perjantai 9. elokuuta 2013

Kokonainen vuosi

Syyskuu
Lokakuu
Marraskuu
Joulukuu
Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu
Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu
Heinäkuu
Elokuu
Tässäpä se on meidän pihamme vuodenkierto. Kuusi lumista kuukautta. Kuinka masentavaa.

Vaikka minä olen pohjiani myöten kesäihminen, on lokakuun kuva sittenkin näistä kaikkein kaunein. Mikä kuukausi on sinun suosikkisi?

Kiitokset Tarutikille, jonka ansiota on, että kuvasin nämä kuvat. 

52 kommenttia:

 1. Lokakuu oli kyllä tosi kaunis. Samoin joulukuu ja helmikuu, joissa oli "sininen hetki".

  Vakkari

  VastaaPoista
 2. Vautsi mitkä kuvat. Lokakuu on kaunis, mutta jotenkin maaliskuun kuvassa on ihana aurinko pimeyden jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Ihana idea! Saisikohan itsekkin toteutettua tällaisen oman pihan suosikkipaikasta :)

  VastaaPoista
 4. Huhtikuu, siinä on jo kevään 'haju' :) Todella hieno kuvasarja pitää pistää korvantaakse

  VastaaPoista
 5. Tämä oli blogihaaste, "10 kuvaa kesään". Se alkoi viime syksynä ja kymmenen kuukauden ajan piti kuvata sama kohta. Minä jatkoin vielä pari kuukautta pidemmälle, jotta sain koko vuoden täyteen. Aika kiva haaste, sanoisin.

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus! Minusta kaikki kuvat ovat ihania, tykkään kun meillä on neljä vuodenaikaa. Ehkä huhtikuun kuva on mukavin, koska siinä on se lupaus keväästä ja lähestyvästä kesästä. Vähän niin kuin Joulussakin on parasta se odottaminen (vaikkei millään malttaisi odottaakaan) :)

  VastaaPoista
 7. Voi miten kiva kuvasarja! Ja hassua, miten huomaan taas, että marraskuun "hiljaisuus" on niin mun juttuni. Rakastan hiljaisia nukkuvia peltomaisemia, aivan kuin koko kroppani hiljentyisi. Jotakin sisäistä rauhaa? Silti tosiaan, on ihanaa asua Suomessa, jossa on neljä vuodenaikaa. Toki kesäihmiselle kesäaika on melko lyhyt, itselleni kesää on toukokuusta elokuuhun ja mielestäni syyskuukin on vielä sellaista "kesää".

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Marraskuu ja Huhtikuu on on ihanat, mun lempparit.

   Poista
 9. Mää vain seurasin kuvista tuon mäntyyn nojaavan lapion edesottamuksia :D

  Eniten tykkään helmikuusta sinertävän kuvan vuoksi.

  VastaaPoista
 10. Hyi, mitä talvikuvia. :D
  Kuvat ovat siis kauniita, mutta tuo lumen näkeminen ahdistaa. Tykkäsin eniten heinäkuun kuvasta, siitä kun jotenkin huokuu kesän lämpö.

  VastaaPoista
 11. Heinäkuu, ehdottomasti :)
  Pimeys, lumi, loska, ei mun juttu!
  Mutta heinäkuun hellepäivänä otettu kuva on paras :)
  Mukavaa viikonloppua sinne!
  tuksu

  VastaaPoista
 12. Lokakuu, mutta mie olenkin ehdottomasti syksyihminen ja tässä loppukesän helteissä parasta on se, että ne antavat kontrastin pian koittavalle ihanalle viileydelle ja värikkyydelle <3 Tämä kuvasarja on kyllä tosi ihana, saisinkohan mie aikaiseks kuvata samanlaisen meiltä...

  VastaaPoista
 13. Minuakin ahdistavat nuo lumikuvat ihan hirveästi! Erityisen pahasti tammikuun sohjoinen tuhnu. Yäk yäk.

