kootut murut, Wanhan wallankumous, Jokkemaa, Rynttyliisan kotkotukset, Handmade by heini, Herra puukenkä ja neiti Räsymatto, Riuttala Old School, Kurpitsalaakso. Niistä löytyy väriä pelkäämätöntä sisustamista.

   Poista
 7. Tosi nätti olohuone teillä! Ja hienot kuvionnit peiliovessa. Onko ne koristemaalauksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse olen tuhertanut kuviot oveen. Se hoiti ruokapöydän virkaa aiemmin niin maalasin koristeet vähän niinkuin pöytäliinaksi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.