keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Ilmoituksenomaisia asioita


Olette ehkä eilen jo huomanneet, että tuohon blogin vasempaan reunaan on ilmaantunut rumahko loota, joka sisältää lukijatutkimuksen. Se on siinä viikon verran. Siihen vastaamalla on mukana arvonnassa, jossa voi voittaa lahjakortin. Kortti käy varsin moneen liikkeeseen (kliks, niin näet, mihin).

Lukijatutkimus liittyy blogiportaaliin, johon olen lupautunut mukaan 300 muun bloggaajan lisäksi. Aika näyttää, onko se hyvä veto vai ei, mutta muutos ei tule vaikuttamaan blogini sisältöön, sijaintiin tai ulkonäköön millään lailla. Toivottavasti sen avulla saa kuitenkin jonkun uuden lukijan ja sen myötä asiakkaan verkkokauppaan.


Verkkokaupassani on muuten taas myytävää! Sain kaikki uudet rätit päivitettyä kauppaan ja siellä on myös jälleen uusi satsi Riskirättejä. Eivätkä ne lopu vielä sittenkään, kun nämä on saatu maailmalle - minulla on 10 metriä riskikangasta vielä ihan pakallakin.

29 kommenttia:

 1. Voi ei... sinäkin olet liittymässä tuohon... harmillista, että monet hyvät blogit lähtevät tuollaiseen mukaan. Pidän ihmeenä, jos viitsin jatkaa lukijanasi sen jälkeen, koska aina nuo kytkyt lyövät epämiellyttävän leiman ennen niin raikkaisiin ja itsenäisiin blogeihin.
  Kaikki bloggaajat väittävät niihin mennessää, että " mikään ei tule muuttumaan" mutta ei se pidä paikkaansa...

  Mutta olen vain tälläinen anonyymi lukija... vakio sellainen...

  tsemppiä kuitenkin uusiin tuuliin. Tuotteesi ovat ihania!

  t. vakiovieras

  VastaaPoista
 2. Tiedätkö mitä, ajattelen täsmälleen samalla lailla. Suhtaudun itse tässä vaiheessa TODELLA epäillen koko kytkyyn. Jo tämä lukijatutkimuksen ilmestyminen heti alkuun tuntui minusta siltä, että ei taida olla minun juttuni sittenkään. Mutta aion silti katsoa, millaista homma käytännössä on.

  Blogi ei tule muuttumaan, minä lupaan ja vannon. Tämä blogi tulee pelkästään olemaan siellä uudella sivustolla yhtenä linkkinä muiden joukossa, eli saattaa saada jonkun uuden lukijan. Tämä ei siirry mihinkään, eikä ulkoasu tule muuttumaan. Minä aion kirjoittaa jatkossakin ihan samalla lailla kuin ennenkin, sillä minä rakastan tätä blogia ja tämän kirjoittamista. Olen tosi tarkka siitä, että tämä on juuri sellainen, kuin minä haluan. Ihan kaikilta osiltaan.

  VastaaPoista
 3. Olenko ihan tyhmä, kun en löydä tuota lukijatutkimusta? (En ole löytänyt mistään blogista, jossa samasta asiasta on ilmoitettu...)

  VastaaPoista
 4. Ehkä se ei toimi ollenkaan. :-D

  En tiedä, missä vika. Se kuulemma katoaa sen jälkeen, kun siihen on klikannut, jotta samasta ip-osoitteesta ei voisi vastata moneen kertaan. Mutta jos se ei näy alkuunkaan, niin en kyllä tiedä ollenkaan, miten sen saa näkyviin.

  VastaaPoista
 5. Minäkin ihmettelin näkymätöntä lukijatutkimusta. Voi olla vähän nirkoisesti vastauksia :D

  Mielenkiinnolla jään odottamaan uusia tuulia. Itselläni ei ole tuosta portaalista harmainta haisuakaan.

  VastaaPoista
 6. :-D

  Tämähän hulvattomaksi menee. Pitänee jaksaa ottaa yhteyttä noihin tyyppeihin ja kysellä, mikä meni pieleen.

  VastaaPoista
 7. Onnittelut uusista tuulista! Ystäväni on menossa samaan portaaliin ja hän ottaa tämän uutena mahdollisuutena ja inspiraationa, mitä se aivan varmasti on. (Ei näy muuten tutkimus minullakaan.)

  Mielenkiinnolla luin muuten tuon edellisen messupostauksen. Olen aina ihmetellyt, että millaisilla katteilla kannattaa lähteä messuille, kun nuo paikkavuokrat (ja muut lisät) ovat niin mahdottomia!