  Marraskuun kuva vielä menettelee, siinä on raikkauden tuntu. Ensilumen aikaan talven valta ei vielä ole päässyt lamauttamaan minua.

  Ja sitten monta helvetillistä, pimeää kuukautta ennekuin huhtikuussa helpottaa.

  VastaaPoista
 14. Pitäisi ehkä tehdä uusi kuvasarja jostain toisesta kohdasta. Tätä nimittäin oli kiva kuvata. Aina kuukauden alussa muistin, että on kuukauden kuvan aika.

  VastaaPoista
 15. miusta kaunein joulukuu...lunta mutta ei liikaa. aivan ihana idea. Iiris.

  VastaaPoista
 16. Oho, onpa upea kuvasarja :) Jännästi valon väri vaihtelee eri kuukausina. En tiennytkään, että ero on noin suuri.

  VastaaPoista
 17. Kesäkuu oli minusta kaunein, ihana vihreys!

  VastaaPoista
 18. Hieno sarja! Mun suosikki noista on marraskuu, siinä on sellainen ensilume fiilis, ensilumihan on aina kiva hetki. Sitten siihen lumeen kyllästyy ihan todenteolla maaliskuussa, maaliskuu on varmaan tylsin kuukausi kun sitä kevättä vaan odotellaan ja odotellaan.

  Kuvien ulkopuolelta oma suosikkikuukausi on tämä elokuu, se on minun kuukausi synttäreiden takia ja muutenkin. Loppukesä ja ensimmäiset syksyn merkit tuntuvat aina jonkun uuden alulta, ehkäpä juuri synttäreiden takia sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaliskuussa kyllästyy myös uunien lämmittämiseen. Pari kuukautta aiemmin se kevät saisi tulla.

   Poista
  2. Totta! Syksyllä sekin on niin uutta ja ihanaa :)

   Poista
 19. Lokakuu, marraskuu. Lokakuussa nuo ihanat värit, marraskuussa tuo pimeyden keskelle valoksi satanut lumi ja sellanen hiljainen tunnelma. Mä olen heinäkuussa syntynyt, mutta jollain lailla syksy on kuitenkin mun juttu. Hiljaisuus ja pysähtyneisyys ja syksyn ihanat tuoksut... ja uuden alku siinä mielessä, että esim koulut alkaa. Olen aina rakastanu sitä uusien kirjojen, kynien ja kumien tuoksua (musta olis kyllä pitäny tulla opettaja...). Olen varmaan sellanen perussuomalainen melankolinen ihminen, kun se syksyn hiljaisuus ja hienoinen masentuneisuuskin on jotenkin niin mua.

  Kevätkuvissa tuo valo on ihana, maaliskuun kuvassa on jo aivan selvä lupaus siitä, että talvi on taitettu! Tuo heinäkuun kuvassa näkyvä kuumuus taas ei ole minun juttu. Lämpimästä tykkään, helteestä kärsin.

  Tosi kiva kuvasarja, kiitos tästä! Tuo kohta on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 20. Loka-, marras-, ja joulukuu on suosikit, ehkä eniten marraskuu. Odotan ensilunta aina kovasti, talvi on mun lempivuodenaika. Tää oli ihana kuvasarja, tuo joulukuun kuva menisi joulukortista täysin tunnelmaltaan! Terkuin Teija

  VastaaPoista
 21. Kevätihmiselle toukokuun kuva tuntui ihanalta. Mutta sitten yllätys-yllätys marraskuun kuva ensilumineen tuntui myös kauniilta. Vaikka inhoan lunta ja sitä alkutalvea...

