keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Turhanpäiväisiä pikkusievistelyjä


Voi mahtavuus, mikä ilma on täällä ollut tänään! Se ensimmäinen kesäntuntuinen päivä!

Pääsin hoitelemaan ensimmäiset tiskit kesäkeittiössä.


Ensimmäiset paljaat varpaat. Ensimmäiset kukkaset kukkapenkeissä.


Ja ensimmäiset valkovuokot. Niin paljon ihania ensimmäisyyksiä.

Meinasin eksyä aiheesta... takaisin kesäkeittiöön.


Kävimnme maanantaina Joensuussa. Siellä oli ihana talo, jossa oli ihana kahvila ja käsityöpuoteja. Ostin tällaisen hienosta haarukasta taivutellun naulakon, koska se oli juuri niin höpöromanttinen, että sen piti päästä kesäkeittiööni. Oikeasti minua kyllä vähän harmittaa se, että kirppareilta ei enää löydä tällaisia krumeluureja ruokailuvälineitä, sillä niistä tuunataan nykyään kaiken maailman maalaisromanttisia sisustuskotkotuksia ja jos jonkinlaisia koruja. Ja minä kun haluaisin haarukat haarukoina ja lusikat lusikoina.

Askartelin tänään itsekin yhden höpömaalaisromanttisen turhakkeen kesäkeittiöön. Vanhasta ikkunanpokasta ja jämälautojen pätkistä kasasin pienen kaapin lasimaljoille. Siitä tuli aika onneton esitys, vaikka se saattaa tässä kameran ihmelinssin läpi suodatettuna näyttää ihan kelvolliselta.


Se Joensuun kahvila oli muuten hyvin suloinen, yhtälailla suloinen ja ruusuinen kuin kesäkeittiöni. En kyllä yhtään osaa sanoa, mikä se olisi ollut nimeltään, mutta se sijaitsi Taitokorttelissa. Ja sen lisäksi, että se oli sisustettu herkullisesti kuin kermakakku, sieltä myös sai aivan ihania leivonnaisia.


Mutta katsokaa nyt meitä, joiden muka piti oppia uusi tervellinen elämäntapa Jutan dieettien myötä. Kun emme osaa päättää, mitä lajia kakkua otamme, niin otamme sitten ihan kaikkea. Ja sen jälkeen marketista jätskiä, koska kaikkia uutuusjäätelöitähän on ihan pakko kokeilla.



25 kommenttia:

Milla / Millainen Elämä kirjoitti...

Höpöromanttinen Turhake on HIENO! :) Ja niin on Joensuun-tuliainenkin. Sitä paitsi maha täynnä kakkua jaksaa onnellisena puuhata vaikka ja mitä. Muumimammakin sanoi, että kaikki hauska on hyvää vatsalle! :)

deem kirjoitti...

Kahvila on kauppaneuvoksen kahvila. Toitko tiskirättejä myytäväksi taitokortteliin?

Tiina kirjoitti...

Kauniilta näyttää kaappi, ainakin näin kuvissa! Olen haikaillut ihan samoin aterimien perään, ihan aterimina, mutta harvassa ovat. Jutan dieetilla täälläkin mennään, aloitin maanantaina, joten kakkukuvat ei tee ollenkaan hyvää!

Susanna kirjoitti...

Kyllä Muumimamma tietää. :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos, toivoinkin, että joku lukija tietää kahvilan nimen.

En ollut työreissulla. Kävimme erään tuttavan juhlatilaisuudessa. :)

Susanna kirjoitti...

Auts, tsemppiä dieettiin! Meillä sujui se 10 viikkoa oikein mainiosti, mutta kun se loppui, alkoi meidän lipsahtelumme. Tarvitsisimme Jutan tai Bullin ihan oikeasti hönkimään niskaamme.

Saaara kirjoitti...

Ei ollenkaan turhanpäiväistä, vaan ihanaa ja kaunista! :) Taitokortteli on kyllä kiva paikka, pitääpä ottaa suunnaksi taas kesällä entinen kotikaupunki. :)

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Tuo sinun kaappisi näyttää tosi hienolta pitseineen!
Oma ikkunanpoka-kaappini vinksottaa vähän joka suuntaan ja on pitänyt kiinnittää myös alareunasta seinään, että pysyisi edes jotenkin ryhdissä. Ja ovi ei meinaa millään pysyä kiinni... Ei siis kovin käytännöllinen, mutta pääasia että näyttää kivalta. :)

Susanna kirjoitti...

Minä en ollut ennen käynyt Joensuussa, ja tykästyin kyllä. Minusta se oli jotenkin poikkeuksellisen kaunis kaupunki: paljon puita ja tavallista enemmän tila. Ja tietysti niitä hienoja, vanhoja taloja.

Susanna kirjoitti...