  VastaaPoista
 8. Näkyykö nyt? Laitoin toiseen kertaan. Minulla se näkyy Safarilla ja Firefoxilla, mutta ei Chromella ollenkaan.

  Käsityöläisten foorumilla sain kuulla, että muilla on mennyt hyvin nuo messut lauantain osalta. En tajua, miten he sen tekevät... minulla on vielä paljon opittavaa!

  VastaaPoista
 9. Nyt näkyy ;)

  Tähän asti on tainnu kaikki blogit jäädä sen jälkeen kun ovat portaaliin siirtyneet =P Tosin joitain oon löytäny aikojen päästä uudestaan. Vähän ristiriitainen juttu, itsekkin uskoisin liittyväni jos pyyntö moiseen tulisi, se kuitenkin vaan in your dreams hajatelmaa :D

  Kyydissä kuitenkin pysyn, sen lupaan ;)

  Riskirätit kotiutui, ja huonosti kävi, en malta käyttää niitä ollenkaan kun ovat niin nättejä :D

  VastaaPoista
 10. Tällainen vanha jäärä ei tajunnut itse mennä toiseen selaimeen kun on tottunut sitä yhtä käyttämään, Mozillalla näkyi ja toimi :)Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
 11. Kysely näkyi, vastasin siihen ja sitten se häipyi häkyvistä. Eli todella, voi vastata vain yhden kerran.

  Kuulepa Susanna, rehellisesti sanottuna, pettymyksen häivähdys kävi minullakin mielessä: voi ei, sinäkin Brutukseni!

  Ja jos olen OIKEIN REHELLINEN niin voi olla, että se pettymys onkin kateutta - miksei minua kutsuta mihinkään?

  Mutta tykkään kyllä eniten (siis tämä on vain yksi syy) blogeista, jotka ovat täysin itsellisiä, joissa ei ole ensimmäistäkään mainosta tai viittausta mihinkään siihen suuntaan....

  VastaaPoista
 12. Minäkin taidan olla mainosten ja portaalien suhteen viimeinen mohikaani :D Ei mua kyllä ole mihinkään pyydettykään, eipä sillä. Myönnän että voisi olla houkuttelevaa lähteä mukaan ja vaatia enemmän se kieltäytyminen.
  Mielenkiinnolla seuraan miten uuden portaalin kanssa käy, aika iso on mukana on 300 blogia. Ilmeisesti aihekirjo on laaja.

  VastaaPoista
 13. Jaa niin, se jäi kysymättä, kun ei minulle selvinnyt, että mikä tuo yhteisö on?

  VastaaPoista
 14. Voi itku, jos te vanhat lukijat häivytte tämän takia.

  Minä itse tiedän, että kun muutama minun lempiblogeistani muutti jonnekin divaaniblogeihin, niin siihen loppui oma kiinnostukseni. Juuri siksi, etten jaksa odotella mainosten latautumista, ja siksi, että bloggeri on kotoinen ja tuo niiden uusi alusta tuntui vastenmieliseltä. Ja nyt kun Mervi sanoi tuosta kateudesta, niin koitan tässä tunnustella omia tuntemuksiani... voisikohan tosiaan olla vähän kateuttakin siinä syynä.

  Mutta ihan oikeasti, te ette tule näkemään muutosta missään. Kaikki tulee palautumaan ihan ennalleen heti kun tuo lukijatutkimus katoaa tuosta silmiä saastuttamasta.

  Lupaavat myös, että kaikkiin mainoskampanjoihin saan itse päättää osallistumisestani. Jos en halua mainosta blogiini, minun ei ole sitä pakko laittaa.

  Rehellisesti sanottuna lähdin mukaan vain mahdollisen mainosarvon vuoksi. Koska blogini on myös yritykseni mainoskanava, minun on syytä hyödyntää kaikki ilmainen näkyvyys. En sinällään tarvitse uusia lukijoita, sillä minusta on ihanaa, että teitä on kertynyt tänne ihan itsekseenkin näin paljon ja kaiken lisäksi hyviä, kivoja lukijoita, jotka ette auo päätänne ja ole ilkeitä. Pelkään, että näkyvyys jossain trendiportaalissa tuo tänne niitä ilkeitä anonyymejä.

  Kun sain tietää, että siellä on mukana 300 blogia, ajattelin itsekin, että eipä siitä taida paljonkaan hyötyä olla. Massaan hukun, varsinkin kun en ole edes mikään trendibloggaaja! Tästä ei tule tulemaan mainoskanava eikä päivän asu -show. Siksi olen ollut aika ymmälläni siitä, minkä takia minut edes pyydettiin mukaan.