  VastaaPoista
 22. Upeasti valo muuttaa jokaisen kuvan ihan omakseen, jokaiselle kuukaudelle ominainen valo näkyy kuvissa. Hieno sarja, ootko valikoinu useammasta kuvasta vai onko kerta laakista otettuja? Tykkään talvikuvista kaikista, hämmästyttää helmikuun pimeys, eikös silloin pitäis jo valonmäärän kasvaa? Marraskuu on ihana, mutta ehkä kuitenki tuo tammikuu. Täytyykin ite tehdä sama sarja, kiivetä mäelle ja kuvata oma punainen tupa, ihan mielenkiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertalaakista kuvasin. Aina sellaisena päivänä, kun asia muistui mieleen. Ja eri vuorokaudenaikoina. Helmikuun kuva on joko aamulla tai illansuussa, en kyllä muista enää, kumpana hetkenä.

   Poista
 23. Oli vaikea valita joulukuun ja toukokuun väliltä :D molemmissa ihan oma tunnelmansa! Mainio kuvasarja! Ei yhtään hullumpi idea!

  VastaaPoista
 24. Kiva lukea kommenttejanne! Kaikilla on niin omat viehtymyksensä eri vuodenaikoihin.

  VastaaPoista
 25. Lokakuun värit ovat kauniit, mutta toukokuu on suosikki, se on täynnä lupausta tulevasta kesästä!

  VastaaPoista
 26. En tiedä miksi, mutta jostain syystä nämä kuvat sai jotenkin vähän surulliseksi. Ehkä johtuu siitä, että näistä ymmärtää ajan kulun niin paljon paremmin. Ihan huikeaa katsottavaa valon muutoksineen kaikkineen. Sympaattisinta on nuo ihanan värikkäät pyykit narulla kesäkuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle myös tulee näistä hiukan surumielinen olo. Aika kuluu liian nopeasti. Siitä on vain hetki, kun otin tuon ekan kuvan. Vuosi katosi taas. Elämä vilisee ohi.

   Poista
 27. Kuinka kaunis lokakuu. Pidän hiljaisestä hämärän hyssystä ja lokakuun kuva antaa lupauksen siitä. Talvesta en kuitenkaan erityisemmin pidä, koska vene on ylhäällä talviteloilla ja talossa aika menee lämmittämiseen. On kai jokaisessa vuodenajassa oma hohtonsa ja onneksi meillä vielä on neljä vuodenaikaa, vaikka kyllä pelko ilmaston muuttumisesta tässäkin asiassa kummittelee.

  VastaaPoista
 28. Ihana kuvasarja!
  Melkein taidan minäkin pitää eniten lokakuusta, tosin kyllä toukokuukin on aika kiva. Marraskuu on jotenkin ahdistava, siitä aistii jo tulevan pimeän kauden.

  VastaaPoista
 29. Minä tykkään marraskuun kuvasta eniten, vaikka maaliskuun kuvasta voi melkein haistaa tulevan kevään!

  VastaaPoista
 30. Ehdottomasti lokakuu ja toisena toukokuu. Mie olen syksyihminen. Rakastan syksyn ruskaan värejä, tuoksua ja kirkkaita kuulaita syksyn ilmoja. Aamulla ihana mennä karpalosuolle kun yöllä on ollut vähän pakkasta. Suo aavistuksen kuurassa. Ilma kuulaan kirkas ja se tuoksu, sormia tosin palelee kun kerää karpaloita. Mut se kuuluu asiaan. Toukokuuta rakastan siksi kun kaikki alkaa kasvaa. Se kaikki värien ihanuus, raikkaus ja vihreääkin on loputon eri sävysen kirjo.t. eläinhattu Anne  VastaaPoista
 31. Voi että teiltä tulee hienoja kuvauksia lempivuodenajoistanne! Alkaa syksykin tuntua mukavammalta, kun näitä lukee.

  VastaaPoista
 32. Onpas tosiaan hieno kuvasarja, täytyy napata idea! Mun suosikki on elokuu, kultainen ja täysi. Viime vuonna tuli lumi aikaisin, monesti saadaan marraskuussakin vielä nauttia ruskasta. Mun lempivuodenaika on syksy: loppukesän lämmöstä ruskaan, kuulaisiin ja kirpeisiin aamuihin. Se ensimmäinen pakkaspäivä, kun sänkipelto on ihan hopeinen. Hevosen kavioista kuuluu silloin ihan paras ääni.

