lauantai 18. toukokuuta 2013

Aamun uutiskatsaus


Minun jo monta aikaa sitten pitänyt mainostaa täällä blogissa sitä iloista uutista, että Kimperi on perustanut ihan oikean vaatetehtaan Jyväskylään. Kimperi Factoryssa valmistuvat Kimperin omat lastenvaatteet, mutta siellä tehdään myös alihankintana ompelua muille yrityksille. Minä niin kovasti toivon menestystä tehtaalle. Minusta tämän tehtaan synty on ihan huippu-uutinen, sillä suomalainen tekstiiliteollisuus on jo pitkään kulkenut täysin päinvastaiseen suuntaan.


Siihen suuntaan, jonne Marimekkokin on vinhaa vauhtia kulkemassa.  Kimperin uiminen vastavirtaan ilahduttaa varsinkin nyt, kun eilen uutisoitiin siitä, että Marimekko sulkee kaksi tehdastaan Kiteellä.


Yhä harvemmin löytyy Marimekon tuotteista enää Made in Finland -merkkiä. Tälläkin hetkellä vain kolmasosa niistä valmistetaan Suomessa. Miten mahtaa olla asianlaita tulevaisuudessa?


8 kommenttia:

 1. Et sitten kertonut noista nukeista...tooosi ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoja kavereita ovat. Opiskelin nukkemuotoilua 2002 ja nuo tein silloin koulussa. Tähän postaukseen pääsivät maripaitojensa takia. :)

   Poista
  2. No sitäpä en ollenkaan huomannut. On kai nuo päät valmiita, ei kai tuollaisia voi "ihminen" tehdä?

   Poista
  3. No näiden päät minä olen muotoillut itse. Eivät ne kylläkään ole minun nukkejeni parhaimmistoa ollenkaan, eivätkä varsinkaan yllä oikeiden nukketaiteilijoiden töiden tasolle.

   Jos haluat nähdä jotain, mitä ei voi uskoa ihmiskäden tekemäksi, niin kurkkaapa näitä:
   http://www.mollamari.fi/creations/gallery/fantasycollection/index.html

   Anna-Mari Kaipainen on taiteilija ja nuo nuket ovat maksimissaan 25 senttiä korkeita. Käsittämätöntä. Niin käsittämätöntä, että melkein alan itkeä joka kerta kun katson.

   Poista
  4. No kyllain! Mut on nuo sunkin nuket tosi söpöjä. Miten ihmeessä nuo päät tehdään?

   Poista
  5. Tyttönukke on tehty niin, että savesta muotoillaan se pää. Sitten siitä valetaan kipsimuotti. Kipsimuotilla valetaan posliinimassasta lopullinen pää, joka poltetaan posliiniuuunissa ja sitten maalataan.

   Poikanukke puolestaan on massanukke, eli jostain Fimosta tai Cernitistä tai sen tyyppisestä suoraan muotillaan pää nukelle. Eli hän on uniikki. Noita tyttöjä sen sijaan voi monistaa vaikka satoja sen muotin avulla.

   Poista
 2. Typerää tuo Marimekon touhu. Kuitenkin kuvittelisin Marimekon asiakkaiden olevan sellaisia, että ovat valmiita maksamaan nimenomaan siitä kotimaisesta työstä. Itse ainakin olisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Design from Finland on nyt kai olevinaan jotenkin kuumempaa hottia kuin Made in Finland.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.