  Ja aNNa, nyt ne rätit heti käyttöön! Ne ovat vielä ihanampia käytössä kuin koristeena. Tai jätä yksi koristeeksi. ;-)

  VastaaPoista
 15. Mervi, sitä ei saa sanoa vielä, koska sitä ei ole vielä julkistettu. Sain kyllä hekumallisen ja vihjailevan mainostekstin, jonka olisin halutessani voinut julkaista täällä, mutta en julkaissut, koska se ei ollut yhtään minun tyyliäni.

  VastaaPoista
 16. Minulla on käyttöselaimessani kaikki mahdolliset scriptien estot ja javablokit päällä, joten laatikko ei näkynyt. Kun sallin sivun scriptit niin loota tuli näkyviin.
  Toivottavasti liitoksesta on sinulle hyötyä, yrittäjän kannattaa kokeilla kaikenlaista.

  Olen yrittänyt vimmalla saada väriä irtoamaan ostamistani riskiräteistä, ei onnistu, ei niin millään :)

  VastaaPoista
 17. Hei, minäkin olen lähdössä mukaan portaaliin, tosin en ainakaan vielä ota mainoksia. Olen ihmeissäni seurannut tätä portaalien vastaista hyvinkin kärkevää (ei täällä) keskustelua, nyt kun moni on julkaissut liittymisensä. En ole itse lopettanut yhdenkään blogin lukemista portaaliin siirtymisen takia. Ei ole käynyt mielessäkään.

  En ymmärrä mitä pahaa siinä on, jos ihminen saa edes pienen siivun elantoa tekemällä sitä, mitä rakastaa. Ja johon uhraa hirveästi aikaa. Ainakin minulla voi mennä pidemmän postauksen tekemiseen tuntikausia.

  Itsekin lähdin mukaan näkyvyyden takia, tosi pitkän jahkaamisen jälkeen. Nyt kun äitiysloma loppui, haluan jäädä kotiin vauvaa hoitamaan. Kotihoidontuella ei vielä perhettä elätetä ja toivon että portaalin avulla saisin näkyvyyttä töilleni. No, saa nähdä miten käy :)

  Niin ja tsemppiä Susanna riskirättien kanssa! Mahtavaa miten paljon tukea olet saanut kauheassa tilanteessa.

  VastaaPoista
 18. Explorerilla tuo lukijatutkimus ei näy ja kun olen tällä hetkellä töissä, jossa muuta selainta ei ole saatavilla niin tällä kertaa jää vastaamatta. Ehkä myöhemmin vastaan kun olen kotona. Ymmärrän erittäin hyvin miksi lähdet portaaliin mukaan. Toivottavasti saat sitä kautta lisää asiakkaita. En ymmärrä miksi niin monet ovat portaaleja vastaan, vaikka kieltämättä mainokset ovat välillä ärsyttäviä.

  VastaaPoista
 19. No voi harmi. Jotenkin minulla menee into jokaiseen blogiin, joka muuttuu kaupalliseksi mainoskanavaksi. Minulle ei ole vielä valjennut, mitä hienoa on yhteisöissä ja portaaleissa. Luen yksittäisiä kiinnostavia blogeja niiden itsensä takia.

  Sinun blogissasi yrityksesi on ollut luonnollinen osa, eikä itsetarkoitus. Tietysti ymmärrän tuon mainosarvon yrityksellesi, mutta tällaista vapaata sielua hieman kirpaiseen. Onnea silti muutokseen!

  -Kaisla

  VastaaPoista
 20. Se laatikko ei kuulemma näy ollenkaan, jos siihen on vastannut jo jossakin muussa blogissa. Se ei olekaan siis blogikohtainen lukijatutkimus, vaan kaikkien mukanaolevien yhteinen. Ja Explorerin kanssa myös on kuulemma todettu ongelmia.

  Cheri, ihan mahtavaa, että sinulla kävi riskirättien kanssa noin hyvä tuuri!

  Kiitos Cheri, Jutta ja Ninni, ymmärryksestä. Olen ollut tosi yllättynyt näistä pettyneistä kommenteista, varsinkin kun mikään ei tule olemaan jatkossa toisin. Eihän se ole sen kummempi asia käytännössä kai kuin joku Blogilistakaan. Jos en olisi maininnut tuosta lukijatutkimuksesta tai kertonut mitään koko jutusta, lukijat eivät edes huomaisi eroa aikaisempaan.

  Keräänhän minäkin kiinnostavia blogeja tuohon vasempaan reunaan. Ihan siksi, että sitä kautta toiset blogit saavat näkyvyyttä täällä. Onko se paha asia? Tämä tuleva portaali on ihan sama homma, joskin siellä on isompi lista linkkejä. Mikä tässä nyt on niin suuren pettymyksen syy?