  VastaaPoista
 33. Tykkäsin yllättäen eniten lumisesta kuvasta, eli maaliskuusta, kun siinä näkyy keväinen aurinko joka antaa toivoa :-)

  VastaaPoista
 34. Jostain syystä joulukuu - kuvan väri tuo mieleen sinisen hetken.

  T. Sari

  VastaaPoista
 35. Loka- ja marraskuun kuvat puhuttelevat eniten, vaikka oikeasti lempikuuni on toukokuu.

  VastaaPoista
 36. Täällä myös kesäihminen henkeen ja vereen, mutta minuun jotenkin teki vaikutuksen tuo marraskuun hento lumi-

  VastaaPoista
 37. Ihana! Suosikkini on kuvissa marraskuu, vaikka oikeasti se on kuukausista ehkä viheliäisin.

  VastaaPoista
 38. Hieno kuvasarja on sinullakin! Suosikkini on heinäkuu, valo ja ihanat räsymatot narulla vetoavat minuun:)
  Minäkin tykkäsin tehdä tätä kuvahaastetta:) Kuvissani on viljapelto, minun sarjastani vain puuttuu heinä- ja elokuu (kuvat kyllä otettu).
  Ajattelin aloittaa jostain muusta kohteesta uuden sarjan, oli tämä niin mukavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinun pitää täydentää se sarja loppuun, niin näkyy ne keltaiset viljalaineetkin!

   Poista
 39. Ihana tuo valon määrä ja toisaalta taas valon puuttuminen. Lueskelin noita aiempia vastauksia ja toisin kuin niin moni muu, mun mielestä paras on se maaliskuu. Siinä näkyy niin selvästi, että kevät on ihan just täällä. Hirveän hyvin näkyy jokaisessa kuvassa sen kuukauden tunnelma. Todella onnistuneita otoksia!

  VastaaPoista
 40. Lokakuun kuvassa on luonnossa eniten värejä. Tykkään joulukuun kuvasta, kuvan valossa on jotain joulumaista. Yleensä kuukausia ajatellen mielestäni toukokuu on paras, koska myös kesänlapsena odotan kesää malttamattomana. Toukokuussa kaikki ihana on vielä edessäpäin, silloin luonto tuoksuu niin raikkaan tuoreelle ja vihreys häikäisee. Toukokuussa kaikki asiat tuntuvat mahdolliselle ja tämmöiselle tavalliselle työssäkävijälle kesäloma häämöttää jo oven takana.

  VastaaPoista
 41. Ihanat nurkat teillä :))

  Minä tykkään ihan kaikista, ja saan parhaat kiksit katselemalla vuoron perään kaikkia kuvia.

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
 42. Tosi hieno kuvasarja! Jatka toki samasta kohtaa, niin huomaa, kuinka erilaisia vuodetkin ovat.

  VastaaPoista
 43. Minä olen niin talvi-ihminen, että henkäisin ääneen ihastuksesta, kun tuon marraskuun kuvan scrollasin näkyviin. Marraskuun ja joulukuun kuvat ovat lemppareitani siksi, että niissä lumi on vielä uutta ja ihmeellistä, kun joulun jälkeen siitä tulee arkista. Ymmärtääköhän kukaan, mitä tarkoitan? :P

  VastaaPoista
 44. Minä ainakin ymmärrän. Marraskuussa se on vielä ihana valontuoja ja kirpeillä ilmoilla on helppo hengittää syksen ankeiden sateiden jälkeen. Mutta sitten joulun jälkeen siihen lumeen kyllästyy ja sitä alkaa inhota ja odottaa tuskalla kevättä.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.