Tuo minun kaappi vionskotta amyös, mutta onneksi iva poka peittää sen kaiken. :D

Pahinta on, etten mitannut syvyyttä lasimaljojen mukaiseksi: nyt ne lasit nojaavat ikkunassa olevaan pleksiin ja meinaavat tulla syliin, kun oven avaa!

Koti1898 kirjoitti...

Piti katsoa kahdesti, että olenko sun blogissa, kun oli poikkeuksellisen hempeää ja romanttista. Ikkunakaappi on kyllä kaunis ja lasiset jälkiruokakipot tosi kivat.

Me ollaan suvilalla vain tämä päivä. Myyrät ovat möyrineet koko nurmikon, ihan pinnasta, se on kuin kanavaverkosto ja täällä tihuttaa. Taidan silti lähteä iskemään sormeni kukkapenkkiin.

Susanna kirjoitti...

Minun silmääni ainakin miellyttää tuo sinun tekemä pieni kaappi ;) Ihanahan se on suorastaan!

Susanna kirjoitti...

Justiinsa kun tätäkin postausta kirjoittelin, niin mietin, miten väärän käsityksen tästä saa ne, jotka NYT eksyvät ekan kerran tänne. :D

Mukavaa möyriskelypäivää! Minä en meinannut raaskia eilen käydä suihkussa, kun oli niin hieno tunne, kun oli ihan pikimustat multajalat!

Susanna kirjoitti...

Moni kaappi päältä kaunis. ;)

Emilie kirjoitti...

:) sieltähän on melkein kaikki vanhat talot purettu, paitsi sen Taitokorttelin saivat pelastettua. Hienoja vanhoja taloja lahoaa pystyyn siihen Citymarketin lähelle. Eivät osaa päättää puretaanko, aika paha niitä on enää korjatakaan. Oikein kiva kun jäi Joensuusta sulle hyvä fiilis.

Anonyymi kirjoitti...

Radan vieressä Niinivaaran puolella vasta onkin hauskoja vanhoja puutaloja vieri vieressä. Tässä niistä yksi esimerkki, varmaan miellyttää värien ihailijaa. :) http://yle.fi/uutiset/katalogikoti_persoonaton_ja_kallis_showroom_varia_elamaan/6617691

Hänen muotoilunsa ja painokankaansa ovat myös mielestäni Joensuun suurin taiteellinen vientivaltti, mutta itse taiteilija taitaa pitäytyä mieluummin pienissä piireissä eikä hänen töistään juuri muualla tiedetä. Vaan talonsa on ihana, sisältä ja ulkoa!

Karkkis kirjoitti...

Hyvä termi tuo höpömaalaisromanttinen! Vähän samaa henkeä olen halunnut meidän kuistille. Olen käyttänyt sanaa ällöromanttinen, mutta höpöromanttinen on positiivisempi.

Täytyy yrittää etsiä tuo kahvila, kun olen seuraavan kerran Joensuussa.

Paula kirjoitti...

Minäkin kävin Joensuussa maanantaina :) Se on entinen opiskelukaupunkini ja viihdyin siellä todella hyvin, vaikka aika tehokkaastihan sieltä on vanhat rakennukset hävitetty. Suosikkipaikkojani olivat Höytiäisen kanavan pitkospuureitti (mahtava lintupaikka), kasvitieteellinen puutarha Botania sekä keskustan joenranta, jossa eräänä kesänä eleli puolikesyjä majavia.

Susanna kirjoitti...

Vau, ihana kylppäri hänellä! Kiitos linkistä!

Susanna kirjoitti...

Minäkin olen käyttänyt ällöromanttista, ja käytän yhä, mutta keksin tuon höpöromanttisen tänne, ettei kukaan ällöromantiikan ystävä turhaan loukkaannu. :D

Susanna kirjoitti...

Mekin kävimme Botaniassa! Sulo kävi siellä viime kesänä äitinsä kanssa ja halusi nyt näyttää paikan minullekin. Valitettavasti perhosia ei nyt ollut niin paljon. Juuso-papukaijan kanssa minulla synkkasi aika hyvin. :P

Tuulenpesä kirjoitti...

Kaunis tuo sinun tekemäsi kaappi! Ja kevätkin näyttää olevan jo pitkällä teidän pihassa kukista päätellen. Oikein mukavaa viikonloppua, toivottavasti ilmat suosii kesäkeittiön käyttöä!

Susanna kirjoitti...

Nom, on meiltä sentään ne viimeisetkin lumet vihdoin lähteneet! Justiinsa tässä aamun iloksi lueskelin lempiblogejani ja totesin, että muualla on kohta jo ruohonleikkurit kaivettava esiin.

tarutikki kirjoitti...

Minäkin odotan, että sais olla paljain varpain pihalla:) Meillä sukkapyykki pienenee kesällä puolella, kun minä en niitä juurikaan tarvitse.
Blogissani olisi tunnustus sinulle.

Susanna kirjoitti...

Ja mattopyykki kasvaa, kun multaisilla varpailla hipsutellaan pitkin poikin. :D

Kiitos tunnustuksesta!!!