  Kaisla, mikään ei tule olemaan erilailla jatkossa. Pääset tänne ihan niinkuin ennenkin, etkä tule näkemään eroa.  VastaaPoista
 21. No, löysimpä minäkin kauniin kuvienkin täyttämän blogisi.
  "laatikko " ei avaudu minullekaan, joten vastaus jää. Tiskirätit ovat todella upeita. Tulen hankkimaan niitä hieman myöemmin joululahjaksi. Mukavia annettavaksi muulloinkin ja minulle tärkeä ekologisuuskin täyttyy !!

  VastaaPoista
 22. Mie käytän Chromea. Laatikko näkyi, kävin vastaamassa ja laatikko häipyi. En usko, että tämä vaikuttaa mitenkään siihen, miten seuraan blogiasi.

  VastaaPoista
 23. Pöh, mua ei ainakaan millään tasolla haittaa uuteen palveluun linkittyminen! Ei tule vaikuttamaan minun seuraamiseeni tämä asia. Minusta on vaan hienoa, että yrittäjät porskuttavat eteenpäin ja tekevät uusia "aluevaltauksia". Tämä todistaa, että blogisi on mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 24. Juu ei näy, mitähän siinä olisi kyselty ?

  VastaaPoista
 25. Ehkä tässä negatiivisessa ilmastossa on taustalla se, että joutuisit siirtämään blogisi johonkin toiseen osoitteeseen bloggerista ja sitten se näyttäisi erilaiselta ja siellä vilkkuisi jotain mainoksia ja ja ja...? Veikkaan ainakin näin. Ja minä aion kyllä lukea edelleen.

  Sikäli hassua, että minulle tuli tuossa taannoin vähän kummallinen kysely jostain uudesta "asumisen foorumista", josta ainakin viestin lähettäjän mukaan kaavailtiin jotain "asumisen Facebookia". Pyysin lisätietoja, vaihdoin tämän kyselyn lähettäjän kanssa useita sähköpostiviestejä. Minulle jäi edelleen epäselväksi, kuka tai mikä tätä uutta "foorumia" rahoittaa, mitkä olisivat olleet sen mahdolliset tekijänoikeusperiaatteet ja muutenkin koko juttu tuntui hirveän epämääräiseltä. Kun sanoin, että en halua mukaan, sain vastaukseksi ihmeellisiä puolusteluja mutten edelleenkään kunnon vastauksia niihin kysymyksiini. How weird. Mutta tämä portaalihomma kuulostaa paljon tolkullisemmalta ja selvemmältä keissiltä.

  VastaaPoista
 26. Äh, olipa hutaisten kirjoitettu tuo kommentti. Siis taustalla on PELKO SIITÄ, että joutuisit tekemään noita mainitsemiani asioita.

  VastaaPoista
 27. Hei anonyymi, kiva että löysit tänne! Rievut ovatkin ihan mainio joululahja: pieni, nätti, hyödyllinen ja tuo iloa koko vuodeksi.

  Ninnu, kysely on ihan todella kaupallinen: "ostaisitko netistä kenkiä vai meikkejä"-tyyppisiä kysymyksiä.

  Minua huojentaa se, että kaikki teistä eivät sentään ole nyt kävelemässä matkoihinne tämän pikkuruisen muutoksen takia. Tuli jo vähän kurja mieli eilen.

  Laurakaisa, tämä on eri juttu, kuin tuo, mistä sinua on lähestytty. Tuo kuulostaa melkein siltä, että ei tainnut olla heillä itselläkään ihan täyttä selkoa siitä, mitä ovat tekemässä.

  Minä kysyin heti ensimmäiseksi sitä, että eihän tarvitse muuttaa ja eihän ulkoasu muutu. Jonnekin sivupalkkiin tulee kai pieni loota merkiksi siitä, että olen mukana siinä portaalissa, mutta mitään muuta ei. Paitsi jos jostain kumman syystä haluaisin ottaa vilkkuvia mainoksia blogiini, niin olisihan niitä tarjolla.

  VastaaPoista
 28. En minäkään kirjoittanut, että minnekään olisin kävelemässä. Kommenttini oli lähinnä vain kuvaus siitä miltä tieto äkkiseltään tuntuu. Enhän voi täsmällistä mielipidettäni edes ilmaista, kun en tiedä mikä portaali, mikä ulkoasu, mikä sisältö, mitä muutoksia jne on tulossa...

  VastaaPoista
 29. Palaan vielä minäkin sen verran etten ole poistumassa blogistasi :)). Itsellä vierastus portaaleja kohtaa johtuu juuri niistä mainoksista joita en halua nähdä ja joita vanha tietokoneeni ei oikein tahdo suodattaa eli avata sivuja riittävän nopeasti.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.